Válasz #761. hozzászólásra
Én vágtam, vele borsót,a sima gabona kosárral hagyományos verőléccel.300-400 as dobfordulat,nagyobb dobhézag kell mint a gabonának,de most így kapásból nemtudom a skála állását.Én 8-as rostát használtam.Célszerű kalászemelőt használni.
szasztok
tudtok e segiteni hozzáértők
E-301 kaszagép váltója jó e E-512 konbájnba?
E-301 hosszhajtása megegyezik e az E-512-es dobhajtásával?
véleményeket várok
Válasz #739. hozzászólásra
3,7 millió . Kuki napra asztallal 4,2-es gabona asztalal+kocsival+repcetoldatvázzal szecskázós pirosrendszámos a gép van még hozzá egy ponyvatartókeret a magtartályra 4200 órás . A kuki adapteren kicsit kellene javítani de van hozzá bontott alkatrészem . Nem szárzúzós FKA adapter van hozzá és egy másik FKA van a naprához gyári forgó kés szlettel .
Válasz #738. hozzászólásra
Csak is Horganyos és szilentes 106-osokat néztem meg ami nem szilentes azt meg sem néztem . Ki van nézve eggy annak jó mindene szilentes horganyos rábás szecskázós klímás joystikos .
106 dolgoztam a rostaszekrényhiba persejeket szétverte nem tudtuk miért de a 108 már szilentes megoldás az tuti ha rám halgatsz 108 nem kerül anyival többe mint amivel komfotosabb az elktromoságtol nem kell félni mivel ezeknek a gépeknek a vezetékeit álitolag olyan anyagbolcsinálták amit a rágcsálok nem szeretnek de azért azt is megkezdik de nem jelemzö
Válasz #736. hozzászólásra
Szerintem akkor ha tudsz vegyél egy 514-est mert lényegében meg egyezik a két gép csak 14-es már nem laposzíjjal hajt meg nagyobb a magtartálya és az ürítő csigát is hidraulikusan nyitja meg más már a műszerfala de nagyon kézre állnak benne a karok . Nekem is 14-esem van de nekem már MDW-514 ami Perkins motoros . Én évi 120-130 Ha-t levágok vele úgy hogy 100Ha a saját földünk . Azért szeretném most kicserélni egy 106-osra mert lenne bér munka bővebben és mindent nem győzök el magam .
Köszi neked is ugy látom képben vagy 512 és 514 között valami lényeges külömség 512 vel dolgoztam régen de 514 hez nem volt szerencsém csak interneten keresztül De az 512re mint életem egyik legjobb gépére emlékezem most néha besegitek egy öreg 108ra de azon gondolgokodom hogy veszek egy régi 512 töt és a kisebb gazdákat kiszolgálnám vele ugy 10 15 ha ig megbizhato kis gépvolt és sztem a 4 hengeres ifa motor nem is ehet ojan sokat
Melyik fajta a toldat a villás vagy a lemez toldat van a gépen?Nekem villás gabona toldatom volt, én ezt használtam napraforgóban is.Ezt eggy 8,mm-es gumilappal lefedtem,ami a ládák fölé nyúlt,és a ládák szélességének megfelelően felhasítottam.A ládákat célszerű lefedni,de ha nincsenek lefedve akkor sem hullik vissza olyan mennyiségű szár,hogy gondot okozzon.Kukoricában viszont feltétlenül le kell fedni őket, mert 1-napos munka is képes tönkretenni a ládák elejét.
Válasz #723. hozzászólásra
a gabona toldatot A szalmarázó ládák első részét nem kell lefedni lemezzel mert szerintem a lukakba akadnak a szárak és onnan kerülnek vissza a rázóasztal és a dobkosár közé lehetséges ez?
Melyik dobkosár toldatot használod a kukorica,vagy a gabona toldatot?A kukorica toldatot célszerű eggy gumilappal lezárni,hogy simán továbbítsa a szalmarázókra a szárat.
Válasz #667. hozzászólásra
megvan a probléma a rúgo ami a spanolókereket húzza el azt forditva tették be és nem húzta el eléggé a spanolót de most hogy megforditottam igy jó lett és tökéletesen működik köszi a segitséget várom hogy végre kipróbálhassam mit tud a gép
Ha a csatlakozásokra gyanakszol, akkor nézd meg hol melegszik!
De inkább gyenge lesz az aksid, akkor szinte mindenhol melegszik a vez.csatlakozás.
Jó lenne, ha eldöntenéd elektromos, vagy, motorikus okokból nem indul, mert elég mások a tünetek.! :)
Már most megmondom, hogy a porlasztók rosszak lesznek, mert ifába azok mindig sz@rok.
nem hinném a hideg meleg miatt ,mert ha meleg a motor is van hogy nehezebben indul ,meg ha hidegen indítom is van hogy hamar beröffen ,inkább én sarukra ,vagy kábelre gyanakszom ,de le fogom ezeket is cserélni ,esetleg önindítóra ,de leht az is hogy adagoló vagy porlasztó baja van ,majd ezt is megnézetetm csak most dolgozni akarok vele ,mert eddig csak költöttem rá ,most úgy néz ki lenne rá kb 20 ha bérmunka ,és lessz pénz amit rákölthetetk.
Igen,mert a kukiadaptert csak decemberbe vettem meg hozzá ,és lépésbe igaz ,de gabonaadapterrel vágtam le ,tavaly kb 10 ha-t ,mert tavaly csak annyi volt,de amúgy itt egy sampó tulajdonos gabonadapterrel vág kb 50 ha-t ,mert nincs kukiadapterje hozzá.
4916 hozzászólás
Válasz #765. hozzászólásra
Én az eredeti egyenes fogakat használtam.Jól fel tudtam szedni még az erősen dőlt állományt is.
Válasz #763. hozzászólásra
a hajlított fogra nem fogja nagyon fölcsavarni az anyagot? ha jól alá állítom az egyenes fogakat, az kalászemelővel fel tudná szedni az anyagot?
Moderálási elveink miatt törölve.
2010-01-26 16:58:46
Megmég a motollára hajlított fogakat lehet rakni...
Válasz #761. hozzászólásra
Én vágtam, vele borsót,a sima gabona kosárral hagyományos verőléccel.300-400 as dobfordulat,nagyobb dobhézag kell mint a gabonának,de most így kapásból nemtudom a skála állását.Én 8-as rostát használtam.Célszerű kalászemelőt használni.
Válasz #760. hozzászólásra

szöges vagy fa verőléc? dobfordulat 500?
borsót vágott már valaki ezzel a géppel?
ki milyen átalakítást használ?
Válasz #748. hozzászólásra

az E-301-es menetvariátora ugyanaz, mint az E-512-es menetvariátora, az E-301-es menetvariátor szíja jó az E-512-es dobvariátorára
Válasz #756. hozzászólásra
Én a rugósat szoktam szét szedni . Én csináltam hozzá lehúzó készüléket .
Válasz #756. hozzászólásra
a rugósat ne nagyon szedd szét,
ha a dobhajtás ékszíját akarom cserélni, akkor a hátsó vagy első ékszíjtárcsát kell megbontani? biztos csinált már valaki ilyet...
Válasz #753. hozzászólásra

ok, ezt nem tudtam, mert csak bontásra van a 301-es, lábon mozgatva nem volt
Válasz #753. hozzászólásra

igaz!! a 281 -é jó azzal kevertem bocs! énis azét vettem rá!
Válasz #751. hozzászólásra
A fükasza eleve csak 2 sebességes,tehát nem jó a kombájnra, a variátorszij az talán jó a dobvariátorra
de az ékszíj jó nem???
na most akkor jó vagy nem jó???

Válasz #749. hozzászólásra
nem jó a 301-es váltója,talán az e281-es silózóé
Válasz #748. hozzászólásra

a váltó ugyanaz!
szasztok
tudtok e segiteni hozzáértők
E-301 kaszagép váltója jó e E-512 konbájnba?
E-301 hosszhajtása megegyezik e az E-512-es dobhajtásával?
véleményeket várok
További minden jót
Válasz #745. hozzászólásra
Ne adj isten ha érdekel akkor eze a számon bármikor eltudsz érni 0630/415-1482
Válasz #741. hozzászólásra
Az aprók között a keresőbe beírod MDW 514 és akkor az első az enyém kék színű Mélykút .
Válasz #741. hozzászólásra

Válasz #739. hozzászólásra
3,7 millió . Kuki napra asztallal 4,2-es gabona asztalal+kocsival+repcetoldatvázzal szecskázós pirosrendszámos a gép van még hozzá egy ponyvatartókeret a magtartályra 4200 órás . A kuki adapteren kicsit kellene javítani de van hozzá bontott alkatrészem . Nem szárzúzós FKA adapter van hozzá és egy másik FKA van a naprához gyári forgó kés szlettel .
Válasz #738. hozzászólásra
Csak is Horganyos és szilentes 106-osokat néztem meg ami nem szilentes azt meg sem néztem . Ki van nézve eggy annak jó mindene szilentes horganyos rábás szecskázós klímás joystikos .
Milenne az elkébzelésed a gép árával kapcsolatban eledási ár
106 dolgoztam a rostaszekrényhiba persejeket szétverte nem tudtuk miért de a 108 már szilentes megoldás az tuti ha rám halgatsz 108 nem kerül anyival többe mint amivel komfotosabb az elktromoságtol nem kell félni mivel ezeknek a gépeknek a vezetékeit álitolag olyan anyagbolcsinálták amit a rágcsálok nem szeretnek de azért azt is megkezdik de nem jelemzö
Válasz #736. hozzászólásra
Szerintem akkor ha tudsz vegyél egy 514-est mert lényegében meg egyezik a két gép csak 14-es már nem laposzíjjal hajt meg nagyobb a magtartálya és az ürítő csigát is hidraulikusan nyitja meg más már a műszerfala de nagyon kézre állnak benne a karok . Nekem is 14-esem van de nekem már MDW-514 ami Perkins motoros . Én évi 120-130 Ha-t levágok vele úgy hogy 100Ha a saját földünk . Azért szeretném most kicserélni egy 106-osra mert lenne bér munka bővebben és mindent nem győzök el magam .
Köszi neked is ugy látom képben vagy 512 és 514 között valami lényeges külömség 512 vel dolgoztam régen de 514 hez nem volt szerencsém csak interneten keresztül De az 512re mint életem egyik legjobb gépére emlékezem most néha besegitek egy öreg 108ra de azon gondolgokodom hogy veszek egy régi 512 töt és a kisebb gazdákat kiszolgálnám vele ugy 10 15 ha ig megbizhato kis gépvolt és sztem a 4 hengeres ifa motor nem is ehet ojan sokat
Válasz #734. hozzászólásra
A 14-esek mechanikusak csak egy két darab készült belőlük a végén MDW-gyártmányként hidrósan .
Köszi
Emlitetted az 514 est hidromotoros vagy mehanikus a járokerékmeghajtás
Válasz #732. hozzászólásra
Nálam az 514-es 6t búzánál napi 8ha, 5t nál pedig 10ha
Üdv szakik érdeklödöm E512 napi Ha teljesitménye?
Válasz #728. hozzászólásra
Debrecenben vagyok. Postai utánvétel is megoldható. Nemsoká indul a webshopom is, rengeteg alkatrésszel!
Hali mindenkinek keresnék kezelési útmutatót és alkatrész katalógust 514-eshez.Ha valaki tud segíteni azt nagyon megköszönném.
Ha az amcsiknak van Hummer akkor miért ne lehetne orosz Hummer utánzat?
Válasz #727. hozzászólásra
Melyik részén vagy e szép országnak?
FIGYELEM E-kombáj tulajdonosok!!!!!

E512-töl E527-ig mindenfajta KÍVÁLÓ MINÖSÉGÜ alkatrészek beszerezhetöek nálam!!
Postai utánvételell is megoldható a szállitás!!!
Kiemelt ajánlatom: Konzolcsiga bedobóujjak, CLAAS rendszerü!!!!!!
*********MINÖSÉGI TERMÉKEK!!***********
********BEDOBÓUJJ PERSELYEK, BEDOBÓUJAK, MOTOLARÚGOK, SZILENTEK******
taszinger@freemail.hu
30/747-28-97
Válasz #725. hozzászólásra
köszi a segitséget nekem a villás toldat van benne
Válasz #724. hozzászólásra
Melyik fajta a toldat a villás vagy a lemez toldat van a gépen?Nekem villás gabona toldatom volt, én ezt használtam napraforgóban is.Ezt eggy 8,mm-es gumilappal lefedtem,ami a ládák fölé nyúlt,és a ládák szélességének megfelelően felhasítottam.A ládákat célszerű lefedni,de ha nincsenek lefedve akkor sem hullik vissza olyan mennyiségű szár,hogy gondot okozzon.Kukoricában viszont feltétlenül le kell fedni őket, mert 1-napos munka is képes tönkretenni a ládák elejét.
Válasz #723. hozzászólásra

a gabona toldatot A szalmarázó ládák első részét nem kell lefedni lemezzel mert szerintem a lukakba akadnak a szárak és onnan kerülnek vissza a rázóasztal és a dobkosár közé lehetséges ez?
Válasz #721. hozzászólásra
Melyik dobkosár toldatot használod a kukorica,vagy a gabona toldatot?A kukorica toldatot célszerű eggy gumilappal lezárni,hogy simán továbbítsa a szalmarázókra a szárat.
Válasz #721. hozzászólásra
Húzz összébb a dobhézagon,jobban hátradobja a ládára ne csak forgassa.
mi lehet a hiba ha a kombájn belsejébe a dob után összeszedi a napraforgó szárat és es a rázóasztalnál eltömiti a szem továbbfolyását?
Válasz #667. hozzászólásra
megvan a probléma a rúgo ami a spanolókereket húzza el azt forditva tették be és nem húzta el eléggé a spanolót de most hogy megforditottam igy jó lett és tökéletesen működik köszi a segitséget várom hogy végre kipróbálhassam mit tud a gép
Válasz #718. hozzászólásra
Ha a csatlakozásokra gyanakszol, akkor nézd meg hol melegszik!
De inkább gyenge lesz az aksid, akkor szinte mindenhol melegszik a vez.csatlakozás.
Jó lenne, ha eldöntenéd elektromos, vagy, motorikus okokból nem indul, mert elég mások a tünetek.! :)
Már most megmondom, hogy a porlasztók rosszak lesznek, mert ifába azok mindig sz@rok.
Válasz #716. hozzászólásra
nem hinném a hideg meleg miatt ,mert ha meleg a motor is van hogy nehezebben indul ,meg ha hidegen indítom is van hogy hamar beröffen ,inkább én sarukra ,vagy kábelre gyanakszom ,de le fogom ezeket is cserélni ,esetleg önindítóra ,de leht az is hogy adagoló vagy porlasztó baja van ,majd ezt is megnézetetm csak most dolgozni akarok vele ,mert eddig csak költöttem rá ,most úgy néz ki lenne rá kb 20 ha bérmunka ,és lessz pénz amit rákölthetetk.
Válasz #716. hozzászólásra
Igen,mert a kukiadaptert csak decemberbe vettem meg hozzá ,és lépésbe igaz ,de gabonaadapterrel vágtam le ,tavaly kb 10 ha-t ,mert tavaly csak annyi volt,de amúgy itt egy sampó tulajdonos gabonadapterrel vág kb 50 ha-t ,mert nincs kukiadapterje hozzá.