Fórum
- HW 60-11 pótkocsi új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Szőlő felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Búza és árpa vetőmagok a gyakorlatban új
- Napraforgó-termesztés új
- Rövidtárcsák új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Massey Ferguson traktorok új
Cikkajánló

Tanuló robotok, beszélő állatok: merre tart a fejlődés a jövőkutató szerint?
A mesterséges intelligencia forradalmasítja a mezőgazdaságot: növeli a...
Hirdetés
_fill_540x300_0.jpg)
2360 hozzászólás
A késen vannak bemarások? odaesnek a furatok? Merröl irsz? Helyileg,
Válasz #508. hozzászólásra

Szia gábor.
Csavarral lessz rögzítvel csak még a furatok hiányoznak. Így mint a képen.
Janek. A késeket hogyan rögzited a tengelyben?
Nálam egy 14le kistraki lessz az erőforrás.Remélem majd birja a kiképzést.
Üdv barkácsoló társak.

Végre meghoztam alkatrészeket géphez.Már csak összeszerelésre vár.Van pár képem megosztom veletek hátha valakinek ötletet ad.
Válasz #504. hozzászólásra
Ez igaz! Köszi szépen!ha megakadok majd még írok! Köszi!
Válasz #503. hozzászólásra

birnia kell mivel láttam már aki villanymotorral hajtotta, azért traki kardánját nem olyan egyszerű lefogni
Válasz #497. hozzászólásra
Oké köszi szépen! Mit gondolsz 14 le s kistraki bírni fogja? két 200mm es keréktengelyen vannak a kések ,és lelassítottam egy kb 70-80 nn kerékkel amin a hatbordás van!
Válasz #500. hozzászólásra
Válasz #500. hozzászólásra
????
a kép lemaradt
Válasz #498. hozzászólásra

tessék olvasni! régebbi hozzászólásokat.
Én is szeretnek egy ilyet csinálni,és egy kis segítség kellene. ha tudnátok nekem méreteket küldeni az anyagokról azt megköszönném.
Válasz #496. hozzászólásra
Sok sikert az építéshez, nekem még nincs de remélem lesz 
kb 1 mm ne érjenek össze de ha van 1-2 mm akkor még nincs semmi gond és kell is annyinak lennie közötte ha vastagabbat vágsz akkor akár nyagyobb távolság is lehetséges
Válasz #495. hozzászólásra
Szia 2*3 késest csinálunk! a szembe forduló kések közt mekkor távolság legyen vagy össze kell hogy érjenek érintőre?
Válasz #494. hozzászólásra

ird le úgy könnyeb lesz segíteni
Sziasztok én is építésbe kezdtem!egy két dolgon megakadtam! tudnátok segíteni?
Válasz #492. hozzászólásra Ok Most már értem mit írtál.Én másként értettem !!!

Válasz #491. hozzászólásra

Szerintem sem a fordulat függvénye az apríték hossz -
Erre a következtetésre úgy jutottam, hogy lerajzoltam egy 20cm átmérőjű kört azt felosztottam 3 egyenlő részre, az ugye egy merci jel - a 2 szomszédos ág végei közötti távolságot lemértem ami kb. 17cm. Ekkora átmérőnél a vágósebesség 5.6 m/s. Remélem most már érthető.
Válasz #490. hozzászólásra Fejtsd ki bővebben.Szerintem nem fordulat függő a hossz!Én csak azért kérdeztem 540-et mert nincs akkora lendülete.
Válasz #489. hozzászólásra

Építő jellegű kérdés - röpke számítás után a következőt kaptam: Ha kések forgási átmérője 25cm (3késesnél durva becslésem szerint 15cm apríték várható átlagban) direktben hajtva akkor annak kerületi sebessége 7 m/s.
Szerintem elég -ha csak 15cm a forgási átm.akkor is v=4,2 m/s
Csak nem tudom,hogy ha 540-et fordulna???(Elég lenne??)
Válasz #487. hozzászólásra Nekem nagyon tetszik és olcsóbb mint a két tengelyes

Tetszik! Egyszerű, kevesebb tengely, kés
- a vidin viszont jó nagy lendkerék van, nem tom hány kilós lehet. Szaszeroltam rajta és odáig jutottam, hogy
a kés alatt lévő asztalt ami jó vastag sztem min. 20mm
állíthatóra kellene (le-fel) a kések kopása ill. után élezése okán.
Válasz #485. hozzászólásra Így van és mit szólsz ehhez az egy tengelyűhöz????

Nem kell abba belenyúlkálni - A töltőtölcsér hosszabb legyen az adagoló karjától 40-50%-al sztem.
Válasz #483. hozzászólásra Miért a 8 késeshez nem?
Válasz #482. hozzászólásra

.........meg egy kis életveszély is jár a géphez
Válasz #481. hozzászólásra Ez nagyon jó!Azt írja 5cm visz,kivan merevítve a késel szembe?Mert a 8 késes azt értem,hogy szemből is jön egy kés de itt?Csak 4 kés van szerintem.Az akácot,hogy vinné négy késel?Mondjuk működik mint a mellékelt videó mutatja.Olcsóbb az előállítása (4kés nem 8)(1tengej nem 2)és költség nem mindegy!!!!!!
Ez is egy elég egyszerű szerkezet -
http://www.youtube.com/watch?v=t_CkP5CVJtk
http://www.youtube.com/watch?v=crfkGKXmUqU
vélemény?
-Szerintem a sebesség nem névadó! -A lendkerék nem rossz ötlet. -Az 5cm-nél vastagabb fát meg kuglizni kell mert azt darálni vagy aprítani pocséklás!!!!!!
Ezen filózok éppen,hogy hogyan határozzam meg a tengelytávolságot. A másik meg ezeken az előbb említett gépeken nem látok lendkereket, a komám szerint okvetlenül tegyek rá. Az idáig biztos, hogy a késszám változtatható lesz 3 ill. 6 drb tengelyenként - ha netán olyanom lenne ,hogy apróbb legyen az anyag. Csak 2 LE monofázisú motorom van , azt kevesellem igaz 5cm fölött nem akarok darabolni itt jönne a képbe a lendkerék.
Válasz #477. hozzászólásra

Nekem nincs ilyenem de belegondolva nagyobb mértékbe függ a tengelyek távolságától és a kések számától a fordulatszám szerintem nem annyira lényeges mert ugyis az a kés ami pl amelyik elvágta az rántja tovább és után a következő kés, ha kevesebb kés akkor hosszabbat vág ugyan így a tengelytávval is
Üdvözlök mindenkit a fórumon!
Tegnap este akadtam az oldalra és még végig nem olvastam
nem tudtam ráhagyni, mert egy ideje engem is foglalkoztat az ágaprítás. Sok építőjellegű hozzászólást olvastam itt amely által tisztult a kép bennem. Nekem a téli tűzrevalóm felét a gyalogakác teszi ki amit kézi vágás után körfűrésszel darabolok, a gallyat kis kévébe teszem és egy kötőszerkentyű segítségével szorosra kötöm - cserépkályhába fakít- Na ez mind igen időigényes.
Ezért határoztam el készítek 1 darabolót - szembeforgósra gondolok 3 késes, villanymotor hajtásúra.
Rodgo meg Skuli gépe tetszik, de nekem a vágási hossz kb. 20 cm felelne meg.
Annyit kilogikáztam , hogy a hosszon a késtengelyek távolságával birok variálni ill. a kések számával.
Nektek mi a véleményetek? A fordulatszámtól függ-e a vágási hossz?
Köszönöm a segítséget/Sötét paraszt/
Válasz #473. hozzászólásra

Én már ezt 1 éve is mondtam nektek..Felénk ezt úgy veszik mint a cukrot!! Terjed mint a bolha ... Leleményes ember a magyar..Szerintem felesleges othol buherálni mikor készen lehet kapni..Csak gyözétek bele rakni..
Válasz #473. hozzászólásra
Ez az amiről szó volt?
Válasz #472. hozzászólásra
Így se jó!
http://www.youtube.com/watch?
Válasz #469. hozzászólásra
Úgy csinálom de nem megy.
JELÖLD KI ÉS ILLESZT BE.
Válasz #467. hozzászólásra
Ez a videó nem elérhető.
Pedig szívesen megnéztem volna.
Még régebben ígértem egy videót a átalakítót pőttinger silózóról
http://www.youtube.com/watch?v=ZJdc0djUpgw&context=C3a8fa9fADOEgsToPDskLz7sCfEYnmsNRi_oeAtOMz
Szó volt egyszer egy mtz váltó fogas kerékről és az meg munkálva,annak 50-es a belseje?Vagy 50×50-es tengely jó ehhez a fogaskerekekhez?
Bocs így.http://www.youtube.com/watch?v=ZJdc0djUpgw&context=C3a8fa9fADOEgsToPDskLz7sCfEYnmsNRi_oeAtOMz
ÍGY IS LEHET
Szerintetek sima négyzet vas elég lenne tengelynek?Van egy gyűrűs henger tengelyem ez egy 50×50-es?

Válasz #434. hozzászólásra
Érdeklödnék hogy a vágoél kés szélessége mennyi?Milyen anyagbol készitetted a kést?Képet vagy rajzot ha tudnál küldeni azt megköszönném!Elöre is köszönöm Balázs!
Üdv Mindenkinek!
Egy darab óta olvasgatom a fórumot, én is akarok csinálni egy aprítót.Az erdőn jött az ötlet, amikor a maradék ágat el kellett égetni.Skuli a géped nagyon tetszik. Lenne pár kérdésem:
A fogaskerekek osztóköre 212 és 314?
A fogaskerékek fogszáma 17 és 37?
Mennyiből sikerült kihozni a gépet?