Válasz Saf #3561. hozzászólásáraIgen,hézagolni kell.Nekem,a kités szaki szerint,ha nem hézagoljuk,max.,sűrűbben kiég a hengerfej tömítés.Melegedést,vízfogyasztást nem említett.
Válasz Saf #3561. hozzászólásáraTöbbek közt erre céloztam amikor azt írtam, hogy úgy kell össze rakni /sőt még szét szedni is/ ahogy azt a gyár leírta utasításban.
A hengerfej pl. még attól is megvetemedhet, ha nem megfelelő sorrendben szedik ki a csavarjait levételkor. Összerakásánál meg pláne.
Persze van itt pár kolléga akiknek ez már fejből megy, de én szeretem ha itt a könyv a kezem ügyében. Én csak a sajátjaimat javítom, azokat meg hála Isten nem kell sokat bújni.
Válasz Mf-es? #3558. hozzászólásárana megpróbálom leírni :) Nálunk kapott a vásárlás után (ami 2005) egy komplett rövidmotort. Ezt egy cég csinálta maga a felújítás jól ment csak egy két apróságon elsiklotak ami néhány üó után 250 300 kijöttek a legfontosabb ami a folyamatos problémát okozta a hézagolás mégpedig a 4650 hüvelyét amikor visszateszed hézagolni kell na ez nálunk elmaradt ennek lett a következménye a folyamatos melegedés és vízfogyasztás. ez nagyon rövid részletezés volt de leírni nagyon hosszú lenne én meg nem vagyok sajna Szanberg kollega remélem nem veszi magára és nem bántom meg vele :-)
Válasz kori01 #3542. hozzászólásáraCsak tudnám, hogy akkor minek kérdezgetsz?
Csináld úgy ahogy jónak látod.
Eddig bármi tanácsot kaptál az itt lévőktől az neked drága, vagy bonyolult, vagy fölösleges volt.
Nem akarlak bántani, de a rosseb se igazodik ki rajtad.
Válasz Mf-es? #3549. hozzászólásáraezt ide leírni nagyon hosszú maradjunk annyiba hogy egy régebbi motorfelújítás során elkövetett hiba okozta amit a szerelőnek tudni kellett volna nem csak összehányni a gépet de lassan mikorra eladom minden porcikáját ismerni fogom :-)
Válasz kori01 #3542. hozzászólásárasajna ez a 4650 ilyen érdekes traki még a hengerfelytömítéscsere sem annyi mint más gépeknél mi most futottunk bele egy két érdekes dologba bár nálam csak vízmelegítéssel indult de hála az égnek idén nyugdíjaztuk napokban készen lessz
Válasz John Deere Power Shift #3536. hozzászólásáraEzek szerint nem is érdemes ilyesmiben gondolkozni. Egyébként a "házibuher" mennyi pluszt adhat? Gondolom ezt az értelmesebb adagolósok meg tudják csinálni! Vagy speckó dologról van szó?
Válasz John Deere Power Shift #3536. hozzászólásáraAki szokta szervizelni a gépeimet régi KSZE-s szaki, azt mondja, annó elég sokat méregették ezeket a paripákat, a legtöbb amit mértek 204 lóerő volt tlt-n, de általában 180-190 között voltak.
azt szeretném kérdezni hogy érdemes megvenni a glaser hengerfejtömitést,vagy maradjak a gyárinál?
bár azt sem tudom hogyan néz kia gyári milyen csomagolásban van.
mert eredeti volt benne előtte amikor kicseréltük,john deere logóval a dobozában.
de több semmi.
Válasz Vadmalac #3534. hozzászólásáraSemmiben sem hasonlító paramétereket tud a 4850 Nippondenso adagoló és a porlasztócsúcs is teljesen más!A turbó is nagyobb kapacitású ,de ezt nem tudom biztosra.
Maga a 4650 adagolón való "házibuher" tud pluszt!
Válasz kori01 #3530. hozzászólásáraAz alátétet cserélni kell,vagy ha réz,és jó állapotu,akkor elég ha kilágyítod.
Azért lesz nehezebb a visszarakás,mert megfelelő pozícióban kell hogy álljon,mikor lehúztad.A résolajcsonkok pont merőlegesen kell hogy álljanak,mert úgy fog megfelelő helyre porlasztani,meg úgy tudod feltenni a résolajcsövet normálisan.
Válasz kori01 #3525. hozzászólására24-es csillag,vagy csillag-villás kulcs a legegyszerűbb megoldás.
A nyomócsövekre meg 19-es hasított kulcs kell.
A visszarakás már kicsit érdekesebb lesz
Kismilló helyen befolyhat a víz az olajba,ha nem akarsz találgatni,leveszed az olajteknőt és megnézed hol jön le a víz,és ennek megfelelően keresed meg a hibát.
A találgatás sem rossz,csak akkor szopás,ha a végén találtad el
Válasz Zsolesz100 #3510. hozzászólásáraja szét szedtük kb egy hónapja hengerfejtömitést cseréltünk rajta.
most megint a tömitésnél lesz szerintem a gond,azt basztuk el hogy nem vittük el sikoltatni,szerintem el vetemedet.
5213 hozzászólás
Válasz Saf #3561. hozzászólásáraIgen,hézagolni kell.Nekem,a kités szaki szerint,ha nem hézagoljuk,max.,sűrűbben kiég a hengerfej tömítés.Melegedést,vízfogyasztást nem említett.
Válasz Saf #3561. hozzászólásáraTöbbek közt erre céloztam amikor azt írtam, hogy úgy kell össze rakni /sőt még szét szedni is/ ahogy azt a gyár leírta utasításban.
A hengerfej pl. még attól is megvetemedhet, ha nem megfelelő sorrendben szedik ki a csavarjait levételkor. Összerakásánál meg pláne.
Persze van itt pár kolléga akiknek ez már fejből megy, de én szeretem ha itt a könyv a kezem ügyében. Én csak a sajátjaimat javítom, azokat meg hála Isten nem kell sokat bújni.
Válasz Mf-es? #3558. hozzászólásárana megpróbálom leírni :) Nálunk kapott a vásárlás után (ami 2005) egy komplett rövidmotort. Ezt egy cég csinálta maga a felújítás jól ment csak egy két apróságon elsiklotak ami néhány üó után 250 300 kijöttek a legfontosabb ami a folyamatos problémát okozta a hézagolás mégpedig a 4650 hüvelyét amikor visszateszed hézagolni kell na ez nálunk elmaradt ennek lett a következménye a folyamatos melegedés és vízfogyasztás. ez nagyon rövid részletezés volt de leírni nagyon hosszú lenne én meg nem vagyok sajna Szanberg kollega remélem nem veszi magára és nem bántom meg vele :-)
Válasz Gépesített paraszt #3559. hozzászólásárasemmi baj,csak akartam közöli amit leirtam
volt benne hiba rendesen,azt mondták.
a blokkban is lehet vetemedés, vagy ott nem jellemző?
Válasz kori01 #3557. hozzászólásáraÜdv!
Nem tudtam felvenni ma a telót,mert olyan helyen voltam,ha gondolod holnap csöröghetsz.
Válasz Saf #3552. hozzászólásáraPont erre lennék kíváncsi.De szerintem mások is.
ó most hivtam a hengerfejest azt mondja volt benne egy kanyarintás.
remélem a blokkban nem lesz semmi és ezzel meguszom.
Válasz JD 4630 #3553. hozzászólásáraa john deere usa tehát usa :)
az utángyártott spanyol.
Válasz JD 4630 #3553. hozzászólásárate álljál már le kiscsillag,senki nem hitetlenkedik,én csak a tömitést kérdeztem eddig
Válasz kori01 #3542. hozzászólásáraCsak tudnám, hogy akkor minek kérdezgetsz?
Csináld úgy ahogy jónak látod.
Eddig bármi tanácsot kaptál az itt lévőktől az neked drága, vagy bonyolult, vagy fölösleges volt.
Nem akarlak bántani, de a rosseb se igazodik ki rajtad.
Válasz kori01 #3543. hozzászólásáraspanyol eredeti?
Vagy usa eredeti?
Válasz Mf-es? #3549. hozzászólásáraezt ide leírni nagyon hosszú maradjunk annyiba hogy egy régebbi motorfelújítás során elkövetett hiba okozta amit a szerelőnek tudni kellett volna nem csak összehányni a gépet de lassan mikorra eladom minden porcikáját ismerni fogom :-)
Válasz John Deere Power Shift #3550. hozzászólásáraEl bár szerintem az idén már nem megy el lassan vége a szezonnak meg hát még össze is kell rakni :-)
Válasz Saf #3548. hozzászólásáraEladod, akkor végleges a döntésed ?
Válasz Saf #3548. hozzászólásáraÉs mi volt a vízmelegedés oka?
Válasz kori01 #3542. hozzászólásárasajna ez a 4650 ilyen érdekes traki még a hengerfelytömítéscsere sem annyi mint más gépeknél mi most futottunk bele egy két érdekes dologba bár nálam csak vízmelegítéssel indult de hála az égnek idén nyugdíjaztuk napokban készen lessz
Válasz Vadmalac #3546. hozzászólásáraSpeckónak nem specko ,csak jó helyen kell keresgélni... egyesek szerint 220 talán a plafon...
Válasz John Deere Power Shift #3536. hozzászólásáraEzek szerint nem is érdemes ilyesmiben gondolkozni. Egyébként a "házibuher" mennyi pluszt adhat? Gondolom ezt az értelmesebb adagolósok meg tudják csinálni! Vagy speckó dologról van szó?
Válasz kssgabika #3541. hozzászólásáraNekem is ekkora adatokat meséltek az öreg szakik.
uj csavarokkal lesz vissza rakva
van alátétes meg alátét nélküli is csak nem nagyon tudják mi a különbség.
Válasz kori01 #3538. hozzászólásáraja nem az tényleg
az drága én nádudvarról rendeltem 16plusz fa eredeti.
a glaser meg 14 bruttó lenne.
Válasz kssgabika #3540. hozzászólásáraez is ugyaolyan motor mint a többi
még nem szivtunk igy egyikkel sem.
utasitás az nincs valakinek van?
Válasz John Deere Power Shift #3536. hozzászólásáraAki szokta szervizelni a gépeimet régi KSZE-s szaki, azt mondja, annó elég sokat méregették ezeket a paripákat, a legtöbb amit mértek 204 lóerő volt tlt-n, de általában 180-190 között voltak.
Válasz kori01 #3538. hozzászólásáraGyárit vegyél és úgy rakd össze ahogy a gyár leírta a javítási utasításban.
Válasz kori01 #3538. hozzászólásáraÉn csak a gyárit használom,nem kis munka "lekapkodni" a hengerfejet....
kb.36000 br. az Axinál most
azt szeretném kérdezni hogy érdemes megvenni a glaser hengerfejtömitést,vagy maradjak a gyárinál?
bár azt sem tudom hogyan néz kia gyári milyen csomagolásban van.
mert eredeti volt benne előtte amikor kicseréltük,john deere logóval a dobozában.
de több semmi.
Válasz John Deere Power Shift #3533. hozzászólásáramost vezsek még tömitést meg uj csavart is
Válasz Vadmalac #3534. hozzászólásáraSemmiben sem hasonlító paramétereket tud a 4850 Nippondenso adagoló és a porlasztócsúcs is teljesen más!A turbó is nagyobb kapacitású ,de ezt nem tudom biztosra.
Maga a 4650 adagolón való "házibuher" tud pluszt!
Válasz Vadmalac #3534. hozzászólásáraüdv egy kis kaja meg levegő
4650-ből lehet 4850-et csinálni pusztán adagolóbeállítással? Vagy ehhez több kell?
Válasz kori01 #3519. hozzászólásáraTömítést eredetit vettél vagy utángyártottat ?
Csavarokat mennyire húztad meg?
Válasz Gépesített paraszt #3531. hozzászólásáraigaz de remélem nem lesz nagy szivás
Válasz kori01 #3530. hozzászólásáraAz alátétet cserélni kell,vagy ha réz,és jó állapotu,akkor elég ha kilágyítod.
Azért lesz nehezebb a visszarakás,mert megfelelő pozícióban kell hogy álljon,mikor lehúztad.A résolajcsonkok pont merőlegesen kell hogy álljanak,mert úgy fog megfelelő helyre porlasztani,meg úgy tudod feltenni a résolajcsövet normálisan.
Válasz Gépesített paraszt #3527. hozzászólásáravissza miért?
kell cserélni alátétet is?
Válasz kssgabika #3528. hozzászólásáraIgen.Az egyik leggyakoribb hely,ahol le tud menni.
Válasz Gépesített paraszt #3522. hozzászólásáraÍgy van. Az enyémbe pl a vízpumpánál ment bele annó.
Válasz kori01 #3525. hozzászólására24-es csillag,vagy csillag-villás kulcs a legegyszerűbb megoldás.
A nyomócsövekre meg 19-es hasított kulcs kell.
A visszarakás már kicsit érdekesebb lesz
Válasz Gépesített paraszt #3523. hozzászólásáranagyon remélem hogy annyi a baja.
Válasz Gépesített paraszt #3521. hozzászólásáranem szedtük ki

Válasz Zsolesz100 #3518. hozzászólásáraA kolléga eltalálta elsőre,hogy hol nem megy be szinte soha
Válasz kori01 #3520. hozzászólásáraNálad jó esély van rá,hogy ott a gebasz
Kismilló helyen befolyhat a víz az olajba,ha nem akarsz találgatni,leveszed az olajteknőt és megnézed hol jön le a víz,és ennek megfelelően keresed meg a hibát.
A találgatás sem rossz,csak akkor szopás,ha a végén találtad el
Válasz kori01 #3520. hozzászólásáraAkkor mivel szedtétek ki a porlasztókat?
ja! két csavar bele volt szakadva amikor szétszedtük elsőnek amiatt szedtük szét.
Válasz Zsolesz100 #3510. hozzászólásáraja szét szedtük kb egy hónapja hengerfejtömitést cseréltünk rajta.
most megint a tömitésnél lesz szerintem a gond,azt basztuk el hogy nem vittük el sikoltatni,szerintem el vetemedet.
Válasz Mf-es? #3515. hozzászólásáraBocs, én néztem be, azt hittem az első kombinált hűtőről van szó, de visszaolvasva nem.

Válasz Mf-es? #3515. hozzászólásáraMi köze az olajhűtőnek a víz belefolyáshoz?
A klímához egyébként van, mert az egyik fele az olajhűtőnek olaj, a másik fele a klímáé. :)
Válasz Zsolesz100 #3514. hozzászólásáraNem tudom ezen a trakin hogy van, de a zetoron a motorolajat vizes hőcserélő hűti...elöl a váltóolaj hűtő van...
Válasz Zsolesz100 #3514. hozzászólásáraMi köze,az olajhűtőnek,a klímagázhoz?
Válasz Mf-es? #3513. hozzászólásáraMi van akkor ha kilyukad?
Folyik kifele az olaj, na bumm.
Esetleg ha a másik fele lyukad ki akkor elmegy belőle a klíma gáz, és meleged lesz nyáron :)