Udv mindenkinek DRISA es hajtos hozaszolasaihoz csak anyit szeretem volna hozzaszolni hogy igazat kel nekiek adnunk hisz 2007 ben is jo arak voltak a termenyeknek es asztan agy ar robbanas kovetkezet be mind a vetomag, mutragya es persze a novenyvedoszerteknek is igy van ez mostansag is mihejt lenne egy kis tokenk emelkedett minden 20-30% no de ez van!!
Na igen nekem is ez jött le, de nagyon hajlok arra, hogy sörárpát nyomok 3/4 ébe a területnek, arra meg szinte alig kell valami, a szotyi sem kap sok műtrágyát.
Válasz #1926. hozzászólásra
Én is pont erre gondolok, szerintem is össze beszéltek hisz nagy lét kapott a gazda vagy kapni fog hát kérnek abból a haszonból egy kis részt ők is előre meg a vetőmagosok, meg a vegyszeresek és a gépkereskedők is, aztán meg marad a termelőnek az ÜRES ZSEBE!!!!!!
Szépen kartelleznek megint a műtrágya gyárak mint 3 éve mikor felszöktek a termény árak. Akkor mondták a magas gáz és alapanyag ár miatt ment fel az ár 2+ szeresére, majd egy év múlva minden a fele alá csökkent, most megint valami hasonlót láthatunk. talán kicsit szerényebben, de hasonlóság érdekes.
Nagy a valószínűsége,hogy 2011.február.1-én áremelés lesz.
A kereskedők által korábban lekötött készletekből egy szűk kapacitás erejéig biztosan lehet majd olcsóbban vásárolni.
Barátom keresett meg evvel, h segítsek neki eladni, csak nem tudom az árakat, mivel nem evvel foglalkozom.
Annyit tudok róla, hogy Lengyelországból hozzák.
Egy autó asszem 250-260q és kp-ba kell fizetni.
Búzára inkább dobj nitrogént az ilyen elemeket/S/ pótóld lombtrágyákkal a permetezéssel egy menetben.
repce: a ként oda kell rakni nincs mese technológiai növény.meg kb 150kg hatóagyag nitrogént. Ez 3 szori szórás. a másik amire figyelj az 1 permetezés a szár ormányos már kint van. a múlt heti meleg meghozta őket ha megint 4-5 napig 10 fok meleg lesz mehet a spriccc.
Mi tavaly,próbáltuk kukorica kísérletben EF37NPK+AN. vetéssel egy menetben 1,5q/ha fele-fele arányban, 111q-146q/ha tudott FAO számtól függően.
Illetve burgonyában az is nagyon jó lett.
14183 hozzászólás
Udv mindenkinek
DRISA es hajtos hozaszolasaihoz csak anyit szeretem volna hozzaszolni hogy igazat kel nekiek adnunk hisz 2007 ben is jo arak voltak a termenyeknek es asztan agy ar robbanas kovetkezet be mind a vetomag, mutragya es persze a novenyvedoszerteknek is igy van ez mostansag is mihejt lenne egy kis tokenk
emelkedett minden 20-30% no de ez van!
!
Szerb műtrágyáról van valakinek infója?
Válasz #1930. hozzászólásra
De bukni is, 2007-ben 17q/ha, és 2006 kimondottan csapadékos volt felénk.
Válasz #1929. hozzászólásra
Az lehet de a kukival meg többet lehet elérni talán árbevételben.
Válasz #1927. hozzászólásra
Na igen nekem is ez jött le, de nagyon hajlok arra, hogy sörárpát nyomok 3/4 ébe a területnek, arra meg szinte alig kell valami, a szotyi sem kap sok műtrágyát.
Válasz #1927. hozzászólásra

Tisztelet a kivételnek azért akad egy kevés cég aki nem a kizsákmányolásra utazik!!
Válasz #1926. hozzászólásra

Én is pont erre gondolok, szerintem is össze beszéltek hisz nagy lét kapott a gazda vagy kapni fog hát kérnek abból a haszonból egy kis részt ők is előre meg a vetőmagosok, meg a vegyszeresek és a gépkereskedők is, aztán meg marad a termelőnek az ÜRES ZSEBE!!!!!!
Szépen kartelleznek megint a műtrágya gyárak mint 3 éve mikor felszöktek a termény árak. Akkor mondták a magas gáz és alapanyag ár miatt ment fel az ár 2+ szeresére, majd egy év múlva minden a fele alá csökkent, most megint valami hasonlót láthatunk. talán kicsit szerényebben, de hasonlóság érdekes.
Utolsó infóm egy ilyen forgalmazótól:
34-es ammónium-nitrát nettó 87.500Ft/tonna
27-es pétisó 71.000 Ft/tonna
mindkettő magyar big bag kiszerelés
Utolsó infóm egy ilyen forgalmazótól:
34-es ammónium-nitrát nettó 87.500Ft/tonna
27-es pétisó 71.000 Ft/tonna
mindkettő magyar big bag kiszerelés
Nagy a valószínűsége,hogy 2011.február.1-én áremelés lesz.
A kereskedők által korábban lekötött készletekből egy szűk kapacitás erejéig biztosan lehet majd olcsóbban vásárolni.
Válasz #1921. hozzászólásra

Ki ez a titokzatos kereskedő?
Válasz #1920. hozzászólásra
Most jön a gyárból a kamion. Nem vagyok köteles vele szerződni.
Válasz #1918. hozzászólásra

Akkor az régebbi beszerzésből való ennyi.
Remélem aki hozza nem kéri a terményedet is.
Tudtok mondani megközelítő bruttó ára NPK 0-10-24-esre?
Nekem 68-é hozzák
Magyar 27% 720000. B-B kamion
MAS -27 aktuális áráról tudvalaki??

Válasz #1913. hozzászólásra
Én is ma 85E ajánlatot kaptam big 34%-os
Nincs messze a hónap vége, februárban megint mehet felfelé....
Válasz #1909. hozzászólásra
a legjobb ajanlat amit kaptam: 85500 volt. a 83 az nagyon jo.
Documents and SettingsRendszergazdaAsztalApaVideó004.zip
Barátom keresett meg evvel, h segítsek neki eladni, csak nem tudom az árakat, mivel nem evvel foglalkozom.
Annyit tudok róla, hogy Lengyelországból hozzák.
Egy autó asszem 250-260q és kp-ba kell fizetni.
Válasz #1909. hozzászólásra

Az túlságosan is jó, nincs benne semmi okosság?????? Mert mondanak 90 felett is!!!!
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, h a 34%-os ammonium nitrátnak kamionos tételeben mi az ára?
És ez az ajánalat mennyire jó 83.000+ÁFA?
Akkor ezek szerint te is lefújod.mivel?
elsőre dobok neki NS 25-20 ből 2 mázsát.
Az már csak pétisót.
Bocsi vak vagyok.
Válasz #1902. hozzászólásra
ha megint 4-5 napig 10 fok meleg lesz mehet a spriccc.
Én ha meleg lesz megyek azt mindenki úgy csinálja ahogy akarja.
Válasz #1904. hozzászólásra
Árverést írt!
Válasz #1903. hozzászólásra
Miért gondolod, hogy átverés?
Erről az árverésről mi a véleményetek, ami itt van a főoldalon hirdetve? Vajon milyen minőségű az a só, megérné belőle venni???
Válasz #1897. hozzászólásra

rá sem lehet menni a földekre vagy csak a homokra 

jön a hideg majd az elintézi
Válasz #1899. hozzászólásra

hát akkor helikopter.
???? vagy kapsz 600kg pluszban.
Válasz #1897. hozzászólásra

Backi itt földes úton nem lehet közlekedni, nem hogy a szántóra kimenni vegyszerezni !!!!!!!!!
Válasz #1886. hozzászólásra
Ebből jön le 5000 Ft engedmény.
Válasz #1894. hozzászólásra
Véleményem szerint:
Búzára inkább dobj nitrogént az ilyen elemeket/S/ pótóld lombtrágyákkal a permetezéssel egy menetben.
repce: a ként oda kell rakni nincs mese technológiai növény.meg kb 150kg hatóagyag nitrogént. Ez 3 szori szórás. a másik amire figyelj az 1 permetezés a szár ormányos már kint van. a múlt heti meleg meghozta őket ha megint 4-5 napig 10 fok meleg lesz mehet a spriccc.
Válasz #1889. hozzászólásra
Mi tavaly,próbáltuk kukorica kísérletben EF37NPK+AN. vetéssel egy menetben 1,5q/ha fele-fele arányban, 111q-146q/ha tudott FAO számtól függően.
Illetve burgonyában az is nagyon jó lett.
Válasz #1893. hozzászólásra
Nem igazán mi nem nagyon használjuk erre.
Nálunk megy a genezis, Yara, Timac erofertil, Linzerpro.
Ezeket szoktuk használni a genezis ősszel a lapátossal.
A többi meg vetőgéppel.Összetétel a talaj vizsgálatok szerint.
Válasz #1891. hozzászólásra
Búzára, meg repcére...
Meg a timacos-ban van minden mikroelem...pl: S, Ca
Válasz #1892. hozzászólásra

DC-s műszarokról tudsz valamit ??????
Válasz #1890. hozzászólásra
Ja Ja
Válasz #1889. hozzászólásra
Mire????????????,/növény/
az egyik csak nitrogén a másik npk.
Válasz #1887. hozzászólásra
De ha nem szeretsz utazgatni lehet kérni kamiononként a Big-Baget is.Kinek mi éri meg.
Áúúúú....az igen....van ára a timac-nak...kérdés: megéri-e???
Sztetek melyik lenne jobb??? Ha dobnék 3q 34-es AN-t, vagy 2q timacos cuccot (EUROFERTIL 29 Mesactyl NPRO NPK + 34 S)???
Most nagyon ki akarom próbálni a timac-ot fejtrágyákat...
Ősszel búza alá timac ment....kíváncsi leszek
Válasz #1887. hozzászólásra
A januári árakhoz viszonyítva kifizeted azt a kis wellnes utazást...!
Válasz #1884. hozzászólásra

vegyél 2 kamiont és mehetsz wellnesszelni.
Válasz #1884. hozzászólásra

vegyél 2 kamiont és mehetsz wellnesszelni.
Válasz #1881. hozzászólásra
Azt nem ismerem megmondom becsületesen mifelénk nem nagyon jut el.
Válasz #1873. hozzászólásra
Eurofertil 29 139000
Meg a Sulfammo 23 NPRO-t tudom 132000.