Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
Javaslatok a gyökérzöldségfélék trágyázásához

Javaslatok a gyökérzöldségfélék trágyázásához

2017. november 02., csütörtök 15:30 Szántóföld

A gyökérpetrezselyem és a sárgarépa esetében a tápanyag-utánpótlás egyes elemei (trágyamennyiség, -minőség, -megosztás, -kijuttatás és -bemunkálás módja) a termesztési céltól, a tenyészidőtől és a fajtától függően eltérőek.

 • Fagy fenyegeti az ültetvényemet! Hol biztosítsak?

  2017. november 02., csütörtök 13:53 Gazdaság Hirdetés

  Számtalan védekezési eljárást ismerünk arra, hogy megvédjük ültetvényünket a fagykárok okozta következményektől, azonban a megvásárolni kívánt védelem és ennek költséghatékonyságának terén óriási különbségek lehetnek a különböző módszerek között.

 • Itt az őszi nagytakarítás ideje

  2017. november 02., csütörtök 08:43 Szántóföld Hirdetés

  Egyre többen választják a kalászosok őszi gyomirtását, ugyanis több előnye is van annak, ha már a tavaszi munkacsúcs előtt elvégezzük főleg a nagy széltippan és az ősszel kelő kétszikűek irtását.

 • Így alakult a használt traktorok piaca eddig itthon

  2017. november 01., szerda 16:48 Gépészet

  Első alkalommal elemezzük az idei évben az eddig mögöttünk hagyott hónapok használttraktortulajdonos-váltásainak alakulását darabszám és márka tekintetében, melyet mostantól kezdve havi rendszerességgel tekintünk majd át, összehasonlítva az Agroinform Apróhirdetés rovatában gazdát cserélt traktorok márka szerinti eladási adatainak...

 • Tuskógomba-rejtély: Leleplezték az erdőgazdálkodók "rémeit"

  2017. november 01., szerda 16:42 Erdő- és vadgazdálkodás

  Magyar felfedezésekkel büszkélkedhetünk a világ legnagyobb szárazföldi élőlényeinek – azaz a tuskógombák – titkainak felfedésében.

 • Meglepetés a IX. Kukorica Termésverseny betakarítási eredményeiben

  2017. november 01., szerda 11:19 Szántóföld

  A Magyar Kukorica Klub örömteli eredményről adott hírt a IX. Kukorica Termésverseny betakarításának részjelentéseként.

Fél évszázada mutatkozott be az E-512 kombájn

Fél évszázada mutatkozott be az E-512 kombájn

2017. november 01., szerda 09:10 Gépészet

Napjainkban sem nagyon van olyan szakember itthon, aki a Fortschritt E-512 kombájn említésekor ne tudná, melyik betakarítógépről beszélünk. Az idén 50 éves jubileumát ünneplő típusról emlékezünk ezúttal cikkünkben.

Konszolidálódott a terménypiac, de csak külső „segítséggel”

Konszolidálódott a terménypiac, de csak külső „segítséggel”

2017. október 31., kedd 16:02 Terménypiacok

Az októberi időszak általában az északi félteke terméseredményeinek nyugtázását hozza, és jellemző, hogy a korábbi hetek-hónapok izgalmai után kiegyenlítődnek a pozitív és a negatív hírek, és a terménypiacok áralakulása oldalazóvá válik.

Még magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtanának a gazdáknak

Még magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtanának a gazdáknak

2017. október 30., hétfő 14:41 Gazdaság

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara számára a felhatalmazás mértéke a tétje a november 3-i választásnak. Ez a gazdálkodóknak sem lehet mindegy, hiszen ettől is függ, milyen erős védőernyő lesz fölöttük. Igénybe kell venni minden lehetőséget, ami az agrárium versenyképességét javítja.

Megéri-e a jövőben szóját termeszteni?

Megéri-e a jövőben szóját termeszteni?

2017. október 30., hétfő 08:31 Szántóföld

Az aratás időszaka egyben a számvetésé is. Egyrészről annak a megállapítása, hogy egy-egy kultúra mekkora termést adott, illetve hogyan alakultak az értékesítési árak. Vagyis nyereséges volt-e, vagy rosszabb esetben veszteséggel termesztettük az adott kultúrát.

 • Biztos piac a termelőknek – élen a kukoricafeldolgozásban

  2017. október 30., hétfő 08:00 Gazdaság Hirdetés

  Hazánk és Európa egyik legjelentősebb kukoricafeldolgozó vállalata, a Hungrana Kft. éves szinten közel 1,2 millió tonna GMO-mentes kukoricát dolgoz fel Szabadegyházán működő gyáregységében. A nagy múltú izocukorgyártó cég a fenntartható fejlődés elkötelezett híve, beruházásai, fejlesztései évtizedek óta folyamatosak. A vállalat nagy...

 • Kemény terepre kemény terepjáró

  2017. október 29., 09:00 4x4

  Ha valaki sokat jár nehéz terepen vagy vadászatra és erdőjárásra, kemény, de olcsó, fenntartható terepjáróra van szüksége, nem pedig presztízs pick-up-ra, akkor érdemes böngészni hirdetéseink között! Mi is ezt tettük erre fókuszálva, így válogattunk néhányat az ilyen 4x4 járművekből.

 • Kék vagy szürkésbarna MTZ-k

  2017. október 29., 08:00 Gépészet

  A '90-es évek első felében hirtelen kibővült az MTZ traktorok választéka, és megjelentek az orosz és ukrán belföldi felhasználásra gyártott kék és barna MTZ-550/552 és 80/82 traktorok világoskék és szürkésbarna színekben, szerényebb felszereltségben és gyengébb fényezéssel.

 • A Brexit megfelezi a farmok profitját?

  2017. október 28., szombat 13:00 Gazdaság

  Akár felével is eshet a brit farmok nyereségessége, ha az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból – hivatkozik egy tanulmányra a BBC.

 • A gluténmentes trend miatt csökken a durumbúza iránti kereslet

  2017. október 28., szombat 10:30 Szántóföld

  Jóllehet a világ legnagyobb búzatermesztője, Kanada durumbúzatermése az aszály miatt idén 45 százalékkal marad el a hatéves átlagtól, nem emelkednek a világpiaci árak – írta a Bloomberg hírügynökség. Kanadának még külön fáj, hogy csökken a durumbúza iránti kereslet.

Új pótkocsik, silózók, eszközhordozók

Új pótkocsik, silózók, eszközhordozók

2017. október 28., szombat 08:00 Gépészet

Ezen a héten sem volt hiány a nemzetközi gyártók újdonságaiból. Gépészet rovatunk híreiben négy alkalommal is beszámoltunk ezekről, továbbá több cikkben is taglaltuk a kultivátoros alapművelés előnyeit.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE


Minden, ami precíziós: KITE Zrt.

Hirdetés

[bezárás x]