Válasz #3273. hozzászólásra
ezek az eredmények nem olyan rosszak , de ha azt veszem , h a szomszédé Dkc 4626 volt és vetéskor 50 kg+tápkultikor 80 kg műkaki és így is 102.5 és 20.2 %vízzel
A négyes parcella adatai alapján, nem érdemes cifrázni, közepes mennyiségű péti arányosan, többszöri kiadagolással, bőven elég.Kíváncsi lettem volna, egy baktofil nélküli adatra is.Illetve bekerülési adatokkal.
Nagyon jó, hasznos az ilyen kísérlet. Azt szeretném megkérdezni, az időjárás, a rengeteg eső milyen irányba befolyásolta, szerinted?
Felteszek egy kísérleti eredményt, amit az idén csináltam
A parcellák 0,2 hektárosak voltak.
Elővetemény napraforgó volt, ősszel semmilyen alaptrágyát nem kaptak.
Fajta: Dkc 4490
Vetési idő: április 20.
Betakarítás október 26.
1. parcella:
Vetés előtt 1 liter Bactofilt + 200 kg Pétisó
Eredmény : 95q
2. parcella:
Vetés előtt 1 liter Bactofil + 50kg Pétisó
Vetéskor 100kg Yara 8:24:24
Kultivátorozáskor 80kg Pétisó
Eredmény : 99,5q
3. parcella:
Vetés előtt 1 liter Bactofil
Vetéskor 100kg Timac Agro Eurofertil Plus 35 NP
Kultivátorozáskor 100kg Timac Agro Sulfammo 30 NPRO
Eredmény : 100q
4. parcella:
Vetés előtt 1 liter Bactofil + 50 kg Pétisó
Vetéskor 80kg Pétisó
Eredmény : 105,5q
Az eredmények bruttó eredmények, sajnos a vizeket nem mértük.
Akár ki akármit mond A dekalb kukoricák hatalmas gondja a szár szilárdság!!Na ez általában átlagos idöjárásnál nem akkora gond ként jelentkezik szeptember eleji betakaritásnál !!De ebben az évjáratban?? Föleg azoknál akinek kényszerüségböl akár tavaszig is kinn kell hogy legyen a termés!!Na az megnézheti hogy mi marad neki lábon... Szoval ez a szem nedvesség elöny nem minden mert jelentös élettani tulajdonsággal kell fizetnii érte!!
Ma vágtuk le a kísérleti kukoricáinkat. Eléggé meglepő volt. Lucius, olimpic, symba, dkc 4795 és valami még névvel nem ellátott új hibrid. Ezekkel szemben Dk391 volt nagy területen. Az összes kísérleti hibridet megalázta a 391 mind termésben mind vízben.
Az olimpic 20-30 % a földön volt annyira gyenge volt szára. Az új neve nincs hibrid is eléggé le volt dőlve, és rendkívüli rövid csöveket hozott, nem hiszem hogy köztermesztésbe kerül. pontos eredményeket holnap írok ha valakit érdelek. Legjobb még 4795 volt de 20as vize volt, szemben 391-17-18as vizével.
Én nem is szoktam vállalni munkát,mert mifelénk csak annak kellene pl nagy gépes szántás,aki előtte való években gyenge (olcsó)MTZ-s szántást kapott,és most végre fel akarja szaggatni,amit az elmúlt 5-6 évben nem sikerült.Természetesen ugyanannyiért,mint az MTZ,vagy még kevesebbért.Ha esetleg egy nagyobb meló bejönne,az is csak a legrosszabb részt vállaltatná fel.Úgyhogy csinálja meg mindenki a magáét
A multkor ígértél(remélem jól emlékszem)egy jó (félórás)vidit az ekédről,ami kergeti végig-hosszig a földön a nagy sárga vasat.Mikor lehet megnézni??????
24931 hozzászólás
Válasz #3277. hozzászólásra
Ja-ja
Válasz #3279. hozzászólásra
A kiszórt mennyiség 1 hektárra értendő.
Válasz #3275. hozzászólásra
Ha a kiszórt pétisó 0,2ha -ra értendő,nem nevezném közepes dózisnak a hekinkénti 10,5q-t...
Válasz #3274. hozzászólásra
Szerintem negatív irányba befolyásolta az időjárás.
Válasz #3276. hozzászólásra
Napraforgó előveteménynél?
ezek az eredmények nem olyan rosszak , de ha azt veszem , h a szomszédé Dkc 4626 volt és vetéskor 50 kg+tápkultikor 80 kg műkaki és így is 102.5 és 20.2 %vízzel
A négyes parcella adatai alapján, nem érdemes cifrázni, közepes mennyiségű péti arányosan, többszöri kiadagolással, bőven elég.Kíváncsi lettem volna, egy baktofil nélküli adatra is.Illetve bekerülési adatokkal.
Nagyon jó, hasznos az ilyen kísérlet. Azt szeretném megkérdezni, az időjárás, a rengeteg eső milyen irányba befolyásolta, szerinted?
Felteszek egy kísérleti eredményt, amit az idén csináltam
A parcellák 0,2 hektárosak voltak.
Elővetemény napraforgó volt, ősszel semmilyen alaptrágyát nem kaptak.
Fajta: Dkc 4490
Vetési idő: április 20.
Betakarítás október 26.
1. parcella:
Vetés előtt 1 liter Bactofilt + 200 kg Pétisó
Eredmény : 95q
2. parcella:
Vetés előtt 1 liter Bactofil + 50kg Pétisó
Vetéskor 100kg Yara 8:24:24
Eredmény : 99,5q
3. parcella:
Vetés előtt 1 liter Bactofil
Vetéskor 100kg Timac Agro Eurofertil Plus 35 NP
Kultivátorozáskor 100kg Timac Agro Sulfammo 30 NPRO
Eredmény : 100q
4. parcella:
Vetés előtt 1 liter Bactofil + 50 kg Pétisó
Vetéskor 80kg Pétisó
Eredmény : 105,5q
Az eredmények bruttó eredmények, sajnos a vizeket nem mértük.
Válasz #3269. hozzászólásra

Kattints rá a linkre amit küldtem..Régebben jobban nézett ki..Öregszik má őis..
Válasz #3270. hozzászólásra

Tudok róla.......
Szabi olvas át a steigeresbe, szanberg adna el egy motort!
Válasz #3268. hozzászólásra

Emilben adj meg adatokat és a keresőben megnézem
Válasz #3267. hozzászólásra
Aha..Akarod???
Válasz #3265. hozzászólásra

Ki az az áldott jó szomszédasszony ????
Iwiw-en van ?????
Válasz #3264. hozzászólásra

Hadjad.......
Válasz #3263. hozzászólásra

Az enyémet ids tudod egy hétig csinálni..Minden nap fél órát dogzunk,a többi kaja pia meg élvezzük a szomszédasszony szolgáltatásait...
Válasz #3239. hozzászólásra
Öccse???
Válasz #3262. hozzászólásra

Szedjél össze 1 heti munkát oszt arra is elnézünk.....
Válasz #3247. hozzászólásra

jancsikáhó???
Válasz #3256. hozzászólásra

Akár ki akármit mond A dekalb kukoricák hatalmas gondja a szár szilárdság!!Na ez általában átlagos idöjárásnál nem akkora gond ként jelentkezik szeptember eleji betakaritásnál !!De ebben az évjáratban?? Föleg azoknál akinek kényszerüségböl akár tavaszig is kinn kell hogy legyen a termés!!Na az megnézheti hogy mi marad neki lábon... Szoval ez a szem nedvesség elöny nem minden mert jelentös élettani tulajdonsággal kell fizetnii érte!!
Felénk (dél-szabolcs) meg "köpködték" a luciust. Azt mondták, hogy "aljmálé" volt

Felénk a Lucius(állítólag) nagyot tudott.
engem is érdekel
itt a 4795 jól szerepelt a fajtasorban, de nagyparcellában már nem volt nagy durranás a többihez képest

Várjuk bizony
Ma vágtuk le a kísérleti kukoricáinkat. Eléggé meglepő volt. Lucius, olimpic, symba, dkc 4795 és valami még névvel nem ellátott új hibrid. Ezekkel szemben Dk391 volt nagy területen. Az összes kísérleti hibridet megalázta a 391 mind termésben mind vízben.
Az olimpic 20-30 % a földön volt annyira gyenge volt szára. Az új neve nincs hibrid is eléggé le volt dőlve, és rendkívüli rövid csöveket hozott, nem hiszem hogy köztermesztésbe kerül. pontos eredményeket holnap írok ha valakit érdelek. Legjobb még 4795 volt de 20as vize volt, szemben 391-17-18as vizével.
Válasz #3207. hozzászólásra

Utánam ne szaladjanak
Én nem is szoktam vállalni munkát,mert mifelénk csak annak kellene pl nagy gépes szántás,aki előtte való években gyenge (olcsó)MTZ-s szántást kapott,és most végre fel akarja szaggatni,amit az elmúlt 5-6 évben nem sikerült.Természetesen ugyanannyiért,mint az MTZ,vagy még kevesebbért.Ha esetleg egy nagyobb meló bejönne,az is csak a legrosszabb részt vállaltatná fel.Úgyhogy csinálja meg mindenki a magáét

Válasz #3252. hozzászólásra
mi az h. ilyen pénzért?
Válasz #3251. hozzászólásra
nem hiszem h.bárkinek is kellene ilyen pénzért szolgáltatás,inkább megcsinálja maga,vagy ott marad.
Válasz #3246. hozzászólásra
micsoda ügyes paraszt
mekkora buli lenne ha 50kmes körzetbe lenne minden fórumos mi
mehetnél most hozzá tényleg
Válasz #3249. hozzászólásra
itt a tanyán nemtom föl e van szántva aaaaaaaa........
a szántanivaló 5%a
Válasz #3248. hozzászólásra

Válasz #3247. hozzászólásra
Mi van vidéken,szolgáltatás?
Válasz #3246. hozzászólásra

Az igen !!!!!!
Itt még van mit ténykedni, meg elmegyünk egy kicsit vidékre is.......
Válasz #3245. hozzászólásra
Besegítek ha kell,az én ekém már egy hete le van festve.
Válasz #3244. hozzászólásra

Kiviszem a kamerát és csinálok 1-et de utána hogyan tovább, majd elválik......
No meg nyugi, mert van bőven szántani valóm.......
Válasz #3243. hozzászólásra

Keress egy kölyköt,majd az megcsinálja,de Paldoo is levezényli ha kell. (szerintem erre ihatunk hidegvizet)
Válasz #3242. hozzászólásra

Komolyan nem értek hozzá !!!!!!!!!!!!!
Válasz #3238. hozzászólásra
Mit kell ahhoz érteni?-(ez már mellébeszélés--nem szeretem)
Válasz #3240. hozzászólásra

Má mint a feltöltés meg egyebek......
Azt majd mi eldöntjük a vidi alapján!!!!!!

fogd bé az öcsédet a technika mőgé
Válasz #3237. hozzászólásra

Majd ha értek a technikához !!!!!!!!
Válasz #3235. hozzászólásra
A multkor ígértél(remélem jól emlékszem)egy jó (félórás)vidit az ekédről,ami kergeti végig-hosszig a földön a nagy sárga vasat.Mikor lehet megnézni??????
Válasz #3235. hozzászólásra

pedig szerezhetné nekem
mer nekem SINCS!!!!!!!
Válasz #3234. hozzászólásra

Pénzem N I N C S !!!!!!!!!!!
Válasz #3233. hozzászólásra

Veszel Heccitöl egy tojtojbudit és biztos megbocsájt
Válasz #3232. hozzászólásra

Bakker !!!!!! Arról lemaradtam !!!!
Én kérek elnézést........
Válasz #3230. hozzászólásra
3218 -as h.sz.