Nyakunkon az őszi, szántóföldi nagyüzem: lassan vetjük a kalászosokat, miközben nemsokára a kapások aratása is gőzerővel indul be. A munkánkat nagyban megkönnyíti egy megbízható vetőgép, amivel gyorsan és precízen dolgozhatunk. Heti körkérdésünkben arra voltunk kíváncsiak, mi alapján válasszunk.

A John Deere 750A vetőgéppel akár talajelőkészítés nélkül is vethetünk – fotó: Agroinform.hu

Az itthon is ismert fehérorosz Gomselmash júliusban tesztelte első, sűrített földgázzal meghajtott, Palesse GS4118K típusjelzésű prototípus kombájnját. A betakarítógépben, egy StageV emissziós besorolású, 350 lóerős, 8 hengeres, V-elrendezésű 12 literes, Cummins IS12 G típusú dízel erőforrást alakították át földgáz üzeművé.

A 350 lóerős, sűrített földgázzal meghajtott, Palesse GS4118K típusjelzésű prototípus kombájn az idei teszten – fotó: Gomselmash

Az idei AGRITECHNICA agrárkiállításon mutatja be a MAN Truck & Bus a MAN Engines mezőgazdasági gépekhez fejlesztett új dízelmotorját, valamint a TGS 18.510 4x4 BLS alapú mezőgazdasági teherautót. A TGS 18.510 4x4 BLS a MAN AgroTruck széria újabb generációs modellje, a továbbfejlesztett D26 motorral van felszerelve. Az erőátvitelért egy félautomata kapcsolású, 12 fokozatú sebességváltó a felelős.

A MAN AgroTruck új generációja, a hannoveri szakvásáron mutatkozik be a nagyközönség előtt – fotó: truck.man.eu

A legújabb fejlesztésű Quivogne Gladiator késes henger a kettő sorban elhelyezett munkavégző eszközeivel menetiránnyal párhuzamosan és merőlegesen is felaprítja és a talaj felső rétegével enyhén keveri a szármaradványokat. Most nyáron Magyarországon is bemutatkozott a gyakorlatban az aprító henger.

A Gladiator két sorban elhelyezett munkavégző eszközeivel menetiránnyal párhuzamosan és merőlegesen is felaprítja és a talaj felső rétegével enyhén keveri a szármaradványokat – fotó: Quivogne

A II. Andest Gépshow programjához az időjárás is kegyes volt, így a gépbemutató kedvező talajkörülmények között dübörgött. Megmutatjuk, hogy milyen újdonságok- és jól bevált eszközök dolgoztak a rendezvényen!

Volt mit nézni a bemutatón - fotó: Agroinform.hu

A Lemken Juwel ekecsalád számos változatával széles körben kínál megoldást a gazdáknak. A Juwel ekecsalád választékában a 3 fejes kiviteltől 7 fejes függesztett kivitelig, kétféle gerendelymérettel (120x120 mm, illetve 140x140 mm) a közepes- és nagy lóerő-kategóriájú traktorok munkagépe lehet.

Lemken Juwel 7 M ekék mechanikus dőlésszög-állítással.

A John Deere Connected Support™ szolgáltatást azért fejlesztették ki, hogy a John Deere motoros gépek a lehető legnagyobb biztonsággal üzemeljenek, ezzel növelve a gépek termelékenységét és csökkentve az üzemeltetésre szánt költségeket. A Connected Support™ segítségével a hivatalos John Deere kereskedő a proaktív szemléletet követve hatékonyan tudja javítani a szervizszolgáltatás minőségét.

Az Expert Alert már a nagyobb meghibásodás előtt jelzi a problémát.

Immár 32. alkalommal rendezik meg 2019. szeptember 5-8. között a Bábolnai Gazdanapokat, amely ezúttal a 79. OMÉK társrendezvénye. A rendezvényen 210 kiállító jelenik meg és közel 20 000 nm-en várja az érdeklődőket, akik változatos és interaktív programokból válogathatnak.

A kiállítás súlypontját az öntözés és a mezőgazdasági gépek képezik – fotó: AMC

Amennyiben elérhető áron szeretne csúcsminőségű, ISOBUS képes GPS eszközre beruházni, ez az Ön lehetősége! Az akció keretein belül elérhető a Topcon legújabb monitora, melyet mintha csak a hazai gazdálkodók igényeire formáltak volna: nagypontosságú automata kormányzás, egyszerű kezelhetőség, ISOBUS kompatibilitás, azonnali segítség.

Az X23 magában foglalja a TOPCON eszközök valamennyi erősségét.

A ma már 30 éves szakmai múlt birtokában, 10 éve fejleszti és gyártja Magyarországon a mezőgazdaságban használt járművek, gépek gázolaj tankolását, -ellenőrzését segítő berendezéseket a GWT System. Az olasz és svájci alkatrészek felhasználásával a különböző igényeknek megfelelő kútoszlopok, kimérők, folyadékszintmérők Borsod megyében, egy kis faluban készülnek.

A cég által kifejlesztett és gyártott kútoszlop/tankoló automata család ellenőrizhetővé teszi telephely tankolásait.

A siófoki Farkas Szerviztechnika Kft. 2004-es megalakulása óta foglalkozik szervizműhely-berendezések kereskedelmével. Cégük profilja tíz évvel később kibővült a gázolaj-, az AdBlue- és a benzintartályok kereskedelmével. Tavaly augusztusban vásároltak új telephelyet, ma már Magyarország legnagyobb raktárkészletével rendelkeznek gázolajtartályok, kimérők és szállítható gázolajtartályok tekintetében.

A CARRYTANK PickUp-változat a két kerékdoblemez közé befér, így könnyen szállítható

Augusztus 23. és 26. között 63 országból, több mint 1300 fiatal, 56 szakmában mérte össze a tudását Kazanban, Oroszországban a WoldSkills 2019-es világbajnokságon. Nehézgép-szerelő kategóriában 15 ország indult, köztük a magyar lobogó alatt induló Apagyi Bence is. Az idei évben is nagyon szoros volt a verseny, a mezőny nagyon együtt volt. Bence a 14. lett 662 ponttal, az első helyezetthez képest mindössze 8%-kal lemaradva – olvasható a MEGFOSZ közleményében.

Apagyi Bence a 14. lett, az első helyezetthez képest mindössze 8%-kal lemaradva – fotó: SkillsHungary