válasz erre >> | #1. hozzászólás, arek-leszno küldte be 2014-05-30 20:56:46-kor |
Hello, I am a lengyel szeretnének vásárolni borjak. Borjak súlya 60 kg, hogy minden szükséges tanulmányok export lett érdekelt a hosszú távú együttműködés. Szívesebben vásárolnak marha húsból vagy keverék, de nem kizárólagosan, figyelembe véve olyan ajánlatot, és válaszoljon a kérdésekre. Úgy jött, hogy ismert, a legtöbb információt kapott a lengyel nagykövetség (nagykövetség) az Ön országában. . Top állások tartalmazó ár közlekedés.
Én nem beszélek magyarul, azt használja a fordító sajnálom a helyesírási hibákat. Ha a válasz a hirdetési és a hajlandóság, hogy megfeleljen bérelni egy tolmács
Ingyér,,talán,, megszabadulhatsz tőle,kb. a ló eladási szinten mozogTanya dísznek jó 1-2db de nekem még egy sincs ,és nem is vágyom rá.,viszont lovam van 4db,de ezek is csak hobbiból mert eladni lehetetlen elherdálni meg nem akarom.
Szerintem az nem volt reális,de ha ezt a 800 vagy esetleg a 900 megadnák kilójáért akkor már egyenesben lennénk.A tavaly őszi 650 ár nagyon gyalázatos volt.
Válasz #6827. hozzászólásra
Amikor a Törököknek írtak egy tehénre öt borjút az is legális volt.Állatorvosok is nyakig benne voltak Török elment felelős nincs.
Válasz #6825. hozzászólásra
Üdv mindenkinek. Úgy tudja csak a nevére íratni ha van tenyészetkódja és egy nemrég ellett tehene aminek a borja még nincs befülezve. Ráíratja ikresnek de ha véletlen TBC-s az a következő ellenőrzésen kibukik és minimum fél éves telepzárlatot okoz. Szerintem is felejtős esetleg úgy lehetne ,hogy a mostani helyén levakcinázni és akkor elhozni ha negatív.üdv
Szia Nem kell a tehenet is a nevedre venned , a borjút a nevedre irathatod ha van tenyész kódod , , a tehenet csak akkor lehetne megvenni ha meg van a TBC és a leukozis mentesség , üdv niki
Gondoltam hogy ez nem olyan egyszerű, hogy csak úgy kimaradunk pár évig a rendszerből és utána visszatérünk...
Ezek valami krisnások vagy mik, egy család elvonult egy tanyára három éve, a gyerekek is magántanulók, önellátásban gondolkodtak... Vettek egy tehenet valakitől, most mennének vissza Pestre el akarnak adni mindent. Most jöttek rá hogy Pesten mégis jobb lakni. KábelTV, angol WC, távfűtés, TESCO a szomszédban. F@sza is az! Helyreállt a világnézetük is Krisna se olyan penge gyerek, mint régen. És a Fidesz tette tönkre őket....
akkor most kinek a nevén van a tehén ha a "gazdájának" se MVH regisztrációja sem tenyészkódja nincs?
már itt bukik a tehénnek minden papírja rendben van.
valószínű mikor vette az előző tulaj kiíratta a saját tenyészetéből de ugye újba nem lett bevíve mert a vevőnek semmije sincs
el kell felejteni az ilyet mert komoly szankciók jöhetnek
Sziasztok!
Kérdésem lenne.
Van egy tehén hat éves. Van egy borja egy hónapos. A tehénnek állítólag minden papírja rendben, de még soha nem volt például tbc tesztje. A tehén három éve egyedül van nem gondolom hogy TBC-s lenne.
A borjút megvenném de nincs a gazdájának ENAR száma meg semmije, se őstermelői semmi.
A borjút az én ENAR számommal "le lehet papírpzni"?
A tehén is eladó lenne de nem akarom megvenni. A borjú papírozáshoz a tehenet is a "nevemre " kell venni?
Vagy felejtsem el az egészet?
lenne pár db limuzin uszöm amit lehetne folyatatni most indulnak is szépen 4 mázsa körül vannak 15-16 honaposak kérdés hogy a limuzin üszöre ráengedem a magyar bikát nehéz ellése lesz e vagy a limuzin vér lesz benne az erösebb? mert az elsö elléseket mind limuzinnal szeretném mert bejött a nehéz ellés is meg volt a magyarral már más tapasztalatom van mert abba már döglött bele üszöm ... igaz az magyar volt és magyar bikával na most limuzin+ magyar bika ? egyszinu kis borjuk lesznek vagy magyar lesz benne a domináns ?
Most már igazán érdekelne más véleménye is.
Az 5g-s fekete bikából jön ki kb. 200kg hús, az általad említett faggyú mennyiséggel. A mennyiség is fontos, de a hús minősége is...
12891 hozzászólás
válasz erre >> | #1. hozzászólás, arek-leszno küldte be 2014-05-30 20:56:46-kor |
Hello, I am a lengyel szeretnének vásárolni borjak. Borjak súlya 60 kg, hogy minden szükséges tanulmányok export lett érdekelt a hosszú távú együttműködés. Szívesebben vásárolnak marha húsból vagy keverék, de nem kizárólagosan, figyelembe véve olyan ajánlatot, és válaszoljon a kérdésekre. Úgy jött, hogy ismert, a legtöbb információt kapott a lengyel nagykövetség (nagykövetség) az Ön országában. . Top állások tartalmazó ár közlekedés.
Én nem beszélek magyarul, azt használja a fordító sajnálom a helyesírási hibákat. Ha a válasz a hirdetési és a hajlandóság, hogy megfeleljen bérelni egy tolmács
Válasz #6836. hozzászólásra

Holstein frizre gondoltam.
Válasz #6838. hozzászólásra

Pedig szépek.
Válasz #6837. hozzászólásra
Tanya dísznek jó 1-2db de nekem még egy sincs ,és nem is vágyom rá.,viszont lovam van 4db,de ezek is csak hobbiból mert eladni lehetetlen elherdálni meg nem akarom.
Ingyér,,talán,, megszabadulhatsz tőle,kb. a ló eladási szinten mozog
Csak úgy kiváncsiságból. Szürkemarhát veszik egyáltalán? Csak mert az egész fórumon egyszer-egyszer emlegetik. Ha veszik mennyiért?
Válasz #6835. hozzászólásra

black angusz? az is 800
Válasz #6831. hozzászólásra
Tibi bátyám fekete kis súlyú bika árat nem tud esetleg mondani.
Válasz #6833. hozzászólásra
Szerintem az nem volt reális,de ha ezt a 800 vagy esetleg a 900 megadnák kilójáért akkor már egyenesben lennénk.A tavaly őszi 650 ár nagyon gyalázatos volt.
Válasz #6832. hozzászólásra

Még messze van az 1150-es török árakhoz
Válasz #6831. hozzászólásra
Ez már egész tűrhető ár lenne,de sajnos még nem mindegyik kereskedő akarja megadni.
Válasz #6829. hozzászólásra

800+fa
Probléma megoldva. A helyi föállatorvos nagyon rugalmas...
Válasz #6820. hozzászólásra
És a limousin, charolai?
Válasz #6827. hozzászólásra

.Állatorvosok is nyakig benne voltak Török elment felelős nincs.
Amikor a Törököknek írtak egy tehénre öt borjút az is legális volt
Válasz #6826. hozzászólásra
engem csak legális érdekel de azért köszi
Válasz #6825. hozzászólásra
Üdv mindenkinek. Úgy tudja csak a nevére íratni ha van tenyészetkódja és egy nemrég ellett tehene aminek a borja még nincs befülezve. Ráíratja ikresnek de ha véletlen TBC-s az a következő ellenőrzésen kibukik és minimum fél éves telepzárlatot okoz. Szerintem is felejtős esetleg úgy lehetne ,hogy a mostani helyén levakcinázni és akkor elhozni ha negatív.üdv
Válasz #6823. hozzászólásra
írd már le hogyan lehet papírok nélküli borjút névre venni?
köszi
Válasz #6823. hozzászólásra

Köszönöm, ez jó hír. A tehenet egy kicsit azért sajnálom.
Válasz #6816. hozzászólásra
Szia Nem kell a tehenet is a nevedre venned , a borjút a nevedre irathatod ha van tenyész kódod , , a tehenet csak akkor lehetne megvenni ha meg van a TBC és a leukozis mentesség , üdv niki
Sziasztok!
Kis súlyú bika felvásárlási árakat tud valaki mondani?
Sziasztok!
Kis súlyú bika felvásárlási árakat tud valaki mondani?
Válasz #6819. hozzászólásra
Szia!
Fekete 480 , magyar 580 , így hallottam....
Sziasztok! Nagy súly felvásárlási árat tud valaki?
Válasz #6817. hozzászólásra

Gondoltam hogy ez nem olyan egyszerű, hogy csak úgy kimaradunk pár évig a rendszerből és utána visszatérünk...
Ezek valami krisnások vagy mik, egy család elvonult egy tanyára három éve, a gyerekek is magántanulók, önellátásban gondolkodtak... Vettek egy tehenet valakitől, most mennének vissza Pestre el akarnak adni mindent. Most jöttek rá hogy Pesten mégis jobb lakni. KábelTV, angol WC, távfűtés, TESCO a szomszédban. F@sza is az! Helyreállt a világnézetük is Krisna se olyan penge gyerek, mint régen. És a Fidesz tette tönkre őket....
Válasz #6816. hozzászólásra
akkor most kinek a nevén van a tehén ha a "gazdájának" se MVH regisztrációja sem tenyészkódja nincs?
már itt bukik a tehénnek minden papírja rendben van.
valószínű mikor vette az előző tulaj kiíratta a saját tenyészetéből de ugye újba nem lett bevíve mert a vevőnek semmije sincs
el kell felejteni az ilyet mert komoly szankciók jöhetnek
Sziasztok!
Kérdésem lenne.
Van egy tehén hat éves. Van egy borja egy hónapos. A tehénnek állítólag minden papírja rendben, de még soha nem volt például tbc tesztje. A tehén három éve egyedül van nem gondolom hogy TBC-s lenne.
A borjút megvenném de nincs a gazdájának ENAR száma meg semmije, se őstermelői semmi.
A borjút az én ENAR számommal "le lehet papírpzni"?
A tehén is eladó lenne de nem akarom megvenni. A borjú papírozáshoz a tehenet is a "nevemre " kell venni?
Vagy felejtsem el az egészet?
Válasz #6813. hozzászólásra
Ha csak a saját fajtájával párosítanának húsmarhákat a heterózishatást nem tudnák kihasználni.
Válasz #6809. hozzászólásra
Köszi akkor marad kaszálónak.
Válasz #6812. hozzászólásra

Zsolt, úgy van. Húsmarhára csak a saját fajtáját rakni. Kettős hasznosításnál érdemes a fajtákat keverni, ha van hosszabb távú elképzelése a gazdának.
Válasz #6811. hozzászólásra
én biztos limot raknék rájuk
lenne pár db limuzin uszöm amit lehetne folyatatni most indulnak is szépen 4 mázsa körül vannak 15-16 honaposak kérdés hogy a limuzin üszöre ráengedem a magyar bikát nehéz ellése lesz e vagy a limuzin vér lesz benne az erösebb? mert az elsö elléseket mind limuzinnal szeretném mert bejött a nehéz ellés is meg volt a magyarral már más tapasztalatom van mert abba már döglött bele üszöm ... igaz az magyar volt és magyar bikával na most limuzin+ magyar bika ? egyszinu kis borjuk lesznek vagy magyar lesz benne a domináns ?
Volt már talán egy éve itt a fórumon hasonló eset. Őszintén sajnálom a gazdát, meg a jószágokat is.http://444.hu/2014/05/25/villam-csapott-egy-marhacsordaba-orgovanyon/
Válasz #6808. hozzászólásra
Kb 2db
Sziasztok!
Érdeklödni szeretnék,hogy 5 ha legelő hány db húshasznú tehén tartására alkalmas.A téli széna mennyiség is erről a területről lenne lekaszálva.
Válasz #6805. hozzászólásra
.hehe

Földrajzból írj be nekem egy piros pontot.
Válasz #6805. hozzászólásra

A háttérbe meg a húsmarhások paradicsoma a little blue hehe.
Válasz #6801. hozzászólásra
Ja a somló, jobbra meg a ság, de az nem látszik a képen hehe.
Válasz #6802. hozzászólásra
2012 adat....http://www.veddamagyart.info/szolgalati-koezlemeny/1586-ntt-a-magyar-szarvasmarha-allomany
Válasz #6802. hozzászólásra
egy szőlő termő vidéken......
Délután egy pillanatra bele tudtam nézni a Giróba, időfutam van Torinó környékén, s ott mondták abban a régióban 800ezer marhát tartanak.
Válasz #6800. hozzászólásra
Az ott hátul a Somlyó hegy?

Szépek!
Válasz #6781. hozzászólásra
Szia! Én úgy gondolom, hogy olyan 500-550 körüli lehetett, ha csak a húst meg az oldalast számoljuk. Sztem 40-42% körül számolj így.
Válasz #6795. hozzászólásra
Most már igazán érdekelne más véleménye is.
Az 5g-s fekete bikából jön ki kb. 200kg hús, az általad említett faggyú mennyiséggel. A mennyiség is fontos, de a hús minősége is...
Válasz #6793. hozzászólásra
Az se túl jó arány.
Válasz #6792. hozzászólásra
Mennyi idős lehetett?
faggyúval kb félig lett egy diszperzites vödör

38 %-os vágódási kihozatal !!!!!???????
Ölég szarrrrrrrrr..............................
Nekem 6q-s szürkemarhából jött ki 230Kg.
Szia! Véleményem szerint olyan 550 kg körüli lehetett , a tapasztalat ezt mutatja , de persze egyedtől is függ .( faggyú mértéke például)