Szerintem nem ztr,annak más a dobja,de viszont a felfüggesztés az olyan,az is lehet hogy a dobon lévő heggsesztés már nem gyári,de a fahr kasza is nagyon hasonlóan néz ki,de színéről ítélve én is deutz fahrt mondok.
Válasz #144. hozzászólásra
elég jól mert felénk csak dimbeket dombokat vágunk és nagyon rossz területeket vad főld stb. de ha jól be van állitva akkor jó, csak figyelj oda hogy elég nehéz és nehogy leráncson vagy felboritson!
Oké köszi elküldheted a címét e mailbe biztos ami biztos alapon nem árt ha megvan.
címem: lacus550@hotmail.com
Egyébként ilyen meredekebb területeket kaszáltál már vele? Gondolok itt árokpart,töltsé,gát oldal domboldal stb. Hogy veszi az akadájt ha meredekebb oldalt kaszáll?
Válasz #126. hozzászólásra
nekem is ilyen kaszám van és tapasztalatbol mondom hogy nagyon sokat bir pedig mi nagyon sokat használjuk jobbnál jobb területeken és a három év alatt most értem nála el hogy a késtartók elkoptak és ékszijat kellett cserélni.de ha kell egy jó alkatrészes hozzá akkor üzenjél mert nagyon jó áron és eredeti cuccok vannak
Köszi szépen Ez csak természetes Titkon persze Rk ra vágytam csak 1.2 millióm nincs kaszára meg a gazdaságomban nem keresné ki az árát. Ezért esett a választás erre a kaszára hosszas keresgélés csalódások,és gondolkozás után.
Majd a használaba eldől de bízom benne ha jó gép. 1év gari +8 év alkatrészellátás biztosítás.
540 be volt. De zerintem az utolsó pillanatba vettem meg ennyiért mert már máshol 1950 Euro is van + áfa
Német minőségű gép. Magyarországon 2 kereskedés forgalmazza a Szal-Agro Miskolcon meg a Tempel Kft Tiszakécskén. NEm vettem a Z119 es se Talex se a wirax kaszát nem azt mondom h nem jók de szeritem ez jobb az én megítélésem szerint 400 körül lett volna Rk Kiskunmajsán de 1 lepukkant retek volt. Ez meg új biztos h fogja addig bírni mint pl 1995ös Rk.
Na majd kiderül mi lesz van egy Rk is ott csak még gondolkoznak rajta h eladják e mert nem nagyon használják de az viszont tényleg jó bőrben van nem sokat dolgozott. Minden esetre nem kapkodom el. meg látjuk mi lesz
persze kővédelem van rajta azok a gyári beállítások is megvannak interneten találtam hozzá gépkönyvet kaszáltam köves fűvet is beton darbokkal eddig egyszer fordult ki mögülem a kasza és pedig nem is mentem gyorsan szerencsére
rúgós megoldás van rajta úgy működik mint ahogy a kaszát hátracsukod meg kaszálóhelyzetbe fordítod az is állítható
180km szoktam arra járni. december 12-13 is meek arra akkor szétnézek még Tépén is h arra mizu
egyébként a kaszavédelem h van megoldva? kifordul mint az RK?
nem haver hanem kereskedő de azt se tom meg van e még neki mert akkor láttam ott amikor a miénket vettük az meg tavasszal volt, Debrecenbe vettük agromónus nál nem tom mennyire vagy közel
Szársértős változat több van de nekem van külön rendterítő is szal nem sok hasznát venném akkor az öreggel is dolgoztam azért igaz nehezen de levágtam mindíg amit kellett vele. a haverod kaszájáról képet nem tudnál dobni esetleg?
ennél a típusnál a kottyanást úgy kell nézni hogy mi is csak a biztonság kedvéért leszedtük a dobokat megnézzük mi van ott meg mozgott egy keveset fel le a dob a hajtástól és leszedtük az oldalra kotyanást egy ék cserével meg volt a föl le mozgás pedig hézagoló karika esztergálással volt meg és a belseje egy milimétert se kopott
a rázáson sokat segít a centírozás a miénken súlyok vannak csípkedve illetve a pengék helye meg fel van heggesztve az előző gazdája nagyon figyelt rá
elég ez a pöttinger mtz hez mert a 230 as kaszával ha hátra lehajtom a kaszát igen csak emelgeti az elejét arról nem beszélve ha becsukom oldalra akkor meg azon az oldalon a kereke nagyon lapul de bírja szépen, szállítás meg sokkal jobb mint hátra hajtott verzió mert ez felcsukva nagyon praktikus
szóval mtz hez bőven elég lesz az is, a fűnél már a newhollandot is fogja szépen a lucerna az nem gond mondjuk ehhez hozzá jön hogy ezen van szársértő
a talajkövetését meg jól látod nagyon szépen dolgozik az enyémnek meg ráadásul lehet állítani a vágási magasságát is
de ha vigyázol rá ez örök élet
és nem 3 pengés hanem 4
Az RK-val pont az volt ma a baj h nagyot kottyant egymáshoz képest a 2 dob meg kopottak voltak a palástok a késeknél 2002 es évjárathoz képest szerintem sokat mehetett meg ütött a hátsó dob kicsit valami nagy kemény valamit kaphatott h annyira elhajlott. nekem is volt rk-m 83 as volt de az még mindíg simán ment pedig nem mai cucc volt. nem akarom elkapkodni mert még kaszállásíg van időm válogatni de mondjuk eddig még Pöttingerbe nem is gondolkoztam
Értem köszi a tanácsokat hátt lehet 300ért is ide adná de tuti h frissen hozza hétvégére ér ide. korrekt figura nem hiszem h becsapna mert ma is voltam nála onnan mentem nézni az rk-t és még ő is el látott tanácsokkal h mire figyeljek nagyon meg nem engedheti meg magának h átverjen mert kereskedőnek érvágás ha a hír elmegy volt ott egy tárcsás kivitel de ez a tipus azt láttam h talajkövetős mert csüklik maga a kasza része is nem csak úgy mint az rk h középen hajlik és kalap. Szerinted MTZ 80 után érdemesebb lenne nagyobb kaszát venni? Vagy épp ez is jó csak olcsóbb árba?
1165 hozzászólás
Válasz #158. hozzászólásra
pontosan.
Üdv.Köszönöm a hozásszólást.Megtaláltam a pontos típusát a netten.Még robbantat ábrákat is találtam.PZ-CM-135 a típusa
Válasz #163. hozzászólásra

Jól látod hogy megvan halyolva,ez már a javitás utáni állapot.Ennyire tudtuk kihozni.
Válasz #161. hozzászólásra

mondjuk lehet hogy ez nem az elhajlott kép de majd a gazdája megmondja!
Válasz #161. hozzászólásra

mondjuk lehet hogy ez nem az elhajlott kép de majd a gazdája megmondja!
Válasz #160. hozzászólásra
csak nem feltűnő messziről!
az egyik dob előre a másik meg hátra van hajolva! ha én jól látom
Válasz #159. hozzászólásra

Nem látom a hajlást ezen a kaszán viszont látom,hogy ott van a kilincs nyitószerkezet.
Válasz #157. hozzászólásra
ez durván meg van hajolva! de akkor sebesség is megvolt amikor ment a kaszálás!
ezen nincs olyan hogy hátracsuklik ha neki megy valaminek ???
Válasz #148. hozzászólásra
Szerintem nem ztr,annak más a dobja,de viszont a felfüggesztés az olyan,az is lehet hogy a dobon lévő heggsesztés már nem gyári,de a fahr kasza is nagyon hasonlóan néz ki,de színéről ítélve én is deutz fahrt mondok.
kép lemaradt
Így néz ki.
Válasz #152. hozzászólásra

Fogtunk egy k..va nagy tuskót, eltekeredett utána sza..l járt.
Válasz #152. hozzászólásra

Azért K..a sokat használtuk!!
Válasz #151. hozzászólásra
Miért lett kuka?Én egészben vettem.Most újítom felfele.Ezért érdeklődöm.
Válasz #150. hozzászólásra

94 óta nyúzok egy 165, az idén lett kuka.
Válasz #148. hozzászólásra
Köszönöm!Esetleg vélemény?Vannak gondok vele?Ja amúgy 135-ős
Válasz #147. hozzászólásra

Olyan mintha deutz-fharm lenne.
Válasz #147. hozzászólásra

ZTR cseh
Válasz #146. hozzászólásra

Bocsánat,képek le maradtak.
Üdv mindenkinek.Megtudná valaki mondani,hogy ez milyen típusú kasza?
Válasz #144. hozzászólásra
elég jól mert felénk csak dimbeket dombokat vágunk és nagyon rossz területeket vad főld stb. de ha jól be van állitva akkor jó, csak figyelj oda hogy elég nehéz és nehogy leráncson vagy felboritson!
Válasz #143. hozzászólásra
elküldheted a címét e mailbe biztos ami biztos alapon
nem árt ha megvan.
Oké köszi
címem: lacus550@hotmail.com
Egyébként ilyen meredekebb területeket kaszáltál már vele? Gondolok itt árokpart,töltsé,gát oldal domboldal stb. Hogy veszi az akadájt ha meredekebb oldalt kaszáll?
nekem is ilyen kaszám van és tapasztalatbol mondom hogy nagyon sokat bir pedig mi nagyon sokat használjuk jobbnál jobb területeken és a három év alatt most értem nála el hogy a késtartók elkoptak és ékszijat kellett cserélni.de ha kell egy jó alkatrészes hozzá akkor üzenjél mert nagyon jó áron és eredeti cuccok vannak
Válasz #141. hozzászólásra

Ez csak természetes
Titkon persze Rk ra vágytam csak 1.2 millióm nincs kaszára meg a gazdaságomban nem keresné ki az árát. Ezért esett a választás erre a kaszára hosszas keresgélés csalódások,és gondolkozás után.
de bízom benne ha jó gép. 1év gari +8 év alkatrészellátás biztosítás.
Köszi szépen
Majd a használaba eldől

sok szerencsét hozzá és sok kaszálót !
majd beszámolsz róla hogy hogy bírja és mit tud remélem
Ja és ezt a típst bármikor átalakíthatom hidraulikussá csak munkahengert kell vegyek. Egyébként ez az opció +60000 körül lett volna.
Válasz #127. hozzászólásra
400 körül lett volna Rk Kiskunmajsán de 1 lepukkant retek volt. Ez meg új biztos h fogja addig bírni mint pl 1995ös Rk.
540 be volt. De zerintem az utolsó pillanatba vettem meg ennyiért mert már máshol 1950 Euro is van + áfa
Német minőségű gép. Magyarországon 2 kereskedés forgalmazza a Szal-Agro Miskolcon meg a Tempel Kft Tiszakécskén. NEm vettem a Z119 es se Talex se a wirax kaszát nem azt mondom h nem jók de szeritem ez jobb az én megítélésem szerint
Válasz #137. hozzászólásra

Válasz #135. hozzászólásra

itt vagyok én nem köll nyomozni
elég csak szólitani a dzsinn-gisz kánját....
a témához 1 hecc
apám mikor .asza kedvében van néha szokta énekelni a kasza nótát
ami így szól
Ejj hajj kaszakőőőőő!
Mi jaz apád .asza kő????????
Válasz #135. hozzászólásra

A tanya körül keresd!
Válasz #134. hozzászólásra

nyomozok utanna,mar majdnem megvan
Válasz #132. hozzászólásra
Ott is Te tolod a havat, nem érkezi?
Már megint Heccinél vagy?
Válasz #132. hozzászólásra
ha visszaengednek a skandik
Válasz #131. hozzászólásra
majd bepotoljuk,ha hazaerek
Válasz #130. hozzászólásra

elég nyugi volt mig nem voltál
Válasz #129. hozzászólásra
KO,de meg elunk
Válasz #128. hozzászólásra

túlélted?
Válasz #127. hozzászólásra
Hali ,miujsag magyarba?
mennyi volt?
Válasz #124. hozzászólásra

addig még kipróbálhatsz pár kaszát
nem is kell el kapkodni messze még a kaszálás
Válasz #123. hozzászólásra
van egy Rk is ott csak még gondolkoznak rajta h eladják e mert nem nagyon használják de az viszont tényleg jó bőrben van nem sokat dolgozott. Minden esetre nem kapkodom el. meg látjuk mi lesz
Na majd kiderül mi lesz
Válasz #122. hozzászólásra
persze kővédelem van rajta azok a gyári beállítások is megvannak interneten találtam hozzá gépkönyvet kaszáltam köves fűvet is beton darbokkal eddig egyszer fordult ki mögülem a kasza és pedig nem is mentem gyorsan szerencsére
rúgós megoldás van rajta úgy működik mint ahogy a kaszát hátracsukod meg kaszálóhelyzetbe fordítod az is állítható
Válasz #121. hozzászólásra

180km szoktam arra járni. december 12-13 is meek arra akkor szétnézek még Tépén is h arra mizu
egyébként a kaszavédelem h van megoldva? kifordul mint az RK?
Válasz #120. hozzászólásra
nem haver hanem kereskedő de azt se tom meg van e még neki mert akkor láttam ott amikor a miénket vettük az meg tavasszal volt, Debrecenbe vettük agromónus nál nem tom mennyire vagy közel
Válasz #119. hozzászólásra
az öreggel is dolgoztam azért igaz nehezen de levágtam mindíg amit kellett vele. a haverod kaszájáról képet nem tudnál dobni esetleg?
Szársértős változat több van de nekem van külön rendterítő is szal nem sok hasznát venném akkor
Válasz #117. hozzászólásra
ennél a típusnál a kottyanást úgy kell nézni hogy mi is csak a biztonság kedvéért leszedtük a dobokat megnézzük mi van ott meg mozgott egy keveset fel le a dob a hajtástól és leszedtük az oldalra kotyanást egy ék cserével meg volt a föl le mozgás pedig hézagoló karika esztergálással volt meg és a belseje egy milimétert se kopott
a rázáson sokat segít a centírozás a miénken súlyok vannak csípkedve illetve a pengék helye meg fel van heggesztve az előző gazdája nagyon figyelt rá
Válasz #116. hozzászólásra
elég ez a pöttinger mtz hez mert a 230 as kaszával ha hátra lehajtom a kaszát igen csak emelgeti az elejét arról nem beszélve ha becsukom oldalra akkor meg azon az oldalon a kereke nagyon lapul de bírja szépen, szállítás meg sokkal jobb mint hátra hajtott verzió mert ez felcsukva nagyon praktikus
szóval mtz hez bőven elég lesz az is, a fűnél már a newhollandot is fogja szépen a lucerna az nem gond mondjuk ehhez hozzá jön hogy ezen van szársértő
a talajkövetését meg jól látod nagyon szépen dolgozik az enyémnek meg ráadásul lehet állítani a vágási magasságát is
de ha vigyázol rá ez örök élet
és nem 3 pengés hanem 4
Az RK-val pont az volt ma a baj h nagyot kottyant egymáshoz képest a 2 dob meg kopottak voltak a palástok a késeknél 2002 es évjárathoz képest szerintem sokat mehetett meg ütött a hátsó dob kicsit valami nagy kemény valamit kaphatott h annyira elhajlott. nekem is volt rk-m 83 as volt de az még mindíg simán ment pedig nem mai cucc volt. nem akarom elkapkodni mert még kaszállásíg van időm válogatni de mondjuk eddig még Pöttingerbe nem is gondolkoztam
Válasz #115. hozzászólásra
hátt lehet 300ért is ide adná de tuti h frissen hozza hétvégére ér ide. korrekt figura nem hiszem h becsapna mert ma is voltam nála onnan mentem nézni az rk-t és még ő is el látott tanácsokkal h mire figyeljek nagyon
meg nem engedheti meg magának h átverjen mert kereskedőnek érvágás ha a hír elmegy
volt ott egy tárcsás kivitel de ez a tipus azt láttam h talajkövetős mert csüklik maga a kasza része is nem csak úgy mint az rk h középen hajlik és kalap. Szerinted MTZ 80 után érdemesebb lenne nagyobb kaszát venni? Vagy épp ez is jó csak olcsóbb árba?
Értem köszi a tanácsokat