Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
Brexit: Mire számíthatnak az agrár- és élelmiszeripari cégek?

Brexit: Mire számíthatnak az agrár- és élelmiszeripari cégek?

2019. november 03., 11:12 Gazdaság

2019. október 31. helyett – jelen állás szerint – 2020. január 31-én lép ki az Egyesült Királyság az EU-ból. A most érvényes rendezett Brexit esetén új helyzetre kell felkészülniük az exportban érintett magyar agrár- és élelmiszeripari cégeknek.

Védjük meg a repcét, és kezdjük meg a lemosó permetezéseket!

Védjük meg a repcét, és kezdjük meg a lemosó permetezéseket!

2019. november 03., 09:00 Gazdaság

Az okos gazdáké a jövő; az egész országból igényelhetnek kárenyhítő juttatást aszálykár után a gazdák; mezeipocok-inváziótól tartanak a gyümölcstermelők; könnyebbé és olcsóbbá válhat az öntözésfejlesztés; a kertekben sok a tennivaló. Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

 • Legyen (táp)elemében a talajod! Itt a 2019-es Talajegészség Konferencia

  2019. november 02., szombat 16:42 Szántóföld Hirdetés

  Amikor a talajmegújító gazdálkodásról beszélünk, akkor sok szó esik a talajművelésről, takarónövényekről és talajéletről, de keveset hallunk a kémiai oldalról. Mely tápanyagokra kell odafigyelnünk vetéskor? Milyen utat jár be a nitrogén a talajban? Mi a szerepe a kémhatásnak és a kalciumnak?

 • Nem ússzuk meg szárazon!

  2019. november 02., szombat 15:19 Időjárás

  Országos időjárás előrejelzés: szombat estétől vasárnap estig

 • A baromfihúsé a jövő?

  2019. november 02., szombat 13:45 Gazdaság Hirdetés

  Október folyamán feltöltötték az üzleteket a Sága díjnyertes, legújabb fejlesztésű, minden E-számú adaléktól mentes virslijeivel. Novemberben pedig érkezik legeslegújabb termékük, a pulykaszalámi. Nem kisebb célt tűztek ki vele, minthogy állja a versenyt a híres sertésszalámi-márkákkal.

 • Románia: Újabb 13 ezer sertés leölése mellett döntöttek

  2019. november 02., szombat 12:52 Állattenyésztés

  Csaknem 13 ezer újabb sertés elpusztításáról döntött pénteken a romániai állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági szakhatóság (ANSVSA), miután afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatták ki egy Arges és egy Olt megyei farmon – közölte a Mediafax hírügynökség.

 • Elképesztő amerikai húspótló készítmény hódít Oroszországban!

  2019. november 02., szombat 09:00 Gazdaság

  A Beyon Meat amerikai húspótló készítmények befektetői között van Bill Gates, a Microsoft alapítója, Leonardo Di Caprio színész, környezetvédelmi aktivista és Don Thompson, a McDonald's volt vezérigazgatója.

Bő egy hét és itt az AGRITECHNICA

Bő egy hét és itt az AGRITECHNICA

2019. november 02., szombat 08:00 Gépészet

Gépészet rovatunk heti cikkeiben, a bő hét múlva megnyitó AGRITECHNICA-n bemutatásra kerülő további innovációikról számoltunk be, de a hazai piacon elérhető talajművelő gépeket is bemutattunk többek között. Egy csokorba gyűjtöttük rovatunk heti olvasnivalóit.

Megjelentek a referenciaárak a kárenyhítő juttatás kérelmek benyújtásához

Megjelentek a referenciaárak a kárenyhítő juttatás kérelmek benyújtásához

2019. november 01., péntek 13:23 Támogatások - pályázatok

Megjelentek a referenciaárak és átlaghozam-adatok a 2019. évi kárenyhítő juttatás iránti kérelem benyújtásához – tájékoztatta az Agrárminisztérium (AM) az MTI-t.

A rovarkártevők elszaporodása, a szárazság és a vízválság következményei

A rovarkártevők elszaporodása, a szárazság és a vízválság következményei

2019. november 01., péntek 08:00 Szántóföld

Egyre durvább a gyomveszély a kalászosokban; ne hagyjuk növényeinken áttelelni a kártevőket; a talajvizsgálat kötelező, de megéri az árát; miért fontos az őszi lemosó permetezés; érdemes-e ősszel lombtrágyázni a szántóföldön; milyen káliumtrágyát használjunk az őszi alaptrágyázáshoz. Az Agroinform.hu októberi szakcikkeinek összefoglalója.

Növényvédelmi előrejelzés: A kertekben sok a tennivaló

Növényvédelmi előrejelzés: A kertekben sok a tennivaló

2019. október 31., csütörtök 16:01 Kertészet és szőlészet

Felgyorsult a lombhullás, meg kell kezdeni a lemosó permetezéseket. Az Agroinform.hu 2019. évi 44. heti növényvédelmi előrejelzése.

Mezeipocok-inváziótól tartanak a gyümölcstermelők

Mezeipocok-inváziótól tartanak a gyümölcstermelők

2019. október 31., csütörtök 14:35 Kertészet és szőlészet

A sokáig tartó napsütéses, száraz időjárás nemcsak a kirándulni vágyóknak kedvezett. A hosszú nyárutó következtében jelentősen elszaporodtak a rágcsálók.

Végre Európában is bemutatkoznak az új John Deere 8R traktorok!

Végre Európában is bemutatkoznak az új John Deere 8R traktorok!

2019. október 31., csütörtök 12:23 Gépészet

A hannoveri Agritechnica kiállításon az európai piacon is bemutatkozik az új 8R traktorgeneráció. Összefoglaljuk az új szériák legfőbb jellemzőit.

 • Megoldások a munkaerő-megtartásra

  2019. október 31., csütörtök 10:51 Gazdaság

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a hatékonyabb munkaerőpiaci pozíció elérését segítő konferenciát rendez 2019. november 26-án Budaörsön, az „EGYÜTT AZ ÉLELMISZERIPARÉRT” programsorozat részeként.

 • Új mellső függesztésű kaszák és rendterítők a Massey Ferguson-tól

  2019. október 31., csütörtök 10:36 Gépészet

  A Massey Ferguson, bemutatja a szálastakarmány betakarító- és rendkezelő gépkínálatának bővítését a vadonatúj mellső függesztésű kaszákkal, illetve a szélesebb munkaszélességű függesztett és vontatott rendképzőkkel. Az új gépeket az Agritechnika kiállításon, November 10-én, a németországi Hannoverben tekintheti meg a közönség.

 • Határozott véleményük van a klímaváltozásról az EU állampolgárainak

  2019. október 31., csütörtök 08:45 Környezetvédelem

  Az Eurobarométer által végzett felmérések azt vizsgálták, hogy mennyire foglalkoztatja klímaváltozás problémája az európai uniós állampolgárokat.

 • Ugródeszka a mezőgazdaság világába és a munkaerőpiacra

  2019. október 30., szerda 15:53 Gazdaság

  Az Agrovirtus versenyt és tehetséggondozási programot szervező AgroVIR Kft. szerepet vállal abban is, hogy a digitális agrárium iránt érdeklődő hallgatókból álló adatbázisukat és azokat a termelőket összekapcsolják, akik megfelelő tudás híján még nem képesek az agrárdigitalizáció útjára lépni.

Ilyen könnyen még senki nem jutott fűnyírótraktorhoz

Ilyen könnyen még senki nem jutott fűnyírótraktorhoz

2019. október 30., szerda 14:58 Gazdaélet

Olvasott az Agroinformon a nyereményjátékról, feltöltött egy ingyenes apróhirdetést a Piactérre, majd nem sokára már a "ferrari vörös" fűnyírótraktort pakolta fel. Látjátok? Ilyen egyszerű.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]