Biztos, hogy lehet. Az ekefejek osztása 950 mm. A fejek fogását lehet állítani a gerendára felfogató lemezen lévő csavar átcsavarozásával 4 furatnak kell lenni. A z tengellyel pedig hozzáállítani, hogy egyenesen fusson az eke és akkor már a fogás is kisebb lesz, vagy nagyobb.
Itt a köv. kérdés csak nektek..... senki másnak......
Ha van 1 kuhn ekém amin nem nyíró van hanem szakitó.....
Ha a 8.8 as helyett 10.9est rakok az mennyi kilóval szakadhat emehhez képest?
Válasz #2900. hozzászólásra akkor valamit véteni kell neki . Egyébként a Fortschritt eke nehéz húzásuak közé tartozik?én a fejeket egy 5 fejesről szedtem le és építettem rá erre a fajta vázra
Persze, ha nem jó akkor feszülni fog. Azért mondtam ha lazítasz rajta és többet fog fogni akkor nem jó a Z tengely. Mert az ha jól áll akkor ki lehet lazítani az oldalsó lakatokat és akkor is egyenesen megy az eke, azonos fogással.
Ennek egyébként így kell működni 1 fejes TZ4K ekén is. Azon is van ilyen állítási lehetőség, mármint a gyárin. Sőt a lovasokon is volt.
Válasz #2898. hozzászólásra igaziból csak 2 fejes a lakat feszülést majd valahogy lefigyelem ha meg állok szántás közben akkor elvileg meg tudom nézni?
Úgy kéne állítani a szöget, hogy az ekenád támaszkodjon a barázda oldalára és jó legyen a fogás. Mind3 fej egyformán fogjon. Na akkor könnyen fogja húzni a gép.
Nekem egyik oldalsó lakat sem feszül.
ha valaki javított/szedett és rakott össze lemken opal 90-es munkahengert kérem írjon, mert már tanácstalan vagyok. mindent ugyanúgy összeraktam ahogy volt és nem az igazi. a benne levő reteszelés szinte mindig bezár. kb 15-20 próbálkozásra engedi átfordítani az ekét. (egy körös hidraulika van rajta)
Válasz #2892. hozzászólásra
ez már otthon van, vagy 2hete történt csak most készítettem képet,
igen az anya vagy a tengely szokott törni másnál,
az eke meg kuhn
Válasz #2883. hozzászólásra
Jelents fel a rendőrségen szándékos kártétel miatt, van bejelentési jegyzőkönyved és ha a jövöben jönnének ellenőrzésre te takarva vagy. Természetesen kártéritést kérhetsz. A másik módszert inkáb nem írom le hogy hogyan lehet észheztériteni.
Válasz #2891. hozzászólásra
És olyan a földetek mint a kő,vagy othon készűltek a képek?amugy milyen eke mert olyant látam már hogy a tengejt vagy a végén az anyát lekapta,de ez nem semi
Megkérdezhetem mibe fáj egy kimérés??
Ugyan ez van nálam is, most kaptam a földet, felszántottam erre a szomszéd átrakta a karót vagy 3 méterrel hogy az az övé.A másik oldalon árok van majd közút arra menni nem lehetett,de az 1,5 ha most csak 1,1 lett.
Ilyenek mindenhol vannak. Nekünk egyszer tavasszal másfél méter szélesen a zöld búzát ásóboronázta ki egy kedves szomszéd.
Hogy-hogynem, mindig mindenkinek vele van baja.
Persze a földmérők biztosan szeretik...
Tavasszal kaptam 9,5 ha. nemzeti földet,mikor bevetettem,kiderült,csak 7,5ha a terület.Az mvh lemérte,büntetés is .Föld mérővel egyeztetve kimértem a területet,utána bevetettem.Szomszéd kiszántotta.Újból bevetettem,nem tudom mi lesz tavaszra.Ilyen esetbe kellene a szomszédot büntetni,de súlyosan.Az a szitu,akit ellenőrzünk,azt büntessük.
Mi jó 10 éve átvettünk egy 25 ha-os táblát. Úgy műveltük két évig ahogy az előző gazda. Első gps méréskor alig 20 ha volt csak meg belőle. Minden oldalról csipkedtek le a szomszédok...
Tavaly voltak harcok, hogy az egyik szomszéd állította, hogy mi elszántottuk az övét és elrakta felénk a karót kb három lépéssel, mert addig az övé, ott volt mikor tárcsáztam, összevesztem vele, mondtam hívja fel fatert, mert nekem ehhez nincs türelmem... apámat is jó hangulatban találta éppen, a vége az lett, hogy kimérettük (az fizet, aki tévedett alapon) és nem hogy az a három lépés nem volt az övé, de évek óta 1.5-2 méterrel többet hagytunk ott neki, mint amennyi tényleg az övé volt.
Válasz #2878. hozzászólásra
Akkor ara is vannak BARMOK,én olyankor vissza szoktam szántani egy bő holdat az övékébe és általába utána tudják hogy hol a mezsdje
Volt rajta zsír, csak néhány napja le lett koptatva róla terület harcok miatt. Nem lett visszakenve de kellett volna, amilyen takony idő volt. Majd megcsapatom drótkoronggal indulás előtt.
Nem, de ha kényelmesek vagyunk, akkor is 5 nap Vetettünk, traktort szereltünk meg boxolunk a mezsgyékért... Nincs sok, szóval nem nagyon idegeskedünk, nem töltjük kint a szilvesztert úgy sem
Így van. Azért nem megyünk 40 centi alá, hogy szépen fordítson. Ezekkel vettük az ekét, így jó és olcsó megoldás született. Majd ha lekoptak a kormány lemezek, akkor közép mélyet kap.
Rosszul emlékeztem kicsit, igen van rajta furat, de az arra szolgál, hogy egy tartót lehessen rárakni, amivel a lemez fölött lehet megfogatni a fordítót, azt leszedtük és ráraktuk a lemezre egy csavarral, utána oda lett pöttyintve hegesztővel. Most jól dolgozik sekélyebb mélységekben is.
Válasz #2841. hozzászólásra Üdv! A beállításokról az eke "váz" párhuzamos a talajjal hosszában is , keresztben is amire én gondolok hiba , hogy mintha nagyon neki feszülnének az ekefejek az ekenádnak és így egy kicsit keresztben jár ez mondjuk "Z" tengellyel lehetne kompenzálni?mert ezen az ekén ilyen nincs.
Nem, csak rálógnak a kormánylemezre 5-10 centit és oda vannak pöttyentve. Holnap ha oda jutok csinálok róla képet. A géppel egy időben vettük az ekét, kijött egyik ismerős, mert mondtuk, hogy nem fordít szépen, az mondta, hogy ők régen úgy csinálták a mélyszántó fejekkel, hogy rálógtak a fordítók a kormánylemezre... megcsináltuk jó lett. Mi is csak 35-38 centiig megyünk mindig.
Mármint, hogy a kormánylemezen vannak a furatok, amik a beforgatót tartják?
Ilyen mélyen meg még soha nem szántottam, ennyi humusz nincs is jópár táblánkon. Max. harmincpár centi. A VN WY 400 vasaim a könyv szerint amúgy is max. 35 centiig "szólnak".
IH ekén nekünk is a kormánylemezre lóg a fordító. Nincsenek előhántóink és mélyszántó kormánylemezek vannak fent. 40 centi alá sosem mentünk még vele és akkor egy kicsit csúnyán forgatott, de így hogy ráér a lemezekre így jó.
A te ekéden kívül még soha nem láttam, hogy a trágyabeforgatót a kormánylemezre tennék, csak fölé szerelve.
Én amúgy leszereltem őket, és az előhántót tartottam meg, jobban bevált.
8296 hozzászólás
Válasz #2902. hozzászólásra
Azon lehet állitani, 28-32-36-42 ha jól elmélkszem furatok de nézni kell a netem mert láttam,hogy melyik furat milyen fogásszélesség tartalmaz!
Válasz #2903. hozzászólásra
1,25-szeresével a 8.8-hoz képest. Szerintem
Válasz #2902. hozzászólásra
Biztos, hogy lehet. Az ekefejek osztása 950 mm. A fejek fogását lehet állítani a gerendára felfogató lemezen lévő csavar átcsavarozásával 4 furatnak kell lenni. A z tengellyel pedig hozzáállítani, hogy egyenesen fusson az eke és akkor már a fogás is kisebb lesz, vagy nagyobb.
Itt a köv. kérdés csak nektek..... senki másnak......
Ha van 1 kuhn ekém amin nem nyíró van hanem szakitó.....
Ha a 8.8 as helyett 10.9est rakok az mennyi kilóval szakadhat emehhez képest?
Hali!
A vogel noot L950-s ágyekén lehet állítani a fogásszélességet ha igen hogyan? Vagy azon nem fix a fejek?
Válasz #2900. hozzászólásra akkor valamit véteni kell neki . Egyébként a Fortschritt eke nehéz húzásuak közé tartozik?én a fejeket egy 5 fejesről szedtem le és építettem rá erre a fajta vázra
Válasz #2899. hozzászólásra
Persze, ha nem jó akkor feszülni fog. Azért mondtam ha lazítasz rajta és többet fog fogni akkor nem jó a Z tengely. Mert az ha jól áll akkor ki lehet lazítani az oldalsó lakatokat és akkor is egyenesen megy az eke, azonos fogással.
Ennek egyébként így kell működni 1 fejes TZ4K ekén is. Azon is van ilyen állítási lehetőség, mármint a gyárin. Sőt a lovasokon is volt.
Válasz #2898. hozzászólásra igaziból csak 2 fejes a lakat feszülést majd valahogy lefigyelem ha meg állok szántás közben akkor elvileg meg tudom nézni?
Válasz #2897. hozzászólásra
Úgy kéne állítani a szöget, hogy az ekenád támaszkodjon a barázda oldalára és jó legyen a fogás. Mind3 fej egyformán fogjon. Na akkor könnyen fogja húzni a gép.
Nekem egyik oldalsó lakat sem feszül.
Válasz #2865. hozzászólásraÜdv! azokkal már próbáltam "egyenesíteni" az ekén .Ha sikerülne egyenesbe rakni akkor könnyebb lenne húzni?
sos!
ha valaki javított/szedett és rakott össze lemken opal 90-es munkahengert kérem írjon, mert már tanácstalan vagyok. mindent ugyanúgy összeraktam ahogy volt és nem az igazi. a benne levő reteszelés szinte mindig bezár. kb 15-20 próbálkozásra engedi átfordítani az ekét. (egy körös hidraulika van rajta)
Válasz #2892. hozzászólásra
ez már otthon van, vagy 2hete történt csak most készítettem képet,
igen az anya vagy a tengely szokott törni másnál,
az eke meg kuhn
kuhn?
Válasz #2883. hozzászólásra
Jelents fel a rendőrségen szándékos kártétel miatt, van bejelentési jegyzőkönyved és ha a jövöben jönnének ellenőrzésre te takarva vagy. Természetesen kártéritést kérhetsz. A másik módszert inkáb nem írom le hogy hogyan lehet észheztériteni.
És olyan a földetek mint a kő,vagy othon készűltek a képek?amugy milyen eke mert olyant látam már hogy a tengejt vagy a végén az anyát lekapta,de ez nem semi
Válasz #2890. hozzászólásra
a parcella mondhatni közepén történt, szántás közben, még nem is a végén mikor felemeljük és fordítjuk az ekét
Válasz #2886. hozzászólásra
Baszus ez nem lessz olcsó,de méirt kell a beton utat is felszántani
Válasz #2888. hozzászólásra
talált,
szántás közbeni történet (semmibe nem akadt meg, lazított föld)
elég zsebbenyúlós történet
Válasz #2887. hozzászólásra
tippem az volna,esetleg vv ekének az áttfordito mehanizmusa?
Válasz #2886. hozzászólásra
gondolom ez valami eke alkatrész,de,hogy mi tényleg passz!
Válasz #2880. hozzászólásra

Megkérdezhetem mibe fáj egy kimérés??
Ugyan ez van nálam is, most kaptam a földet, felszántottam erre a szomszéd átrakta a karót vagy 3 méterrel hogy az az övé.A másik oldalon árok van majd közút arra menni nem lehetett,de az 1,5 ha most csak 1,1 lett.
Válasz #2879. hozzászólásra
Ilyenek mindenhol vannak. Nekünk egyszer tavasszal másfél méter szélesen a zöld búzát ásóboronázta ki egy kedves szomszéd.
Hogy-hogynem, mindig mindenkinek vele van baja.
Persze a földmérők biztosan szeretik...
Válasz #2881. hozzászólásra
.Föld mérővel egyeztetve kimértem a területet,utána bevetettem.Szomszéd kiszántotta.Újból bevetettem,nem tudom mi lesz tavaszra.Ilyen esetbe kellene a szomszédot büntetni,de súlyosan.Az a szitu,akit ellenőrzünk,azt büntessük.
Tavasszal kaptam 9,5 ha. nemzeti földet,mikor bevetettem,kiderült,csak 7,5ha a terület.Az mvh lemérte,büntetés is
Válasz #2881. hozzászólásra
Mi jó 10 éve átvettünk egy 25 ha-os táblát. Úgy műveltük két évig ahogy az előző gazda. Első gps méréskor alig 20 ha volt csak meg belőle. Minden oldalról csipkedtek le a szomszédok...
Válasz #2880. hozzászólásra
azt hitem csak mifelénk vannak iljen rohadékok
Eldobom az agyam,én eddig
Válasz #2879. hozzászólásra
Tavaly voltak harcok, hogy az egyik szomszéd állította, hogy mi elszántottuk az övét és elrakta felénk a karót kb három lépéssel, mert addig az övé, ott volt mikor tárcsáztam, összevesztem vele, mondtam hívja fel fatert, mert nekem ehhez nincs türelmem... apámat is jó hangulatban találta éppen, a vége az lett, hogy kimérettük (az fizet, aki tévedett alapon) és nem hogy az a három lépés nem volt az övé, de évek óta 1.5-2 méterrel többet hagytunk ott neki, mint amennyi tényleg az övé volt.
Válasz #2878. hozzászólásra
Akkor ara is vannak BARMOK,én olyankor vissza szoktam szántani egy bő holdat az övékébe és általába utána tudják hogy hol a mezsdje
Válasz #2876. hozzászólásra
Bele-bele szántanak a földekbe a szomszédok. Idén már a harmadik földet kell kiméretni.
Válasz #2875. hozzászólásra
Itt azért van aki januárban is kint van. Tavaly mikor beállt a fagy, akkor mentek elég sokan, még a legnagyobbak közül is.
Válasz #2874. hozzászólásra
terület harcok
Mi az hogy
Válasz #2872. hozzászólásra
Felénk ciki ha nov. 1-től traktorral látnak a határban.
Válasz #2873. hozzászólásra
Volt rajta zsír, csak néhány napja le lett koptatva róla terület harcok miatt. Nem lett visszakenve de kellett volna, amilyen takony idő volt. Majd megcsapatom drótkoronggal indulás előtt.
Válasz #2868. hozzászólásra
Ilyet vegyél 10 literest.No rozsda!
Válasz #2871. hozzászólásra
Vetettünk, traktort szereltünk meg boxolunk a mezsgyékért... Nincs sok, szóval nem nagyon idegeskedünk, nem töltjük kint a szilvesztert úgy sem 
Nem, de ha kényelmesek vagyunk, akkor is 5 nap
Válasz #2867. hozzászólásra

Még nem szántottál fel?
Válasz #2869. hozzászólásra
Így van. Azért nem megyünk 40 centi alá, hogy szépen fordítson. Ezekkel vettük az ekét, így jó és olcsó megoldás született. Majd ha lekoptak a kormány lemezek, akkor közép mélyet kap.
Ja, így már értem. Végülis azért kellett lejjebb hozni, mert a magas, mélyen szántó kormánylemezzel mégsem szántotok annyira mélyen.

Bocsi a rozsdáért, de idén már elő kellett venni mezsgye igazítás végett
Válasz #2860. hozzászólásra

Rosszul emlékeztem kicsit, igen van rajta furat, de az arra szolgál, hogy egy tartót lehessen rárakni, amivel a lemez fölött lehet megfogatni a fordítót, azt leszedtük és ráraktuk a lemezre egy csavarral, utána oda lett pöttyintve hegesztővel. Most jól dolgozik sekélyebb mélységekben is.
Válasz #2863. hozzászólásra
Nincs gépkönyved? Abban minden le van írva magyarul.Szerintem a neten megtalálod,ha mégsem írj segítek.
Válasz #2864. hozzászólásra
Ott van a Z tengely. A 22-es csavarokkal (ha jól látom) lehet állítani a szöget. 2 van egymással szembe.
Válasz #2862. hozzászólásraIlyen vázra van felszerelve ha igaz B200-as fejek

Hali!
A vogel noot L950 ekén a fogásszélességet hogyan lehet állítgatni?
Válasz #2841. hozzászólásra Üdv! A beállításokról az eke "váz" párhuzamos a talajjal hosszában is , keresztben is amire én gondolok hiba , hogy mintha nagyon neki feszülnének az ekefejek az ekenádnak és így egy kicsit keresztben jár ez mondjuk "Z" tengellyel lehetne kompenzálni?mert ezen az ekén ilyen nincs.
Válasz #2860. hozzászólásra
Nem, csak rálógnak a kormánylemezre 5-10 centit és oda vannak pöttyentve. Holnap ha oda jutok csinálok róla képet. A géppel egy időben vettük az ekét, kijött egyik ismerős, mert mondtuk, hogy nem fordít szépen, az mondta, hogy ők régen úgy csinálták a mélyszántó fejekkel, hogy rálógtak a fordítók a kormánylemezre... megcsináltuk jó lett. Mi is csak 35-38 centiig megyünk mindig.
Válasz #2859. hozzászólásra
Mármint, hogy a kormánylemezen vannak a furatok, amik a beforgatót tartják?
Ilyen mélyen meg még soha nem szántottam, ennyi humusz nincs is jópár táblánkon. Max. harmincpár centi. A VN WY 400 vasaim a könyv szerint amúgy is max. 35 centiig "szólnak".
Válasz #2858. hozzászólásra
IH ekén nekünk is a kormánylemezre lóg a fordító. Nincsenek előhántóink és mélyszántó kormánylemezek vannak fent. 40 centi alá sosem mentünk még vele és akkor egy kicsit csúnyán forgatott, de így hogy ráér a lemezekre így jó.
Válasz #2856. hozzászólásra
A te ekéden kívül még soha nem láttam, hogy a trágyabeforgatót a kormánylemezre tennék, csak fölé szerelve.
Én amúgy leszereltem őket, és az előhántót tartottam meg, jobban bevált.
Válasz #2856. hozzászólásra
Nem tudom milyen lesz. Ez volt most kéznél, hátha beválik. Ha nem lesz jó akkor jövőre lehet nézek hozzá Lajta szárakat és akkor már nyertem pár cm-t.