Válasz pali ares 07 #3476. hozzászólásáraNálunk a Triolenttel megpróbáltak szárnnyal 20-25 cm-en menni, de 2 ha alatt a szárnyak 1/3-a a földben maradt. Igaz 60-as kötöttségű réti talaj
Válasz agrárproletár #3477. hozzászólására20 körül hektáronként!Csak így a szárnyakkal talán jobban atmuveli a talajt igaz 25 cm a kedtavolsag és 30 cm alatt már szárnyak nélkül is szakítani kell akkorát hogy meglegyen a talaj atmuvelese?
Válasz szanberg #3463. hozzászólásáraJohn Deere 8420al húzok 1 unia cross l drive 3m-est ebben a mélységen viszi szárnyakkal 10.5-11el 3 gerendely 12 kapa neked is az a véleményed hogy levegyem?
Válasz csoppika #3471. hozzászólásáraHasznált féderlapot neki.Felénk van aki szokta spengolni a kinyúltakat csak mindig elfelejtem megkérdezni egyenesíteni kitudná e őket.
Válasz Dave #3466. hozzászólásáraAhogy lesem ezeket a késes gepeket, nem kell túlkomplikalni. Egy edzett vékony egyenes laposvas elég...Kicsit az orra megpancelozva... Az elővágotarcsa kicsit drágítja...
Válasz csoppika #3464. hozzászólásáraPróbáltam szója után tavasszal zabot vetni tavaly előtt, az nagyon jól sikerült ám, meg búzát is 5centis rövidtárcsába majdnem direktbe.
Ha így folytatódik a csapadék lehet jövőre is lesz ilyen, mert itt földre nem lehet menni..
Válasz csoppika #3461. hozzászólásáraNem feltétlen veszek, lehet lekoppintom a RAD csoroszját, ami alapból koppintás.. és akkor nem kell egy nehéz hengert cipelni. Meg szélességben lépek kicsit. Vagy hirdettek egy Gaspardo DP 400, úgy látom Mrpoke azt vette meg.
Válasz csoppika #3464. hozzászólásáraEgy DD ángélus fórumon JJMetcalfe pengékkel dícsérték. Valami cikket is feldobott, hogy a black grass elleni harcban nagy segítség, ha nagyon keveset bolygat a vetőgép, nem készteti csírázásra az ecsetpázsitot.
Szép estét olyan kérdésem lenne hogy mulcskultivátor 32 centiméteres művelési mélységnél miért ellenzik a szárnyakat a kapakon? Nagyon vizes körülmények között talpát csinál? Köszönöm előre is
Válasz Mtz 550E #3453. hozzászólásáraA 300 kilót mindenki másképp értelmezi. Van ki 8-24-24. Én a kiválasztott növén alapján. Természetesen ha a tervek jól alakulnak a kiadott mennyiségek is csökkenhetnek idővel. Na szóval mixet készítenek 200 kiló káli és 100 kiló foszfor(kálium igényes kultóra esetén). Gabonánál feles verzióban....pl. Talaj minta sokat segít,valamint az elővetemény(szója esetében az őszi nitrogén mellőzve) A minták alapján,természetesen ezek a számok túlzóan is hangozhatnak. A számok a környezetemben tapasztalt példák.
Válasz halihó #3452. hozzászólásáraSzia. Először is szemlélet és gondolkodásmód váltás, ez a legszükségesebb.Utána területeket meg kellene ásni, van e káros tömörödés. Ha van, lazítót neki.A továbbiak gépesítettségtől függő dolgok szerintem. Ém 3 éve dobtam el az ekét, + tapasztalataim vannak termésátlagokban és talajállapotban is.
Válasz halihó #3452. hozzászólásáraMilyen gépek vannak a gépparkban? Vagy venni akartok grúbert, lazítót,...?
Legerősebb traktor?
Vagy talajtakarósat akarsz végezni, mint amit régebben Netparaszt írt?
Sziasztok! Kötött agyag ,barna homok és fekete földeken gazdálkodunk és eddig szántottunk. Viszont most gondolkodunk a szántás nélküli talajművelésben? Tudnátok tanácsot adni hogyan érdemes elkezdeni? illetve mik a tapasztalataitok?
Válasz Pilátus #3444. hozzászólásáraszerintem a paker henger nem a legjobb a lazitóra.Az enyémen az van.Szárazban nem zár jól viszza.Az enyém a kétkéses verzió,háromkéstől felfele a két összeforgó henger a jó.Én csak a súj miatt vettem pakerel mert igy rövidebb lett a gép
Gép költség:
- őszi munka: búza tarló 15 cm gruber, majd 5 cm gruber + takaró növény vetés, következő
- tavasszal magágy készítés kimarad, első munka a vetés
Válasz csoppika #3442. hozzászólásáraMár nem jelent gondot az ilyesmi,pár ezerért lehet kapni mini kamerát sd kártyával,tölthető verzióval. Telefonra lehívható adatokkal. Jól elrethető. Olcsóbb mint a vadkamera.De azok hoztak eredményt ilyen ügyekben. Azóta semmi gond.
Válasz csoppika #3436. hozzászólásáraVad az egy végtelen történet. Jelenleg a mobilitása és telepítése miatt a villanypásztor megy, van olyan helyem hol napelemmel egész évben üti. Jövőre tovább bővitem másik területen is.
Válasz Pilátus #3435. hozzászólására2018-ban néztem Bábolnán. Kapák sürübben vannak, ha jól emlékszem 30 cm a munkamélység. Megtöri, megkeveri, visszatömöríti a talajt.
Nekem ami nem tetszett rajta, hogy nagyon hosszú, így hátréb kerül a súlypont. 3 m-es munkaszélességü kivitelben sokat számit a traktor kategória. 6-os sorozatokat el lehet felejteni, csak a 7xxx től felfelé /Fendnél 8xx-től/
Válasz Pilátus #3434. hozzászólásáraHát ja... A covercrop itt nem megy... Csak őszi növények...
Gaz az van...
Vad van már 1 táblán kivül mindenhol..
Marad a búza szalma, meg a repce"szalma" kergetése 5-10cm között...
7485 hozzászólás
Válasz szöcske76 #3482. hozzászólásáraItt ilyen gond nincsen! Itt a nedvesseggel megy a küzdelem sarosak nagyon a földek
Kóróföldre mennyi karbamid lenne a min max most?
Válasz szöcske76 #3482. hozzászólásáraKopott vagy törött?
Válasz pali ares 07 #3476. hozzászólásáraNálunk a Triolenttel megpróbáltak szárnnyal 20-25 cm-en menni, de 2 ha alatt a szárnyak 1/3-a a földben maradt
. Igaz 60-as kötöttségű réti talaj
Válasz szanberg #3480. hozzászólásáraKöszönöm szépen!
Válasz pali ares 07 #3476. hozzászólásáraHogyne művelné át! Vegyed le őket, az tarlóhántás hoz való.
Nem is értem a kapták hogy bírják ezt
Válasz pali ares 07 #3478. hozzászólásáraHülye vagyok a gruberhez, de a szárnyakat nem azért találták ki, hogy sekélyen kivigye biztosan a gazt tarló hántásnál?
Válasz agrárproletár #3477. hozzászólására20 körül hektáronként!Csak így a szárnyakkal talán jobban atmuveli a talajt igaz 25 cm a kedtavolsag és 30 cm alatt már szárnyak nélkül is szakítani kell akkorát hogy meglegyen a talaj atmuvelese?
Válasz pali ares 07 #3476. hozzászólásáraHány liter így a fogyasztás? Szerintem csak naftát pazarolsz...
Válasz szanberg #3463. hozzászólásáraJohn Deere 8420al húzok 1 unia cross l drive 3m-est ebben a mélységen viszi szárnyakkal 10.5-11el 3 gerendely 12 kapa neked is az a véleményed hogy levegyem?
Válasz csoppika #3471. hozzászólásáraHasznált féderlapot neki.Felénk van aki szokta spengolni a kinyúltakat csak mindig elfelejtem megkérdezni egyenesíteni kitudná e őket.
Válasz Pilátus #3462. hozzászólásáraAz most kb mindegy...
Válasz csoppika #3471. hozzászólásáraMondjuk ha az előhantolót bírja...
Válasz csoppika #3470. hozzászólásáraSzerintem vetésre, 25-30mm-es c45ös laposvas bőven elég.
Válasz csoppika #3470. hozzászólásáraNem tudom, ilyesmi 20x50es bírná-e... 40hrcre megedzve...
Válasz Dave #3466. hozzászólásáraAhogy lesem ezeket a késes gepeket, nem kell túlkomplikalni. Egy edzett vékony egyenes laposvas elég...Kicsit az orra megpancelozva... Az elővágotarcsa kicsit drágítja...
Válasz csoppika #3468. hozzászólásáraAz öve függesztett 3m-es.
Válasz Dave #3466. hozzászólásáraAzt hittem, Poke hirdeti...
Válasz csoppika #3464. hozzászólásáraPróbáltam szója után tavasszal zabot vetni tavaly előtt, az nagyon jól sikerült ám, meg búzát is 5centis rövidtárcsába majdnem direktbe.
Ha így folytatódik a csapadék lehet jövőre is lesz ilyen, mert itt földre nem lehet menni..
Válasz csoppika #3461. hozzászólásáraNem feltétlen veszek, lehet lekoppintom a RAD csoroszját, ami alapból koppintás..
és akkor nem kell egy nehéz hengert cipelni. Meg szélességben lépek kicsit. Vagy hirdettek egy Gaspardo DP 400, úgy látom Mrpoke azt vette meg.
Válasz csoppika #3464. hozzászólásáraEgy DD ángélus fórumon JJMetcalfe pengékkel dícsérték. Valami cikket is feldobott, hogy a black grass elleni harcban nagy segítség, ha nagyon keveset bolygat a vetőgép, nem készteti csírázásra az ecsetpázsitot.
Válasz szanberg #3463. hozzászólásáraA CO-t próbaltad mar direktvetésben?
Válasz pali ares 07 #3459. hozzászólásáraPlussz nem bírod elhúzni...
Jaaa meg ne felejtsétek el hogy 7q27es is van abba a"felsőrétegbe keverve"...
Na ez kompenzálja az ekét!
Válasz Dave #3460. hozzászólásáraElárulod, milyen vetőgépet akarsz venni?
Válasz pali ares 07 #3459. hozzászólásáraNem kell hozzá nagyon vizes körülmény.
Szép estét olyan kérdésem lenne hogy mulcskultivátor 32 centiméteres művelési mélységnél miért ellenzik a szárnyakat a kapakon? Nagyon vizes körülmények között talpát csinál? Köszönöm előre is
Válasz Vinkó 75 #3457. hozzászólásáraVan-e esetleg talajvizsgálati eredményed a felső rétegből illetve az az alatti réteg(ek)ből?
Válasz Vinkó 75 #3456. hozzászólásáraMindig a talaj felsőrétegébe keverve....ez lemaradt.(Eke 4 éve eladva)
Válasz Mtz 550E #3453. hozzászólásáraA 300 kilót mindenki másképp értelmezi. Van ki 8-24-24. Én a kiválasztott növén alapján. Természetesen ha a tervek jól alakulnak a kiadott mennyiségek is csökkenhetnek idővel. Na szóval mixet készítenek 200 kiló káli és 100 kiló foszfor(kálium igényes kultóra esetén). Gabonánál feles verzióban....pl. Talaj minta sokat segít,valamint az elővetemény(szója esetében az őszi nitrogén mellőzve) A minták alapján,természetesen ezek a számok túlzóan is hangozhatnak. A számok a környezetemben tapasztalt példák.
Válasz halihó #3452. hozzászólásáraSzia. Először is szemlélet és gondolkodásmód váltás, ez a legszükségesebb.Utána területeket meg kellene ásni, van e káros tömörödés. Ha van, lazítót neki.A továbbiak gépesítettségtől függő dolgok szerintem. Ém 3 éve dobtam el az ekét, + tapasztalataim vannak termésátlagokban és talajállapotban is.
Válasz halihó #3452. hozzászólásáraMilyen gépek vannak a gépparkban? Vagy venni akartok grúbert, lazítót,...?
Legerősebb traktor?
Vagy talajtakarósat akarsz végezni, mint amit régebben Netparaszt írt?
Válasz Vinkó 75 #3428. hozzászólására300kg őszi az milyen műtrágya volt? És milyen módon dolgoztad be?
Sziasztok! Kötött agyag ,barna homok és fekete földeken gazdálkodunk és eddig szántottunk. Viszont most gondolkodunk a szántás nélküli talajművelésben? Tudnátok tanácsot adni hogyan érdemes elkezdeni? illetve mik a tapasztalataitok?
Válasz Pilátus #3446. hozzászólásáraIdd be a Google_be köninglazító.videó s egy landini 120 húzza így telefonon nem tudomm ki nézni hány késes.
Válasz Pilátus #3449. hozzászólásáraTalajmegújító 12690 - így néz ki most
Válasz tuto1 #3447. hozzászólásáraFotót-fotóóót a mostaniról mert már csurog a nyááálam!!
Válasz Pilátus #3444. hozzászólásáraszerintem a paker henger nem a legjobb a lazitóra.Az enyémen az van.Szárazban nem zár jól viszza.Az enyém a kétkéses verzió,háromkéstől felfele a két összeforgó henger a jó.Én csak a súj miatt vettem pakerel mert igy rövidebb lett a gép
Válasz bandigh #3421. hozzászólásáraInput:
- vetőmag marad P0216, vagy P0217
- komplex elmarad
- N -20%
- vegyszer sávpermezezes -50%
Gép költség:
- őszi munka: búza tarló 15 cm gruber, majd 5 cm gruber + takaró növény vetés, következő
- tavasszal magágy készítés kimarad, első munka a vetés
11q50kg a súly
Sok vagy kevés vagy pont jó??
(szerintem kb80cm magas de mérem majd)
bár lenne min90
Válasz Pilátus #3444. hozzászólására
Holnap hoznak Köninget a környékre és már beszéltem a soförrel hogy előbb megsasolom na meg utána is...
Románba ugyan az az anyag mint a mashino(ott meloztak) és ahatosat itthon Rábával is húzzák de nincs gond...
A packer henger nem tudom hogy most jó lesz e mert csak azzal van...
Hat kés akkor a középső közvetlen egymás mellett van??
Elsőknél ne duguljon talán azért??https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/talajmuvelo-gepek/koning-lazito-6kespaker-henger/h_6969178?ref=70a40b0d
Válasz csoppika #3442. hozzászólásáraMár nem jelent gondot az ilyesmi,pár ezerért lehet kapni mini kamerát sd kártyával,tölthető verzióval. Telefonra lehívható adatokkal. Jól elrethető. Olcsóbb mint a vadkamera.De azok hoztak eredményt ilyen ügyekben. Azóta semmi gond.
Válasz Vinkó 75 #3441. hozzászólásáraErrefelé sajnos hamar kinő a lába az adapternek meg az akksinak...
Válasz csoppika #3436. hozzászólásáraVad az egy végtelen történet. Jelenleg a mobilitása és telepítése miatt a villanypásztor megy, van olyan helyem hol napelemmel egész évben üti. Jövőre tovább bővitem másik területen is.
Válasz Tom250 #3429. hozzászólásáraItt is van gyengébb és erősebb. 20-30..de van kicsit felette is. Változó.
Válasz Pilátus #3435. hozzászólására2018-ban néztem Bábolnán. Kapák sürübben vannak, ha jól emlékszem 30 cm a munkamélység. Megtöri, megkeveri, visszatömöríti a talajt.
Nekem ami nem tetszett rajta, hogy nagyon hosszú, így hátréb kerül a súlypont. 3 m-es munkaszélességü kivitelben sokat számit a traktor kategória. 6-os sorozatokat el lehet felejteni, csak a 7xxx től felfelé /Fendnél 8xx-től/
Válasz Dinnyés Laci #3437. hozzászólásáraOhhh pedig olyan egyszerű lenne...
lehet ne...
?
Válasz Pilátus #3435. hozzászólásáraez kb semmire nem jó
Válasz Pilátus #3434. hozzászólásáraHát ja... A covercrop itt nem megy... Csak őszi növények...
Gaz az van...
Vad van már 1 táblán kivül mindenhol..
Marad a búza szalma, meg a repce"szalma" kergetése 5-10cm között...