Hali!Amit én néztem Fiat 1985-86 kiadás!9600 üzemóra volt benne,mikor kapott egy új motort,most abban 3112 üzemóra van!Sárga-fehér szinű a gép!Meglátások?!
Hali!
Csak pár gondolat a Fiattal kapcsolatban.Az "én" FIATom
egy 12600 üo-val rendelkező,"brasil" Fiat.Új korától én hajtom, a bakancsom nem nagy, így túlzottan sokat nem kellett rá költeni.A motorja még eredeti,csak a hengerfej lett teljesen felújitva elmúlt télen.A válto csak hézagolva.A gyenge pontja a difi,melyet már cserélni kellett.Víz fogyás nálam is volt,de ezt a hűtő dugulása okozta,mivel nem volt normális a keringés.Csere után,kb 12000-óra,a probléma megszünt.Tehát az én véleményem
Mert most számolgattam, hogy lehet inkább műkakiba tolom a pénzt, na meg kicsit félek is a fiat trakitól, mert eddig csak a kozákkal volt dolgom,és néha még az is tud meglepetéseket okozni,hát akkor még a digó traki, ami ugye kicsit bonyolultabb. Plusz még nincs amit utána köthetnék, habár egy ih eke nem olyan drága hozzá...
ha tetszik vigyed,de figyelj oda a részletekre.
az enyémre azt mondták,hogy minden jó csak valami kapcsolóval van gond a EHR-nél ...ahhoz képest....és ki tudja mi jöhet még.....
Akié a gép,ő hozta haza Bábolnáról,s ő hajtotta végig!Vetett,keveset szántott a tszben!Azt mondta,h ez a motor egy új motor benne!Nem találom a papirt,h mikori kiadás,s azon le van irva,h mennyi üzemóra van a motorban,s mennyi a gépben!Azt mondta,h meg volt becsülve a gép!
a lényeg,hogy volt-e gazdája.a javításokra gyorsan mennek a százezrek hidd el.az enyém ma lett kész holnap teszt ,ha nem tetszik megy a háztól az tuti,többet nem akarok szerelni rajta.elég volt!
Mikor volt az első forma1?!Sárga-fehér szinű!Nincs rendszáma,gumik elől 70,hátúl a gépen 80,de körbe vannak repedezve,a duplán 80,de nem lkátszott hiba rajtuk!A fülke kicsit lepukkant,de ki lehet pofozni!Első pöcre indult!Hidegen 3-3,5 volt az olajnyomás!
ha a tágulási tartály kupak nem tartja a nyomást esetleg az is lehet gond.
a difizárat feltétlenül ellenőrizd igen költséges és bonyolult a javítása.
ha megveszed és lecseréled az olajokat az elsőhajtás-kuplungházat vedd le(8csavar) van benne egy előtéttengely rajta 2 kúpgörgős csapággyal az ki szokott lenni a fiatokon,és ha a fogaskefek foghegyre szaladnak képes kiszakítani a váltó alját ,tehát:a traki mehet bontásra.
A fiatból ha fogy a víz az általában a hüvely alatt szokott, és elöbb utóbb csapágysor lesz... szelep dekni tetején lévő kupakot le kell venni ha szürke kocsonyás hamarosan szét kell kapni, ha nemakkor máshol szökik.
Próbanyomásokat csináltak hengerenként rajta,de semmi gondot nem találtak!Ha jól emlékszem a hengerfejet is átnézték,de semmi hibát nem találtak!Mire érdemes oda figyelni,mikor körbe nézi az ember?
Sziasztok!
Érdeklődnék,h egy 180-90-es Fiatnál mit érdemes megnézni?
S miért lehet az,h kilöki az 1es sebességet,s erőltetésnél eltünik belőle pár lityi viz?!
Előre is köszönöm!
Úgy szoktuk mondani " legeltünk, legeltünk, de a végén csak rá jöttünk."Minden elismerésem a hiba megtalálásáért, javításáért! Legalább nyugodtam alszol ma.
a toronyszelepben 1 kicsi működtető dugattyú fordítva volt berakva+ki lett cserélve a helyzetérzékelő és minden faxa!alapjáraton emeli a 4es vf. ekét.remélem lesz egy olcsó ,jó traktorom.
Egyenes ember ha tudja hogy keresni fogják, felveszi, vagy ha nics a telefon közelébe vagy ennyi nem fogadott hívást lát, vissza hív, legfeljebb mondja ne haragudj nem tudok segíteni!!!!!!!
ezen is fel volt akadva,de az már megoldódótt.eddig működött,de nem emelt fel,csak üresen,annak meglett a baja,egy rugó volt eltörve ami a működtetö nyomást adja.
de most nincs tovább.
egyszer egy öregebb fendt-en beragadt az emelőtengelyen lévő elfordulás érzékelő jeladó az is emelgetett összevissza ,de egy tisztítással olajzással megoldódott
van két luk ahol 1 tüskével emelhetsz-süllyeszthetsz,ha beszarna az elektronika,de ezt csak akkor tudom benyomni,ha süllyesztés-sebesség szabályzóval megállítom a működést,ami nem a leg letekertebb állapotában van,mert olyankor emel.
most,a süllyesztés jól működik,de nem emel fel,csak akkor,ha sebességszabályzót teknősre tekerem,és max emelés szabályzó a legalsó állásban van.ha széthúzom a csatlakozót elkezd emelni.
830 hozzászólás
Hali!Amit én néztem Fiat 1985-86 kiadás!9600 üzemóra volt benne,mikor kapott egy új motort,most abban 3112 üzemóra van!Sárga-fehér szinű a gép!Meglátások?!
Válasz #178. hozzászólásra
Kösz.
bocsi nem 56,1 hanem 46,1...
54,8 liter/perc, 170 bar, emelőképesség 56,1kN
Hali!
Csak pár gondolat a Fiattal kapcsolatban.Az "én" FIATom
egy 12600 üo-val rendelkező,"brasil" Fiat.Új korától én hajtom, a bakancsom nem nagy, így túlzottan sokat nem kellett rá költeni.A motorja még eredeti,csak a hengerfej lett teljesen felújitva elmúlt télen.A válto csak hézagolva.A gyenge pontja a difi,melyet már cserélni kellett.Víz fogyás nálam is volt,de ezt a hűtő dugulása okozta,mivel nem volt normális a keringés.Csere után,kb 12000-óra,a probléma megszünt.Tehát az én véleményem
Fiúk 180/90-es hidraulika teljesítményét tudjátok ? Liter ...
Válasz #173. hozzászólásra
Mert most számolgattam, hogy lehet inkább műkakiba tolom a pénzt, na meg kicsit félek is a fiat trakitól, mert eddig csak a kozákkal volt dolgom,és néha még az is tud meglepetéseket okozni,hát akkor még a digó traki, ami ugye kicsit bonyolultabb. Plusz még nincs amit utána köthetnék, habár egy ih eke nem olyan drága hozzá...
Válasz #172. hozzászólásra
Szia!És akkor miért nem veszed meg?
Válasz #171. hozzászólásra
Hali!
Én is néztem egy sárga fityót, de azon működik minden. 1,4-ért adnák....
Válasz #170. hozzászólásra
Irtam tegnap emailt Fiatos Tom-nak,de még nem kapta meg!Kiváncsi vagyok,h ő mit szól hozzá!Lépek!Jó éjt!Szia
Válasz #168. hozzászólásra
pedig elvileg 9évvel fiatalabb,mint amit te néztél........
Válasz #168. hozzászólásra

ha tetszik vigyed,de figyelj oda a részletekre.
az enyémre azt mondták,hogy minden jó csak valami kapcsolóval van gond a EHR-nél ...ahhoz képest....és ki tudja mi jöhet még.....
Válasz #167. hozzászólásra
Akié a gép,ő hozta haza Bábolnáról,s ő hajtotta végig!Vetett,keveset szántott a tszben!Azt mondta,h ez a motor egy új motor benne!Nem találom a papirt,h mikori kiadás,s azon le van irva,h mennyi üzemóra van a motorban,s mennyi a gépben!Azt mondta,h meg volt becsülve a gép!
Válasz #166. hozzászólásra
a lényeg,hogy volt-e gazdája.a javításokra gyorsan mennek a százezrek hidd el.az enyém ma lett kész holnap teszt ,ha nem tetszik megy a háztól az tuti,többet nem akarok szerelni rajta.elég volt!
Válasz #165. hozzászólásra
Mikor volt az első forma1?!Sárga-fehér szinű!Nincs rendszáma,gumik elől 70,hátúl a gépen 80,de körbe vannak repedezve,a duplán 80,de nem lkátszott hiba rajtuk!A fülke kicsit lepukkant,de ki lehet pofozni!Első pöcre indult!Hidegen 3-3,5 volt az olajnyomás!
Válasz #164. hozzászólásra
évjárat,üzemóra,gumik,általános állapot,fülke?
Válasz #163. hozzászólásra
2 milla a gép,ikerkerékkel,4 fejes lengyel,szinte új ekével,s egy függesztett 5,6-os kombival,amihez adja a ludkapás boronákat is!Megéri?
Válasz #162. hozzászólásra
sok pézt ne adj érte!
Válasz #161. hozzászólásra
Okés!
Válasz #160. hozzászólásra
az forog állandóan.
Válasz #159. hozzászólásra
Szia!Okés,köszi szépen!Az a fogaskerék csak bekapcsolt állapotban mehet hegyre vagy üres állapotban is?!
Válasz #156. hozzászólásra

ha a tágulási tartály kupak nem tartja a nyomást esetleg az is lehet gond.
a difizárat feltétlenül ellenőrizd igen költséges és bonyolult a javítása.
ha megveszed és lecseréled az olajokat az elsőhajtás-kuplungházat vedd le(8csavar) van benne egy előtéttengely rajta 2 kúpgörgős csapággyal az ki szokott lenni a fiatokon,és ha a fogaskefek foghegyre szaladnak képes kiszakítani a váltó alját ,tehát:a traki mehet bontásra.
Válasz #157. hozzászólásra
Szia!És mennyibe kerül egy csapágysor?!Mennyire ismered a fiatot?
A fiatból ha fogy a víz az általában a hüvely alatt szokott, és elöbb utóbb csapágysor lesz... szelep dekni tetején lévő kupakot le kell venni ha szürke kocsonyás hamarosan szét kell kapni, ha nemakkor máshol szökik.
Válasz #155. hozzászólásra
Próbanyomásokat csináltak hengerenként rajta,de semmi gondot nem találtak!Ha jól emlékszem a hengerfejet is átnézték,de semmi hibát nem találtak!Mire érdemes oda figyelni,mikor körbe nézi az ember?
Válasz #154. hozzászólásra
ha dobálja a sebességet,tuti beteg a váltó...
ha fogy a víz a motor is beteg.....
Válasz #153. hozzászólásra

Szia!Ennyit sorolt a fószer!Bövebben?!
Válasz #152. hozzászólásra

azt kétlem,ugyanis még 1 métert sem dolgoztam vele,de remélem nem prudukál hasonló tüneteket.
Válasz #151. hozzászólásra

.Szabi.,erre kimerítő választ fog neked adni!
Sziasztok!
Érdeklődnék,h egy 180-90-es Fiatnál mit érdemes megnézni?
S miért lehet az,h kilöki az 1es sebességet,s erőltetésnél eltünik belőle pár lityi viz?!
Előre is köszönöm!
Válasz #149. hozzászólásra

Úgy szoktuk mondani " legeltünk, legeltünk, de a végén csak rá jöttünk."Minden elismerésem a hiba megtalálásáért, javításáért! Legalább nyugodtam alszol ma.
Válasz #148. hozzászólásra
remélem lesz egy olcsó ,jó traktorom.
a toronyszelepben 1 kicsi működtető dugattyú fordítva volt berakva+ki lett cserélve a helyzetérzékelő és minden faxa!alapjáraton emeli a 4es vf. ekét.
Válasz #147. hozzászólásra
Mi volt a gond,valami kis problém?
a hidraulika megjavítva traki marad.
Válasz #145. hozzászólásra

Egyenes ember ha tudja hogy keresni fogják, felveszi, vagy ha nics a telefon közelébe vagy ennyi nem fogadott hívást lát, vissza hív, legfeljebb mondja ne haragudj nem tudok segíteni!!!!!!!
Válasz #144. hozzászólásra

törjön le a kezem ,ha valaha is még 1xfelhívom!
Válasz #143. hozzászólásra

Hát azért milyen emberek vannak,ilyenkor szoktam mondani "még szerencse hogy nem vagyunk egyformák"!
Válasz #142. hozzászólásra

nekem se vette fel......
holnap kap a gép még 1 esélyt......
Válasz #140. hozzászólásra
Többször próbáltam, nem vette fel, vissza sem hívott, Téged?
Válasz #104. hozzászólásra
HAHÓ emberek!
senki sem tud segiteni???!!!
Válasz #139. hozzászólásra
nekem nem veszi fel!
rákérdeznél konkrétan?
Válasz #138. hozzászólásra
Szabi! Meg van a telefon száma a szerelönek,hívj!
Válasz #137. hozzászólásra

ezen is fel volt akadva,de az már megoldódótt.eddig működött,de nem emelt fel,csak üresen,annak meglett a baja,egy rugó volt eltörve ami a működtetö nyomást adja.
de most nincs tovább.
Válasz #136. hozzászólásra
egyszer egy öregebb fendt-en beragadt az emelőtengelyen lévő elfordulás érzékelő jeladó az is emelgetett összevissza ,de egy tisztítással olajzással megoldódott
Válasz #135. hozzászólásra

van két luk ahol 1 tüskével emelhetsz-süllyeszthetsz,ha beszarna az elektronika,de ezt csak akkor tudom benyomni,ha süllyesztés-sebesség szabályzóval megállítom a működést,ami nem a leg letekertebb állapotában van,mert olyankor emel.
Válasz #133. hozzászólásra

Csak az elektronika miatt lehet, szerintem.
Válasz #133. hozzászólásra
Ilyent még nem jav, csak az elven meg a hibákon gondolkodom, mert egy az elv, az EHr-nél.
Válasz #132. hozzászólásra

valamiért alaphelyzetben rászabályoz az emelésre,de nem tudjuk miért.
Válasz #131. hozzászólásra
Akkor itt valami összérhet, holnap próbálok tszámot szerezni ,hátha valaki?
most,a süllyesztés jól működik,de nem emel fel,csak akkor,ha sebességszabályzót teknősre tekerem,és max emelés szabályzó a legalsó állásban van.
ha széthúzom a csatlakozót elkezd emelni.