Gázolaj árak 601 Ft Benzin árak 581 Ft EUR 397.46 Ft USD 342.82 Ft CHF 425.89 Ft GBP 454.96 Ft

Fórum

Napraforgó asztal?

Létrehozta: kisssteve , 2009-05-30 22:40:36

Kedvencekhez Segítség

706 hozzászólás
#6 kisssteve
2009-06-01 09:53:44

Válasz #5. hozzászólásra Köszi Küld a képeket. Itt a cím: kisstanya@citromail.hu

#5 Devyd
2009-06-01 09:49:21

Kisssteve!
Haveromék tavaly vettek a 208-as megájukhoz egy napraforgó toldatot!Eredeti Claas-ot,németből hozták,kb 50hektárt vágtak vele,de az idén nem veetettek az árak miatt,meg a repce miatt mert kb utána 3évig min nem lehet vetni repcét,vannak fényképeim is napraforgó aratásról,ha érdekel irj egy email címet!
Haveromék lehet,hogy ezt az 5.1-es toldatot el is adják,majd megkérdezem.
üdv:Devyd

#4 1025
2009-06-01 06:07:11

Hali!
Én régen az 514-el is tálcással vágtam 6 sort és nagy előnyöm volt a 4 soros adapterekkel szemben.
Szépen vitte és ha gazos volt a napra sem volt gond,az adapternél állandóan lefogta a láncot és átugrált a lánc.
Most a JD-vel is tálcással vágom annyi lett módosítva,hogy szélesek a tálcák mint a NAS adapter tálcái.És még annyit mondanék,hogy a motolla minden kép kell nekem a gabona motolla van és teljesen visszavariálom!

#3 kisssteve
2009-05-31 21:33:36

Nekem egy Mega 208-asom van és annak van egy 5.1-es gabona asztala. Erre nincs tapasztalat?

#2 Hús Futár
2009-05-31 11:18:20

Válasz #1. hozzászólásra
Én dolgoztam mind két megoldással . Nekem egy MDW 514-esem van és az én meglátásom hogy az mdw-k és Fortschrittok gabona asztala nem igazán jó naprára mert a bedobó ujjak (legények) nembírják a kiképzést és kiszakadnak . Egyik 512-esbe aminek 3,6-os azstala volt nálunk beletteték az szk konzol csigáját és azzal nem volt semmi évekig vágták vele a naprát . A motollát meg kikell cserélni egy 3 ágú napra motollára . Amúgy jól és kevés veszteséggel lehet így dolgozni . Nekem nem jött be a legények miatt ezért eladtam és vettem a kukorica adapterhez átszerelő készletet . Átszerelése addig tart míg az egyik törőlécet leszeded és felteszed helyette a forgókést . Az eredeti füleslánc hajtja meg . Elméletileg lekell venni az egyik trőhengert is de vannak akik szerint nem kell . Annyi biztos hogy érdemes az asztalt az eredetin felül még vagy 50-70 cm-es magasíróval ellátni . Énnekem a kukorica adapteres megoldás jött be .

Nincs profilkép
#1 kisssteve
2009-05-30 22:40:36

Kérdésem a következő: Nem akarnék külön napraforgó asztalt venni,lehet-e gabona asztallal úgy napraforgót vágni,hogy a tálcákat felteszem de a motollát nem használom /leveszem/. Esetleg a kukorica asztalhoz kapható átszerelő szett is szóba jöhetne, kérdés mennyire macerás az átalakítás. Akinek van véleménye, de főleg tapasztalata a két témához várom a hozzászólásokat.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

A jó foszforellátottság titka: nem elég kijuttatni, jól is kell időzíteni
A jó foszforellátottság titka: nem elég kijuttatni, jól is kell időzíteni
A foszfor lassan mozog a talajban, ezért a kijuttatás ideje és módja is...
Mitől lesz igazán finom a csemegekukorica? Mutatjuk a válaszokat!
Mitől lesz igazán finom a csemegekukorica? Mutatjuk a válaszokat!
Elindult a hazai csemegekukorica szezonja, de nem mindegy, hogyan választunk,...
Metalwolf MW SKM-6-K Kultivátor
Metalwolf MW SKM-6-K Kultivátor

1.980.000 Ft

Kongskilde Vibro Master SGC 29 kombinátor
Kongskilde Vibro Master SGC 29...

3.500.000 Ft

Árokásó kanál
Árokásó kanál

150.000 Ft

Fliegl pótkocsi
Fliegl pótkocsi

3.400.000 Ft