Mse__ adatlapja

Becenév: Mse__
Csatlakozott: 2016-04-11 18:47:21
Utolsó belépés: 2022-04-11 12:19:54
Fórum hozzászólás: 8

Fórumhozzászólásai

Előzmény: Csyzy #18418 hozzászólásaBocsánat, de milyen pályázatról van szó?

Sziasztok!

Pár évig szabadföldi , síkfóliás szamócám volt, idén - március közepén - ráhúztunk egy fóliát (leginkább azért, hogy ne legyen kitéve az esőnek a gyümölcs, mint előtte oly sokszor).
Az idei új telepítést máshogy szeretném: mindenkitől azt hallom, bakhátra ültet fóliában is. Miért és mennyivel jobb az, mint síkba, agroszövetre? A fóliát mindenképp le kell engednem és majd tavasszal ráhúznom, hogy a friss töveknek is meglegyen a hibernálás?

Sziasztok!
Némely palántám széthajlik. Előbb vízhiányra gondoltam (kapott egy nagy adag vizet), aztán valami földlakóra (kiszedtem párat, nincs pajor, van gyökér), úgyhogy ezek alapján már csak arra tudok gondolni, hogy palántadőlés/gombás betegség. Néhány tőről van szó....jelenleg. Az a kérdésem, hogy permetezzem-e le, de akkor napokig nem lehet szedni, vagy engedjem el a dolgot, mert ez az ültetvény úgysem megy át jövőre? Vagy annak van értelme, hogy ne az egészet permetezzem, csak azt a területet? Köszönöm.

Előzmény: L. M. #18227 hozzászólásaKöszönöm! Mikor leírtam, hogy hálózatiról locsolom, be is ugrott, hogy lehet, az is baj:(

Előzmény: Bagyó77 #18224 hozzászólásaKöszönöm! Az eredményekben addig jutottam, hogy homokos-agyagos talaj, megfelelő kálium szinttel. A mész viszont 0, nem tudom, azt mennyire kell(ene) pótolni a szamócának.

Előzmény: Bagyó77 #18221 hozzászólásaHálózatiról locsolom. Érdemes azt is bevizsgáltatnom? Köszönöm.

Sziasztok!
Évek óta gyenge a termésem, ezért idén bevizsgáltattam a talajt. Viszont nem találom az ideális értékeket (csak a ph-ról olvastam, h 5,5-7 között legyen. Nekem 6.95). Mivel kapta, kapja a tápanyagokat, mégsem az igazi, ezért gondoltuk, hogy valami más lehet a gond.
Tudtok ajánlani olyan oldalt, ahol megtalálom a szükséges értékeket (ph. só, mész, humusz, kálkum, magnézium.stb.)?

Sziasztok!

Ősszel telepített, agroszövetes palántáim némelyik levele úgy megindult az ég felé, mintha futóbab lenne. Nem minden tövön, de hatalmasak. Tápanyagot csak 2 napja kaptak, szóval - az itt olvasottak alapján - arra gondolok, hogy ezekhez a tövekhez több juthatott az őszi (ültetés előtti) szerves trágyából...Van valami teendő ezekkel a levelekkel vagy nem baj, hogy árnyékolják a töveket?

Cikkajánló


Így éld túl saját tartállyal a gázolajkrízist! – Videó
Hirdetés
Így éld túl saját tartállyal a gázolajkrízist! – Videó
Már nem kell azon aggódnod, hogy lesz-e elég gázolaj holnap is beindítani a...
Hogy élik túl az állattenyésztők ezt a válságos időszakot?
Sajtóközlemény
Hogy élik túl az állattenyésztők ezt a válságos időszakot?
Az állattenyésztők kihívásairól beszélt az államtitkár.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kverneland Accor DG 6 M Gabona vetőgép
Kverneland Accor DG 6 M Gabona vetőgép

4.500.000 Ft

KUBOTA U17-3
KUBOTA U17-3

14.900.000 Ft

NERO Pilisborosjenő
NERO Pilisborosjenő

160 Ft

New Holland BB 940
New Holland BB 940

4.500.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2022 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]