Válasz jekkelj #14471. hozzászólásáraAzt, hogy nagy előny az értékesítési ár szempontjából, de annyira hektikis az időjárás, hogy óriási a kockázat is...Mit csinálsz, ha kapsz 1 hét normális telet nappali minuszokkal?
Válasz L. M. #14469. hozzászólásáraNézd, a cél az lenne, hogy a banizást kiváltsam teljesen. Inkább keresek helyeket még de a banit elakarom felejteni végleg.
Volt hogy úgy jöttem haza, hogy a balatonkeresztúri pihenőre úgy értem be,hogy az utolsó 100 méterre nem emkékszem, mert annyira szét voltam csúszva.
Tavaly májusban 3 alkalommal voltam fent, ez júniusra 10-re módosult. Nekem egy kanyar kb 600 km...
Inkább eljátszok a környéken, és ha előre tudom hozni az érést, akkor nem kell arosa sem... Legyen egy 6-8 hetes szezonom, és vegyítem tálcás-frigo kombóval, de sokkal nyugodtabb vagyok. Van emberem aki helyben elhordja az epret a helyekre, nekem meg nem kell éjszakáznom, és vagy haza érek, vagy nem, de reggel szedés. Csak ezért gondolkodom tálcásban is.
Válasz hasutas1 #14465. hozzászólásáraNem véletlen, hogy népszerű a tálcás clery... a téli fagytűrése jobb a frigonál és 7-10 nappal korábban érik. Tőrohadásra viszont fogékonyabb. Kevésbé vegetatív így kevesebb a lombmunka,de ugyanemiatt jobban is aprósodik.
Sziasztok. Mint teljesen amatőr kollega kérnék tőletek segítséget. Pari és paprika termesztéssel foglalkozom, de már rég kacsingattsm az eper felé, így idén meg is próbálkozok vele. Kókuszban figom nevelni, és függesztve. Hideg fólia alatt lesz plusz fátyollal takarva. Tüskés öntözőgombás öntözést kap. Kérdésem, hogy tápkockás vagy frigot ültessek bele, tápkockás felé hajlok.És ami a legfontosabb kérdésem, hogy mikor ültethetek? Köszönöm előre is
Válasz L. M. #14464. hozzászólásáraVan ismerősnél sátorban, ő az én tesztem. Pedig itt sokan bevannak pisilve tőle... Igaz tavaly szívtak vele, fanyar szájízzel, hogy sok rohadt volt közte.
Válasz hasutas1 #14463. hozzászólásáraNyugtával dicsérd a napot Okozhat még negatív meglepetést is a tálcás clery. Ha virágzás idején kapsz egy hét párás-borús időt akkor majd meglátod, hogy mindkét "éremnek" két oldala van
Válasz lacka4600 #14460. hozzászólásáraÚgy gondolom amit már fel akartam húzni fóliákat már kicsit késésben vagyok. Ami 4 fólia fent van már, elindult kb 2 hete, viszont túl erős fóliába, nem sokat fogok nyerni az idővel... Van 2 gyengébb fóliám, azon meg még nincs fólia (majd holnap), szerintem ott szedünk először. Igyekeznem kel, mert (megint csak) szerintem, bő 1, de akár 2 héttel előbb lesz idén eper, és az egyik helyemet április 15-tel bérlem, addigra kell szednem. Az számomra csúcsteljesítmény lenne .
Nem lesz negatív változás, és talán dennis is elmegy a p.csába.
Sajnálom, akkor elég nagy pusztítást végzett az a szupercella.
Tegnap itt is tarolt a szél, sok fólia elszállt...lehet túl sok is.
Válasz hasutas1 #14457. hozzászólásáraMúlt héten leveleztem,na nem azért mert nagyon buzgó vagyok,hanem gyarapszik a család.Elég erős,dehát julius óta volt idelye.Viszont idén augusztusban telepítek,mert fenn marad a folia az állapota miatt.Egészséges állapotban telelt, viszont 1 cm körüli zöldkukacokkal találkoztam,rágás nincs EDDIG,amikkel találkoztam azokat megcirógattam,tetszett nekik,mert kiugrottak a bőrükből! .De ma csukva volt a sátor a vihar miatt,így a kellemes 22 fokot már a maradék is szereti.Lassan kitelepítem az elektronikát meg a tensiométert és hajrá.
Válasz hasutas1 #14457. hozzászólásáraHétvégén fel megy a fólia, aztán lezárjuk, levelezzük, szerintem ha marad ez az idő szépen be is fog indulni. Tavaly február 22.én zártam be és leveleztem. Persze, ha hétvégéig valami változik az előrejelzésekben negatív irányba, akkor várok. Amit a vihar nyáron szétcseszett, még csak most áll lábra, arra jó ha március első hetén kerül fel a fólia.
Engem ne támogasson senki!!!!
Attól nem fogsz különbet termelni mert kapsz egy kis alamizsnát.
Fizessék meg tisztességesen amit megtermel a paraszt és mindjárt nem kell a falugazdászhoz járni koldulni.
Válasz Viktor 12045 #14454. hozzászólására Hát lehet megelőztelek mert ha a fokhagyma termesztés rovatba bele olvasol ott már én fel fedeztem 1 új vidéket a Román oldalon 1000 nm fóliás paradicsom termelés több mint 1 milliós Uniós támogatást ér minden gazdának kell ettől jobb aranybánya 3000 Eu kapnak határ másik oldalán + öntözésfejlesztés külön Euró. Lehet hogy tényleg keletre kell nyitni mint a nagy vezírünk mondta
Válasz hasutas1 #14451. hozzászólásáraÉn vagy holnap vagy csütörtökön vetek, ezerrel. Rolók le, és megnézzük mennyire bírják a szelet. Eddig a hajók bírták aztán majd kiderül..... vagy beborul
Válasz Viktor 12045 #14449. hozzászólásáraAmúgy egy hangyafasznyi esély mutatkozik 20.-a tájékán, valami téli szitura, de az is inkább az átlagra szállítaná a hőmérsékletet. Addig vasárnap, meg hétfőn csúcsközeli meleg lehet 20 fokkal.
Épp mire megkaptuk délben a legnagyobb löketeket addigra mindent befoltoztunk... Elb@***tt egy időjárás van idén is eddig Jégvihar február közepén vazze...
Itt szinte szélcsend van,de jeges eső volt itt durva szélel.A foliák a vázon már viseletesek,de hátha a lekötés meg a bedrótozott ajtók kibirják a mai napot.
Válasz zelnikpeti #14440. hozzászólásáraA kékesen volt egy 111-es löket, de a Hanságban már most reggel 100 körüli löketek vannak.
Én sem mentem Kecskemétre, tegnap is hívtak, de inkább javítgatjuk a fóliákat, talán még húzni is tudunk délután, itt szinte szélcsend van.
Válasz L. M. #14439. hozzászólásáraÚristen.
Sajnos a mai napi folytatás még keményebbé teheti a helyzetet.
Átérzem a helyzet súlyosságát, tegnap én is egész nap idegbe voltam.
Válasz hasutas1 #14438. hozzászólásáraCsodával határos módon minden fólia fent maradt...Javítgatni azért kell, de sok összetört váz és dzétszaggatott fólia látványa borzolta az idegeimet míg kiértem a tanyára...
Úgy tűnik lassan csillapodik a szél, és átvészeltük a vihart! Viszont rendes pusztítást végzett a vihar. Sok helyen fák dőltek ki, áram kimaradások voltak.
Válasz zelnikpeti #14429. hozzászólásáraNem tudom. De itt qrvára fúj a szél. Eddigi max 81 km/h. Amúgy Tés 102 km/h, Siófok 100 km/h.
Mindjárt fordul a szél ény-on, ény-ira
Válasz zelnikpeti #14427. hozzászólásáraIgen holnap lehet brutál szél északon. Nagyjából a balaton-kecskemét vonaltól északra lehetnek 100-as löketek. És ma délután is.
Válasz zelnikpeti #14425. hozzászólásáraMax 60-70 km/h.
Itt a dél-Dunántúlon szarabb lesz a helyzet. Megvártam a 12z futásokat, a legdurvább ide 90-110 km/h közé várja. Így hétvégén nem lesz fólia húzás. Ami fent van lekötöm, bezárom, lakatot teszek rá, és várom, hogy ne legyen ennyi.
19370 hozzászólás
Válasz hasutas1 #14457. hozzászólásáraMocorog rendesen
Válasz jekkelj #14471. hozzászólásáraAzt, hogy nagy előny az értékesítési ár szempontjából, de annyira hektikis az időjárás, hogy óriási a kockázat is...Mit csinálsz, ha kapsz 1 hét normális telet nappali minuszokkal?
Válasz jekkelj #14471. hozzászólásáraNem kérdeztek ezek semmit elindultak...
Ki mit gondol a korai indulásról ? :)
Válasz L. M. #14469. hozzászólásáraNézd, a cél az lenne, hogy a banizást kiváltsam teljesen. Inkább keresek helyeket még de a banit elakarom felejteni végleg.
Volt hogy úgy jöttem haza, hogy a balatonkeresztúri pihenőre úgy értem be,hogy az utolsó 100 méterre nem emkékszem, mert annyira szét voltam csúszva.
Tavaly májusban 3 alkalommal voltam fent, ez júniusra 10-re módosult. Nekem egy kanyar kb 600 km...
Inkább eljátszok a környéken, és ha előre tudom hozni az érést, akkor nem kell arosa sem... Legyen egy 6-8 hetes szezonom, és vegyítem tálcás-frigo kombóval, de sokkal nyugodtabb vagyok. Van emberem aki helyben elhordja az epret a helyekre, nekem meg nem kell éjszakáznom, és vagy haza érek, vagy nem, de reggel szedés. Csak ezért gondolkodom tálcásban is.
Válasz hasutas1 #14465. hozzászólásáraNem véletlen, hogy népszerű a tálcás clery... a téli fagytűrése jobb a frigonál és 7-10 nappal korábban érik. Tőrohadásra viszont fogékonyabb. Kevésbé vegetatív így kevesebb a lombmunka,de ugyanemiatt jobban is aprósodik.
Sziasztok!

Mit szóltok az idei frigó árakhoz? Idén is "kedvez" az Euró és Forint árfolyam!
Sziasztok. Mint teljesen amatőr kollega kérnék tőletek segítséget. Pari és paprika termesztéssel foglalkozom, de már rég kacsingattsm az eper felé, így idén meg is próbálkozok vele. Kókuszban figom nevelni, és függesztve. Hideg fólia alatt lesz plusz fátyollal takarva. Tüskés öntözőgombás öntözést kap. Kérdésem, hogy tápkockás vagy frigot ültessek bele, tápkockás felé hajlok.És ami a legfontosabb kérdésem, hogy mikor ültethetek? Köszönöm előre is
Válasz L. M. #14464. hozzászólásáraVan ismerősnél sátorban, ő az én tesztem. Pedig itt sokan bevannak pisilve tőle... Igaz tavaly szívtak vele, fanyar szájízzel, hogy sok rohadt volt közte.
Válasz hasutas1 #14463. hozzászólásáraNyugtával dicsérd a napot
Okozhat még negatív meglepetést is a tálcás clery. Ha virágzás idején kapsz egy hét párás-borús időt akkor majd meglátod, hogy mindkét "éremnek" két oldala van 
Válasz jacint.baranyi #14461. hozzászólásáraIdén lehet csak joly lesz frigóból, fóliában nem akarok többet, cleryből csak tápkockásat akarok...pont én
Válasz lacka4600 #14460. hozzászólásáraÚgy gondolom amit már fel akartam húzni fóliákat már kicsit késésben vagyok. Ami 4 fólia fent van már, elindult kb 2 hete, viszont túl erős fóliába, nem sokat fogok nyerni az idővel... Van 2 gyengébb fóliám, azon meg még nincs fólia
(majd holnap), szerintem ott szedünk először. Igyekeznem kel, mert (megint csak
) szerintem, bő 1, de akár 2 héttel előbb lesz idén eper, és az egyik helyemet április 15-tel bérlem, addigra kell szednem. Az számomra csúcsteljesítmény lenne
.
Nem lesz negatív változás, és talán dennis is elmegy a p.csába.
Sajnálom, akkor elég nagy pusztítást végzett az a szupercella.
Tegnap itt is tarolt a szél, sok fólia elszállt...lehet túl sok is.
Válasz hasutas1 #14457. hozzászólásáraMúlt héten leveleztem,na nem azért mert nagyon buzgó vagyok,hanem gyarapszik a család.Elég erős,dehát julius óta volt idelye.Viszont idén augusztusban telepítek,mert fenn marad a folia az állapota miatt.Egészséges állapotban telelt, viszont 1 cm körüli zöldkukacokkal találkoztam,rágás nincs EDDIG,amikkel találkoztam azokat megcirógattam,tetszett nekik,mert kiugrottak a bőrükből!
.De ma csukva volt a sátor a vihar miatt,így a kellemes 22 fokot már a maradék is szereti.Lassan kitelepítem az elektronikát meg a tensiométert és hajrá.
Válasz hasutas1 #14457. hozzászólásáraHétvégén fel megy a fólia, aztán lezárjuk, levelezzük, szerintem ha marad ez az idő szépen be is fog indulni. Tavaly február 22.én zártam be és leveleztem. Persze, ha hétvégéig valami változik az előrejelzésekben negatív irányba, akkor várok. Amit a vihar nyáron szétcseszett, még csak most áll lábra, arra jó ha március első hetén kerül fel a fólia.
Válasz Mihály #14456. hozzászólásáraAzért nem győzik csólyospáloson összerakni a malupe öntöződobokat.
Engem ne támogasson senki!!!!
Attól nem fogsz különbet termelni mert kapsz egy kis alamizsnát.
Fizessék meg tisztességesen amit megtermel a paraszt és mindjárt nem kell a falugazdászhoz járni koldulni.
Válasz Mihály #14456. hozzászólásáraA 3000 euró/1000 nm fóliasátor aranybánya???

Azonnal költözz oda!
A fóliasátorban hogy látjátok az állományt?
Válasz Viktor 12045 #14454. hozzászólására Hát lehet megelőztelek mert ha a fokhagyma termesztés rovatba bele olvasol ott már én fel fedeztem 1 új vidéket a Román oldalon 1000 nm fóliás paradicsom termelés több mint 1 milliós Uniós támogatást ér minden gazdának kell ettől jobb aranybánya 3000 Eu kapnak határ másik oldalán + öntözésfejlesztés külön Euró. Lehet hogy tényleg keletre kell nyitni mint a nagy vezírünk mondta
Válasz Viktor 12045 #14454. hozzászólásáraHát ez király

Válasz hasutas1 #14453. hozzászólásáraVitorlát nyit, irány az új világ

Én leszek Kolombusz Viktor az új fóliavidék felfedezője
Válasz Viktor 12045 #14452. hozzászólásáraMi vagy te hajóskapitány?
Válasz hasutas1 #14451. hozzászólásáraÉn vagy holnap vagy csütörtökön vetek, ezerrel. Rolók le, és megnézzük mennyire bírják a szelet. Eddig a hajók bírták aztán majd kiderül..... vagy beborul
Válasz Viktor 12045 #14449. hozzászólásáraAmúgy egy hangyafasznyi esély mutatkozik 20.-a tájékán, valami téli szitura, de az is inkább az átlagra szállítaná a hőmérsékletet. Addig vasárnap, meg hétfőn csúcsközeli meleg lehet 20 fokkal.
Válasz Viktor 12045 #14449. hozzászólásáraCsak??

Válasz hasutas1 #14448. hozzászólásáraJövő hét közepére az agroinform -10 fokot mutat
Válasz zelnikpeti #14447. hozzászólásáraÉs még a hétfő, vagy kedd, Dennis még megkavarhatja a dolgokat, egy kis orkánnal.
Válasz zelnikpeti #14444. hozzászólásáraVégre már csendesedik.
Ez nagyon durva volt
Válasz L. M. #14445. hozzászólásáraItt meg totál szélcsend. Húzzuk a fóliákat. Időjárás én úgy szeretlek
Épp mire megkaptuk délben a legnagyobb löketeket addigra mindent befoltoztunk... Elb@***tt egy időjárás van idén is eddig
Jégvihar február közepén vazze...

Válasz hasutas1 #14442. hozzászólásáraMár kapjuk rendesen...
Itt szinte szélcsend van,de jeges eső volt itt durva szélel.A foliák a vázon már viseletesek,de hátha a lekötés meg a bedrótozott ajtók kibirják a mai napot.
Válasz zelnikpeti #14440. hozzászólásáraA kékesen volt egy 111-es löket, de a Hanságban már most reggel 100 körüli löketek vannak.
Én sem mentem Kecskemétre, tegnap is hívtak, de inkább javítgatjuk a fóliákat, talán még húzni is tudunk délután, itt szinte szélcsend van.
Válasz L. M. #14439. hozzászólásáraÚristen.
Sajnos a mai napi folytatás még keményebbé teheti a helyzetet.
Átérzem a helyzet súlyosságát, tegnap én is egész nap idegbe voltam.
Válasz hasutas1 #14436. hozzászólásáraTegnap este kaptunk egy 94es lökést.
Hát nem volt semmi...
Mai Kecskemétet is passzoltam.
Válasz hasutas1 #14438. hozzászólásáraCsodával határos módon minden fólia fent maradt...Javítgatni azért kell, de sok összetört váz és dzétszaggatott fólia látványa borzolta az idegeimet míg kiértem a tanyára...
Válasz L. M. #14437. hozzászólásáraNa az durva lehetett.
Még mindig kb 1 cm vastag jégréteg van a járdán...
Válasz hasutas1 #14435. hozzászólásáraA hegyekben 110-130 között
Válasz zelnikpeti #14433. hozzászólásáraSajnos ma felétek könnyen lehet 90 feletti is
.
Itt most volt jégeső...Februárban hajnalban...
Válasz hasutas1 #14432. hozzászólásáraNálunk most tombol
Du 5-ig kb szélcsend volt no de azóta elment az esze...
Remélem nem csinál kárt.
Úgy tűnik lassan csillapodik a szél, és átvészeltük a vihart! Viszont rendes pusztítást végzett a vihar. Sok helyen fák dőltek ki, áram kimaradások voltak.
Válasz zelnikpeti #14429. hozzászólásáraHát!! Nálunk is volt.
Tegnap meg nagyba ment a nyitnikék.
Válasz zelnikpeti #14429. hozzászólásáraNem tudom. De itt qrvára fúj a szél. Eddigi max 81 km/h. Amúgy Tés 102 km/h, Siófok 100 km/h.
Mindjárt fordul a szél ény-on, ény-ira
Válasz hasutas1 #14428. hozzászólásáraJeges eső februárban!!!!!

Mi lesz akkor még???
Válasz zelnikpeti #14427. hozzászólásáraIgen holnap lehet brutál szél északon. Nagyjából a balaton-kecskemét vonaltól északra lehetnek 100-as löketek. És ma délután is.
Válasz hasutas1 #14426. hozzászólásáraKöszönöm
Remélem igazad lesz.
Nálunk a kedd rosszabbnak mutatkozik...
Válasz zelnikpeti #14425. hozzászólásáraMax 60-70 km/h.

Itt a dél-Dunántúlon szarabb lesz a helyzet. Megvártam a 12z futásokat, a legdurvább ide 90-110 km/h közé várja. Így hétvégén nem lesz fólia húzás. Ami fent van lekötöm, bezárom, lakatot teszek rá, és várom, hogy ne legyen ennyi.
Válasz hasutas1 #14424. hozzászólásáraMit jósolsz ide?