omék

A megújuló 78. OMÉK szervezője, az Agrármarketing Centrum izgalmas programkínálattal várja nagyközönségét. Magyarország legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítását és vásárát kétévente rendezik meg. A mintegy százezer látogatót vonzó esemény ezúttal is a fejlett, hatékony, környezettudatos vállalkozásokra és a családi gazdaságokra épülő, GMO-mentes magyar mezőgazdaság értékeit és eredményeit, kézműves élelmiszereit mutatja be. Idén nem csak hazánkból, hanem a Kárpát-medence határon túli területeiről és a partnerország Japánból és többek között más délkelet-ázsiai országból is szép számmal érkeznek szakmai kiállítók.

OMÉK

Hazai és határon túli termelők és ázsiai kiállítók is bemutatják termékeiket.

Az egészségtudatos élelmiszerfogyasztás ösztönzésére a Hungexpo „G” pavilonjában összességében több mint 300 négyzetméteres területen alakítanak ki bioszigetet és biopiacot. Előbbiben a biogazdálkodásban érintett hatóságok, tanúsító szervezetek, intézetek mutatkoznak be. A biopiacon a vendégek nem csupán megkóstolhatják, meg is vásárolhatják az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszereket.

A „Civil tér” az agráriumhoz kötődő alapítványok, szakmai szervezetek munkáját mutatja be. Mellettük tájegységek szerint, pl. a Hajdúság, a Nyírség, a Balaton-felvidék, a Jászság, a Kiskunság, a Nagykunság, Palócföld, Mezőföld gazdálkodóinak jellemző termékeivel, a hagyományos, kistermelői élelmiszerek előállítói kínálják majd portékájukat. Mindezeken túl e pavilonban kapnak majd lehetőséget a bemutatkozásra nemzeti parkjaink is.

Az „A” pavilonban a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások, a nemzetközi partnerek, valamint a Földművelésügyi Minisztérium szervezeti egységei és háttérintézményei, illetve a Hungarikumok és többek között kiemelkedő nemzeti értékeink mutatkoznak be.

OMÉK

Az OMÉK idén is nagyszabású élőállat bemutatókkal várja a látogatókat.

Az állattartó és állatbemutató programok ez alkalommal a „B” pavilonban és a Kincsem Parkban kaptak helyet. A 78. OMÉK részeként az élőállat bemutató a hazánkban tenyésztett állatfajokat és -fajtákat, valamint a védett őshonos magyar haszonállatokat vonultatja fel.

A „D” pavilonba betérők színvonalas kertészeti bemutatóban gyönyörködhetnek, a hazánkban termesztett növényfajok és -fajták széles kínálata nem csupán a szakmának, a nagyközönségnek is szól. Az „F” pavilonban a megnyitó ünnepséget számtalan színes műsor, koncertek és interaktív programok sora követi. A Hungexpo szabad területén szokás szerint új, modern gépek, gépbemutató csalogatja a technikai vívmányok iránt is érdeklődő látogatókat, miközben a Kincsem Parkban őshonos udvarban szórakozhatnak a vendégek.

OMÉK

A szakmai programok mellett a szórakozásra is bőven lesz lehetőség.

Az OMÉK megőrzi értékes tradícióit is, így a nagyközönséget ismét fergeteges kulturális kavalkád várja. Olyan közismert együttesek, előadóművészek készülnek az eseményre, mint amilyen Péter Szabó Szilvia énekes, vagy az ExperiDance Társulat. Ezen kívül interaktív és lovas programok, őshonos állatbemutató, kisállat simogató, főzőverseny, kutyakiállítás, szakmai és hallgatói konferenciák, kerekasztal beszélgetések is színesítik a programkínálatot.

És hogy miért érdemes kiállítani az OMÉK-on? Az alábbi videón megtalálja a választ!

További részletek a www.omek2017.hu oldalon olvashatók.