Az elmúlt héten egy érdekes gazdainterjút olvashattatok, Szabó Imre az Agroinformnak a FraKomb 8000 magágykészítő kompaktorról osztotta meg tapasztalatait. "Bárkinek őszintén ajánlom a FraKomb gépeket, hiszen a legszélsőségesebb körülmények között is kiválósan teljesítenek – mondta el a gazdálkodó. A mezőgazdasági vállalkozó tíz éve használja a FraKomb 8000 univerzális magágykészítő kompaktort, ami hét műveletet végez egy menetben, így a gazdák időt és nem kevés energiát spórolhatnak.

10 éve munkában a FraKomb 8000 univerzális magágykészítő kompaktor - Fotó: Agroinform.hu

A mezőgazdasági robotok mára már számos üzem eszköztárának szerves részét képezik, és szinte nélkülözhetetlen szerepet játszanak több munka- és költségigényes művelet elvégzésében – többek között távérzékelés és mesterséges intelligencia alkalmazásával.

Ez a paprikabetakarító robot 24 másodpercenként képes leszakítani egy bogyót

A  lenyűgöző design, az erős zöld és a gyöngyházfehér fényezés, a korszerű, erős vonalvezetés nem csak a szemet gyönyörködteti, de azt is igazolja, hogy a tervezők minden részletre odafigyeltek. Az ARBOS 5000-es traktorsorozat nem egy egyszerű munkatárs – ez egy harmonikus, kényelmes, egyúttal hatékony munkahely.

Az ARBOS 5000-es traktorsorozat lenyúgöző dízájnnal hódít - Fotó: Gyári felvétel

Az idei évben egy eddigiekhez hasonló, de új koncepció mentén negyedik alkalommal írta ki a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) vetélkedőjét az Agrárminisztérium támogatásával mezőgazdasági gépész, gépésztechnikus és gépjavító szakos középiskolások számára.

A kanadai székhelyű Buhler Versatile Inc., a Versatile nehéz-univerzális, kerekes törzscsuklós és hevederes járószerkezetű traktorok gyártója 2018. decemberben megállapodást kötött a Start Agro Kft-vel. A megállapodás értelmében 2019. január 1-től a Start Agro Kft. látja el márkaimportőrként a Versatile traktorok magyarországi kereskedelmi, szerviz és alkatrészellátási feladatait. Ezzel együtt, a már üzemelő gépek garanciális és garancián túli ellátását is átveszi.

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját, melyet naponta kétszer, 11:00 és 13:30 órai kezdettel tekinthetnek meg a látogatók a Hungexpo D pavilonjában, az AgrárgépShow szakkiállításon. Az 5 újdonságot, 5 gyártó legújabb fejlesztését, illetve 5 jövőbe mutató konstrukciót bemutató műsor – melyet Vályi István professzionális autós újságíró vezet – bővelkedik technológiai innovációkban.

Horsch Leeb 4 AX permetezőgép a kisebb gazdaságok belépő szintű gépe, de ugyanazzal a jól bevált szórókeret-megoldással rendelkezik, amely a nagyobb testvérei

Magyarország agráripari csúcsrendezvénye január 23-26. között várja az érdeklődőket a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Mezőgazdasági gépek, szolgáltatások, input anyagok, precíziós gazdálkodás, drónok és színvonalas szakmai programok 40.000 négyzetméteren. A vonattal érkező látogatóknak pedig 50%-os MÁV kedvezmény!

Magyarország agráripari csúcsrendezvénye január 23-26. között várja az érdeklődőket a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.