Kár ezen vitatkozni, valaki irányít és kész. A kormány gondolom nem véletlenül ragaszkodik ehhez a brigához, hogy milyen "nemzeti" dumát nyom alá, az tökmindegy. azzal a pár milliárddal sokat javíthatna a hazai kukoricapiacon. Az is érdekes, hogy az ultraliberális USAban rá tudják szorítani az olajcégeket, hogy a hazai etanolt használják,itt meg nem. Egyébként nem vitatom, hogy az USAban az etanolgyártás burkolt agrártámogatás, de szerintem ezzel a lehetőséggel itthon is lehetne élni.
Ragyogó, van itt valaki, aki meg tudja mondani,hogy ki a mol tulaja?? Csak hogy tudjak valakit szidni. Egyébként ez a kérdés azért érdekes, mert nincs egy éve, hogy a magyar kormány külön törvénykezett a management védelmében, feltételezem a kormány saját emberei csücsülnek ott, tehát elméleti lehetőség lenne rá, ha akarná valaki. A részvényárfolyamnak meg holt mindegy, hogy 92 vagy 98 milliárd a nyereség, meg lehet nézni ma hogy áll, pedig kötve hiszem, hogy romlott volna a mol nyereségessége.
Én ettől picit több, kb.igazad van,de az előállítási költség,évről-évre???????!!!!!(Pl:2003ban 2950nért adtuk el a kuk.át aratáskor,és akkor mibe volt,+most!)
Az etanol üzlet lehetne itthon is, ha a drágalátos mol nem a dél amerikai cukornádból előállított etanolt favorizálná a bekeverésnél, mert az ugye olcsóbb, és a sok 10 milliárdos nyereségbe nem fér bele a hazai termékpálya támogatása.
elhitették sajnos a növ termesztőkkel hogy- hagyják az állatartókat kit érdekelnek majd megdöglenek - az etanolbiznisz megoldás a túltermelésre hát HAZUDTAK egy picit
Ami azt illeti igazat is adok neked, meg nem is. Nálam is van állat, de nem tapsolok a 2000 forintos kukoricáért, eddig úgy voltam vele, hogy a növénytermesztés nyeresége ellensúlyozta az állattartás veszteségét, na lassan már ebben sem lehet bízni.
Nemgondolták.Igazából tavalyelőtt se gondolta senki(vagy aki igen az már gazdag ember)a tavalyi árakat.
De az árak már csak ilyenek,egyszer fönt ,többször lent :)
te én nem a növ termesztőket okolom csak akik most várják a 4-5000ezres pl kukoricaárakat nem gondolták hogy a tavalyi év után az idei termés nem kell majd ennyiért ?
aki állatot is tart az máshogy látja a kérdést nem ?
ezt gondoltam, legalább is bíztam benne-benned de nem vágtam egyből de most mindjárt visszaolvasok oszt hátha meglössz, mert tegnap is ráfutottam egyre de a mai napig nem értem de a többiek legalább jót röhögtek
961 hozzászólás
Válasz #310. hozzászólásra
Nálunk nincs olyan!
No black!
Válasz #308. hozzászólásra
ott felétek van elég ráadásul az a fekete bantu fajta onnan jönnének lefele de visszaverjük hozzátok etessétek őket ti:))))))
Kár ezen vitatkozni, valaki irányít és kész. A kormány gondolom nem véletlenül ragaszkodik ehhez a brigához, hogy milyen "nemzeti" dumát nyom alá, az tökmindegy. azzal a pár milliárddal sokat javíthatna a hazai kukoricapiacon. Az is érdekes, hogy az ultraliberális USAban rá tudják szorítani az olajcégeket, hogy a hazai etanolt használják,itt meg nem. Egyébként nem vitatom, hogy az USAban az etanolgyártás burkolt agrártámogatás, de szerintem ezzel a lehetőséggel itthon is lehetne élni.
Válasz #307. hozzászólásra
Csak simán maszájok portyázzanak arra!
Mer ha már azok fölmerészkednek ide északra, no akkor má .......! :-))))))))
Válasz #252. hozzászólásra
te...... én neked még nem kívántam semmi rosszat de te nekem állandóan ?
Válasz #304. hozzászólásra
de nem mostanába,az a hajó már elúszott
Válasz #301. hozzászólásra
a közgyűlés
Válasz #303. hozzászólásra
Majd lesz.
Válasz #302. hozzászólásra
de nincs 1-nél
Válasz #300. hozzászólásra
Baszhatod ha 1nél van a 51%.
Válasz #300. hozzászólásra
én nem a sok kisrészvényesre morgok,ők csak sodródnak az árral, ki kinevezi az igazgatóságot, ő kicsoda?
Válasz #299. hozzászólásra
Elárulom neked:akinek van Mol részvénye az tulajdonos.
Sok kicsi sokra megy ám,nehéz idők járnak mostanság feléjük is.
Válasz #297. hozzászólásra
Ragyogó, van itt valaki, aki meg tudja mondani,hogy ki a mol tulaja?? Csak hogy tudjak valakit szidni. Egyébként ez a kérdés azért érdekes, mert nincs egy éve, hogy a magyar kormány külön törvénykezett a management védelmében, feltételezem a kormány saját emberei csücsülnek ott, tehát elméleti lehetőség lenne rá, ha akarná valaki. A részvényárfolyamnak meg holt mindegy, hogy 92 vagy 98 milliárd a nyereség, meg lehet nézni ma hogy áll, pedig kötve hiszem, hogy romlott volna a mol nyereségessége.
Válasz #293. hozzászólásra
Én ettől picit több, kb.igazad van,de az előállítási költség,évről-évre???????!!!!!(Pl:2003ban 2950nért adtuk el a kuk.át aratáskor,és akkor mibe volt,+most!)
Válasz #296. hozzászólásra
Ha Mol tulajdonos lennél,neked beleférne?
Ők is versenyeznek,ez nem jótékonysági buli,ez üzlet.
Az etanol üzlet lehetne itthon is, ha a drágalátos mol nem a dél amerikai cukornádból előállított etanolt favorizálná a bekeverésnél, mert az ugye olcsóbb, és a sok 10 milliárdos nyereségbe nem fér bele a hazai termékpálya támogatása.
Válasz #293. hozzászólásra
aszálykor
Válasz #290. hozzászólásra
Nem,az etenol 1'halott'dolog.
Válasz #292. hozzászólásra
én 18 éve csinálom talán 3x volt 3ezer felett
nem is lesz többet annyi az ára úgymond helyre állt a rend
igy van
Válasz #289. hozzászólásra
a tavalyi ár baszott be az etenol üzemeknek is 3000 fölöttiböl nem üzlet, sokan leáltak az etanol üzeek létrehozásával
elhitették sajnos a növ termesztőkkel hogy- hagyják az állatartókat kit érdekelnek majd megdöglenek - az etanolbiznisz megoldás a túltermelésre hát HAZUDTAK egy picit
Válasz #284. hozzászólásra
Nanná majd okt.23-én Pesten még a hús is drága legyen
és kurva nagy összefogás van a parasztok között,egész európa(világ) röhög rajtunk
Válasz #284. hozzászólásra
ja-ja erről írtam nemrég valahol
Válasz #280. hozzászólásra
Ez Így van!!!Csak sajna,a Mi kis Országunkban Nagyon elbillent ez a'mérleg'!!!!!.....
a hus feldolgozok azonnal lenyomták a felvásárlási árakat ,pedig még a 6-7ezerforintos áru van az állatokban
Válasz #282. hozzászólásra
gondolom nálad is a növény van túlsúlyban
Válasz #273. hozzászólásra
Ami azt illeti igazat is adok neked, meg nem is. Nálam is van állat, de nem tapsolok a 2000 forintos kukoricáért, eddig úgy voltam vele, hogy a növénytermesztés nyeresége ellensúlyozta az állattartás veszteségét, na lassan már ebben sem lehet bízni.
Válasz #275. hozzászólásra
Az spekulált.
Nem jött be neki,bukott rendesen ,de nem panaszkodik.A köv üzlet behozza
én azt mondom hogy a növ term nem megy állatartás nélkül és fordítva .
Válasz #274. hozzászólásra
el lehet adni mert ez az ár már érdekli a nyugatot is persze tavasszal sem lesz 2300fölött
Válasz #271. hozzászólásra
Nemgondolták.Igazából tavalyelőtt se gondolta senki(vagy aki igen az már gazdag ember)a tavalyi árakat.
De az árak már csak ilyenek,egyszer fönt ,többször lent :)
Válasz #275. hozzászólásra
ja rá is baxott
Válasz #269. hozzászólásra
üdv!
Válasz #271. hozzászólásra
Én meg azt okolom akinek maradt raktáron a tavalyi kukibol ,az mire számitott 8000-re?
Válasz #270. hozzászólásra
énszerintem aki betárolja a végén el se tudja majd adni de ne legyen igazam !!!!!!!
Válasz #268. hozzászólásra
tavaly lehetett bukni .......persze de átvészeltem bár a mostani kész állatok még nem 2500 tengerit ettek
Válasz #268. hozzászólásra
hát a tavalyi év egy pár évet elvitt az állattartásból
Válasz #251. hozzászólásra
te én nem a növ termesztőket okolom csak akik most várják a 4-5000ezres pl kukoricaárakat nem gondolták hogy a tavalyi év után az idei termés nem kell majd ennyiért ?
aki állatot is tart az máshogy látja a kérdést nem ?
Válasz #265. hozzászólásra
bxki ma már hallottam élesben ezt az árat !!!
(kombájntól)
Válasz #263. hozzászólásra
Üdv!Nálunk is hasonló a helyzet.
sokat buktál az állattartáson,hogy ennyire negatív a hozzáállásod?
Válasz #262. hozzászólásra
ezt gondoltam, legalább is bíztam benne-benned de nem vágtam egyből de most mindjárt visszaolvasok oszt hátha meglössz, mert tegnap is ráfutottam egyre de a mai napig nem értem de a többiek legalább jót röhögtek
én sose sirtam ,én megirtam már juliusban mi várható de kiröhögtetek, és tényleg azt kivánom érjen el egy igazi aszály
Válasz #252. hozzászólásra
ne sírjatok termeljetek céltalanul még többet !!!!!!!!!
de azt már 12000ért
Válasz #261. hozzászólásra
Hát tényleg. :-)))))
Válasz #260. hozzászólásra
te nálunk tényleg az aszály a jó mert itt akkor is terem
Válasz #261. hozzászólásra
nem rád, kinek volt süket dumája a tv-ben ,a makinak