Hagymalégy ellen mindig permeteztek?Nekem nem sok tapasztalatom van alaptrágyának pétisót szórtam 1600nm-re 50kilót,kell még valamivel trágyázni? Most 2-3 levélbe van a tavaszi.
Én még ilyet nem hallottam, akkor már inkább valami csávázó szerrel kellene bevonni szerintem. A legjobb megoldás viszont az, hogy csak a makulátlanul egészséges fejeket használjuk fel. Én egy kicsit ódzkodom a sok növényvédőszer használatától.
Sziasztok
En meg uj vagyok a szakmaban, meg csak gondolkozunk a fokhagyman,de azt halottam mielott beteszik a foldbe a fokhagymat le szoktak mosni alkoholal (60%) a gerezdeket, hogy virus es bakterium mentes legyen.Igaz ez?
hagymalégy ellen megatox, vagy reldan, 2-3 leveles korában. 30 napig véd. betegségek ellen réz tartalmú szerek, esetleg felszívódó (amistar), ha szükséges.
Szoktátok valamivel permetezni a fokhagymát? Ha igen akkor milyen fejlettségi állapotba, mi ellen és mivel?? Mert nekem van a kertbe egy kevés és ha locsolgatom akkor már szép legyen
Sziasztok! Nálatok ,hogy néz ki a foki? Én márc. 14-én duggattam el de még van ami most kezd gyökeresedni,és van ami már 10 centis 1hete belocsoltam remélem megindul.Egyébként arno fajta,nálatok is ilyen szakaszosan kel?
Én ősszel nem tudtam műtrágyát szórni, tegnap jött meg, de csak 0-10-28 műkakit kaptam, 34% AN majd talán jövő héten érkezik. Én sor mellé fogom kiadni. Holnap kap az őszi 0-10-28-at, meg egy kis tavalyi maradék AN-t, aztán beöntözöm.
Bocs én nem a 1.5hektáros válaszoló vagyok én csak kis területen próbálkozok, most egyenlőre 100m2 van tavaszi fokhagymával a többi terület zöldborsóval lesz zöldtrágyának és majd ősszel lesz 1000m2 őszi fokhagyma dugványozva. Szerintem is jobb a nagybanin eladni vagy ott vásárolni hozzá és az itthoni piacon eladni, remélem ehhez elég az őstermelői:)
A kérdésem továbbra is élne ,frissen lerakott fokhagymát mivel szoktak, illetve szoktak e műtrágyázni?tegnap befejeztem a melót 800nm hát nem volt kis munka, el sem tudom képzelni 1-1.5 ha hogyan működik ez de hogy gépiesített az tuti..
ma este megyek belocsolom
Ne haragudj, de szerintem ezt nem gondoltad át. A koncepció alapvetően jó lehet, de hogy 1,5ha fokival akarsz kezdeni, az durva. Amit a nagykereskedőtől megveszel paprikát, paradicsomot, stb., azon csak bukni fogsz. Egyrészt a többi piacos valószínűleg nagybanin veszi a cuccot jóval olcsóbban, mint te majd a kereskedőtől, másrészt mit csinálsz majd a maradékkal? Visszaviszed másnap, leakciózod, stb?
Hol vagy helyileg, melyik piacon akarsz árulni? Piacoztál már? Még nincs őstermelőid? Munkaviszonyod van? Ha nincs, akkor húzós lesz kiváltani az őstermelőit.
Én ugy gondoltam hogy piacozva adom el majd úgy hogy addigra kiváltom az őstermelőit amire megterem , és gondoltam hogy nagykerből veszek mellé még paradicsom , paprikát...stb mert csak fokhagymát árulni szerintem kevés na meg a nagybanira lehetne vinni...
Hát a helyedben először az eladást tervezném, aztán a termelést.
Ekkora területen lesz kb. 10-12t átlagos termés esetén. Azért ezt feldolgozni iszonyat meló ám! Eladni se egyszerű. Egy darabig hordhatod a nagybanira...
Sziasztok valaki tudna segíteni hogyan tudnám értékesíteni a fokhagymát termelnék 1.5 ha on eltudnám adni hogyan működik ez aki jártas ebben legyen szíves segíteni köszönöm
Egy kis segítséget szeretnék kérni, holnap szeretném 800nm es kertemet fokhagymával dugványozni..
ha kész vagyok vele azt hallottam jó ha beszórom a sorokat pétisóval egy másik illető szerint viszont hülyeség és korai bactosol kell neki..amúgy jó erős kötött terület tavaly is kapott bactosolt..
kérlek tapasztaltak segítsetek!
válaszotokat előre is köszönöm!
3392 hozzászólás
Én Zöldpajzs lombtrágyát fújok mindenre. Immunerősítő, baktérium és gombaölő hatása van. Nekem bevált.
Hagymalégy ellen mindig fújok Reldan 40 EC, vagy Megatox. Ugyanaz a hatóanyag.
Hagymalégy ellen mindig permeteztek?Nekem nem sok tapasztalatom van alaptrágyának pétisót szórtam 1600nm-re 50kilót,kell még valamivel trágyázni? Most 2-3 levélbe van a tavaszi.
Válasz #239. hozzászólásra
hát az hogy jó drága. mondjuk jó is.
Üdv!
És mi a véleményetek a Wuxal-ról?
Válasz #237. hozzászólásra
Háát?
Válasz #235. hozzászólásra
Hááát....
Bocsi a link lemaradt :) http://okonet.hu/termek/okonet-agro
Válasz #233. hozzászólásra
Üdv!
Milyen lombtrágyát adtál neki? Én ilyennel akarom majd megszórni jövő héten szerintem: szerintetek ér ez valamit?
Válasz #233. hozzászólásra
Az enyémek is beindultak, 20cm felett járnak, tegnapelőtt megfújtam hagymalégy ellen Reldannal, meg adtam neki lombtrágyát.
Válasz #232. hozzászólásra

Az enyém lassan 30...
IiVálasz #231. hozzászólásra
Üdv!
Kellemes ünnepeket!
Már nálam is kibujtak ,5centisek kb.
sziasztok

Végre elkezdett bújni az enyém is, van ahol már 8-10cm de a nagy átlag csak 1-2..
kellemes húsvétot nektek!
Válasz #229. hozzászólásra
Én még ilyet nem hallottam, akkor már inkább valami csávázó szerrel kellene bevonni szerintem. A legjobb megoldás viszont az, hogy csak a makulátlanul egészséges fejeket használjuk fel. Én egy kicsit ódzkodom a sok növényvédőszer használatától.
Sziasztok
En meg uj vagyok a szakmaban, meg csak gondolkozunk a fokhagyman,de azt halottam mielott beteszik a foldbe a fokhagymat le szoktak mosni alkoholal (60%) a gerezdeket, hogy virus es bakterium mentes legyen.Igaz ez?
Válasz #227. hozzászólásra
hagymalégy ellen megatox, vagy reldan, 2-3 leveles korában. 30 napig véd. betegségek ellen réz tartalmú szerek, esetleg felszívódó (amistar), ha szükséges.
Szoktátok valamivel permetezni a fokhagymát? Ha igen akkor milyen fejlettségi állapotba, mi ellen és mivel??
Mert nekem van a kertbe egy kevés és ha locsolgatom akkor már szép legyen 
Válasz #225. hozzászólásra
Csak 4 leveles az őszi, itt-ott van 5, bocs...
Válasz #223. hozzászólásra
Én az Arno-t ősszel raktam. Az 5 leveles. A tavaszi már 3 leveles nálam. Március 9.-én lett elrakva
Válasz #223. hozzászólásra
Üdv!
Nekem még sehogy nem néz ki március 25-én lett elduggatva, mennyi idő alatt kel ki?
Sziasztok! Nálatok ,hogy néz ki a foki? Én márc. 14-én duggattam el de még van ami most kezd gyökeresedni,és van ami már 10 centis 1hete belocsoltam remélem megindul.Egyébként arno fajta,nálatok is ilyen szakaszosan kel?
Válasz #221. hozzászólásra
Ott leszek én is, mennyiségre. Szervest mennyire használtok alá, illetve mennyivel előtte?
Válasz #217. hozzászólásra

700kiló felett van alatta (hatóanyagra számolva)
Akkor én túletettem,hozzád képest...
Válasz #216. hozzászólásra
Hálás köszönet!

Eddig makóit szereztem be a pacalhoz, de ezután Nálad szerzem be...
Válasz #214. hozzászólásra
Ez az alap , majd még 100 kg péti +100 kg Yara elosztva kétszerre
Válasz #215. hozzászólásra

75 százalélosat kapott , nem látszott nyoma fitotoxicitásnak
1l majd 1 hónap múlva újabb 1l hekijére
Válasz #211. hozzászólásra
Mester, milyen dózissal adtál a fokinak a Totrilból és hány leveles korában?
A pre gyomirtás elmaradt, mert se csapadék nem volt, se a föld nem volt alkalmas rá, most meg már szépen hajt.
Válasz #211. hozzászólásra
Egyben kirakod neki ,vagy elosztod?
jómagam az osztás híve vok.
Én ősszel nem tudtam műtrágyát szórni, tegnap jött meg, de csak 0-10-28 műkakit kaptam, 34% AN majd talán jövő héten érkezik. Én sor mellé fogom kiadni. Holnap kap az őszi 0-10-28-at, meg egy kis tavalyi maradék AN-t, aztán beöntözöm.
Válasz #209. hozzászólásra

Jaj bocs, ne haragudj.
Válasz #210. hozzászólásra

Énis péti + yara mila komplex-et szórtam 150+150 kg-ha adaggal
Válasz #208. hozzászólásra
, de ilyenkor gyorsanoldódó káli dominánst is lehet nyomni, csak legyen bedolgozva, vagy beöntözve...
Én pétisót adtam neki, mert ez volt itthon
Válasz #207. hozzászólásra
Bocs én nem a 1.5hektáros válaszoló vagyok én csak kis területen próbálkozok, most egyenlőre 100m2 van tavaszi fokhagymával a többi terület zöldborsóval lesz zöldtrágyának és majd ősszel lesz 1000m2 őszi fokhagyma dugványozva. Szerintem is jobb a nagybanin eladni vagy ott vásárolni hozzá és az itthoni piacon eladni, remélem ehhez elég az őstermelői:)
üdv
hát nem volt kis munka, el sem tudom képzelni 1-1.5 ha hogyan működik ez de hogy gépiesített az tuti..
A kérdésem továbbra is élne ,frissen lerakott fokhagymát mivel szoktak, illetve szoktak e műtrágyázni?tegnap befejeztem a melót 800nm
ma este megyek belocsolom
Válasz #206. hozzászólásra
Ne haragudj, de szerintem ezt nem gondoltad át. A koncepció alapvetően jó lehet, de hogy 1,5ha fokival akarsz kezdeni, az durva. Amit a nagykereskedőtől megveszel paprikát, paradicsomot, stb., azon csak bukni fogsz. Egyrészt a többi piacos valószínűleg nagybanin veszi a cuccot jóval olcsóbban, mint te majd a kereskedőtől, másrészt mit csinálsz majd a maradékkal? Visszaviszed másnap, leakciózod, stb?
Hol vagy helyileg, melyik piacon akarsz árulni? Piacoztál már? Még nincs őstermelőid? Munkaviszonyod van? Ha nincs, akkor húzós lesz kiváltani az őstermelőit.
Üdv!
Én ugy gondoltam hogy piacozva adom el majd úgy hogy addigra kiváltom az őstermelőit amire megterem , és gondoltam hogy nagykerből veszek mellé még paradicsom , paprikát...stb mert csak fokhagymát árulni szerintem kevés na meg a nagybanira lehetne vinni...
Válasz #201. hozzászólásra

Hát a helyedben először az eladást tervezném, aztán a termelést.
Ekkora területen lesz kb. 10-12t átlagos termés esetén. Azért ezt feldolgozni iszonyat meló ám! Eladni se egyszerű. Egy darabig hordhatod a nagybanira...
Válasz #202. hozzászólásra
7kg/100 m2
Válasz #200. hozzászólásra
woow, én nem voltam ott egy hete. Idén saját földembe rakom, megcsinálom a helyét még ősszel...
Sziasztok?
Hány kg fokhagymával szokatok számolni duggatáskor (m2, ha).
Sziasztok valaki tudna segíteni hogyan tudnám értékesíteni a fokhagymát termelnék 1.5 ha on eltudnám adni hogyan működik ez aki jártas ebben legyen szíves segíteni köszönöm
Válasz #197. hozzászólásra
Nálam, a tavaszi hagyma már 10-12cm-es....
Válasz #198. hozzászólásra

nem bántotta? milyen koncentrációban fújtad? pre gyomirtást nem tudom megcsinálni, mert nincs csapadék és a talaj felszíne is rögös.
Válasz #196. hozzászólásra

Mi tavaly Totril-al fújtuk, mükszik
Üdv!
8kg tavaszi eldugványozva, remélem jó lesz.
Sziasztok!
Fokhagymánál kelés után milyen gyomirtót lehet használni, vagy mit tud valaki ajánlani?
sziasztok!
..amúgy jó erős kötött terület tavaly is kapott bactosolt..
Egy kis segítséget szeretnék kérni, holnap szeretném 800nm es kertemet fokhagymával dugványozni..
ha kész vagyok vele azt hallottam jó ha beszórom a sorokat pétisóval egy másik illető szerint viszont hülyeség és korai bactosol kell neki
kérlek tapasztaltak segítsetek!
válaszotokat előre is köszönöm!
Válasz #193. hozzászólásra
de olyan szép http://www.youtube.com/watch?v=8d_GE2iw8GM&feature=player_embedded
tudom hogy
Én zaklatok rendszeresen több vetőmag kereskedőt , dísz kertészt és bárkit , mert nekem kell elefánt punktum. :o) Majd lesz mamutom vagy nem http://m-garden.eu/spd/onmami/Mammoth_Improved_hagyma_mag_10_szem