Gázolaj 692 Ft Benzin 627 Ft EUR 412.54 Ft USD 392 Ft CHF 418.06 Ft GBP 480.08 Ft

Fórum

Becenév: Batka
Csatlakozott: 2008-02-11 18:40:34
Utolsó belépés: 2022-03-07 17:22:30
Fórum hozzászólás: 3910

Fórumhozzászólásai

Előzmény: GREVEN #2112 hozzászólásaValószinűleg ez lesz a gond, nálam volt cserélve mx-en.

Nem célom védeni akereskedő mundérját, de tény, hogy a dunántúlon a termések is magasabbak voltak, itt azért 1 1,5 hónappal tovább élt a növény, kevesebb stressz talán valamivel alacsonyabb hőmérséklwtek, ki tudja mi játszott még be, ennek ellenére a dunántúlon is van toxinos kukorica. Csupán leirtam egy lehetséges magyarázatot, többet nem tudok én sem.

Előzmény: Mihály #11800 hozzászólásaEzeknek a gombáknak egy rakás gazdanövénye van, nem csak kukoricán élnek, a táblaszéli fasorban lévő fosószilva termésén ugyanúgy ott lehet, csak a kutya nem foglalkozik vele... ott bőven elvan a szaporitóképlet a föld felett....

Előzmény: Koczka József #11801 hozzászólásaA gomba általában sérüléseken keresztül tud fertőzni adott esetben itt jöhet be a gyapottok bagolylepke hernyója például, de egy stresszes növény eleve gyengébb ellenállóképességgel rendelkezik, gyengébb az epidermisz stb. Egyébként maga a spóra ott van a levegőben is, mint pl a gyommag, amit a szomszéd táblájáról áthoz a szél.... aztán talál fogékony növényt és behatolási pontot, vagy nem....

Előzmény: Mihály #11796 hozzászólásaNem értem a kérdést hogy jön ide a tavaszi szántás?

Előzmény: Koczka József #11795 hozzászólásaSzerintem meg nincs ellentmondás, azt kell megérteni, hogy a gomba jelenléte és a toxintermelés két különböző dolog. Amúgy augusztus elején mennyi a kukoricaszem nedvességtartalma 30-40% , amit elkezd leadni mikor megkapja a hőstresszt, mindezt a zárt csuhélevél alatt! Akkor ott mennyi a páratartalom?
A gondot meg fokozza, hogy ha aug elején teljesen döglött a növény a gomba ott garázdálkodik még 2 hónapot a kombájnig, rosszabb esetben még a száritón sem küldik át, mert száraz, akkor még tovább!!!

Előzmény: Mihály #11792 hozzászólása
Forrás alltech tájékoztató anyaga.
A gomba normál körülmények közt is ott lehet csak nem biztos, hogy toxint is termel. A száraz meleg idő a toxintermelést ösztönzi, nem a gomba szaporodását segiti. A fuzáriumesetében is lehet hasonló, adott esetben lehet látni olyat, hogy szemmel látható a fertőzés, mégis határérték alatti a don toxin.

Előzmény: Blasi_ #7368 hozzászólásaSenki sem tudja, hogyan fog működni a gyakorlatban. De szerintem több szabadságot ad az elővásárlási joggal visszaélővel szemben, kétségtelen, hogy az ilyen ügyek csak a biróságon fognak kikötni, de ott már nem korlátozódik a bizonyitás a lacimkártya adataira, mint eddig. De ha nem.lesz jobban egyértelműsitve annál ahogy eddig leszokták.irni, akkor sok év birói gyakorlat ( kuria állásfoglalás) fogja megadni az irányt. Per pillanat nekem itt az se világos, hogy a jogalkotói szándék szerint ez könnyités vagy szigoritás?

Előzmény: jogmester #7364 hozzászólásaHát ez az, hogy megint nem teszi egyértelművé, hogy mire is gondol, aztán vitatkozik rajta a hivatal meg a biroság évekig.....

Előzmény: Blasi_ #7363 hozzászólásaÉn nem így látom, eddig a lakcimkártyával nemigen vitatkoztak, még a jogászok sem, a lakáshasználat azonban mást takar, mint a lakcím, persze onnan is lehet nézni, hogy akár új lehetőségeket teremt a trükközésre!

Előzmény: jogmester #7361 hozzászólásaAkkor ez gyakorlatilag csak annyit jelent, hogy jogilag támadhatóvá teszi a lakcimkártyával igazolt helybenlakást?

Előzmény: Blasi_ #7359 hozzászólásaEz egy érdekes kérdés lesz, hogy az " életvitelszerű lakáshasználat" miként kerül igazolásra?

Előzmény: Koczka József #28679 hozzászólásaNe magadbol indulj ki, az pedig, hogy en mit miért csinálok, az az én dolgom, nem panasznak szántam, amit nem akarsz megérteni, hogy a jelenleg támogatást igénylő réteg jelentős hányada képtelen ( technikai és intellektuális okokból) egy ilyen adatszolgáltatást végrehajtani. Márpedig ez alapján fog támogatást kapni.... a kérdés az volt ki fogja megcsinálni naprakészen?
A falugazdász?, hát szerintem nem nagyon van rá kapacitásuk, de tegyük fel, hogy Ő. Hogyan jut el hozzá az info, hogy mariska néni 5 ös parcelláját okt 5n felszántották. (És a szántás a legegyszerübb művelet, nincs egyéb anyag...) ja és van vagy 200 embere, akinek beadta a kérelmét, tehát mind a 200 at neki kellene kezelni....külsős szaktanácsadó ugyanez a pálya...végső soron én vagyok az elején a sornak mindenhogy mert én végzem a műveletet, tehát az alapinformációt a műveletről nekem kell átadnom az igénylőnek/ rögzitőnek és majd jön a katyvasz, mert bizonyos info elveszik, módosul, stb a páciens meg kapja a szankciót, mert nem stimmel a naplo vagy x nap csuszasban van. És a kutyát se érdekli, hogy mi van a táblán, lényeg, hogy ők látják a számitogépen..
De a hatoságnak ez a legkényelmesebb, mert az irodában csak az egérrel kell kattogtatni....és persze egyszerüsitették az adminisztrációt, mint mindig, mármint maguknak.
Oda fogunk jutni, amit Hofi már elmondott, a párttitkár megmondta, hogy 12 t kell fialni a disznonak, papiron megvolt!

Előzmény: Koczka József #28677 hozzászólásaCsak hogy lásd a lényeget, jelenleg 97 parcellát kell kezelnem, nyilvántartanom, ehhez tartozik vagy 15 támogatásigénylő (cég, saját, szolgáltatás), azt gondolom kellően preciz módon csinálom, az elmúlt években elég sok naplót csináltam sose volt gond vele a hatóságok előtt sem. Az igénylők minimum fele a tv- t sem tudja átprogramozni, nemhogy
a bebih által készitett rendszerint logikátlan sz..t kezelni, szóval most is azt kérdem ki fogja az ő adataikat feltölteni naprakészen? Gondolom szerinted nekem kellene miután kampányidőszakban 9 után hazaesek....persze akinek napi 8 órás irodai munkája van, annak ez nem gáz!

Előzmény: Rabó001 #28674 hozzászólásaEddig nem kellett!

Előzmény: Koczka József #28672 hozzászólásaJa, papiron elvileg mindenkinek naprakésznek kellett lennie, nemcsak az akgban, de online január 30 ra volt dátumozva a feltöltési kötelezettség. Azért biztató, hogy volt legalább egy ember, akinek erre volt energiája és ideje. Megemelem előtted a kalapom!

Előzmény: Koczka József #28669 hozzászólásaUtólag január 30 ig beadhattad, amiről szó van az a naprakész online gn vezetés, szerintem nem.ugyanaz!

Előzmény: Pont #834 hozzászólásaA monarchiát azért kellett szétszedni, mert amikor nyakig ért a szar az antantéknál, fűt fát megigértek a keleteurópai népeknek, hogy csatlakozzanak a háborúhoz azonkivül a csigazabálók azt hitték, hogy a sok kis új "nemzetállam" majd megfelelő szövetséges lesz a következö németek elleni háborúban. (Mert ők már a béke aláirásakor tudták, hogy jön a visszavágó) Nem lett az egyik sem!!!
Ami a kelet ukrán helyzetet illeti, valahogy nem láttam, hogy tul nagy lelkesedéssel fogadták volna a ruszkikat... szoval ez is csak propaganda, lehet játszani a nagypolitikust, de a kisember mindenhogy szivni fog., a putyin meg a zelenszkij meg szobrot kap a fővárosban, de az árát nem ök fizetik... le kéne szállni a földre, legalább nekünk...

Előzmény: sulla #7265 hozzászólásaIgen!

Előzmény: 5465 #22408 hozzászólásaKezelhető a probléma némi plusz foszforral. Tavalyi számok alapján a napraforgó elővetemény sokkal rosszabb, az üzemi átlaghoz mérten -1 tonna, a repce előveteményhez mérten -2 tonna. Idén se lesz másképp, mert most is a "víz az úr"

Előzmény: GREVEN #52225 hozzászólásaLátod, csak egy nyilatkozat kellett és máris megnyugodtál!

Előzmény: Blasi_ #52133 hozzászólásaszerintem ti marhára rossz fele kiabáltok!
tényleg azt gondoljátok, hogy a dunántúlon minden gazdaság udvarán áll egy ilyen vacak, aztán ha jön valami felhő, akkor nyomják ész nélkül?
Jó esetben kb tudunk róla, hogy hol van a környéken....kb ennyi köze van hozzá a hozzátok hasonló gazdálkodónak....
Azonkívül a döntéshozókat legkevésbé érdekli, hogy konkrétan mennyi fog teremni a földeken...
ha a biztosítóknak spórolnak pár milliárdot már mehet a dolog, és az ő adataikból gyártják a statisztikát!
konkrétan kaposváron egy autókereskedés udvarán egy hónapja (kb 5000m2) 70 autót vert szarrá a jég, és ez csak egy szaros kereskedés vidéken, szóval ez ügyben lehet hogy a kecskeméti csillagos gyár nagyobb súllyal szerepel az üzemeltetési kérdésekben, mint a fél alföld mezőgazdasága!
de hergeljétek egymást nyugodtan, ha jól esik.

Előzmény: hasutas1 #51748 hozzászólásaLegyél szives vázold fel hogy mire számithatunk holnap holnapután! Köszönöm

Előzmény: Földönfuto #3476 hozzászólásaA bonyolultabbon nem gondolkodtam általában egyszerűsitéssel probálkozom...

Előzmény: Földönfuto #3474 hozzászólásaTudom, elvittem a kombájnt megtankolni, 12 km a kút, 2 óra és 40 liter gázolaj volt a"felár"

Előzmény: Földönfuto #3468 hozzászólásaNormál esetben 10 20 forinttal kapod olcsóbban, mint a kutnál most meg 300 ft a különbség.

Előzmény: Bárány #8012 hozzászólásaItt negyed 8-kor elállt, 19mm.

Előzmény: Gatti #50221 hozzászólásaEzt is a saját előrejelzésük alapján csinálták? Mert nálunk ennek köze sincs a valósághoz.
Ez a heti, a 4 napos kb a tizede a térképen jelzettnek.

Előzmény: kukaccsosz #24641 hozzászólásaJohn deere hozammérő vagy más gyártmány?

Előzmény: tarkamacska #49717 hozzászólásaAkkor át kéne költözni a Dunántúlra, el kell adni ott mindent, mert itt van a kánaán....

Előzmény: Matyi50 #1293 hozzászólásaA felület elméletileg készen van, április végén volt egy "tesztidőszak", akkor nyitva volt a felület.
Az ügyfélkapuval nem rendelkezők adatait meghatalmazással bárki feltöltheti, de hát még kellőképpen bonyolult lesz az így is. Először külön fel kell vinni a parcellákat, majd azután lesz lehetőség a parcellákhoz hozzárendelni a kezeléseket. Külön öröm, hogy a vetést is rögzíteni kell, jobban mondva az alkalmazott csávázószert kell feltüntetni... lesz vele gond ......

Előzmény: barazdabetyar. #884 hozzászólásakonkrétan igen, 6 sorra csukódik, nincs egészen 5 méter széles, de hosszában is! ezt úgy értem, hogy összecsukva az eleje is olyan széles és hátul van a futómű, szóval illik végiggondolni, hogy hol akarsz vele befordulni!

Előzmény: train #4592 hozzászólásaSajnos az a helyzet, hogy nem egységes a gyakorlat, hivatalonként eltérhet. sokáig nálunk sem így értelmezték, aztán változott a helyzet. Nálunk csak akkor fogadja el a volt haszonbérlő jogára való hivatkozást, ha az a korábbi szerződésben rögzített lejárat előtt megkötik az új szerződést. Szerintem ez a biztos megoldás....

Előzmény: erni #4590 hozzászólásaA földhivatal mikor beküldöd. azt nézi, hogy az első használatbavétel időpontja (földhasználati lapon) és az új szerződés lejárta közti idő meghaladja-e a 20 évet.

Előzmény: erni #4588 hozzászólásaA volt haszonbérlő státusz akkor áll fenn, ha a haszonbérlet lejárta előtt megköttetik az új szerződés. Ha csak egy nappal utána, akkor már nem. Viszont ha a használat megkezdése és az új ( vagy régi) szerződés lejárta között legalább 20 év van, akkor mindenképpen ki kell függeszteni, függetlenül attól, hogy te vagy a volt haszonbérlő. Ha nincs meg a 20 év, akkor csak be kell vinni a földhivatalba.

Előzmény: atisgyulai #768 hozzászólásaAz a baj, hogy a marketinget nagyon tudják nyomni, de valahogy úgy tűnik, hogy egy helyben topogás van folyamatosan. Havonta hívogattak tájékoztató mailt küldtek , hogy csatlakozzak drónos társuláshoz, először be kell csengetni x forintot és ők jönnek és nyomják majd. Aztán amikor rákérdeztem az engedélyes dolgokra akkor meg a nagy hallgatás jött.
Tény, hogy nagy lehetőségek vannak benne, de a hazai bürokrácia majd elintézi a dolgot....
Most már van némi szabályozás , a permetezésre ugyanazok a szabályok (engedélyeztetés) vonatkoznak, mintha helikopterrel nyomnák, és itt jön ez első gond, ha engedélyeztetni kell, akkor olyan szer is kellene, aminek van drónos technológiára engedélye, na ilyen TUDTOMMAL pillanatnyilag nincs, de bármikor változhat a helyzet, hiszen vannak erre törekvések, elsősorban kis cégek részéről. A nagy gyártók és forgalmazók (engedélyokirat tulajdonosok) részéről még utalást sem hallottam ilyesmiről.
Maga a repülés az megint más kérdés, a repülési és az egyéb szabályok megint nem a mi oldalunkon állnak, szinte abba az irányba mutatnak, hogy inkább tiltanák az egészet, minthogy támogatnák.
Nekem úgy tűnik, hogy pillanatnyilag több benne a kockázat mint a haszon, de ettől még működhet, csak a drónos cég ne az én bőrömet vigye a vásárra.... se büntetési szempontból se termésbiztonság oldaláról...
Ennek még kell némi idő, hogy letisztuljon.

Előzmény: atisgyulai #768 hozzászólásaSzóval pillanatnyilag nincs!

Előzmény: atisgyulai #765 hozzászólásaDrónos kijuttatásra engedélyezett növényvédőszer van?

Előzmény: Gergely Péter #3124 hozzászólásaTavaly is ennyi volt?

Előzmény: Gergely Péter #3121 hozzászólásaEllenőrizd a meghajtókerék légnyomását!

Előzmény: ..,-:) #78418 hozzászólásaAmi 061-el kezdődik az már gyanús általában közvéleménykutató, vagy telemarketinges, és ilyentájt politikus....eddigi pályafutásom alatt egy kezemen megszámolható azon cégek száma, ami pestről hívott.....

Előzmény: Bárány #78413 hozzászólásaNa lgalább most tudom, ki hívogat pestről egész héten, egyszer se vettem fel...

Előzmény: termelo #3007 hozzászólásaLeírtad a lényeget korábban, ki ki válogassa ki belőle azt, ami rá vonatkozik.
1 termőhely: nem mindegy milyen talajon?!
2 cél: kukoricabogár lárva vagy egyéb talajlakó?!
A kettő egyébként összefügg.
10 évig kísérleteztünk a helyi NTSZ-el minden elérhető szerrel, ami elvileg képes féken tartani a diabrotica lárvakártételét (egy csomó engedélyeztetési kísérlet is volt közte)hivatalosan szakember által gyökérkártételre (nem szárdőlésre) értékelve, NÁLUNK a konklúzió a következő volt:
-Force max dózissal (eleinte működött 12 kg-al is a végén már bukta)
-Santana 11 kg/ ha működött
-Az összes csávázószer bukta ( kivéve egy esetet, mikor olyan dózisban kenték rá, amire a gyártó is azt mondta, hogy ezzel soha nem kerül forgalomba!)
Ehhez mérten nem hivatalos beszélgetéseken kiderült, hogy egyes körzetekben (ált homoktalaj) a fele is elég lehet, mert valószínűleg ez a dög rühelli a homokot (csak találgatás) A mai napig hívogatnak kísérletre szakosodott cégek, hogy adjak területet, mert ami itt működik az tuti máshol is fog....
Drótféreggel kapcsolatban nem tudok ilyen határozottan nyilatkozni, előfordulhat kártétel ( általában elhanyagolt tarló és korán vetett zöldtrágya után) de ezeket igyekszem kerülni....
Saját következtetés, monokultúra kerülendő és akkor talajfertőtlenítő sem kell.
Szóval igazad van, semmi sem pótolhatja a helyi viszonyok ismerését, de ökonómiailag egy hibás dózis 10-30% kárt is okozhat, ez a mai árakon sok tízezer forint, a +3 kg force pedig 6600 forint. döntse el mindenki, hogy megéri-e?
A magam részéről összesen 100 kg force-t rendeltem erre az évre az 5 hektár másodéves kukoricámra.

Előzmény: Nagy Péter 40 #3005 hozzászólásaTudományos publikációt még nem olvastam ezzel kapcsolatban, csak "marketingest". De ez nyilván az én hiányosságom.

Előzmény: Nagy Péter 40 #2998 hozzászólásalegalábbis a marketing ezt állítja róla....

Előzmény: Nagy Péter 40 #2995 hozzászólásaazért kíváncsi lennék én arra a "gázosodásra", elvégre ez egy piretroid. Tudom, hogy ezzel a szöveggel nyomják, de szerintem erősen kérdőjeles!

Előzmény: Bárány #2962 hozzászólásaA soilguard engedélyezett maximális dózisa 12 kg/ha, nem 15!

Előzmény: zotya71 #2123 hozzászólásaGondolom akkor be kellene jelenteni újra egy olyanhoz, amelyik bent van az adatbázisban.

Válasz Földönfuto #2120
Ez a hivatalos álláspont, de mérlegelés kérdése, ha normális az ellnőr akkor nem foglalkozik vele. Kérdezz rá a megyei kormányhivatalra, hátha ők másképp gondolják, volt már rá példa!Azért érdekes a féléves időpont szerintem ennyi melójuk nem hiszem, hogy lenne.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Friss számok! Ennyit ér most a búza és a kukorica
Friss számok! Ennyit ér most a búza és a kukorica
Csalódottak a termelők: kevés kukorica termett Európa országaiban.
Csökkentse a kockázatot a megfelelő kukoricafajtával!
Hirdetés
Csökkentse a kockázatot a megfelelő kukoricafajtával!
Nem mindenkinek ugyanaz a kukoricahibrid a legjobb választás.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Mtz 82
Mtz 82

3.250.000 Ft

Monosem NG Plus 6-R vetőgép,  2014-es megkimélt,  keveset használt,  kitűnő állapotban
Monosem NG Plus 6-R vetőgép, 2014-es...

7.200.000 Ft

Pecsenye bárány
Pecsenye bárány

16 Ft

Törzskönyvezett akita inu kiskutyák
Törzskönyvezett akita inu kiskutyák

100.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2022 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]