Válasz kalil #34535. hozzászólásáraNálam is. Az összegből már gyanús volt, hogy kapok egy kis szankciót, meg is kínáltak egy kevéssel, de ez bőven lenyelhető, bár szerintem nem jogos. :)
Még az AÖP végét várom és akkor minden jogcímen minden ki lesz fizetve.
Válasz Hogel #34526. hozzászólására Ismét nem a válaszom.Tapasztalataim szerint az MVH korrektebb mint a biztosító. Az MVH ( nevezzük így ) soha nem hivatkozik a biztosítóra. Én 20 éve kötök biztosítást jég és viharkárra. Aszályra most kötöttem először biztosítást. A biztosító megszemlézte és megállapították,hogy nincs aszálykárom. Nem érte el a két tonnát a kukoricám. ( 8 tonnára volt biztosítva )A kárenyhítési alapból kaptam némi kis aprót. Jól jött. A biztosítótól semmit. Soha többet nem kötök aszálybiztosítást !!!
Köszi, ezzel nem voltam tisztában.Egyébként általában a biztosító vagy az mvh állapít meg nagyobb hozamérték csökkenést, illetve ha a biztosító beint, akkor sanszos hogy az mvh is, a biztosítóra hivatkozva?
Válasz Hogel #34522. hozzászólására NEM. Ha volt pld aszálykárar biztosításod és fizetett a biztosító akkor csak abban az esetben kapsz pénzt a kárenyhítési alapból is ha a kármegállapító szerv több hozamérték csökkenést állapít meg mint amennyit kifizetett a biztosító. Tehát ha neked pld 1000 ft kárt állapítanak meg és te kaptál mondjuk 800 ft-ot a biztosítótól akkor a maradék 200 ft-ot talán kifizeti neked a kincstár. Ismétlem hogy talán.
Válasz Hogel #34522. hozzászólásáraBiztosítás nélkül nem jár csak a fele!Ha van biztosítás,akkor amit fizet a biztosító az levonódik a kárenyhítési összegből
Sziasztok, azoktól kérdezném akiknek már volt valaha kárenyhítési juttatásuk privát növénybiztosítás mellett, hogy ebben az esetben a privát biztosító is fizet illetve az állami kárenyhítés is jár dupla akkora összeggel mint biztosítás nélkül?
Végre van némi elmozdulás február közepe óta;
Natura gyep határozat és pénz megérkezett, bár a státusza még mindig feldolgozás alatti április 15-i dátummal.
A 2023-as AKG jóváhagyott lett, de eddig sem határozat, sem pénz, de még számított összeg sem.
2024-es AKG-hez október óta nem nyúltak hozzá.
Az NVT-s erdőtelepítésről jött határozat, de pénz még sehol.
Az EMVA_s erdőtelepítések 2024. októberben váltottak utoljára.
Natura Erdő státuszváltás a múlt héten, de még mindig feldolgozás alatti. Erdő szerkezetátalakítás ugyanez.
Szálas fehérje, szemes fehérje, erdőtűz megelőzés... hónapok óta változatlan.
Válasz Gazdász93 #34507. hozzászólásáraEbben a pillanatban kaptam határozatot FIG többlettámogatásról.
Persze majd látjuk mikor lesz belőle lóvé.
9ha úgy nézem kb 90-95euró/ha lesz.
Remélem megkapja mindenki!!
Bő termést!
Válasz Gazdász93 #34507. hozzászólásáraSajnos kutya világot élünk sajnos szintén zenész.Bár vannak emberek akik az ujj támogatás után is várják a pénzt nekik bejött az élet.
Ezen a héten sem erőltették meg magukat túlságosan a Kincstárnál. Nem is lenne ezzel semmi gond ha visszafele is ugyanez a ráér, majd meglesz pár hónap múlva, várjon türelemmel mentalitás lenne az elfogadott. Főleg azokkal szemben akik az AKG-ban vannak. 11 hónap nem volt nekik elég idő arra hogy eldöntsék jár-e a fiatal gazda többlettámogatás vagy nem? Hogy húzgáljam a.......
Válasz uff #34489. hozzászólásáraSemmit nem jelent a státuszváltás. Nekem ebben az évben legalább négyszer volt jogcímenként, maradt feldolgozás alatt, se határozat, se pénz.
Válasz uff #34489. hozzászólásáraRánézett az ügyintéző. Reményeink szerint, ha elkezdett vele foglalkozni, egy két hét kb. mire határozat születik. Ha az rendben van, pár nap az utalás????
34938 hozzászólás
Válasz fugyi #34533. hozzászólásáraSzia,melyik megye?
Anyatehén határozat megjött.
Válasz kalil #34535. hozzászólásáraNálam is. Az összegből már gyanús volt, hogy kapok egy kis szankciót, meg is kínáltak egy kevéssel, de ez bőven lenyelhető, bár szerintem nem jogos. :)
Még az AÖP végét várom és akkor minden jogcímen minden ki lesz fizetve.
Válasz kalil #34529. hozzászólásáraMa meg is jott a teljes akg összeg
Válasz fugyi #34533. hozzászólásáraMa státuszváltás volt, de még feldolgozás alatt van.
VP erdőpénz megérkezett ...
NVT-Erdőtelepítés jövedelempótló támogatás megérkezett.
Válasz k.adel31 #34521. hozzászólásáraMèg nem
Termeléshez kötött anyatehén tartás.
Előleg határozat megjelent, számított összeggel!
Akg határozat ma jött összeggel
Válasz Hogel #34526. hozzászólására Ismét nem a válaszom.Tapasztalataim szerint az MVH korrektebb mint a biztosító. Az MVH ( nevezzük így ) soha nem hivatkozik a biztosítóra. Én 20 éve kötök biztosítást jég és viharkárra. Aszályra most kötöttem először biztosítást. A biztosító megszemlézte és megállapították,hogy nincs aszálykárom. Nem érte el a két tonnát a kukoricám. ( 8 tonnára volt biztosítva )A kárenyhítési alapból kaptam némi kis aprót. Jól jött. A biztosítótól semmit. Soha többet nem kötök aszálybiztosítást !!!
Válasz Hogel #34526. hozzászólásáraAttól függ,mennyi T/Ft összeggel biztosítod be!Inkább a biztosító,a hivatal önhatalmulag belenyúl mindenbe!
Köszi, ezzel nem voltam tisztában.Egyébként általában a biztosító vagy az mvh állapít meg nagyobb hozamérték csökkenést, illetve ha a biztosító beint, akkor sanszos hogy az mvh is, a biztosítóra hivatkozva?
Válasz Hogel #34522. hozzászólására ugyanazt mondom mint "füle" csak ő egyszerűbben fogalmazta meg.
Válasz Hogel #34522. hozzászólására NEM. Ha volt pld aszálykárar biztosításod és fizetett a biztosító akkor csak abban az esetben kapsz pénzt a kárenyhítési alapból is ha a kármegállapító szerv több hozamérték csökkenést állapít meg mint amennyit kifizetett a biztosító. Tehát ha neked pld 1000 ft kárt állapítanak meg és te kaptál mondjuk 800 ft-ot a biztosítótól akkor a maradék 200 ft-ot talán kifizeti neked a kincstár. Ismétlem hogy talán.
Válasz Hogel #34522. hozzászólásáraBiztosítás nélkül nem jár csak a fele!Ha van biztosítás,akkor amit fizet a biztosító az levonódik a kárenyhítési összegből
Sziasztok, azoktól kérdezném akiknek már volt valaha kárenyhítési juttatásuk privát növénybiztosítás mellett, hogy ebben az esetben a privát biztosító is fizet illetve az állami kárenyhítés is jár dupla akkora összeggel mint biztosítás nélkül?
Válasz pimposkefirke #34518. hozzászólásáraMeg is kaptad a pénzt ?
Válasz Marhajani #34519. hozzászólásáraNálunk 03.19 dátum az Aöpnél
Számított összeg
-AÖP
-Termeléshez kötött anyatehén
Jogcímekhez, sem határozat meg persze pénz sem de legalább látni a számokat????
Fiatalgazda támogatás szombat 10 kor jött határozat és jóváhagyotra váltott
Válasz Kristof94 #34512. hozzászólásáraNálam is van számított összeg és természetesen jóváhagyottra váltott. Határozat és utalás még nem érkezett.
Végre van némi elmozdulás február közepe óta;
Natura gyep határozat és pénz megérkezett, bár a státusza még mindig feldolgozás alatti április 15-i dátummal.
A 2023-as AKG jóváhagyott lett, de eddig sem határozat, sem pénz, de még számított összeg sem.
2024-es AKG-hez október óta nem nyúltak hozzá.
Az NVT-s erdőtelepítésről jött határozat, de pénz még sehol.
Az EMVA_s erdőtelepítések 2024. októberben váltottak utoljára.
Natura Erdő státuszváltás a múlt héten, de még mindig feldolgozás alatti. Erdő szerkezetátalakítás ugyanez.
Szálas fehérje, szemes fehérje, erdőtűz megelőzés... hónapok óta változatlan.
Válasz Kristof94 #34512. hozzászólásáraSzerencsés vagy,nekünk még semmi!
Megjelent a számított ősszeg a termeléshez kötött anya tehén mellett
A státusz maradt feldolgozás alatt
Válasz Kristof94 #34512. hozzászólásáraDe jó neked, nekem beadás óta nem nyúltak hozzá, vagy legalábbis nem volt státuszváltás
Megjelent a 2021-es AKG tavalyi kifejezésre számított összege, végre! Reméljük hamarosan kifizetésére kerül. Hajdú- Bihar.
Jöhetne már a tavalyi AKG is!
Válasz Иван #34509. hozzászólásáraSzintén 37000ft kd hektáronként
Válasz Gazdász93 #34507. hozzászólásáraEbben a pillanatban kaptam határozatot FIG többlettámogatásról.
Persze majd látjuk mikor lesz belőle lóvé.
9ha úgy nézem kb 90-95euró/ha lesz.
Remélem megkapja mindenki!!
Bő termést!
Válasz Gazdász93 #34507. hozzászólásáraSajnos kutya világot élünk sajnos szintén zenész.Bár vannak emberek akik az ujj támogatás után is várják a pénzt nekik bejött az élet.
Ezen a héten sem erőltették meg magukat túlságosan a Kincstárnál. Nem is lenne ezzel semmi gond ha visszafele is ugyanez a ráér, majd meglesz pár hónap múlva, várjon türelemmel mentalitás lenne az elfogadott. Főleg azokkal szemben akik az AKG-ban vannak. 11 hónap nem volt nekik elég idő arra hogy eldöntsék jár-e a fiatal gazda többlettámogatás vagy nem? Hogy húzgáljam a.......
Válasz sydny #34505. hozzászólására jövedelempótlóról.
Végre határozat az NVT jövedelempótóról, remélem fizetés is követi.
Megint mozdult az öko bírálata tegnap.
Tiszta pecászat...
Egy év után még a kötelezettség átvételt is elfogadták a mákosok.
Csak úgy hasítanak....
Válasz barnatanya2019 #34499. hozzászólására

Nálunk is, már csak az őshonost várjuk!
Válasz kulakman #34501. hozzászólásáraOké érthető köszi!
Válasz barnatanya2019 #34500. hozzászólásáraAz új AKG-nál(+ az öko-nál) arra várunk ,hogy elfogadják , jóváhagyják, első kifizetés jövőre az idei beadás után!
Válasz boldizsár1988 #34490. hozzászólásáraMa is váltott az új AKG, lehet ebből az újból lesz kifizetés mostanában?
Válasz vizilola #34496. hozzászólásáraCsatlakozom, itt is !!! 90 %-ban megjött minden jogcím :)
Válasz kulakman #34488. hozzászólásáraPénteken határozat ma utaltak , kb
411Forint/€, natura2000
Válasz uff #34489. hozzászólásáraSemmit nem jelent a státuszváltás. Nekem ebben az évben legalább négyszer volt jogcímenként, maradt feldolgozás alatt, se határozat, se pénz.
Natura gyep 04.15. Feldolgozás alatt, de ma érkezett a számlára az összeg és a számított összeg is megjelent a felületen.
Válasz Bajkankatalinanna1 #34473. hozzászólásáraSzia!
Ma jött!
Válasz uff #34489. hozzászólásáraRánézett az ügyintéző. Reményeink szerint, ha elkezdett vele foglalkozni, egy két hét kb. mire határozat születik. Ha az rendben van, pár nap az utalás????
Válasz boldizsár1988 #34492. hozzászólásáraTavaly azt mondták nekem a vp jogcímeknél nincs határidő!Augusztusban lett kifizetve az erdő!
Válasz premium 385 #34491. hozzászólásáraés ilyenkor június 30 a határidő?
Válasz boldizsár1988 #34490. hozzászólásáraVp.erdő 01.22 ,01.28
új akg pályázat 4.23 dátumot váltott, de még mindig feldolgozás alatt hátha lassan ,vp erdő 2.13 óta semmi
Válasz barnatanya2019 #34486. hozzászólásáramit jelent a státuszváltás?