itt 25-32-esek a vízek, azok is amiket időben elvetettünk a tavaszon.
23-as volt egyik cégnek, de az adott talán 3tonnát is nekik...
Fogalmam sincsen mi lesz itt, vannak szép táblák, de szerintem nemkell túlságosan nagyokra gondolni, nomeg a vízeket lenyomni sok pénz lesz illetve ugyanannyi munka. Szóval azt számolgatom, hogy hiába korrekt az ára jelenleg a kukoricának, nemfog több profitot termelni mint máskor. Hacsak nemfogja adni a 100mázsákat.
Válasz #3019. hozzászólásra
Na ja! Szomszédnak 3511-es volt aratás előtt 1 héttel kézzel morzsoltat méretett 19-es volt, aratáskor meg 25 felett volt a vize, pedig eső sem volt...
Az idei kukoricák legnagyobb problámája a nagy szemnedvesség szerintem, egy olyan táblán, ahol tavaly is kuki volt és 17-es vize, idén 21-es volt, de a kuki ugyanúgy fao 310-es volt, mint a tavalyi 3511
Üdv!
hogy adta a 440?nekünk 96 nyersen 20as vízzel helyenkét egyhén dőlve ,helyenként rommá dőlve. Tavaly is ennyit termett nagyságrendileg, jövőre kipróbáljuk a 4590et
Ha a Versenybizottság is elfogadja a legújabb csúcsról szóló hírt, ugyancsak rövid életűnek tűnhet a 17,7 tonna feletti teljesítmény elsősége. Na nem mintha önmagában
is nem lenne csúcsteljesítmény egy ekkora eredmény!
A verseny természete az, hogy elsőt és további helyezetteket keres, azonban a szakmai következményei egy olyan versenyek, ahol korábban nem jegyzett teljesítmények fordulnak elő, ennél sokkal messzebb mutatnak.
Most röviden csak annyit közlünk, hogy Mátyásdomb határában, Mikó Ferenc 5 hektárnál alig nagyobb, DKC4995 hibriddel elvetett versenyterületén, 2010 október 29-én egy 18 tonnát meghaladó betakarítási eredmény született.
Mohácson termelek..Isidor fajta errefelé amelyik a legjobbnak tűnik..Idén vannak 50mázsás termések is.35-40mázsa majdnem minden évben van..A Margitta sziget 92kft a felvásárló..Idén az eggyik havernak 9500forintot fizettek felárral..
Válasz #2994. hozzászólásra
Ez attól is függ mennyibe kerül a tisztítás, leírok két variácót ami felénk van.
1.tisztítás 120Ft + 60Ft/1% vízelvonás
2.tisztítás 100Ft + 50Ft/1% vízelvonás + 100 Ft szárítási alapdíj (víz%tól független)
Válasz #2992. hozzászólásra
Halihó.Nálunk 55+áfa %-onként a száritás,+1500 +áfa tonnánként a ki-be tárolás,ilyenkor a száraz sullyal szorozzák a száritást.Esetedben 6%szorozva 55+áfa,+150+áfa.Van még ilyen olyan veszteség ,nagyjából kapsz 90mázsa kukoricát,Ez neked nagyjából 54E ftba kerül.
Segíthetne nekem valaki kukorica szárítással kapcsolatban..Beviszek egy céghez 100mázsa kukoricát,20as vízzel annak mennyi a szárítási költsége 14re és mennyit vonnak le/szemét stb..Tehát mennyi kukoricát hozhatok ki a telepről.
Szerintem is!Annó Gráf is úgy nyilatkozott,a gabona olyan érték lesz,mint a kőolaj,vagy földgáz,utánna lett a napra 4000 ,kuki 1800 ft.Itt az a biztos,ami elmúlt.
Én ma addig jutottam, hogy lehet meg kéne venni mégis a nitrogént, pedig nagyon határozott voltam-vagyok abban, hogy marhára rá érnék akkor megvenni, mikor kelleni fog......
ez is az etetés része (persze atttól még lehet hogy igaz)
már 3 hónapja csak pozitív híreket nyomnak le a torkunkon , ha elindul a negatív híráradat akkor lesznek rdekes dolgok
( amúgy meg Grűn konzultált ma Kohn bácsival , de az se tudott semmi okosat mondani )
A gabona árak számottevő visszaesése nem valószínűsíthető, amit az európai piacokról érkező hírek is alátámasztanak. A gyenge orosz és ukrán búzatermés miatt Oroszország és Ukrajna export stoppot hírdetett, így az EU-s gabona az Észak-Afrikai piacokon is nagyobb teret nyert. Az EU-s gabona iránti kereslet az árak növekedését eredményezte és a nagymennyiségű export miatt az EU gabonakészlete várhatóan a 2007/2008. gazdasági évi mélypontra sűlyed vissza. A jövő évi készleteket és az árakat befolyásolja továbbá, hogy az Oroszországi vetésidő kitolódásával jelentősen megnőtt a télállóság, így a hozamkilátások rizikója is.
A világ és az EU növényi olajok iránti igénye csillapíthatatlannak tűnik és a felhasználás évről évre nő. Így annak ellenére, hogy a repcetermés évről évre rekordot döntöget, már egy kisebb terméskiesés is jelentős áremelkedést idéz elő. Idén két jelentős exportőr, Ukrajna és Kanada terméskiesése is csökkentette az árualapokat. Ezzel szemben a keresleti oldalon jelentős erősödés áll. Kína repcemag iránti kereslete hónapról hónapra emelkedik. Az EU több tagállamának biodízelgyártásában is szabályozások várhatóak, miszerint emelik a növényi olaj bekeverési arányát. Ennek hatása a repce keresletre legerősebben éppen a téli hónapokban várható, mivel ekkor csak a repceolaj hasznosítható. A piaci hatások alakulásának köszönhetően a repce árának rövid és hosszú távú emelkedése várható.
24931 hozzászólás
Válasz #3029. hozzászólásra
egy békés megyei telepen dolgozik egy ismerős,tőlük vitték ennyibe
RAGT-os kukikról valakinek vélemény???
Még nem vetettük, de jövőre lehet, hogy kipróbáljuk.
Aki tud írja le tapasztalatát ezekről a hibridekről.
Válasz #3028. hozzászólásra Hol is?
Válasz #3027. hozzászólásra
akkor forma-forma.
csak mert csütörtökön hallottam tölünk 30km-re ,47+komp-ért
vitték.
Válasz #3025. hozzászólásra
Itt 4400+komp.
Válasz #3025. hozzászólásra
Nálunk is ennyi.
Tőlünk balra két településsel 4300, jobbra kettővel meg 4400 mázsája.
sziasztok!
milyen árba lehet most eladni a kukoricát?
mi 43+komp.-os ajánlatot kaptunk,ez most vajon reális?
Kinek mennyit mondanak a kukoricára?
Válasz #3022. hozzászólásra
Itt 50-80 mázsa van csak.
Válasz #3021. hozzászólásra

Ja idén a 80-100q biztosít némi nyereséget, de ez alatt, ha 25-ös a viz, nem sokat...
itt 25-32-esek a vízek, azok is amiket időben elvetettünk a tavaszon.
23-as volt egyik cégnek, de az adott talán 3tonnát is nekik...
Fogalmam sincsen mi lesz itt, vannak szép táblák, de szerintem nemkell túlságosan nagyokra gondolni, nomeg a vízeket lenyomni sok pénz lesz illetve ugyanannyi munka. Szóval azt számolgatom, hogy hiába korrekt az ára jelenleg a kukoricának, nemfog több profitot termelni mint máskor. Hacsak nemfogja adni a 100mázsákat.
Válasz #3019. hozzászólásra
Na ja! Szomszédnak 3511-es volt aratás előtt 1 héttel kézzel morzsoltat méretett 19-es volt, aratáskor meg 25 felett volt a vize, pedig eső sem volt...
Válasz #3018. hozzászólásra
Meg a legnagyobb probléma,mikor a szárítós úgy áll a dolgokhoz,hogy nedvesek a kukik,akkor annyit mérünk amennyit akarunk.17-est,is 21 esnek mérnek.
Az idei kukoricák legnagyobb problámája a nagy szemnedvesség szerintem, egy olyan táblán, ahol tavaly is kuki volt és 17-es vize, idén 21-es volt, de a kuki ugyanúgy fao 310-es volt, mint a tavalyi 3511
Válasz #3016. hozzászólásra
Hát az nagyon jó!
Válasz #3015. hozzászólásra
Éppen ma vágtam le egy 15ha-os darabot 86nettót adott 19 körüli vizzel,itt állt mint a pöcök.
Válasz #3012. hozzászólásra
Üdv!
hogy adta a 440?nekünk 96 nyersen 20as vízzel helyenkét egyhén dőlve ,helyenként rommá dőlve. Tavaly is ennyit termett nagyságrendileg, jövőre kipróbáljuk a 4590et
Válasz #3013. hozzászólásra
38 az szép....Nekem tegnap volt 20..
Válasz #3011. hozzászólásra

Nem semmi... Ezt már csak azal tudom überelni hogy az egyik ügyfelemnek ép ma let mérve a kukoricája és most 38-as a vize!!
Mikor lesz abol aratás!!
Válasz #3011. hozzászólásra
Szép az alábbi eredmény, az én táblarekordom 112q, de született 51q/ha termés is...
Azért kíváncsi lennék a strobisokra is !!!!!

Újabb rekord?
(2010-10-30 07:04:51)
Ha a Versenybizottság is elfogadja a legújabb csúcsról szóló hírt, ugyancsak rövid életűnek tűnhet a 17,7 tonna feletti teljesítmény elsősége. Na nem mintha önmagában
is nem lenne csúcsteljesítmény egy ekkora eredmény!
A verseny természete az, hogy elsőt és további helyezetteket keres, azonban a szakmai következményei egy olyan versenyek, ahol korábban nem jegyzett teljesítmények fordulnak elő, ennél sokkal messzebb mutatnak.
Most röviden csak annyit közlünk, hogy Mátyásdomb határában, Mikó Ferenc 5 hektárnál alig nagyobb, DKC4995 hibriddel elvetett versenyterületén, 2010 október 29-én egy 18 tonnát meghaladó betakarítási eredmény született.
Sziasztok!
Kuki levágva: NK Kansas 100q/ha 20ha átlagában, 23-as vízzel
2.7ha 136600kg 20.0% viz... 1.5q N34 veteskor.... 7000m2 Milo korai fajta, a tobbi morzsolt a gorebol...
5000-5100 okosba

Válasz #3006. hozzászólásra
Mohácson termelek..Isidor fajta errefelé amelyik a legjobbnak tűnik..Idén vannak 50mázsás termések is.35-40mázsa majdnem minden évben van..A Margitta sziget 92kft a felvásárló..Idén az eggyik havernak 9500forintot fizettek felárral..
Válasz #3005. hozzászólásra
Hol termelsz,milyen fajtát, milyen átlagok vannak, kinek és mennyiért tudod eladni?
Nekem AKG miatt kéne vetni jövőre.
Válasz #3004. hozzászólásra

Szokott lenni..De idén kuki van..Mi a kérdés???Később válaszolok most lépek..
Válasz #3003. hozzászólásra
Nem ide tartozik, de te termelsz szóját jól tudom?
Válasz #3002. hozzászólásra

Értem..
Válasz #3000. hozzászólásra
Nem, a 100Ft tisztítási alapdíjat mázsánként kell fizetni víz%-tól függetlenül, tehát 100Ft+6x50+100=100+300+100=500Ft
Válasz #2999. hozzászólásra

Takarmányozási célra az is tökéletes..1tonnánál az is 2-3mázsa..Felhízlalok rajta fél disznót..
Válasz #2998. hozzászólásra
Nálunk,nem foglalkoznak a szeméttel,és a tört szemmel.
Válasz #2996. hozzászólásra
Elég sok.
Akkor az ezer forint lenne nálam mázsánként???
Válasz #2996. hozzászólásra
Kapircsgálom..Köszönöm a tájékoztatást..
Válasz #2995. hozzászólásra
Értem..A lényeg hogy 6% 100mázsánál 6mázsa levonás +szemét..És erre még rájön a szárítási költség..A szemetet ki lehet hozni a szárító cégtől ugye???
Válasz #2994. hozzászólásra
Ez attól is függ mennyibe kerül a tisztítás, leírok két variácót ami felénk van.
1.tisztítás 120Ft + 60Ft/1% vízelvonás
2.tisztítás 100Ft + 50Ft/1% vízelvonás + 100 Ft szárítási alapdíj (víz%tól független)
Halihó.Nálunk 55+áfa %-onként a száritás,+1500 +áfa tonnánként a ki-be tárolás,ilyenkor a száraz sullyal szorozzák a száritást.Esetedben 6%szorozva 55+áfa,+150+áfa.Van még ilyen olyan veszteség ,nagyjából kapsz 90mázsa kukoricát,Ez neked nagyjából 54E ftba kerül.
Válasz #2993. hozzászólásra
mennyi fokonként a szárítás dílya???
Az 6% víz meg 2-3% szokott lenni a szemétre. Add össze és vond ki, ennyi.
Segíthetne nekem valaki kukorica szárítással kapcsolatban..Beviszek egy céghez 100mázsa kukoricát,20as vízzel annak mennyi a szárítási költsége 14re és mennyit vonnak le/szemét stb..Tehát mennyi kukoricát hozhatok ki a telepről.
Hőgyész 46.000
Válasz #2986. hozzászólásra
Szerintem is!Annó Gráf is úgy nyilatkozott,a gabona olyan érték lesz,mint a kőolaj,vagy földgáz,utánna lett a napra 4000 ,kuki 1800 ft.Itt az a biztos,ami elmúlt.
Válasz #2988. hozzászólásra
Műtrágyás topick........folyt. Mennyi ott ????????????
Válasz #2987. hozzászólásra
én a múlt héten kicseréltem egy adag kukit műganyéra
tavaly ősszel is ugyanezt tettem , de rábaxtam ,mert a ganyé nem emelkedett a kukorica viszont igen
lehet idén fordítva lessz ???
Válasz #2986. hozzászólásra

Én ma addig jutottam, hogy lehet meg kéne venni mégis a nitrogént, pedig nagyon határozott voltam-vagyok abban, hogy marhára rá érnék akkor megvenni, mikor kelleni fog......
Válasz #2985. hozzászólásra
ez is az etetés része (persze atttól még lehet hogy igaz)
már 3 hónapja csak pozitív híreket nyomnak le a torkunkon , ha elindul a negatív híráradat akkor lesznek rdekes dolgok
( amúgy meg Grűn konzultált ma Kohn bácsival , de az se tudott semmi okosat mondani )
Válasz #2984. hozzászólásra
A gabona árak számottevő visszaesése nem valószínűsíthető, amit az európai piacokról érkező hírek is alátámasztanak. A gyenge orosz és ukrán búzatermés miatt Oroszország és Ukrajna export stoppot hírdetett, így az EU-s gabona az Észak-Afrikai piacokon is nagyobb teret nyert. Az EU-s gabona iránti kereslet az árak növekedését eredményezte és a nagymennyiségű export miatt az EU gabonakészlete várhatóan a 2007/2008. gazdasági évi mélypontra sűlyed vissza. A jövő évi készleteket és az árakat befolyásolja továbbá, hogy az Oroszországi vetésidő kitolódásával jelentősen megnőtt a télállóság, így a hozamkilátások rizikója is.
A világ és az EU növényi olajok iránti igénye csillapíthatatlannak tűnik és a felhasználás évről évre nő. Így annak ellenére, hogy a repcetermés évről évre rekordot döntöget, már egy kisebb terméskiesés is jelentős áremelkedést idéz elő. Idén két jelentős exportőr, Ukrajna és Kanada terméskiesése is csökkentette az árualapokat. Ezzel szemben a keresleti oldalon jelentős erősödés áll. Kína repcemag iránti kereslete hónapról hónapra emelkedik. Az EU több tagállamának biodízelgyártásában is szabályozások várhatóak, miszerint emelik a növényi olaj bekeverési arányát. Ennek hatása a repce keresletre legerősebben éppen a téli hónapokban várható, mivel ekkor csak a repceolaj hasznosítható. A piaci hatások alakulásának köszönhetően a repce árának rövid és hosszú távú emelkedése várható.
Válasz #2983. hozzászólásra

Mindjárt túrok egy cikket......
Itt szerintem nemigen változik,bevannak dugulva a szárítók,teli a raktár.
hol és milyen cég ad érte anyit?