Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
A kultivátoros alapművelés előnyei

A kultivátoros alapművelés előnyei

2017. október 26., csütörtök 13:20 Gépészet

Az alapművelés feladata a művelési rendszeren belül, hogy a termesztendő növény igényének megfelelően a talaj adott mélységig lazult állapotát biztosítsa.

Ha itt az ősz, beköszönt a sertésorbánc időszaka is?

Ha itt az ősz, beköszönt a sertésorbánc időszaka is?

2017. október 24., kedd 15:16 Állattenyésztés

Nem kell, hogy így legyen, a kis- és közepes állománnyal rendelkező állattartók maguk is sokat tehetnek a betegség fellobbanása ellen!

A legendás E-281 C silózó újabb reinkarnációja

A legendás E-281 C silózó újabb reinkarnációja

2017. október 24., kedd 08:13 Gépészet

Az egykori kelet-német mezőgépipar maradandót alkotott a vasfüggöny leomlását megelőző három évtizedben, melynek vívmányait a mai napig alkalmazza jó néhány hazai kisgazdaság is. Tőlünk keletre, de már saját szülőhazájában is sorra támasztják fel egykoron nagy sikerű termékeiket.

 • Akadozik a kínai szójaimport

  2017. október 23., hétfő 09:00 Gazdaság

  A hurrikánok miatt legalább két hetet csúszik a kínai szójaimport az Egyesült Államokból, mert a nagykereskedők nem találnak elegendő, jó minőségű szójababot – tudósított a Reuters.

 • Massey Ferguson 5700 GLOBAL – árbajnok újdonság 4 hengerrel!

  2017. október 22., 19:00 Gépészet Hirdetés

  A traktorok tervezésénél a gyártó azokra a gazdálkodókra gondolt elsősorban, akik kevés elektronikát felvonultató, robusztus, egyszerű váltóval szerelt mégis minőségi traktorokat keresnek. Az MF 5700 GLOBAL további nagy előnye, hogy a nagyobb MF-ek megoldásait és motorját tartalmazza, így prémiumot hoz a 100-110 LE-s mechanikus...

 • Platós kisteherautók, az áruszállító mindenesek

  2017. október 22., 10:00 4x4

  A platós kisteherautók bármelyik kisgazdaság fontos segítői lehetnek, legyen szó áru, építőanyag, alkatrész vagy eszköz szállításáról. Ezúttal ezek közül válogattunk apróhirdetéseink között.

 • Megbízható gép – hatékony anyagmozgatás

  2017. október 22., 09:00 Gépészet

  Az anyagmozgatás az egyik fontos, meghatározó része a mezőgazdasági termelésnek, legyen szó betakarítási, szállítási vagy rakodási munkáról, illetve magtári vagy telepen belüli, vagy telepek közötti anyagmozgatásról. Ezúttal az ezekhez a feladatokhoz alkalmazott eszközökből válogattunk vegyesen apróhirdetéseink közül.

 • Üzleti sikerekhez vezető megoldások az agráriumban – Agribusiness Konferencia

  2017. október 21., szombat 09:49 Gazdaság

  A Corvinus üzleti konferenciáján az agrárvállalkozások sikerének tényezőit járják körül szakértő előadók.

 • Újdonságok keletről, nyugatról

  2017. október 21., szombat 08:00 Gépészet

  Mint ahogy azt már a korábbi hetekben megszokhatták, a mögöttünk hagyott héten is folytattuk az AGRITECHNICA-n bemutatásra kerülő újdonságok ismertetését. Beszámoltunk az új HTZ traktorokról, az állattenyésztés és az élelmiszeripar újdonságairól, illetve egyéb géppiaci hírekről.

 • Növényvédő szerek nélkül értelmetlen a termesztés

  2017. október 20., péntek 16:29 Szántóföld

  Érdemes megnézni a Növényvédelmi Szövetség által készített rövidfilmet, amelyben szó esik gyomirtásról, rovar- és gombaölő szerekről, valamint ezek okszerű, precíz használatáról.

 • Így lehet 20-szor kevesebb gyomirtó szerrel dolgozni (+Videó!)

  2017. október 20., péntek 14:47 Szántóföld

  Ráadásul ez az eljárás sokkal olcsóbb, mint a hagyományos kijuttatási módok. Lehet hihetetlenül hangzik, de az erre szánt költség akár 30 százalékát is megspórolhatja.

Elképesztően beteg dolgot műveltek a tyúkokkal (+Videó!)

Elképesztően beteg dolgot műveltek a tyúkokkal (+Videó!)

2017. október 20., péntek 11:23 Gazdaélet

Nem tudjuk, hogy Önből mit vált ki a következő néhány sor fotókkal tűzdelt mondanivalója, de szerkesztőségünk fele röhögőgörcsöt kapott, a többiek pedig tátott szájú zombivá avanzsáltak.

 • A termeléshez kötött támogatásokat meg kell őrizni 2020 után is

  2017. október 20., péntek 08:48 Gazdaság

  A térség agrárkamaráinak tanácskozásán kimondták: továbbra is szükségesek a termeléshez kötött támogatások. Minél több szövetségest szeretnének maguk mellé állítani, hogy elérjék: a támogatásokban se alakuljon ki egy többsebességes Európa.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]