Újabb melegrekordok dőltek, hiszen a hajnali országos és fővárosi hőmérséklet sem csökkent 9,7 fok alá. Szombaton tavasziasan enyhe idő volt, ami több településen is magasabb napi hőmérsékletet eredményezett a megszokottnál. Kecskemét K-puszta meteorológiai állomáson 10,8 fokot mértek hajnalban, ami új országos legmagasabb napi minimum-hőmérsékleti rekord lett. Megdőlt továbbá a budapesti hajnali melegrekord is, hiszen Pestszentlőrincen 9,7 fokot mértek. A korábbi rekord 8,1 fok volt, amit még 2017-ben regisztráltak.

Milyen időre számíthatunk ma este?

A déli, délkeleti szelet helyenként továbbra is élénk, északnyugaton néhol erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet késő este 5 és 11 fok között alakul.

A középső és keleti tájakon lévő vastagabb felhőzet szakadozik, egyre inkább az ország északkeleti részére húzódik vissza. Ebből több helyen valószínű eső, záporeső, délkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. Reggelre a legtöbb helyen derült vagy gyengén felhős lesz az ég, és foltokban párássá válik a levegő, köd képződik.


A többnyire mérsékelt déli, délkeleti szél néhol megélénkül, reggel Sopron térségében már erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Mi várható a hét első napján?

Holnap reggelre fokozatosan mindenütt megszűnik a köd, a legtöbb helyen napos, fátyolfelhős idő várható, de a főváros tágabb környezetében és az Északi-középhegységben még a déli órákban is sok lesz a felhő. Csapadék is leginkább ezen a területen várható kisebb eső, esetleg zápor formájában.

Egy kis eső még vár ránk az este - fotó: pexels.com

A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, az Alpokalján meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között valószínű.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.