Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
Lappangó veszély leselkedik a baromfiállományokra

Lappangó veszély leselkedik a baromfiállományokra

2019. november 11., hétfő 10:05 Állattenyésztés

A baromfitelepeken az állatok gyakran mutatják a mikotoxikózis tüneteit már alacsony toxinszennyezettségnél is. Ennek diagnosztizálása azonban nem könnyű, viszont komoly veszteségek okozója is lehet.

Ezek az „Év Traktora 2020” verseny győztesei

Ezek az „Év Traktora 2020” verseny győztesei

2019. november 10., 15:25 Gépészet

Kihirdették az „Év traktora 2020” (Tractor Of The Year 2020) nemzetközi pályázat győzteseit, a hannoveri AGRITECHNICA kiállítás nyitónapján. Mindent vitt a Fendt és a New Holland.

Fókuszban a digitalizáció

Fókuszban a digitalizáció

2019. november 10., 09:00 Gazdaság

A digitális technológiák alkalmazása pénzügyi és környezeti haszonnal is jár; feleannyi jégkárt jelentettek, mint a védekezés nélküli utolsó évben; a környezetkímélő, hatékony agrotechnológiai megoldások a mezőgazdaság jövője; szükséges az agrárdigitalizáció kormányzati támogatása. Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

 • Több forrás keretében is támogatják a halágazatot

  2019. november 09., szombat 18:28 Erdő- és vadgazdálkodás

  A Vidékfejlesztési Program és a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program több intézkedése is összhangban van a Bakony Expo céljaival, tematikájával – hangsúlyozta Viski József vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár Veszprémben a Bakony Expo megnyitóján.

 • Holnap késő délelőtt eláll az eső

  2019. november 09., szombat 15:30 Időjárás

  A hét közepén várthoz képest fél nappal korábban érkezik a következő nagyobb csapadék, de ennek örülhetünk, mert így az ország nagy részén vasárnap késő délelőttre már el is áll az eső. Lehűlés pedig még nincs láthatáron...

 • Az otthoni pálinkafőzés adómentességéről egyeztettek

  2019. november 09., szombat 15:20 Gazdaság

  Az otthoni pálinkafőzés adómentességéről egyeztettek ismét az Európai Unió pénzügyminisztereinek brüsszeli tanácskozásán – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter az ülés után a tárca pénteki tájékoztatása szerint.

 • A legális technológiák hiánya növényvédelmi szükséghelyzethez vezethet

  2019. november 09., szombat 15:00 Gazdaság

  Sokakat érintő témákról értekezett a NAK Szántóföldi Növénytermesztési és Beszállítóipari Országos Osztálya, mintegy 150 szakmabeli kamarai tag részvételével: milyen újszerű időjárási kockázat fenyeget, hogyan rendezhetők az osztatlan közösök anomáliái, mi lesz velünk, ha újabb növényvédő szereket tiltanak be?

 • Egyszerűsödő vízügyi ügyintézés

  2019. november 09., szombat 14:00 Gazdaság

  Szakmai rendezvényen mutatták be a Mezőgazdasági Vízhasználat Információs és Ellenőrzési Keretrendszer (VIZEK) működéséhez szükséges jogszabályi hátteret a Belügyminisztériumban (BM).

Egyre súlyosabb problémát okoz a szőlő aranyszínű sárgaság betegsége

Egyre súlyosabb problémát okoz a szőlő aranyszínű sárgaság betegsége

2019. november 09., szombat 12:00 Kertészet és szőlészet

A szőlő aranyszínű sárgaság (Flavescence dorée, FD) betegségét azonosította a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) referencialaboratóriuma 2019-ben a Hajós-Bajai borvidéken. Az illetékes kormányhivatalok szakemberei megkezdték a felszámoláshoz szükséges intézkedéseket, emellett azonban a szőlő- és bortermelők tudatos, aktív...

Folytattuk az AGRITECHNICA újdonságainak bemutatását

Folytattuk az AGRITECHNICA újdonságainak bemutatását

2019. november 09., szombat 08:00 Gépészet

Gépészet rovatunkban továbbra is a holnap nyitó AGRITECHNICA-n bemutatásra kerülő újdonságoké volt a főszerep, és két gyakorlati rendezvényről is beszámoltunk. Lássuk, mely témákkal foglalkoztunk a héten.

Hogyan alakulnak a terményárak? Eladjunk vagy kivárjunk?

Hogyan alakulnak a terményárak? Eladjunk vagy kivárjunk?

2019. november 08., péntek 16:42 Szántóföld

A legfontosabb döntés, amit egy növénytermesztőnek meg kell hoznia, hogy mikor adja el a terményt. Utánajártunk, mire számíthatunk a terményárak tekintetében és annak is hogyan érdemes időzíteni az értékesítést.

Megújult trágyaszóró szériát hoz Hannoverbe a Farmtech

Megújult trágyaszóró szériát hoz Hannoverbe a Farmtech

2019. november 08., péntek 12:35 Gépészet

A szlovén Farmtech megújítja a nagy sikerű Superflex trágyaszóró családját, melynek első modelljét a nemzetközi nagyközönség az AGRITECHNICA kiállításon láthatja.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE


Minden, ami precíziós: KITE Zrt.

Hirdetés

[bezárás x]