Gázolaj árak 601 Ft Benzin árak 604 Ft EUR 388.05 Ft USD 356.13 Ft CHF 391.85 Ft GBP 452.28 Ft

Fórum

Becenév: Hogel
Csatlakozott: 2010-12-05 18:43:54
Utolsó belépés: 2023-05-10 09:18:07
Fórum hozzászólás: 1071

Fórumhozzászólásai

Előzmény: JD 4630 #9 hozzászólásaNyugi veled vagyok, csak akkor ez nem a kifizetési határozat, hanem egy helyszíni ellenőrzés.Ott csak egy ténymegállapítás történt, hogy csávázott búza volt elvetve.Aki mondta hogy mit pattogsz, annak nem sok kompetenciája volt a kifizetési határozathoz.Szerintem emiatt nem lesz megvonásod, mert majd aki a kif. döntést írja, az majd utánnanéz, és látni fogja, hogy a köt vállalási időszak csak utánna kezdődött.

Nekem a tanusítószervezet elnézte az egyik táblát, és rosszul igazolta vissza a státuszát.Emiatt oly mértékben lecsökkent az adott kategória, hogy az egész támogatást megvonták.Természetesen kiállította az igazolást a helyes adatokról utólag, de én is attól tartok hogy rohadt sok idő lesz mire eredmény lesz.Pedig mennyire egyszerű lett volna rákérdezni, hogy ne kelljen az egész eljárást újra lefolytatni, vagy egy kva telefont, vagy emailt elengedi hogy 1 nap alatt helyre kerüljenek a dolgok.

Előzmény: JD 4630 #6 hozzászólásaItt valami sántít.Először is azt mondod hogy bünti lesz... most akkor már kaptál határozatot vagy nem.Mert ha kaptál, akkor már bünti VAN.A kincstár a szankcióval csökkentett összeget utalványozta.Ha nem kaptál, akkor meg mit észrevételeztetek?

Előzmény: JD 4630 #3 hozzászólásaHonnan tudja a kincstár hogy milyen vetőmagot használtál, a búzára (mivel nem jár rá termeléshez kötött támogatás) nem kell csatolni a vetőmag számlát.

Előzmény: trikolor5 #5545 hozzászólása


Jó, de ki a tanusító szervezet nálad?

Előzmény: trikolor5 #5543 hozzászólásaBiogaranciánál vagy, vagy a Biokontrollnál?

Előzmény: Balazs8811 #760 hozzászólásaMa külön beszéltem egy jogcímfelelőssel az MVH nál és ő is megerősítette, hogy ökoban résztvevők aöp szántón választhatják.Még szerencse.

Előzmény: Alföldi #5541 hozzászólásaÍrtam privátban.

Előzmény: Alföldi #5538 hozzászólásaNekem van zöldség és az öko 2021 ből még semmi, de az öko 2018 az mind megjött

Előzmény: Hogel #755 hozzászólásaTaláltam valami kézzelfoghatót:
https://www.nak.hu/kap-2023-2027/kap-gyik

Szántó esetében több mint a területeinek felén zöldugar (ÖKO), illetve lucerna van. Szántó előírások közül választhatja a méhekre veszélyes szerek használatát abban az esetben, ha egyáltalán nem folytat növényvédőszeres kezelést?

Igen.


Ezek szerint akkor jó.

Előzmény: Balazs8811 #754 hozzászólásaAz a felháborító, hogy nincs senki akitől olyan választ kapnál, ami alá nincs odaírva hogy nem minősül hivatalos állásfoglalásnak.

Előzmény: Balazs8811 #751 hozzászólása


a tarló fennhagyást mindenképp, de az csak 1 pont.
A méhkímélő technológiát engedi a felület, és nem ír ki rá hibát, viszont az aöp leírás nem engedi egyértelműen, mert ültetvénynél tiltja aöp esetén, viszont szántónál meg nem említi.

Sziasztok, 6520 john deer hidro hajtású TLT re szerintetek mindenképp kell szabadonfutó, illetve van e olyan eset amikor gondot okoz ha nincs?2.7m vízszintes szárzúzót használnék vele.

Előzmény: búzavirág59 #8440 hozzászólásaTöbb tonnányi búzád van , és a testvéred mástól veszi a búzát a tyúkoknak? Miért nem adsz neki ingyen?

A referencia ár az egy hivatkozási alapár amit mindenki által elfogadott árnak tekintenek.
A referencia időszak, az egy megállapított 3 éves periódus, ami attól függ, hogy mikor termeltél az adott növényből.Mert ha te pl csak az idén termeltél kukoricát és az előző 2 évben nem, csak azelőtti 2 évben, akkor nálad a referencia időszak 2017,2018,2021.
Az ez években értékesített kukorica -ha nem csatolsz saját értékesítési számlát az adott időszakokhoz- ezen évek referencia áraival meghatározott, és átlagolt, referencia átlagárral lesz számolva.Ezekből az idei a tárgyévi referencia ár.Az előző éveké pedig az előző évek referencia árai.Ezek átlaga a referencia átlag ár.
Ha te nem szeretnéd hogy a referencia árral számolják a károdat, akkor feltöltötd az eddigi évek értékesítési számláit, mert mondjuk te 2x annyiért értékesítettél mint a referencia ár, akkor a te átlagáraddal számolják a kárt.
A kár kifizetés igénylésnél pedig azért ír kárösszegnek 0 ft ot a felület, mert ez majd utólag lesz meghatározva, ha beérkezett az összes kifizetési igény.Az most még mindenkinek 0.

Előzmény: 88orsolya #4070 hozzászólása

smile thumbupcool

Előzmény: 88orsolya #4068 hozzászólásaEz a támogatási kérelem, ezt egyszer kell benyújtani.Majd évente kell a kifizetési kérelmeket, az azévi létszámra.Állatjóléti 200 db fölött kell. Bárki lehet akinek megvan a tanfolyam. A nébih szokta szervezni.Számla mindenről kell, azzal bizonyítod hogy megvetted, a mellékletben szereplő naplóval pedig hogy felhasználtad.Ha ti körmöltök akkor a naplóban ezt rögzíted.

Előzmény: subikiss #4066 hozzászólásaAz csak 200 db fölött kell.

Előzmény: 88orsolya #4064 hozzászólása


Igen, kérdezz !

Előzmény: petikovacs11 #239 hozzászólásaMondok egy trükköt:
Nézd meg az elektronikus kérelemkezelés-> vidékfejlesztés 2014-2020 támogatási kérelem->öko 2021->támogatói okirat megtekintése

szerintem már ott van , csak még nem küldték ki smile cool

Előzmény: BartaZoli #27147 hozzászólása


Egyértelmű.
Csak gondolj bele ha mindenki feszt blokk átvezetést kérne, milyen káosz lenne.Így legalább van visszatartó erő, és csak akkor kérnek ha tényleg muszály.

Előzmény: BartaZoli #27145 hozzászólása


Semmi sem magyarázza, hogy egy terület blokkátvezetése miatt miért csúszik az összes terület előlegfizetése. Emiatt én azt gyanítom, hogy ezt azért írják ki nagy betűkkel, hogy elvegyék az ember kedvét a blokkátvezetés indításától.

Nálam is egy táblát 2 külön blokkra osztottak, ráadásul olyan táblát, amin egy öko ket fekszik.
Mivel így az egyik részek kisebb mint 0,25 ha nem lehet rá öko-t igényelni.De ha nem igénylek rá, akkor meg kizárják az egész ket-et.

https://www.youtube.com/watch?v=ZUBDhaYF910

Előzmény: nils holgerson #5168 hozzászólásaA legelső lapon ahol be x-eled a jogcímeket, ha ráviszed az egér kurzort, és vársz egy kicsit, akkor kiírja a támogató okirat számát.

Előzmény: nils holgerson #5166 hozzászólásaPláne úgy, hogy az e-kérelem beadófelületén már 04.06 óta ott szerepel a támogatói okirat száma !!!!

Előzmény: youth #672 hozzászólásaArra való, hogy ha eltévedsz, akkor megtaláld a sort.Arra viszont nagyon.De sötétben nem tudsz vele vetni.Akkor sem ha 1 cm pontos lenne.

Előzmény: Drisa #670 hozzászólásaDe neki csak sorvezetésre kell, ahhoz meg nem kell semmi egyéb.
Simán megy SF1 nélkül, meg jelátalakító nélkül.

Előzmény: youth #668 hozzászólása


Én gs2 1800 monitorral használom, nekem tökéletes.1m alatti a pontossága.

Előzmény: Gerle #5105 hozzászólásaNálam is ugyanez a helyzet, csak én Ökoban indultam, aki rám rajzolt Kft az pedig AKG ban.
Szintén áll a helyzet 03.29 óta.
Holnap indul a beadó felület, de még azt sem tudom mit vessek, mert nem mindegy hogy nyertem vagy nem.Április végét hallottam én is de nem értem miért kell addig elhúzni.

Előzmény: Manfanatics #5048 hozzászólásaIgen.

Előzmény: .Richard. #521 hozzászólásaA 9 holdon?

Jaja, a szürke :)
Tényleg vele mi lett vajon?

Górés tengerit nem tud valaki smile lol

Előzmény: szakadtgepard #26792 hozzászólása


Azért itt nem 50% szankciók miatt tartanak vissza több milliókat, hanem pár tizezer forintok miatt.Mert pl blokkhatár változás volt az egyik táblán és 20 cm kilóg a blokkból.Emiatt visszatartanak mindent.

Előzmény: norbert.drvarga #26782 hozzászólásaHogy ez mekkora kamu szöveg???????????? Gondolom ezután elégedetten távoztál, hogy kielégítő magyarázatot kaptál.A "valaki" az gondolom nem te voltál más adatait meg nem adhatják ki. Most ez a szokásos válasz a tavalyi "az adminisztrativ ellenőrzések még nem zárultak le" helyett , mert azt már mindenki kívülről fújta.

Előzmény: 88orsolya #26729 hozzászólásaAzért nem értem, mert azt írtad az összes támogatás oda.
Feltételezem a SAPS ra gondolsz.De akkor több mint 66.67°% túligénylésnek kellett lenni.
pl 10ha helyett 16.67ha igénylés. Azért azt gondolom észre vetted volna.Ha ettől kevesebb, akkor "csak" szankció van, tehát valamit kapnod kellene.

A területalapú alaptámogatásban (SAPS), a fiatal mezőgazdasági termelőkre vonatkozó közvetlen támogatásban, továbbá a Natura 2000 területek utáni támogatásban a 2016. január 1-je után benyújtott kifizetési igénylésekre is alkalmazandó a túligénylési szankció számítása.


A jogosulatlan igénylés megállapításából eredő szankciókat – az uniós jogszabályoknak megfelelően – az egyes területalapon nyújtandó támogatásoknál elkülönülten veszik figyelembe. Az alábbiakban a Kincstár általi példákon keresztül ismertetjük az egyes támogatásokhoz kapcsolódó túligénylési szankció számításának szabályait. Az adott támogatás esetében a gazdálkodó által igényelt terület, és a Kincstár által az ellenőrzések után megállapított terület nagyságának eltérése adja a viszonyítási alapot.


1. A túligénylések során alkalmazandó szankció mértéke a fenti támogatások esetében:

a) eset: Az igényelt és a megállapított terület nagysága közötti eltérés nagyobb mint 2 hektár, vagy a megállapított területnek több mint 3%-a, de nem több mint 10%-a, akkor a támogatási összeg a megállapított eltérés másfélszeresének felével kerül csökkentésre. (Az eltérés 3 %-áig és 2 hektárig nem kell szankciót alkalmazni, amit „kedvező szankcióhatásnak” nevezünk.)

Példa:
- gazdálkodó által igényelt terület: 11,5 hektár
- ellenőrzés során megállapított terület: 11 ha
- jogosulatlan igénylés mértéke: 11,5 ha – 11 ha = 0,5 ha:11 ha = 4.54% a jogosulatlan igénylés mértéke ugyan kisebb, mint 2 hektár, de nagyobb mint 3% és kisebb, mint 10 %, így ebben az esetben a szankció a jogosulatlanul igényelt területre jutó támogatási összeg másfélszeresének a fele:
- jogosulatlanul igényelt terület: 0,5 ha
- támogatási összeg: pl. 70 000 Ft/ha
- 0,5 ha x 70 000 Ft = 35 000 Ft x 1,5 = 52 500 Ft : 2 = 26 250 Ft .

A „kedvező szankcióhatás” alkalmazása esetén, amennyiben az ügyfél a tárgyévet (2020) követő évben (2021) is jogosulatlan területet igényel, abban az esetben 2021-ban számítandó szankció mellett hozzáadódik a 2020-ban „elengedett” szankciórész mértéke is (azaz a másfélszeres értékkel számított 2020. évi szankció másik fele).

b) eset: Az eltérés több mint a megállapított terület 10%-a, de nem több mint 66,67%-a, akkor a támogatási összeg a megállapított eltérés másfélszeresével kerül csökkentésre.

Példa:
- gazdálkodó által igényelt terület: 14 ha
- ellenőrzés során megállapított terület: 11 ha
- jogosulatlan igénylés mértéke: 14 ha – 11 ha = 3 ha : 11 ha = 27,27%
A szankció ebben az esetben a jogosulatlanul igényelt területre jutó összeg másfélszerese.

- jogosulatlanul igényelt terület: 3 ha
- támogatási összeg: pl. 70 000 Ft/ha
- 3 ha x 70.000 Ft = 210 000 Ft x 1,5 = 315 000 Ft

c) eset: Az eltérés olyan mértékű a tárgyévben, amely alapján a másfélszeres értékkel számított szankció meghaladja a megállapított területre adható támogatási összeget, így támogatás adott évben nem nyújtható, továbbá a fennmaradó szankció mértékét az igénylő további közvetlen támogatásainak összegéből kell levonni. Amennyiben a fennmaradt szankciórész a naptári évét követő három évben nem vonható le, a fennmaradó összeg törlésre kerül.

Előzmény: 88orsolya #26727 hozzászólásaA válasz egyszerű.Annyira lehet igényelned, amennyire ÉRVÉNYES földhasználatid van a földhivatalban BEJELENTVE.
/Nem amennyit Juliska néni mond, nem amennyi területed van, és főleg nem amennyit a falugazdász mond, hanem amennyi be van jelentve földhasználatra./
Többre nem.Ebből ha valamennyi nem támogatható területen fekszik, akkor azt a felület nem engedi berajzolni.

Előzmény: MrPoke #4870 hozzászólása2015 ben 176 milliárd volt 5 évre ,most 340 milliárd 3 évre.
Azért ez elég nagy, még akkor is ha kicsit több pénz jár.
És 2015 ben is szinte mindenki nyert aki szántóra adta be.

Állítólag olyan nagy a keret, hogy aki be tud adni egy épkézláb pályázatot az meg is nyeri.

Előzmény: Mihály #10 hozzászólásaÚgy látom gyengén állsz a számokkal :D
Ráadásul lövésed sincs az öko-ról.
Vállalások az AKG -ban vannak.
1000 euro az kb 360.000 Ft nem 3 millió

Sziasztok,Berettyóújfaluban vagy környékén nem tudtok valakit, aki levágna 2ha édesköményt?
Tudom hogy most mindenkinek kukorica asztal van fennt, viszont busásan megfizetném a plusz munka árát is.

Előzmény: lajoskam #26447 hozzászólásaMikor kaptál határozatot a kifizetésről?

Előzmény: stamas #3998 hozzászólásaVagy kőzetgyapot helyett hőszigetelőnek :D

https://webaruhaz.valyogvakolat.hu/ISOLENA-gyapjuszigeteles-Optimal-3cm-es

Előzmény: *** HM *** #9751 hozzászólásakábelsín ??? esetleg?

Előzmény: stamas #3996 hozzászólásaElengedné bárki de sajnos nem lehet, mert a gyapjút le kell nyírni, és valahova el kell tenni.De hova?
Szemétbe nem dobhatod, mert veszélyes hulladéknak számít.

Sziasztok gyapjú felvásárlási árról van valakinek infója?

Előzmény: öcsi 1986 #26166 hozzászólásaAzért ez gyanús...be lett adva egyáltalán?

Előzmény: RkTomi #605 hozzászólásaKösz, de valóban nem működik ezen a frekin.
Be engedi állítani, csak nem talál sf1 jelet.

Előzmény: Földönfuto #26092 hozzászólásaMost AKG vagy szálas fehérje,vagy mindkettő?

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Növényvédelmi megfigyelés, eGN-feltöltés és -módosítás  – a gazdálkodók kérdései és a szakértő válaszai
Hirdetés
100 éves tudás, magyar nemesítés: vetőmag minden létező igényre! +VIDEÓ
4 fejes Överum eke
4 fejes Överum eke

250.000 Ft

3 fejes eke
3 fejes eke

150.000 Ft

Rabewerk 4 fejes váltva forgató eke
Rabewerk 4 fejes váltva forgató eke

1.100.000 Ft

5 fejes váltva forgató eke
5 fejes váltva forgató eke

1.300.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]