Gázolaj árak 627 Ft Benzin árak 606 Ft EUR 396.83 Ft USD 370.78 Ft CHF 415.97 Ft GBP 469.48 Ft

Fórum

Becenév: VMisi
Csatlakozott: 2008-02-10 19:41:28
Utolsó belépés: 2024-06-18 15:55:13
Fórum hozzászólás: 8766

Fórumhozzászólásai

Előzmény: RARGAkèny #11990 hozzászólásaHol szoktad nézni a tőzsdei árat? Kb. mennyi időre követik a kereskedők az árváltozást?

Kalászos aratásra milyen árat hallottatok? Rendre vagy szecskázva?

Előzmény: Maszek Zs #12446 hozzászólásaA hívott számokon előfizető nem kapcsolható.

Előzmény: R Sándor #12437 hozzászólásaA valtra karmantyúja megegyezik a wartburgéval, azt tettünk bele.

Előzmény: R Sándor #12430 hozzászólásaSzerintem ők csak csak cikkszám alapján dolgoznak, de rákérdezek.

Előzmény: A.I. #12427 hozzászólásaRákérdezek, köszi!

Előzmény: Maszek Zs #12419 hozzászólásaHa megtalálod szívesen fogadom. Tedd itt közzé, hátha később is olvassa majd valaki.

Előzmény: medikus #12416 hozzászólásaKét fajta főfékhengerrel jöttek, ki, az első szériát hamar lecserélték, és csak az elsőhöz van gyári javítókészlet.

Főfékhengerhez hol gyártanak, forgalmaznak karmantyút ahol méret alapján is lehet keresni, nem csak cikkszám vagy autótípus szerint?
A medionhoz kellene 7,5x15,87 mm átmérőjű, 5 mm széles karmantyú. Elvileg valamelyik személyautó javítókészletében van ilyen.

Előzmény: Igazi Földönfutó #9086 hozzászólásaAz adatlapja szerint "A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!" Tehát 2x teljes dózis (1l/ha) ? Ezt próbáltad is?

Előzmény: atisgyulai #7186 hozzászólásaIgen, ezekkel kell nyitni-csukni az asztalt.

Előzmény: golyó 2 #1538 hozzászólásaGeolignocell. 1l/ha-tól és 20 literes a kiszerelés.

Előzmény: rtamas76 #6900 hozzászólásaHogy lett megjavítva?

Expresshez a trenden kívül szoktatok még tenni nitrogént/nitrosolt?

Előzmény: rtamas76 #6890 hozzászólásaNekem a végálláskapcsoló volt rossz, de itthon nem lehet külön kapni. Motorra, pontosabban a felső részre adtak árat az egyik helyen, de az meg kb annyi volt mint az egész szeleppel együtt a farmcenternél. Amúgy aranyárban természetesen.

Előzmény: rtamas76 #756 hozzászólásaOtt van dikkölő is!? Tudod mi?

Előzmény: ME109G14 #11861 hozzászólásaA hídivásárban mondta egy árus, hogy az ostor ára csak attól függ, hogy kit, hogy tudunk becsapni. smile thumbup Na ez is pont így van.

Előzmény: rtamas76 #726 hozzászólásaVan ott még hasonló, pl jösztök, rica, makuka, meg a vörösboros kólának volt valami a neve, de az nem ugrik be. Itt az vbk, de ott ezt nem ismerték.

Előzmény: atisgyulai #7183 hozzászólásaEz tényleg sorvezető, a szó szoros értelmében! :)

Előzmény: atisgyulai #7178 hozzászólásaMi az a csápos vezérlés?

Előzmény: V.L. #11842 hozzászólásaNem vetsz semmit, az egészet ugarnak hagyod. Évi egyszer lekaszálod, vagy ha tudod lelegelteted. Itt is az jár a legjobban aki ezt csinálja. Mellesleg nincs stressz, pihen a föld, nem kopik a gép.

Előzmény: lakatos gabesz #5049 hozzászólásaA zöldkönyves tanfolyamon mondták, hogy soha ne fújjuk egyszerre az egy és kétszékü írtót.

Előzmény: Bán Zsolt #8948 hozzászólásaFújtál valamit a vadak ellen? Bejött?
Én kipróbáltam a geo vadriasztót, de azóta talán jobban eszik a nyulak. Hiába van a levelén a permetszer, ha a tövében rágják el. smile cursingsmile cursingsmile cursing
Ami talán bejött, hogy etetem búzával, meg itatom vízzel ezeket a dögöket. smile hammersmile hammersmile hammer Ha tele a hasuk hátha nem olyan mohók, csak nehogy odaszoktassak még több nyulat.

Ma azt vettem észre "itatásnál", hogy pár edényben elég sok sároshátú is úszkál. Csak a fehér edényekben voltak, de ez lehet véletlen.

Előzmény: rtamas76 #1962 hozzászólásaÉn körbe csinálok egy művelőnyomot. Könnyebb megtalálni a szélét, főleg ha kerítés, villanypásztor, fasor mellett van a vetés. Régebben a 4,5 méteres vetőgéppel a 2. és 3. körbeszegés között ráhagytunk pluszban kb 10 centit, így volt középen egy szamárvezető csík a 18 méteres műveletekhez. A többi meg sorvezető.
Így ha van pontos vetés, akkor az is könnyen kiderül permetezésnél, hogy a szomszéd faragott-e le a tiedből.

Előzmény: atisgyulai #7174 hozzászólásaAkkor volt rajta csukható gabonaasztal?

Előzmény: jozef24 #7165 hozzászólásaRégen vettem mindkettőből, amelyik a matt volt az ridegebb volt, a fényessel jobb volt dolgozni. Ha jól rémlik a matt a melegen hengerelt, de nem biztos.

Előzmény: A. Ákos #7162 hozzászólásaTudtommal csak medire a 450-es, és bizonyos lexikre az 540-es csukható asztalokat rakták, megákon nem jött ki gyárilag.

Előzmény: A. Ákos #7162 hozzászólásaA medin is itt kell vezérelni a három gombbal. Kell hozzá elektronika is. Pl. csak akkor engedi összecsukni az asztalt ha a motolla mindkét irányban végálláson van. A csukás miatt nincs plusz hidraulika kör. Viszont van 3 munkahenger, a hátuljában súlyok, a hátsó kerék feltöltve vízzel.
Tudtommal utólag is beépíthető.

Fél dózis evorelle expressel együtt fújhatom a geo vadriasztó szert?

Előzmény: Ganajos #6043 hozzászólásaHelti gyárt már kisebb fix vázasat is.

Előzmény: Ganajos #6039 hozzászólásaA helti atlas 3,5 méterese, a csukhatóból 1200 kg/m.
Volt 3 méteres függesztett unia is, ami 2000 kg, de eladtuk, csak magágykészítésre volt igazán jó a csont szárazban. Az atlas sem az enyém már sajnos, így vettem egy v tárcsát ékgyűrűs hengerrel, de direkt a 180 mm-es lapközzel, hogy szebb munkája legyen. A rövidtárcsák 250mm-es lapközzel vannak, így mindenképp kisebbet szakít fel., mélyre meg nem akarok menni tárcsával

Előzmény: Ganajos #6033 hozzászólásaSok mindentől függ, hogy jó lesz-e neked. Ide min 800 kg/méter tömeg kell. Biztos be fog pattogni.
Vegyél inkább sima v tárcsát jó hengerrel.

Előzmény: A. Ákos #7160 hozzászólásaA kombájn jobb első kereke felett nincs a 3 gomb? Azzal kell.

Előzmény: rtamas76 #8984 hozzászólásaA vetés tökéletes a szomszéd felől, a viszony is jó, csak nem szeretném hogy az átsodródás miatt kár érje.

Előzmény: cross #666 hozzászólásaKöszi!

Előzmény: R Sándor #8980 hozzászólásaMásról van szó, nem így akarok permetezni.
Olvasd el a még kettővel ezelőtti hsz-t.

Előzmény: rtamas76 #8977 hozzászólásaMi lesz a naprával ha pulsaros kap expressz, vagy fordítva?

Nekem expresszes, a szomszédnak meg pulsaros napra van. Mindenképp estefele, szélcsendes időben szeretném fújni majd evorellével, de mennyit hagyjak el, hogy biztos ne ártsak a szomszéd naprájának? Egyáltalán hagyjak ki plusz sort?
Esetleg érdemes lenne áttekerni a szélső fúvókát légbeszívásosra?

Előzmény: cross #661 hozzászólásaKöszönöm mindenkinek! Megrendeltem én is a kéket. 5-ösben nem találtam, lehet abból is rendelnék.

Előzmény: cross #622 hozzászólásaRendelni akarok én is, de ez biztos légbeszívásos? Hol van az oldaláról a kis furat amin a levegőt beszívja?

Előzmény: Bán Zsolt #8948 hozzászólásaÁrat kérdeztél? Valószínű, hogy én is megpróbálom, mert mellettem levő búzatábla tele van nyúllal, a szélső sorban meg több a nyúlszar mint a kelés.
Érdemes lenne légbeszívásossal fújni a nagyobb cseppméret miatt?

Előzmény: Bán Zsolt #8932 hozzászólásaHány literrel tervezed fújni?

Előzmény: Bán Zsolt #8925 hozzászólásaSzerintem min. 2000 +áfa/liter és 10 litert írnak haktáronként, hát nem olcsó ez sem. Ráadásul szerintem pár napig tart a hatása, mert azalatt nő a napraforgó, dob új levelet, azon meg nem lesz semmi.
Mit szeret a nyúl a legjobban? Azt kell neki venni és etetni, itatni. Ha jóllakik akkor csak nem eszik, iszik már annyit.
Én tavaly a fácánoknak hűen hordtam a kukoricát, bár fogalmam sincs, hogy volt-e haszna.

Előzmény: cross #617 hozzászólásaAlis linket is betennéd?

Előzmény: Mtz 550E #7255 hozzászólásaHa nem dunántúlon laksz akkor ne mozgasd, ki fog száradni, ha ott akkor mindegy, mert úgyis megázik.
Amúgy szerintem a mi fekete földünk az őszi lazítás után is sokkal keményebb és tömőrebb most , mint ez a homokos így ahogy van.

Előzmény: R Sándor #6686 hozzászólásaA 700-as valtra kuplungját és tlt kuplungját is kellett felújítani kb 10 éve és nem volt olcsó azt tudom.
Nem tudok árat mondani, de nagyon meg kell gondolni a bérmunkát.
Óránként mennyit eszik. szárzúzásnál?

Előzmény: R Sándor #6684 hozzászólásaTudom, hogy aki a kicsit nem becsüli..., de ma ennyiért géppel dolgozni nem szabad. Ebből a karbantartás, javítás, amortizáció, egyéb működési költségek után 3-4000 ft ha marad a zsebedben. Netán egy nagyobb hiba is beugrik akkor meg rafizetés.

Régebben is írtam, hogy a villany vagy vízszerelő hoz a csomagtartóban egy szerszámost, ami max 100.000 ft, és óránként tnettó izest kértek tavaly és tavalyelőtt.

Előzmény: Gatti #11792 hozzászólásaRáadásul a kereskedők még levonnak a búzánál is min 2%-ot szemétre meg törtszemre (takarmánynál is), plusz rostálás (amiben biztos vagyok, hogy nincs) meg volt még olyan is a nagyrétfarmnál, hogy azt mondták aratás közepén, hogy túl sok a vize és arra is levontak 1-2 %-ot. Persze ugyanabba a raktárba kellett billenteni ahová előtte levő nap, aminek meg jó volt a vize. Egynap vetett, egyfajta búza, nem is esett. A pénzért is úgy kellett telefonálni a fizetési határidő után, erre meg az volt az egyszerű válasz, hogy a határidő szombatra esett. smile hammersmile hammer

Előzmény: Koczka József #2611 hozzászólásaA nick neves emberekből elég sokan összejártunk éveken át, évi egyszer a fórumtalira, ami sajnos mostanában nincs. Szóval elég sokan ismerjük itt egymást személyesen. Lehet Te is ott voltál, csak én nem emlékszem.

Talajvizsgálatot hogy kell felvinni?

Két helyen lehet(ne)
Az egyik a szakirányítói, kapcsolattartói adatoktól jobbra. Itt sikerült is, de csak úgy lógnak a levegőben, nincs semmihez kapcsolva
A másik meg a kiválasztott termőhelyen, a hasznosításoktól jobbra Termőhelyre vonatkozó talajvizsgálatok fül lenne, de itt meg nincs + jel, illetve nincs semmi, pedig valahogy ide kellene beimportálni az előző helyen felvitt adatokat.

A pdf. kitöltési útmutató nem segített.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Győztek a gazdák, az EU kiüresítette az élőhely-helyreállítási törvényt
Győztek a gazdák, az EU kiüresítette az élőhely-helyreállítási törvényt
Némelyek szerint a jogszabály megítélése teljesen átpolitizálódott.
Napelemmel az aszály ellen? Már van példa erre is!
Napelemmel az aszály ellen? Már van példa erre is!
Nemcsak energiát termel, hanem ha kell, árnyékol is.
John Deere 6910, 6920, 6930
John Deere 6910, 6920, 6930

12.000.000 Ft

MT8 132.2 kistraktor,  a TZ4K kéthengeres négyütemű utódja
MT8 132.2 kistraktor, a TZ4K kéthengeres...

2.400.000 Ft

Kombinátor 3.30-as eladó
Kombinátor 3.30-as eladó

530.000 Ft

Széna eladó
Széna eladó

4.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]