hát ilyeneket mesélt hogy a búzájuk 45 q körül adott 38 as sikérrel ebből 3500-4000 t betárolva valamelyik malom már 11000 et adna érte de azt mondja a faszi lesz az még13-14 is meg amit itt lehet olvasni hogy forgatásnélküli művelés, szalma marad a földön baktériumtrágya minden évbe stb... jah egyébként alu lécet hozott kb 2,5 m hosszú 12-13 cm magas 1,5 cm vastag üreges de be van merevítve kamionokon szokták használni, 1500/szál, őnáluk aztmondja minden ebből van pótkocsi, műtrágyaszóró magasítás meg ilyenek...
ismerős mesélte, hogy Kondi deszikáláskor még nitrosolt is tettek mellé, mert a sima reglone alig bírt el vele, olyan robosztus, nagy volt
- nem idei sztory -
Fejérben már szinte mindenhol aratnak. tegnap a miénk is vallatóba került. 26q bruttó, pozitív csalódás. egy kis öröm ebben a szélsőséges idényben. 140+ -t ígérnek érte. szerintetek? muszáj most elpasszolni egy részét.
Egy kis helyzetjelentés dél-szabolcsból:
Naprá lassan beadják a derekukat ebbe a nagy melegbe, jövő hét közepe, vége felé lehet kezdeni az aratást.
Érdekesség, hogy a Kondi sokkal nehezebben, lassabban szárad le, mint a Neoma, bár kicsit hosszabb a tenyészideje is. Szemre sokkal jobb a Kondi, de ezt majd a mázsa megmondja!
Kukik is alakulnak. Amit észrevettem, hogy 4590-es szemei sokkal teltebbek, szebbek, mint a 4014-é!
9908 hozzászólás
Válasz #2054. hozzászólásra

és ott milyen baktérium trágyát preferálnak?
Válasz #2053. hozzászólásra
Ebbôl ôt to NA is lehetne normal idôben...a trŕgya ebben a szŕrazsŕgban nem čget nagyon?
Válasz #2054. hozzászólásra
Ilyen lecet hol lehetne beszerezni nemtudod? mert nekünk is majd műtrágyaszóró magasításhoz kell
Válasz #2052. hozzászólásra
beindult szárzúzóval épp ma láttam...
Válasz #2051. hozzászólásra
meg amit itt lehet olvasni hogy forgatásnélküli művelés, szalma marad a földön baktériumtrágya minden évbe stb... jah egyébként alu lécet hozott kb 2,5 m hosszú 12-13 cm magas 1,5 cm vastag üreges de be van merevítve kamionokon szokták használni, 1500/szál, őnáluk aztmondja minden ebből van pótkocsi, műtrágyaszóró magasítás meg ilyenek...
hát ilyeneket mesélt hogy a búzájuk 45 q körül adott 38 as sikérrel ebből 3500-4000 t betárolva valamelyik malom már 11000 et adna érte de azt mondja a faszi lesz az még13-14 is
17.2q/ha 8as vízzel 500q ganéval kétszer kultivátorozva másodiknál 2q pétit kapott
nem lennék elkeseredve ennyire ha mondjuk a zabom nem fagy ki a tritim nem 25q a kuki meg nem 7q
Válasz #2051. hozzászólásra
Kukorica betakarítás beindult már felétek? T,nedv hibridek stb stb
Napra hogy adja ?
Válasz #2041. hozzászólásra

Például ?
Miket mondott ?
Válasz #2048. hozzászólásra
Igen!
Válasz #2046. hozzászólásra
Az összes az most is...
Válasz #2047. hozzászólásra
Hogy nem lessz esö elég?????????????
Válasz #2046. hozzászólásra

És honnan fogod tudni??
Jövöre ha ilyen esömentes hónapok lesznek inkább naprát vetünk mint kukit.

Válasz #2037. hozzászólásra

Sajnos a 0 nem lessz ott.
Válasz #2043. hozzászólásra
a napraforgó az aszály növényének is szokták nevezni
Válasz #2042. hozzászólásra
Felénk nem egy helyen a napra termése felülmúlta a búzáét!
Srácok, akkor bátran elmondhatjuk, hogy az idei, aszájos év sikernövénye egyértelműen a napra lett!
ma beszéltem egy jászsági figruával, (mondott 1-2 érdekel dolgot) ott még nem fejezték be 32q/ha idáig
tegnap vágtam egy 42,6q-ás/ha naprát E 82 volt.A gazda is meglepődött.Remélem megiszunk rá valamit.
fiúk lányok egy kicsit bele kellene húzni, le vagyok eléggé maradva
(szavazz a bukósisakos naprára)
Tegnap megkezdődött az aratás Békés, Csongrád megyében, nem emlékszem ilyen korai napraforgó,ill. kukorica (nem silózásról beszélek) aratásra.
Válasz #2033. hozzászólásra
Remélem, hogy egy 0-át nem írtál oda és min 20-30q. De kívánom, hogy 3x több legyen, mint 30q/ha!
Jaaa...
Válasz #2034. hozzászólásra

aki 8-ért a kukoricát
Válasz #2012. hozzászólásra
Ki veszi mčg ennyiért?
Válasz #2032. hozzászólásra
Bevételeim nem futják,a finanszírozott összeget.
Válasz #2030. hozzászólásra

akkor neked szarabb éved lesz, mint nekem
Válasz #2029. hozzászólásra

sajnos a rutin meg az évek
Válasz #2028. hozzászólásra
Napra után itt is vágható a kuki.3-4 mázsa talán/ha.
Válasz #2027. hozzászólásra
te legalább tudod mi az aszály meg a homok
Válasz #2026. hozzászólásra
nem biztos, hogy lesz 20q a nagy átlag. valami azért lesz, de vége van teljesen
Válasz #2026. hozzászólásra
ko=nuku cső
Válasz #2025. hozzászólásra
Mennyi az a KO??20 mázsa?
Válasz #2023. hozzászólásra
olyan nagyon azért nem. szerencsémre lassan nőtt és virágzáskor kapott esőt. kukorica viszont KO
Válasz #2021. hozzászólásra
Neomának jobb a fajsúja.Pios-ba sok a léha.
Válasz #2022. hozzászólásra
na ti megáztatok,itt júni 15 óta 13 mm
Válasz #2021. hozzászólásra
van kondim is. az még zöld, nagyon bírja pedig az E82 elött vetettem
Válasz #2019. hozzászólásra
a neomák ennél sokkal rosszabbul néznek ki azt 2-2,4 tonnákat adnak
Válasz #2019. hozzászólásra

ez a 14q-ás? hú, akkor nekem 40 lesz
Válasz #2018. hozzászólásra
Az előbbi kép,mai állapotba,kb .14 mázsa.E25 semmivel se jobb az E82-től.
Válasz #2016. hozzászólásra
Virágzáskor E25.Itt a fórumon jósolták,"nyugi meglesz a 30".
Válasz #2016. hozzászólásra
jobb a 25, mint a 82?
Válasz #2015. hozzászólásra
Az jó!Itt még 20 felett nem hallottam.Ma E25-öt vágtam,talán meglesz a 14 mázsa tiszta súly.
Tegnap lejött a Neoma, kombájn tisztán mérve 2,2 ton / ha.
Nem kellett érlelőzni, sajnos elszáradt, ez kényszer aratás volt,ez van.
Válasz #2009. hozzászólásra
ismerős mesélte, hogy Kondi deszikáláskor még nitrosolt is tettek mellé, mert a sima reglone alig bírt el vele, olyan robosztus, nagy volt
- nem idei sztory -
Válasz #2012. hozzászólásra
az igen komoly!
Fejérben már szinte mindenhol aratnak. tegnap a miénk is vallatóba került. 26q bruttó, pozitív csalódás. egy kis öröm ebben a szélsőséges idényben. 140+ -t ígérnek érte. szerintetek? muszáj most elpasszolni egy részét.
Válasz #2010. hozzászólásra
Mi az hogy 25-35 körül?Tudod vagy nem.Ezek nem számok.
Bihar Neoma 2.5q pétisó+phylazonit, vagy bactofil bedolgozva vagy tőre 25-35q körül+ pictor!?36 ha után
Egy kis helyzetjelentés dél-szabolcsból:
!
Naprá lassan beadják a derekukat ebbe a nagy melegbe, jövő hét közepe, vége felé lehet kezdeni az aratást.
Érdekesség, hogy a Kondi sokkal nehezebben, lassabban szárad le, mint a Neoma, bár kicsit hosszabb a tenyészideje is. Szemre sokkal jobb a Kondi, de ezt majd a mázsa megmondja
Kukik is alakulnak. Amit észrevettem, hogy 4590-es szemei sokkal teltebbek, szebbek, mint a 4014-é!