Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Hidraulika, hidromotor új
- Bodza ára új
- Direktvetés, no-till. új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- TUME vetőgép új
- Paradicsom termesztés új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
A jó foszforellátottság titka: nem elég kijuttatni, jól is kell időzíteni
A foszfor lassan mozog a talajban, ezért a kijuttatás ideje és módja is...
586 hozzászólás
Minimum a 82-es nagyon sokszor az első hajtás ment meg az elakadástól továbbá talaj melónál a fogyasztá sis jobb, mert nem kapar a gép annyit!!!!!!!!
Válasz #32. hozzászólásra
:-) Ebben meg vannak a lóvak!A talajjal van a probléma!Nem a géppel!Terep 5-el húzom a 2 fejes váltvaforgató ekét,de elég neki!Pedig új a motor,meg jók a gumik is!
Válasz #24. hozzászólásra
járt Nálam egy német gazda ismerősöm és megjegyezte az mtz alatt látszott az olaj (áll már vagy 4 hónapja), és ezt mondtam rá Én is ! Az a jó ha áll, mert akkor tudom, hogy van benne !
Majdnem bexart a röhögéstől !
Válasz #31. hozzászólásra
Az újabb kiadásokból semmi nincs.
Válasz #29. hozzászólásra
94-ben én is vettem egy kéket egy év után én is cseréltem hüvely dugót, adagolót.
Nekünk volt 50-es,550-es most meg a 82-es van!Kényelmes az 550,meg csendes,de a 82 sokkalta jobb,pedig kisfülkés!1800-as fordulat után még gyorsúl,nem ugy mint a 50-es vagy az 550-es!Attól függ mire kell,de szerintem is a 80-as jobb!
Válasz #28. hozzászólásra
Nincs semmi és, csak az a gép meg ért egy pár kalandot. Volt már az oldalán, meg ketté törve mikor hajtott fel egy köves útra és egy személykocsi bele szált és a kuplungnál ketté tört. Bánom hogy nem régóta fotózok pedig akkor ott voltam nekem hozta a gyürűshengert.
Válasz #9. hozzászólásra
Sziazstok!Nekünk 82-es van,de elég neki a 2 ekefej is!!!Pedig új motor van benne!Kötött a talaj!
Válasz #27. hozzászólásra
És?
Válasz #26. hozzászólásra
A 10es válasz is az.
Válasz #1. hozzászólásra
Üdv!Az attól függ mire-mennyire kell,nagyfülkésben is van 50es-550es.
Válasz #24. hozzászólásra
De mi is volt a kérdés?? 50- -80??? ezt a témát legegyszerübben az anyagi hejzeted oldja meg de ha ez a gond nem merül fel és a téli hideg indúlás nem fontos akkor egy értelmü hogy 80 as!! Sokkal dinamikusabb motor és joval erösebb is a felezö használata az 1000 gardán ford. meg a joval nagyobb menet sebesség és akár a nagy fülke tehát sok szol melete ajánlom...
Válasz #20. hozzászólásra
Jól mondod ez tuti ha nincs csepp akkor ki fogyott.
Válasz #22. hozzászólásra
Köszönöm, pedig nem régóta gyakorlom ezt a szakmát.
Válasz #17. hozzászólásra
Mert nagyon profin kezeled a gépet!! Van egy csomó képed es mindig az aktuális témához töltöd fel bravó csak igy tovább...
Válasz #16. hozzászólásra
Helyes jól beszélsz.
Válasz #18. hozzászólásra
Tudom én, itt is akadnak ilyenek. Amelyik alatt nincs folt, abból kifogyott.
Válasz #15. hozzászólásra
Nem hát.
Válasz #14. hozzászólásra
Nem is gép az amélyk alatt nincs.
Válasz #13. hozzászólásra
Miért.
legalább mindig tudja hova kell parkolni pontosan:))))))))))
Nem is rozsdásodnak :)
Válasz #12. hozzászólásra
A "kötelező" olajfoltok ott vigyorognak alattuk.
Válasz #11. hozzászólásra
Imi Te nagy hekker vagy!!
Válasz #11. hozzászólásra
Válasz #10. hozzászólásra
Egy pár MTZ tőlünk.
Válasz #8. hozzászólásra
Akkor még kettes ekém volt,de amikor kölcsönkértem egy ruszki ekét,azzal nagyon kínlódott.Nem is bírta.Egy jobb kialakítású ekét,ami kevesebb vonóerőt igényel biztos elvitt volna,de akkor még nem volt az jellemző.
A szomszédban is volt 50-es(Somogyban az volt a divat:o)),de azoké sokkal erősebb volt,ha jól emlékszem 80-as motor volt nbenne.Ott sokaknak 80-as motor volt az 50-esben.
Válasz #7. hozzászólásra
az enyém húzza a 3 ekét
Válasz #6. hozzászólásra
Az 50-es csak kettes ekét bírt,ez meg alapjáraton viszi 5-ben is a 3-ast,igaz a motorja fel van újítva.
Válasz #5. hozzászólásra
ez igaz szerintem is nekem is nagy fülkésem van és nagyon jó és ugyan aszt meg csinálja kicsit többet mind az 50
Válasz #3. hozzászólásra
Nem eszik sokkal többet csak 15-ször annyiba kerül:o))
Nekem volt 50-es és most 80-as van.Inkább a 80-ast vegyed,ha tudod,akkor nagy fülkével,mert az komfortosabb.Az 50-esek elég öregek már.
nekem 80 van nagyon jó de az mtz 50 is de szerintem 80 vegyél mert nagyobb kabin kényelmeseb és erőseb
Válasz #1. hozzászólásra
Szia! Attol függ h mekkora a területed s mit akarsz csinálni. De szerintem lépj 1 osztályal feljebb,1025-re.A 80-t ott veri meg ahhol akarja,de cserébe nem sokkal kér több go-at!
Válasz #1. hozzászólásra
Ajaj, gyorsan tedd fel valamelyik mtz-s topikban is ezt a kérdést, mert ez valószínűleg törölni fogják.
gépet vásárolnánk , és érdekelne kinek mi a véleménye melyik éri meg jobban?