Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
 • Naná, hogy mezőgépész leszek!

  2019. november 18., hétfő 16:03 Gépészet

  2019. október - november hónapban a Kormány Hivatalok ismét megszervezték a megyei Pályaválasztási Napokat, segítve ezzel is a fiatalok elhelyezkedésének döntését.

 • Fokozottan ellenőrzik a pálinka-előállítókat és -forgalmazókat

  2019. november 18., hétfő 14:25 Gazdaság

  A pálinka hírnevének megőrzése és a jogkövető vállalkozások támogatása érdekében szeptember eleje óta tart a Nébih fokozott pálinka ellenőrzése.

 • Őszi szaktanári továbbképzés a MEGFOSZ rendezésével

  2019. november 18., hétfő 14:16 Gazdaság

  2019. november 08-án került megrendezésre a Herman Ottó Intézet által szervezett és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének szakmai rendezésével a szaktanári továbbképzés a mezőgazdasági szakmacsoport szaktanárai részére.

 • Válságban az európai méhészet

  2019. november 18., hétfő 13:46 Gazdaság

  Válságban van az európai méhészet, az Európai Bizottságnak ezért meg kell vizsgálnia a méhcsaládok csökkenő számának okait, és javaslatot kell tennie a válság kezelésére – emelte ki Nagy István agrárminiszter az EUObserver brüsszeli hírportálon hétfőn megjelent írásában.

 • Minden, amit a novemberi csapadékmennyiségről tudni kell

  2019. november 18., hétfő 13:12 Szántóföld

  Megjelent az Országos Vízügyi Főigazgatóság által elkészített Operatív Aszály és Vízhiány c. értékelésről szóló Integrált Vízháztartási Tájékoztató (VHTE) és annak novemberi kivonata.

 • Veszélyben a magyar húsipar?

  2019. november 18., hétfő 11:57 Gazdaság

  A sertéspestis okozta növekvő alapanyagárakat nehezen tudja elfogadtatni a kereskedelemmel az egyébként is strukturális problémákkal küzdő húsipar.

 • Mezőgazdasági összeírást tart a KSH

  2019. november 18., hétfő 11:15 Gazdaság

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) november 15. és december 15. között hajtja végre a 484 településre kiterjedő mezőgazdasági adatgyűjtését.

 • Különleges ízű és tápértékű, lila paradicsom a piacon

  2019. november 17., 16:43 Kertészet és szőlészet

  Több angol és spanyol nyelvű hírportál beszámolt arról, hogy a Syngenta vállalat a közelmúltban Yoom néven egy új paradicsomfajtát dobott piacra, amelynek bétakarotin- és ásványianyag-tartalma a hagyományos fajtákénak a háromszorosát teszi ki.

 • Német kutatók a kukorica vetésénél 25 százalék műtrágyát tudnak megtakarítani

  2019. november 17., 15:45 Szántóföld

  A Kölni Műszaki Főiskola kutatói három éve tartó kísérletsorozattal és 26.000 műtrágyaadag megvizsgálásával kimutatták, hogy a vetőgépbe épített precíz műtrágya-adagoló segítségével legalább 25 százalékos műtrágya-megtakarítást lehet elérni, még az ideihez hasonló rendkívüli szárazság mellett is.

 • Véget ért az Agritechnica kiállítás

  2019. november 17., 13:50 Gépészet

  Idén november 10-15. között rendezték meg a világ vezető mezőgép-bemutatóját, ahol a 2800 nemzetközi kiállító között 14 magyar cég is jelen volt. A hannoveri kiállításon részt vett és tárgyalásokat folytatott Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár.

 • Felfedezték a rovarrezisztencia blokkolási lehetőségét

  2019. november 17., 13:40 Gazdaság

  A Tel-Aviv mellett működő Weizmann Tudományos Intézet (WIS) híradása szerint izraeli és ausztrál tudósok felfedezték a peszticidekkel szembeni rovarrezisztencia blokkolásának lehetőségét.

 • A Pannon régió növényeinek genetikai hasznosítása

  2019. november 17., 12:34 Gazdaság

  A projekt végrehajtása érdekében létrejött konzorcium „A Pannon régió növényeinek genetikai hasznosítása” címmel 2016. szeptember 30-án pályázatot nyújtott be a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalhoz a GINOP program keretében. A program több mint 1,6 Mrd Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

 • Évről évre biztonságosabb termelés és magasabb termésátlagok

  2019. november 17., 11:18 Szántóföld Hirdetés

  A VulcanAgro Kft. által fejlesztett, granulált meszező anyag jelentős és könnyen felvehető kén hatóanyagot tartalmaz. A VulcanAgro termékfejlesztő mérnökével beszélgettünk arról, hogy miben speciális ez a termék, valamint hogy milyen eredményeket várhat használata következtében a termelő.

 • Újabb csapadékhullám érkezik

  2019. november 17., 11:11 Időjárás

  Felhős ég, eső, köd és erős szél is várható.

 • Fantasztikus finn felfedezés: fehérje-előállítás a levegőből

  2019. november 17., 11:00 Gazdaság

  A Solar Foods finn vállalat 2021-ig a piacra szándékozik dobni a „solein” nevű, búzaliszthez hasonló fehérjetermékét, amely a levegőben lévő szén-dioxidból, úgynevezett carbonmegkötési technológiával állítható elő elektromosság (napenergia), illetve természetes fermentáció segítségével.

 • Az ünnepek előtt érdemes érvényesíteni az őstermelői igazolványt!

  2019. november 17., 10:00 Gazdaság

  Az őstermelői igazolvány jövő évi érvényességéhez továbbra is szükséges a 2020. évi értékesítési betétlap, amit már idén is lehet igényelni.

Befejeződött a betakarítás, megpihen a természet

Befejeződött a betakarítás, megpihen a természet

2019. november 17., 09:00 Gazdaság

Lemosó permetezést 5 fok felett még végezhetünk; befejeződött a betakarítás, itt vannak a számok; nincs elég hazai tejtermék az igények kielégítéséhez; lappangó veszély leselkedik a baromfiállományokra. Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

Az AGRITECHNICA lázában telt a hét

Az AGRITECHNICA lázában telt a hét

2019. november 16., szombat 08:00 Gépészet

Gépészet rovatunk heti témáinak középpontjában az AGRITECHNICA kiállítás volt. Az eredményhirdetést követően elsőként ismertettük az Év Traktora 2020 verseny nyerteseit is.

 • A cél: legalább 100 millió facsemete elültetése

  2019. november 15., péntek 16:09 Környezetvédelem

  Egy kislevelű hárs elültetésével Szarvasra is elérkezett az Agrárminisztérium Országfásítási Programja. A program célja erdőállományaink javítása, valamint erdőterületeink nagyságának növelése – mondta Farkas Sándor, a Szarvasi Vízi Színház előtti ligetes területen, a faültetés előtti sajtótájékoztatón.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE


Minden, ami precíziós: KITE Zrt.

Hirdetés

[bezárás x]