Gázolaj árak 593 Ft Benzin árak 573 Ft EUR 382.26 Ft USD 354.74 Ft CHF 404.86 Ft GBP 445.63 Ft

Fórum

Becenév: jkocsmar
Csatlakozott: 2008-11-05 09:20:29
Utolsó belépés: 2023-06-07 07:59:05
Fórum hozzászólás: 57

Fórumhozzászólásai

Előzmény: jkocsmar #14 hozzászólása


Közben azt hiszem, rájöttem: a lényeg a LEGKÉSŐBB. 21-es megtermékenyítést 21. dec
31-ig be kellett jelenteni, a 22-eseket 22. dec 31-ig, ezért ez a legkésőbbi dátum. Elsőre ne fogtam fel.
Más kérdés: hízottbika szakszerű apaállat használatra létezik valami utólagos bejelentési lehetőség, vagy csak az import bikákra van?

Előzmény: AgroCarp #7 hozzászólásaÜdv! Ez a szaporítási esemény bejelentése dec. 31-ig nekem nem egyértelmű. Eszerint adott évi megtermékenyítést az év dec 31-ig be kell jelenteni. A 2022 anyatehén támogatás tájékoztatójában ez szerepel: "a 2022. január 1. és a birtokon tartási idő lejárata között történt ellésekhez tartozó termékenyítéseket (fedeztetéseket), szabad és háremszerű pároztatásokat és embrióátültetéseket az előírt bizonylatokon a NÉBIH központi adatbázisába bejelentette és adatait a központi adatbázisban regisztrálták - LEGKÉSŐBB 2022. december 31-ig."
Vagyis jan 1 és maximum nov 16 között született borjak termékenyítési jegyeiről van szó, ezek jelentős része 2021-es megtermékenyítés is lehet, amit már elvileg 2021. dec 31-ig le kellett volna jelenteni, de a tájékoztató szerint legkésőbb 2022. dec 31 lehet.
Nekünk is elutasították a kérelmet, mert augusztusi rakások és egy novemberi idén január 4-én ment be, a fentiek alapján (mivel most születtek ezek a borjak) viszont 2023. dec 31-ig kellene beadni.
Hogy kell ezt értelmezni?

Üdv!
Kukorica szárra létezik penészgátló szer, lucernához hasonló?
Lenne kaszálni való anyag, de annyira le van sülve, hogy nem érik be csomagolva, a szár viszont még zöld annyira, hogy őszig se szárad be.
Van megoldás?

Előzmény: Hús Futár #980 hozzászólása


Ha beázik a magtartály, az összes vizet ide vezeti le és a rozsda dolgozik, sajnos nem a legjobb konstrukció, de egy 70x90x10-es szimeringgel sokáig jó lesz megint.
Bordán. Felül is van egy szöghajtás, szintén bordás. A függőleges csigát a két hajtómű fogja közre, a vízszintest a végén lévő csapágy tartja a helyén.

Előzmény: Hús Futár #978 hozzászólása


A gépkönyv zsírt ír elő ezekbe a hajtóművekbe, ezért nincs nívó. Az alsóba 0,4 kg, a felsőbe 0,25 kg. 360 óránként írja elő a zsírcserét. Kevés olaj mehet bele, hogy híguljon.

Előzmény: Hús Futár #976 hozzászólása


Üdv! Elvileg ki kellene csússzon a csigából. Gyakorlatilag ez is össze lehet rohadva, mint a miénk volt.
Bontsd körbe a csigaház alját, fentről szét kellene csússzon. Csigával együtt lefelé ki kell jöjjön, onnantól lehet vele gyakorolni. Nálunk melegítve jött szét.

Előzmény: ..MZ/X.. #72 hozzászólása


Üdv!
A kék pvc nem jó, nagyon merev. Nekem a 36mm-es porszívó gégecső bevált, kellően mozgékony, bírja évek óta. 10-15 m-es hosszban kapható, 20 m elég az egész gépre és árban is kb annyi volt pár éve, mint egy garnitúra gumicső. Ha jól emlékszem Én ezt vettem: gégecső

Előzmény: lorant90 #92 hozzászólása


Üdv! Itt letölthető:
katalógus

Előzmény: csferri #7677 hozzászólásaLétezik online felület is, de csak chrome böngészőből működik:
earth

Előzmény: Sk Laci #5138 hozzászólásaCsak gondolkodom. Egyszerű, erős, olcsón fenntartható gépet keresnék. Kevés a művelendő terület, ezért egyrészt új gép nem jöhet számításba, másrészt nem kellene sokat mennie, nem kell tavasztól őszig hajtani.

Előzmény: jonny 6930 #5122 hozzászólásaKöszönöm a választ. Videókon láttam turbós gépeket, mennyire bírja a hajtáslánc a plusz 50 lóerőt?

Előzmény: jonny 6930 #5119 hozzászólásaMinden érdekel, leginkább a gyenge pontok, az alkatrész utánpótlás. Ha jól tudom a Skoda teherautó (MTS) motor-váltó-hátsóhíd jó bele. Osztóműve, hidraulikus rendszere milyen?

Előzmény: lorant90 #5117 hozzászólásaIgen, ST 180-asra.

Üdv Urak!
Skoda traktorral van valakinek tapasztalata? Mennyire váltak be? Érdemes ilyenben gondolkodni, vagy felejtős?

Előzmény: amino #1174 hozzászólásaAutosan D-43

Előzmény: jozef19 #137 hozzászólásaAzt látom, hogy piros, de azt is látom, hogy a piros alatt zöld. Az 524 is talajkopírozó, ha leteszed az asztalt még nagyobb lesz a távolság a csiga és a henger között. Mi megtoldottuk a láncot ameddig a feszítés engedte, így a keret síkjából kilóg a lánc legalább 5 centit.

Előzmény: jozef19 #131 hozzászólásaA mienkben fordítva vannak a lécek, talán javít rajta, ha megforgatod. Így a kép alapján úgy tűnik, mintha nagyon hátul lenne a henger. Ha jól emlékszem mi beletoldottunk a láncba is. A ferde alján megtoldottuk a lemezt, azóta bármit megeszik.

Előzmény: Jago #8987 hozzászólásaOktóber vége, november? Legkésőbb szeptemberben megáll itt minden.

Előzmény: jozef19 #119 hozzászólásaA ferdefelhordó alsó lemeze meg van toldva?

Előzmény: mjm #2974 hozzászólásahttp://www.museum-digital.de/agrargeschichte/index.php?sv=323&extern=no&done=yes

Üdv!
Fortschritt szecskázó irányváltójába milyen olajat töltsek? A gépkönyv Hydro 36-20 olajat ír, az előző gazda felkarmolta a gép oldalára: T 20 30 TCM, de egyik fajtát sem találom.

2 munkahengerrel:
https://www.youtube.com/watch?v=1vnjwrYQfi0

https://www.youtube.com/watch?v=oHBDzuoXy7M

Az orvosi költség 15000+áfa, a labor 9700+áfa.
A BVD és az SBV nem szerepel a 148-as nyomtatványon, így ezeket teljes áron kell fizetni. A vérmintákat nekünk kell eljuttatni a laborba. 30000-ből nem jön ki darabja.
Ráadásul 9 hónapnál fiatalabbak, ezért a támogatás is ugrik.
Szállítás lefújva.

Előzmény: #7645 hozzászólása


4 vizsgálatot írtak elő (brucella, leukózis, BVD, Schmallenberg). Felhívtuk a labort, ez a 4 9600 Ft-ba kerül.
Emellett antibiotikum a leptospirózis miatt, TBC vizsgálat, IBR + BVD vakcina, parazitamentesítés. Holnapra ígérte a doktor, hogy összeszedi ezek árát, akkor megírom a tarifát.

Üdv!
Szállított valaki mostanában kis súlyú bikát a törököknek?
Érdekelne, hogy mennyi az orvosi költség, mert tőlünk vinnék, de a doki szerint kb 50000 Ft/jószág a vérvizsgálat + az oltások.

Üdvözletem!
Cyclo 400 beállításához kellene nekem táblázat, illetve gépkönyv, ha van valakinek. Címem:jkocsmarKUKACfreemailPONThu
Előre is köszönöm a segítséget.

Milyen az a "medvés" villanypásztor?

Előzmény: #71 hozzászólásaÜdv!
Hozzávetőleg milyen teljesítményű ez a pásztor?
Vennem kell egy komolyabb készüléket, mint a mostani. Egy 6J-ost már elegendőnek tartanék, de az ára 80 körül van, ha ez tudna hasonló értéket, akkor az árkülönbözetet vezetékre tudnám költeni. 4 km a max hossz, amit el kell lásson, de azt úgy, hogy rettegjen tőle a marha.

Előzmény: #2295 hozzászólása


Akkor pontos leszek.
A két település közigazgatási határa közötti legrövidebb távolság légvonalban 18,2 km. A műholdképek alapján végigmentem a legrövidebb úton (értelemszerűen földút), feltételezve mindenütt, hogy nincs akadálya a közlekedésnek. Az eredmény 21,6 km, ez lehet több, de kevesebb aligha.
A lényeg: a pályázó nemcsak a pályázat célkitűzéseinek, de egy fontos feltételének sem felelt meg, pályázata érvénytelen kellene legyen, mégis nyert.
Ha valaki ismer bármi módot a jogorvoslatra, kérem jelezze.

Két költői kérdés:
Egy, a családi gazdaságok megerősítését célzó pályázaton miként nyerheti meg egy mezőgazdasági nagyüzem 5 település 13 pályázatán mintegy 950 ha terület bérleti jogát?
Miként nyerhet ez a cég helybenlakó, állattartó családi gazdálkodókkal szemben 3 pályázatot úgy, hogy székhelye a földektől LÉGVONALBAN több, mint 22km-re van?

Előzmény: #39 hozzászólásahttp://www.zahidagro.com.ua/en/catalog2/13/
Robbantott ábrák, talán segít.

Üdv Mindenki!
Mi a helyzet ezzel az új piaccal? Lesz belőle valami? Nagy a csend. Érdemes tartogatni, vagy had vigye az osztrák?

Előzmény: #342 hozzászólásaItthon még nem találtam bontottat, osztrákba leltem egy hirdetést, de az 600 eurót írt a komplett difire. Ennyiért inkább újat gyártatok. Bontottért 50-60 ezernél többet nem igazán szeretnék adni.

Előzmény: #340 hozzászólásaMár kérdeztem őket. Alsó hangon 120000-et mondtak rá, mert nagy darab anyag kell hozzá, 34 cm átmérőjű a tányérkerék. Kúpkereket meg nincs aki magában legyártana. Egy használható bontott lenne a legjobb.

Előzmény: #338 hozzászólásaKöszönöm, ezt már megtaláltam, de ez 180a típushoz való.
Az a következő generáció, és nem egyeznek a fogaskerekek. Amúgy az ára megfelelne.

Steyr 180 kistrakihoz keresnék difit, vagy jó állapotú kúpkereket, reális áron. Ha tud valaki bontottat, akár Ausztriában is kérem jelezze. Előre is köszönöm.

Előzmény: #3032 hozzászólásaKonkrét felvásárlót tudsz mondani? Nekünk 420-at mondtak a belföldire, törökbe meg már nem is lesz az idén.

Előzmény: #1149 hozzászólásaHali

A váltó visít, de a sonkák miatt. 13-szoros lassítás van a lehajtásokban, ezért a váltónak pörögnie kell. Sonka nélkül kb 130-at menne a szekér:)

Előzmény: #2876 hozzászólásaKonkrét felvásárlót tudsz mondani a búzára?
Nálunk 64+komp volt most a legtöbb, de az is úgy, mintha a fogát húzták volna. Ígértek a napokban 62-t is.

Üdvözletem!
Hf nagysúly áráról van valakinek infoja?

Üdv Mindenki!
Prp-1,6-os orosz bálázóval van valakinek tapasztalata?

Üdv mindenki!
Magyar tarka árat tud valaki mondani 300 kg-ig?

Előzmény: #1889 hozzászólásaÜdv!
Vagy a szivattyú szimeringje a ludas, vagy a munkahenger gumigyűrűi. Ezek két oldalon vannak az ülés alatt, jobbról a vezértömb, balról a munkahenger másik kivezetése alatt vannak, azokban a négyzet alakú vasakban, amit 16-os csavarok fognak, be. Ezekben fordul a függesztő munkahenger alja. Sajnos nagyon szét kell érte szedni a gépet. Célszerű megnézni, hogy nincsenek-e kikopva, illetve a munkahenger csapjait is, különben 1 napot fog bírni a gumigyűrű.

Üdvözletem!
Foglalkozik valaki bika bérhizlalással? Érdekelnének a tapasztalatok.

Előzmény: #1895 hozzászólásaÉn is Szolnok megyei vagyok, azért kérdeztem.
Telefonszámot esetleg tudsz adni? E-mailben is jó, ha gondolod: jkocsmar@freemail.hu

Előzmény: #1893 hozzászólásaKonkrét felvásárló érdekelne.
730 Ft/kg-os ajánlatot kaptam, de ebből még lejön a vérvizsgálat. "Kissé" keveslem.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Mi lesz, ha elfogy az utolsó kenyér?
Mi lesz, ha elfogy az utolsó kenyér?
Hogyan jutottunk ide? Mi a kiút ebből a zsákutcából?
Hirdetés
Alapozd meg a jövő évi termést! Így lesz egyöntetű és jól fejlett a növényállomány
Alapozd meg a jövő évi termést! Így lesz egyöntetű és jól fejlett a növényállomány
Biológiai csávázószer segíti és támogatja a növények fejlődését.
Eladó Mt bika
Eladó Mt bika

215.000 Ft

Surrantócső kopásálló D200 6m-es szálban
Surrantócső kopásálló D200 6m-es szálban

102.000 Ft

ÚJ Jisan JS280RT vasvágó olló
ÚJ Jisan JS280RT vasvágó olló

20.000 EUR

ÚJ Jisan JS150RT vasvágó olló
ÚJ Jisan JS150RT vasvágó olló

15.000 EUR

Minden jog fenntartva.
© 2023 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]