Növényvédő sárkány – önjáró permetező robot Kínából

Valószínűleg nincs semmi rendkívüli abban, ha azt mondjuk, Kínában is gőzerővel folynak a kutató-fejlesztő projektek a guruló vagy repülő, autonóm mezőgazdasági eszközök terén.

Újabb eszköz a növényvédelemben – fotó: xa.com

A Massey Ferguson nyerte a világ egyik legrangosabb dizájndíját

Újabb rangos elismeréssel gazdagodott a tavaly szeptemberben bemutatott Massey Ferguson S8 traktorszéria. Ezúttal a világhírű piros pont dizájndíjat (Red Dot Design Award) zsebelte be a gépek és haszonjárművek mezőnyében.

A sokoldalú Massey Ferguson S8 traktorszéria vitte haza az aranyérmet.

Megugrott az eladott új traktorok száma az első negyedévben

Az idei első negyedévben 788 új traktort helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 17 százalékkal haladta meg az előző év első három hónapjában regisztrált 675-ös értéket. Az Agroinform.hu mezőgazdasági piacterén ugyanebben az időszakban 24 százalékkal növekedett az eladott használt traktorok száma.

Az új és a használt traktorok eladása is felélénkült – fotó: Shutterstock

Lehetsz te is Profi! Ilyen traktor kell hozzá! – Videó!

A STEYR 4125 Profi traktor szinte minden gazdaság számára kiváló munkatárs. A Magtár Kft. erre az erőgépre rendkívül kedvező ajánlatot állított össze! Nézzük, hogy miért ajánljuk kifejezetten bálázáshoz, homlokrakodós munkákhoz vagy akár közúti szállításra is ezt a kedvező fogyasztású traktort!

A szántóföldi munkákon kívül közúti szállítás során is kiválóan érvényesülnek a robotizált PowerShift váltó előnyei – fotó: gyári felvétel

Sampo gépe minden gondoskodást megkap, járvány ide vagy oda

Ha Ön SAMPO gép tulajdonosa, illetve érdeklődést mutat a SAMPO gépek iránt, s mivel a jelenlegi helyzetben a COVID-19 járvány miatt korlátozottak a személyes találkozások, megbeszélések, engedjék meg, hogy figyelmébe ajánljuk az alábbi szolgáltatásokat.

Termékpaletta elsősorban a kis és közepes földterülettel rendelkezőknek – fotó: Készenlét Zrt.

Aki KITE gépet vesz, nem csak "vasat" vesz

A jövőbe tekintő gazda számára fontos, hogy ne csupán egy "vasat" vásároljon, amikor beruház egy mezőgazdasági gépbe vagy technológiába. A KITE Zrt. hivatalos márkakereskedőként nem csupán egy gépet ad át a vevőnek, hanem kulcsot ad a partnerei kezébe a magasabb jövedelemhez.

A JCB csak egy a forgalmazott márkák közül – fotó: KITE Zrt.

Íme a legkisebb traktor a világon! Nézzük, mit tud!

Ez a kistraktor gyümölcsösökben és faiskolákban használható.

Faiskolákban, kertészetekben is alkalmazható.

Spórolj az üzemanyagon! Új motorolajjal rukkolt elő a Chevron

A Chevron egy új adaléktechnológiát tartalmazó termékcsaláddal, a Texaco Delo 600 ADF-fel jelent meg a piacon. A Texaco Delo 600 ADF jelentősen csökkenti a dízelrészecske-szűrők eltömődését, 2,5-szeresére is növelheti azok szervizperiódusát, és akár 3%-kal csökkentheti az üzemanyag-felhasználást a berendezések élettartama során.

A Texaco Delo 600 ADF jelentősen csökkenti a DPF eltömődésének gyorsaságát.

Német precizitás Annaburgból: legendásan strapabíró, univerzális trágyaszóró

Az ANNABURGER termékeket választó gazdák hosszú távra terveznek. Ugyanis a Szász-Anhalt tartományban fekvő Annaburgból származó mezőgazdasági gépeket köztudottan strapabíró felépítés és évtizedekre nyúló, rendkívül hosszú élettartam jellemzi.

Mindegyik kategóriája kiváló napi teljesítményre képes – fotó: AXIÁL Kft.

Gumihevederben is van új a nap alatt! A hosszú élettartam a titok!

Camso felújított gumihevederek és megóvási lehetőség, Continental-együttműködéssel. Nemcsak a gumiabroncsokat lehet minőségileg felújítani, de a nagy teljesítményű traktorok vagy kompakt rakodók cseppet sem olcsó gumihevedereit is, ami beszerzési költség szempontjából és környezetvédelmi szempontból sem mellékes. Ugyanígy kiemelt fontosságú az elérhető leghosszabb élettartam is, hogy ne legyen pazarlás.

A gondos üzemeltetés szintén a költséghatékonyság és környezetvédelem része.

Ha az időjárás kegyetlen volt a gazdával – egy menetben segíthet a vetőgépre erősített kaparendszer! – Videó

Sok esetben hasznos ez az eszköz, amely segítségével az ültetvények regenerálása egyetlen műveletsorral megoldható.

Az eszköz a már kihajtott, de belvízben vagy aszályban tönkrement növények eltávolítására szolgál.

Utolsó darabok! SIP kaszák, rendterítők akcióban!

Érdemes előre gondolkodnia a szálastakarmány-betakarítás kapcsán, és még most beszereznie az új SIP eszközöket a KITE Zrt.-től, hiszen egyes kaszák, rendterítők remek áron érhetők el csupán a meghatározott készlet erejéig! Ráadásul az új SIP-re 2 vagy 3 év gyári garancia is jár!

SIP kaszák, rendterítők, rendsodrók — fotó: KITE Zrt.