Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
Traktorkiegészítők, bálagyűjtők, új Kubota traktorszéria

Traktorkiegészítők, bálagyűjtők, új Kubota traktorszéria

2020. február 29., szombat 08:00 Gépészet

Gépészet rovatunk heti cikkeiben beszámoltunk arról, hogy a Kubota bemutatta új M6002 traktorszériáját, illetve hogy a CASE IH többféle méretben kínál a szögletes nagybálázócsaládjához adaptálható bálagyűjtőket, és írtunk arról is, hogy milyen traktorkiegészítőt választanak a gazdák, és milyen egy jól felszerelt gép.

A világon minden negyedik teleszkópos rakodó Manitou

A világon minden negyedik teleszkópos rakodó Manitou

2020. február 28., péntek 14:08 Gépészet Hirdetés

Kevesen gondolták volna 30 éve, hogy a teleszkópos rakodók a jövő mezőgazdaságának eszközei, de ma már a legtöbb telepen sokrétűen használják ezeket a gépeket, hiszen számos munkaterületen bevethetők, miközben a gazdák időt, energiát és pénz spórolhatnak a segítségükkel.

200 olasz kisgazdaság karanténban! –

200 olasz kisgazdaság karanténban! – "Egyedül maradtunk és rettegünk!"

2020. február 27., csütörtök 19:28 Gazdaság

A koronavírus járvány európai gócpontjának számító olasz tartományokban – Lomabardiában és Venetóban – vasárnap rendeltek el vesztegzárat. A "vörös zónaként" emlegetett karantén területeken 500 parasztház került egészségügyi zárlat alá, amelyekből 200 kisgazdaság is egyben – ez utóbbiak sorsa több szempontból is kritikus...

Elszabadultak az árak: 1,6 millió forint 1 hektár termőföld

Elszabadultak az árak: 1,6 millió forint 1 hektár termőföld

2020. február 27., csütörtök 14:03 Szántóföld

A termőföld hektáronkénti átlagára 2019-ben 11 százalékkal volt magasabb, mint az előző évben. A haszonbérleti díjak is emelkedtek, a szántónál például 13 %-kal.

A károsítók tömeges és korai megjelenésére kell számítanunk

A károsítók tömeges és korai megjelenésére kell számítanunk

2020. február 27., csütörtök 11:59 Szántóföld

A növényvédelem is egy végtelen folyamat, a mögöttünk lévő időszak megalapozta a jelen állapotot, s a jelen megalapozza a jövőt. Így aztán fontos része munkánknak a visszatekintés és a múlt tapasztalata alapján készülődés a jelenre és a jövőre.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE


Minden, ami precíziós: KITE Zrt.

Hirdetés

[bezárás x]