Péntek

Délelőtt több-kevesebb napsütés várható, majd délután északnyugat felől újra megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Szinte országszerte megélénkül a szél, a Dunántúlon időnként meg is erősödik.

Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Elsőfokú figyelmeztetés: Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! – Fotó: OMSZ

A maximum-hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Szombat

Felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Szórványosan  eső, zápor előfordulhat, helyenként zivatar is lehet. A szét többfelé megerősödik.

A minimum-hőmérséklet 3 és 10 fok között várható, a maximum-hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű.


Vasárnap

A napsütést felhőátvonulások szakítják meg hosszabb-rövidebb időre. Szórványosan valószínű eső, zápor, helyenként zivatar. A szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik

A minimum-hőmérséklet 1 és 7 fok között várható, a maximum-hőmérséklet 10 és 18 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Szóka István