Az Agrotechfood szakértő gárdája és piaci kapcsolatai, valamint az inkubátorban nyújtott szolgáltatásai lehetővé teszik a hazai és a környező országokban fellelhető agrár-, élelmiszeripari, illetve az élelmiszergazdasági ágazathoz egyéb szálon kapcsolódó, K+F+I projekttel rendelkező startup-cégek számára akár a nemzetközi piacokon történő sikeres megjelenést is.

Az inkubátorba a cégek, valamint projektek fejlődésük különböző fázisaiban kerülnek be, ezért az Agrotechfood a projekt érettségének megfelelően többféle szolgáltatáscsomagot dolgozott ki számukra. Különös hangsúlyt fektetnek a felkarolt cégek tagjainak kompetencia-felmérésére, valamint a piaci sikerekhez szükséges készségek fejlesztésére.

Amikor az inkubátorba bekerült cégek K+F projektjei elérik a megfelelő érettségi fázist, az Agrotechfood szakmai tanácsadó testületének tagjai segítségével "élesben", piaci környezetben tudják tesztelni a startup-vállalkozások termékeinek vagy szolgáltatásainak piacképességét, így hamar kiderül, a fejlesztés eredménye képes-e árbevételt produkálni. Ez jelentősen megkönnyíti a startupokba befektetni kívánók döntését.

Az Agrotechfood vezetésében olyan szakemberek látják el a feladatokat, akik már bizonyítottak a startup-piacon. A társaság vezérigazgatója Ducsai-Oláh Zsanett, aki a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségében elnökségi tagként és vezetőként is dolgozott a fiatal vállalkozókért, illetve az Entrepreneurship Foundation Hungary-ben számos startup-cégeket segítő programot vezetett. Az Agrotechfood üzletfejlesztési igazgatója Maász Dávid, sorozatvállalkozóként az elmúlt 15 évben több innovatív céget hozott létre és vitt nemzetközi piacra, üzleti angyalként pedig kezdő vállalkozásokat segít a sikerhez vezető úton saját inkubációs és üzletfejlesztési rendszerein keresztül Európában, az Egyesült Államokban és Kínában.

Az Agrotechfood nemzetközi tanácsadó testületének tagja Evert-Jan Schouwstra, az Észak-hollandiai World Trade Center igazgatója és a holland tejipari klaszter működtetője, Simon Poulsen, a dán Agro Business Park szakértője, több mint 100 sikeresen megvalósított EU-projekttel és több mint 20 éves nemzetközi export-, üzletfejleszési és piacralépési támogatással a háta mögött. Szintén tagja a testületnek Wiel Aerts, Európa legnagyobb összefüggő zöldség-, és növénytermesztési területén működő Greenport Venlo egyik létrehozója, és Roman Ferencak, a szlovén Ocean Orchids Közép-Európában egyedülálló, geotermikus energiával működtetett high-tech üvegházi rendszerének tulajdonosa. Az Agrotechfood az általuk képviselt szervezetek és cégek mellett stratégiai partnerének tudja a csíkszeredai Agricultura Hargitae Universitas Alapítvány kezdeményezésére, a gödöllői Szent István Egyetem, a szintén csíkszeredai Sapientia Egyetem és a Romániai Magyar Pedagógusok részvételével létrejött Agrárinnovációs Centrum, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége, az Egerfood Regionális Tudásközpont, és az Agro Business Park.

Illsztráció: Vetőmag