Fórum
- Zetor 3011 traktor szerelés új
- Rövidtárcsák új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Diesel motorok új
- Mezőgazdasági traktorgumi új
- Tritikálé felvásárlási ár új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- Agrártámogatások kifizetése új
Cikkajánló

Európa-szerte hatalmas a felháborodás a KAP-reform miatt, az EU biztos szerint nem csökkennek a források
Tüntetések, heves bírálatok és sok bizonytalanság: így reagált Európa a...
Hirdetés

1427 hozzászólás
Válasz #326. hozzászólásra
terveztess eggy sajátgyártmányú alvázat,gyártasd le,endedélyeztesd,vidd el műszakira,kb 1 misi,
Válasz #324. hozzászólásra
Helló!
valaki tudja e,hogy a fekete rendszámos multikart hogyan lehetne piros vagy zöld rendszámosra vizsgáztatni?piros lenne a legjobb...
a válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem zöld ill. piros rendszámos vizsgáztatással kapcsolatban. Egy uaz-t szeretnék levizsgáztatni amiben nem gyári motor van hanem egy mercedes. Az lenne a kérdésem, hogyan lehet elintézni teljesen legálisan, hogy piros vagy zöld rendszám kerüljön rá?
Előre is köszönöm! Üdv.:Dávid
Válasz #322. hozzászólásra
3 évvel ez előtt egy MAN minősítettünk vissza 3,5t korlátozásban. Azt tudom hogy KPM minőségű vizsga kellet hozzá. Ez egy sima platós man volt, ami eredetileg 6,5t volt.
itt a zöldrenszámos topik

Helló mindenkinek.

Sokadik kérdést tenném fel az unimog teher autóval kapcsolatban!
Vizsgáztatásával kapcsolatban lenne kérdésem,mégpedig az,hogy egy 406-os Mog,ami 6.5 tonnás össztömegü,önsúlya 2800-3100kg körül mozog,hidraulikus fékrendszere van.Visszaminősíthető 3.5 tonnába,pl ha lejebb vinnék papíron az önsúlyt,mondjuk 2.5-2.8 tonnába,akkor elég lenne a 700-1000kg-os terhelhetőség nekem.
Van erre lehetőség?Volt erre,vagy hasonlóra precedens?
Szakértők válaszát is várom!
KPM-nél lehet ilyet csinálni?
Mert hallottam már olyat,hogy billencs 6.5 tonnás iveco tehereket meg hasonló kistehereket minősítetnek vissza.
Válasz #319. hozzászólásra
Hát a pontos.tipusát sajnos nem tudjuk majd tavasszal derül ki mert motorszám alapján beazonosítjuk. De.amire nekünk kell arra bőven elég ugyan azokat az eszközökkel elmegy mint a 82-es mtz csak sokkal komfortosabb csendesebb... Évjárat kb 86. Ebbe.tényleg csak az alapelektronika van. Az üzemanyag rendszernél egy üvegpohár eltött de.tudtunk hozzá szerezni. 4 hengeres perkins motor van benne. Ha jo áron van akkor mindenképpen ajánpom. Ha a fülkéje nincs szétrohadva akkor egy mtz nél tuti jobb. A mienknek a váltója eléggé süvít de nekünk még egy 5 évig tuti jó. De ha.írsz egy emailt megadom a telefonszámom és elmondom bővebben.
Válasz #316. hozzászólásra

Hali!
Köszönöm, hogy elküldted még egyszer, végre megérkezett, de sajnos már ő is csak a kpm-es módszert tudja
Úgy látszik, hogy mégis muszáj lesz megutaztatni a jonit.
Szerintetek ha mondjuk kombájnra kérem, akkor azt is meg kell utaztatni, vagy annál elég a gépkönyv? Végülis a john deere gyárt kombájnokat is.
Válasz #318. hozzászólásra Ez hány lovas? Milyen motor van benne? Hányas évjárat ? Nincs még agyon elektronikázva? Ha kellene alkatrész lenne hozzá?Bocs azért kérdezgetek mert találtam jo áron egy 8550-est de a landinikrol még nem sok jót hallottam.
Válasz #317. hozzászólásra
Jaja, megvan kb 3 éve de probléma nem volt vele.
Válasz #316. hozzászólásra Helló ez a landíni a tiéd? Lenne egy pár kérdésem ha igen.
Válasz #315. hozzászólásra
ok megpróbálom úgy is
Válasz #314. hozzászólásra
Ha másolod az email címet,nemfogja elfogadni.Kézzel írd be,és jó lesz.
Válasz #313. hozzászólásra
Bocsi nem tudom mi van a mail-emmel de küldöm még 1x mind a két e-mail címemről.
Válasz #310. hozzászólásra
. El tudnád még egyszer küldeni a csabi48@vipmail.hu, vagy a csabi48@freemail.hu-ra?
Hali!
Sajnos nem jött át a mail
Egyet értek,hajrá!Egyszer azt mondták az okmányirodán hogy kifognak menni mindenkit leellenőrizni,és aki nem arra használja amire kiadták, megbüntetik!
Már épp ideje, hogy megszigoritották,sőt visszamenőlegesen itt el is vettek egy terepjáróstol,de vegyék el mindenkitől ,quad,teherautó amire nem jár zöld
Válasz #309. hozzászólásra

elvileg ment a mail
Válasz #308. hozzászólásra

Előre is köszönöm
Válasz #306. hozzászólásra

Hello majd holnap gépről elküldöm mert most telóról írok és nincs kedvem xarakodni de holnap menni fog
A Norbitol meg kapod.
Válasz #304. hozzászólásra
Hali!
Nekem eltudnád küldeni az elérhetőséget?
A címem: csabi48@freemail.hu
nEM HIVTAM MÉG.DE fogom.
Válasz #300. hozzászólásra

Hello akit én küldtem az se tudott segíteni?
Válasz #299. hozzászólásra
Pontosan igy jártam én is.El kel vinnem műszakira.Csak egy nap mire megfordulok.
MEG LESSZ.
Válasz #300. hozzászólásra

A pízes embernek el tudnád küldeni a telefonszámát. Valahogy kurv@ra kiborít, hogy mások járkálhatnak ugyanolyan géppel zöld rendszámmal, én meg nem.
Nekem van egy T16m trakim.A központi adat kezelö hivatalhoz fordultam.Meg is jött a válasz.Majdnem jó,de mivel plató is szerelhető rá igy nem kaphat.Ma hivtam egy Pízes embert.Holnapra utána néz.Én már a pirosban is benne volnék,ha tud intézni valamit.
Hát Jól megszigorították ezt a zöld rendszámot az már biztos. Ma két okmányirodában voltam az első szó szerint elhajtott, hogy mit képzelek én, hogy egy jd traktorra akarok ilyet tenni, a másik helyen már kedvesebbek voltak, de ők is ragaszkodtak a kpm-es papírhoz (mert már szigorítottak rajta rendesen), persze az hogy az előző gazdája zöld rendszámmal járt vele, meg hogy csak a falunkban van két másik ugyanilyen gép, amin szintén ilyen azonosító van ez nem hatotta meg Őket. szóval ha beviszek egy akármilyen gépkönyvet róla, azt rárakom a terepjárómra, pótkocsimra, meg ki tudja mire szvsz már felejtős. Most úgy néz ki a dolog, hogy a gépet el kell vinnem a közlekedési főfelügyelethez azt azután lesz valami. Mondanom sem kell, hogy ez nem a szomszédban van, meg persze a gép sem fér rá egy platós barkaszra, szóval így elég húzós lesz trélerrel kell vinni.

Gépkönyv, törzskönyv,ha az nincs műszaki adatlap,(KPM) től,regisztrációs szám,eredeti adásvételi,lehetőleg számla, csak ennyi!
Sziasztok!
Fortschritt kombajnra lehet zold rendszamot tenni? Hogyan zajlik most az ugyintezes?
Eben igazad van !!
Eben igazad van !!
Erdészeti kiközelítő az LKT traktor nem az Uaz ami rendelkezik forgalmi rendszámmal még a seregben is.
Mondjuk még platós uazon még csak csak de parancsnokin ha erdészeti kiközelítőnek van bejegyezve akkor ott hova rakják a fát????? De akik a több millás jeep re raknak zöld rendszámot azt komolyan meg kellene büntetni és száguldoznak az autópályán.
Pont azért szigorították meg a rendszám kiadást mert tudják hogy ilyen járművek is forgalomban vannak.Ilyen alapon a személyautóra is lehetne zöld rendszámot rakni,és senki sem vinné műszaki vizsgára.
Köszi a segítséget!
Válasz #279. hozzászólásra Ha én lennék a rendőr azonnal levenném a rendszámot az Uaz-ról,mert egyik felsorolásnak sem felel meg,amit a zöld rendszámra előír a rendelkezés! Ezenkívül feljelenteném az okmányiroda ügyintézőjét- szakszerűtlen okmány kiadásért!
285 hozzászólás!
Válasz #286. hozzászólásra

Amúgy szerintem a rendőr a B ktaegóriáért se szólna. A kismotoros biztos nem tetszene neki.
Szóval akkor ha jól értem lehet vezetni a zöld rendszámos járművet t-kategóriás és bármelyik a-kategóriás jogsival is ugye?
Válasz #284. hozzászólásra

T az asszem pont traktorra való. Így van leírva a kresz könyvben: "Bármelyik A kategóriás vezetői engedéllyel vezethet még:segédmotoros kerékpárt,lassú járművet ill. pótkocsijából álló szerelvényt, állati erővel vont járművet."
Köszi a válaszokat! Még azt szeretném kérdezni hogy szerintetek T-kategóriással vagy A1-essel is lehet vezetni?
Én is kismotor jogsival vezetem az mtz bár mondjuk a nagykönyvben nincs megírva hogy lehet.
Válasz #280. hozzászólásra
Még én se bírtam kideríteni. De én kismotorossal vezetem 2-3 éve de nemsokára már B-el fogom. 
Ez egy jó kérdés
Válasz #280. hozzászólásra
ami jó a lassújárműre
Sziasztok! Lenne egy kérdésem a zöld rendszámmal kapcsolatban:
Zöld rendszámos járművet milyen jogosítvánnyal lehet vezetni?
Előre is köszi a segítséget.
Válasz #277. hozzászólásra
de ez lehet normál hosszú-ban is kérni.
Itt van egy például:
Válasz #277. hozzászólásra
Holnap, majd fotózok.