Fórum
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Direktvetés, no-till. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Hidraulika, hidromotor új
- Bodza ára új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- TUME vetőgép új
- Paradicsom termesztés új
Cikkajánló
Hirdetés
_fill_540x300_0.jpg)
A jó termés a talajnál kezdődik – tegyen érte kalciummal!
A talaj kémiai viszonyainak javítása – különösen a kalcium utánpótlásával –..._fill_540x300_0.jpg)
1387 hozzászólás
Válasz #338. hozzászólásra
Hány éves vagy?
Mert olyan jó begyöpösödött 60asnak tűnsz...
Válasz #334. hozzászólásra

Neked még semmire nem volt értékelhető válaszod.Remélem van aki értékel otthon... nem csak a Bonikutya.Talán valamit irigyelsz??
Nyugi télen is lehet terelni. Próbáld ki ne csak a szád járjon hogy mit nem lehet. Pozitivan kell gondolkozni.Csak az visz előre.
Válasz #336. hozzászólásra

Meccsoda véletlen h. Bonival már volt dolgom!
Vannak ám itt 1beesések millió szám...
És az érdekesekről még kussolok is...hehehe
Válasz #331. hozzászólásra
Hogy a Boni kutya játsszon veled a porba! Vagy dec 10. után inkább a hóba. Én meg majd levidijózom és feltöltöm a jutyubra. :)
Télen a kutyát csak elhizlalni lehet, meg a gazdik is igyjárnak szerintem az ünnepek táján
Válasz #333. hozzászólásra

Mert a fagyban nem izegmozog annyira a birka mi????
Válasz #332. hozzászólásra
fennt lesz majd a www.hsds.hu honlapon. ÓÓÓ télen lehet a legjobban felkésziteni a kutyát a versenyekre. Paldoo nagyon negatív vagy ma.
Sziasztok hol lehet megtudni a terelő varsenyek időpontját vagy mikor lehet ilyeneket látni???
Válasz #329. hozzászólásra

Mit akarsz Te még dec. 10 után terelgetős versenyezni????
Ültessed le magad mellé a kutyát oszt játszál le neki jútúbos videókat, hadd tanuljon a télen... hhehehehehehe
Válasz #329. hozzászólásra
Az idén már nem lesz.semmi rendezvény. Mindenki készül a jövő évi versenysorozatra.ÍIlletve kvalifikációs versenyekre az Európa bajnokságra való kijutáshoz.
Válasz #328. hozzászólásra
Idén van kilátásban még valami terelős rendezvény ahol meg lehet jelenni bocikkal? :)
Válasz #325. hozzászólásra
igen itt a lényeg. van szemed hozzá. A magyarpásztor kutyák hajtó stílusban terelnek míg ezek gyüjtő stilusban.
igen-igen kevés a jó kutya a tenyészetekben. Rendkívül leegyszerüsítik és megkönnyitik az emberek dolgát.
Válasz #323. hozzászólásra
Sajnos nemtudom,mert nincs mit terelni,de érdekelne a dolog.Gyermekkoromban juhásznak készültem,ezért kijártam néha a közeli juhászathoz.Telepi őrzés lesz a feladata,gázolaj tolvajok ellen.
Válasz #324. hozzászólásra
Éppen az látszik,hogy megtanult jelre terel.Én láttam egy pumit,itt nállunk,a juhász úgy mondta el a feladatot,mintha nekem mondta volna.Hihetetlen volt számomra,hogy úgy beszélt hozzá,mint embertársához.És a kutya tette,amit mondott.
Válasz #322. hozzászólásra
A videókat nézve mindíg elindul egy irányba,és rég elhagyja a birkákat,és késve áll meg,irányváltás előtt.Olyan sarkosan terelnek.Ezek a kutyák,meg egy pumi terelési stílusa között ég föld különbség.Édesapám mesélte,mikor gyerek volt,kint a tanyán a birkákat fejték ott se sok kutya állta meg a helyét.A hodályban volt 80-100 birka,vagy kitudja mennyi,és egyessével mentek át ahol fejték.A kutya a birkák hátamögött,és mindíg annyit szorított rajtuk,hogy a fejőállásban legyen.Ehhez kellett türelem,amit nemsok kutya bírt ki.
Válasz #321. hozzászólásra
Az a lényeg egy kcsit hogy a megtanult jelra azt csinálja amit kell, és akarsz tőle. Mit érne egy jó terelőkutya ha nem tudod neki a tudtára adni, megértetni vele magad?? Egy jól kiképzett tanult kutya fajtátől függetlenül, az ugymond a kollégád a munkában.Mindíg számithatsz rá.Vicces hasonlatként olyan is lehethe a dolog mint egy traktor. Van földed amit megmüvelsz. veszel hozzá egy traktort. De mihesz kezdesz a trakival ha nem tudod kezelni??
Válasz #320. hozzászólásra
Kipróbálod hamarosan a terelőmunkájában??
Válasz #321. hozzászólásra

Szia!!
Hogy érted hogy túlszalad a célon?? Sajna birják.
Válasz #304. hozzászólásra
Látszik a kutyán,hogy nem ösztön szerűen terel,hanem betanított jelre.Mindíg túlszalad a célon.Szerintem ezek az alföldi pusztán nembírnák az egész napos terelést.A pusztán egy fa sincs,a föld ég a forróságtól.Hajrá pumik,ők a kedvenceim.
Válasz #318. hozzászólásra
Border collie hajtás közben
Válasz #317. hozzászólásra
Válasz #316. hozzászólásra
Válasz #314. hozzászólásra
Én egyszer már hívtam öket, de annyit mondott a hölgy hogy egyben akarják eladni. Ez kb másfél hónapja volt
Válasz #313. hozzászólásra
Pér napja volt itt fent hirdetés hogy 400racka eladó.... nem tusom hogy csak egyben vagy tételenként is adnak e belőlük.
Válasz #312. hozzászólásra
ÓÓ nekem is a két cikta erősen ugy néz ki hogy vemhes. Bár még nincs kitőgyelve eggyik sem, de szélesek.A rackáim nem tudom vemhesek-e. Hogy elcserélni az összeset rackára... nem tudom. Én is rackakeresőbe vagyok most de nem nagyon akad aki adna el pár darabot. csak egyben 50-et... Adj fel ide hirdetést.
Válasz #311. hozzászólásra
Üdv!
Kapok még két jerkét, egyik kölyök bartelba ment el. És bár nem értek hozzá de 5anyából 3 nagyon vemhesnek néz ki. Szélesebbek mint a kos és ki vannak tőgyelve (vagy csecselve nem tom a birkánál hogy hívják) :) Tehát most van itt 6, kapok még kettőt. Egy kis kos kölcsön van adva és még amennyi szaporulat lesz.... ezeket majd már lehet terelgetni... :)
Lehet olyat kifogni hogy az egész német merinó állományt elcserélni rackára egy az egybe? Nagyon tetszenek a rackák.
Válasz #310. hozzászólásra
Vemhesek??
Válasz #306. hozzászólásra
Ennyi. :) Majd legközelebb akkor beszélgetünk.... ha lesz ilyen alkalom és lesz rá módom akkor én menni fogok. És remélhetőleg otthon is szaporodik a birka állomány hamarosan. Úgyhogy muszáj lesz képezni a kutyáimat.
Válasz #308. hozzászólásra
Válasz #307. hozzászólásra
Válasz #306. hozzászólásra

keceke őrzésre éjszakánként.. Pireneusi juhászkutya
Válasz #305. hozzászólásra

Én voltam az a bíró aki piroskabátban volt és a gémeskútnál üllt.:)
Válasz #303. hozzászólásra
Na csesszük meg. :)
Válasz #303. hozzászólásra
Válasz #302. hozzászólásra
én is ott voltam. Át is futott a fejemen hogy lehet hogy te lehetsz az.
Válasz #301. hozzászólásra
Szia!
Hétvégén voltam terelőversenyen Válon... volt csomó border coli meg briardok, pumik, mudik. Egy belgajuhász és én két boci kölyökkel. A borderek versenyen kívül voltak ők terelték össze a nyájat ha a versenyző nem bírta. Bár votl hogy ők se bírták... A belgajuhász nagyon meggyőző volt munkára is, küllemre is temperamentumra is, egy igazi nemesúr. A briardok komolytalanok (nem a szó jó értelmében) nem is értem minek tartják őket. A pumik és mudik nagyon ügyesek voltak csak azokat én mindig keveréknek nézem. :) Nem valami tekintélyes kinézetű fajta de nagyon profik! :)
Válasz #300. hozzászólásra
Válasz #298. hozzászólásra
Sziasztok ujra itt vagyok, sok volt a munka mostanában!!!
Válasz #298. hozzászólásra

Most ezt kommentáljam?????????
Hát inkább cseszek rá.....
Jobb úgy...
Múlthéten elkönyörögték márt ez egyik kiskutyát az alomból 7hetes korában. Ne szivesen adtam oda de egy csaj teljesen be volt zsongva hát odaadtam. Szuka kellett nek már 6hetesen jötttek ,kiválasztották megjelölték. egy hét múlva elvitték... Tegnap este telefonálnak hogy hiba van mert vakargatták a hasát és ahogy nézik pöccse van a szukának. S Mondom az lehetetlen, ennyire nem lehetek hülye! Kimegyek megszámolom nálam megvolt a kan-szuka arány helyesen. Ők meg hisztiznek a telefonba hogy most mi legyen nekik szuka kell. Modom semmi baj, hozzák vissza és választhatanak egy kislányt az összes közül. De az se jó nekik mert ez már a szivükhöz nőtt... mondtam nekem mnid1 ahogy akarják. Ma reggel megint hívnak hogy eljönnének és mégnéznék a ki szukákat hátha megtetszik nekik valamelyik és akkor vissza cserélik. Ok jöjjenek. Bejönnek az udvarba és vizslatják a kölyköket. Mondom nekik azért hagy nézzem már meg az a kis kant amit visszahoztak, mert kint hagyták a kocsiba. Kimegyünk megfordítom hát az is szuka.. mondom nekik...hogy a probléma nem áll fent minden a helyén van. :) Nem hiszik, visszajönnek a kölykökhöz és megnézik az összeset hogy kanoknak-szukáknak hogy van szervük. Aztán csak elhitték a végén hogy az övéké is szuka. :) A csaj teljesen kisírt szemekkel jött hogy meg kell válnia a kis kantól pedig már nagyon a szivéhez nőtt. :D
Válasz #296. hozzászólásra
Válasz #293. hozzászólásra

Melyik lesz a tied????
Van 1 tippem!!!!
Válasz #292. hozzászólásra

Bocs, de nem vlm. sármőr a kutya 1 ilyen pózban.
Egy beauceron kölyök gazdát keres ha érdekel valakit. most 5hetesesk.

Válasz #291. hozzászólásra

Válasz #290. hozzászólásra
http://www.isds.org.uk/
Válasz #286. hozzászólásra
mél ment
Válasz #288. hozzászólásra
http://www.arte.tv/de/Die-Welt-verstehen/360_C2_B0-GEO-Reportage/diese-Woche/Die-kommenden-Sendungen/2766616,CmC=2766614.html
Válasz #287. hozzászólásra
http://http://www.arte.tv/de/Die-Welt-verstehen/360_C2_B0-GEO-Reportage/diese-Woche/Die-kommenden-Sendungen/2766616,CmC=2766614.html