Gázolaj árak 606 Ft Benzin árak 588 Ft EUR 396.98 Ft USD 341.53 Ft CHF 422.65 Ft GBP 457.88 Ft

Fórum

Álmodozó FELtörekvők

Létrehozta: KékVillám , 2011-05-03 20:52:34

Kedvencekhez Segítség

708 hozzászólás
#507 Czanik Sanyi
2011-09-19 19:54:25

A helyzet sehol sem rózsás akkor.

#506 gazda001
2011-09-19 19:51:54

Válasz #500. hozzászólásra

tudod:
bár ezt nekem is nézegetnem kellene néha naponta issmile lol

#505 KékVillám
2011-09-19 19:50:46

Válasz #501. hozzászólásra

Majd 10 év múlva....vagy ha valami tönkremegy.smile pinch
Előbb nem hiszem.

#504 gazda001
2011-09-19 19:48:33

Válasz #501. hozzászólásra

Én most fejlesztettem egy nagyot! Kicseréltem az MFK-n az összes láncot, na ez úgy megrázott hogy kb. az idénre megvolt a fejlesztéssmile lol

#503 Czanik Sanyi
2011-09-19 19:48:21

Válasz #502. hozzászólásra

Az álmaimat egy 20-as kisegítené... smile biggrinsmile thumbupcool

#502 gazda001
2011-09-19 19:46:07

Válasz #499. hozzászólásra

Vesémbe látsz Sanyi bácsi! Éppen most gondoltam rá hogy elő kellene venni a mi kis régi álmodozó topikunkat és tessék itt van. Lottó 5-ös is így menne nálad, mert utána meg arra gondoltamsmile lol

#501 Czanik Sanyi
2011-09-19 19:45:12

Válasz #500. hozzászólásra

Attól hátha jobb kedvünk lesz.. mert amit látunk átélünk.. attól sajnos nem....
Ki mikor akar géppel fejleszteni, mi módon?smile confused

#500 KékVillám
2011-09-19 19:43:02

Válasz #499. hozzászólásra

Hát inkább már be kellene fejezni lehetsmile blush

#499 Czanik Sanyi
2011-09-19 19:41:09

El kellene kezdenünk álmodozni...smile confusedsmile rolleyes

#498 KékVillám
2011-07-23 22:04:46

Válasz #497. hozzászólásra

Huh te, ne is mond az allergiát. Én meg a porra.
Múltkor fell kellet a padláson merni pár q kukoricát, azt érdemes lett volna megnézni, hogy néztem ki utána. Pedig tettet maszkot!. 1 csomag papírzsepi, kis levegőkapkodás utána, de másnap már el is múlt:)

Nincs profilkép
#497 ano
2011-07-23 22:01:03

Válasz #496. hozzászólásra

sok mindent kibírok, de ezt a szagot valahogy nem. nem tudom, ha kocsiba bejön, és beköltözik oda, akkor hetekig ezt szagolgatod. nem tudom, semmi mással nincs bajom, de ezt nem bírom.
a repce virágra meg allergiás vagyok, fasza mi?
öröm így dolgozni...

#496 KékVillám
2011-07-23 21:50:49

Válasz #495. hozzászólásra

Jah...én is néztem ma a repcét, rohad...de csipem azt a rohadó szagot, nem tom mért:)
Felénk 10-nél tuti több volt, majd hnap megnézem

Nincs profilkép
#495 ano
2011-07-23 21:46:21

Válasz #494. hozzászólásra

10 mm
rohad minden, gabona csírázik, barack reped, rohad, nem lesz ez így jó. hétfő este újra le kell fújnom almákat, mert nagy baj lesz ebből.
olyan büdös van, mintha március lenne, és rohadna le a repce őszi levele.

#494 KékVillám
2011-07-23 21:43:28

Válasz #493. hozzászólásra

Ha ezt betartják, és tényleg leszedik, és kifizetik, akkor tuti így jársz legjobban.
Perre menni ezekkel nem érdemes...eredmény évek múlva, aztán ha van esetleg ismerőse felsőbb körökben, még rá is baxol.
Ott is esett szinte egész nap?

Nincs profilkép
#493 ano
2011-07-23 19:20:58

Válasz #492. hozzászólásra

egy kollégám építkezik, és én vagyok a kőműves, mert én már láttam olyat, korábban én voltam a közműves is, de leszek még festő, asztalos, burkoló, ahogy elnézem...
nagy hajtás, kicsit eszetlenül, rendszertelenül nyomja, és már költözni is kéne... sehol sem állunk.
ribizlit majd elmesélem, persze hogy nem jelentettem föl. mert a főgeci nem volt ott, akit pedig simán elvitettem volna, az nem volt kint, hanem egyik cégtársa ült a gépen, a másik meg az embereket igazgatta. ezt a gépkezelőt meg nem aksrtam, ennek ismertem az apját, rendes ember volt, de nagyon, okos volt, olyanokat mesélt, hogy egyből megértetted, hogy miért mennek úgy a dolgok, ahogy mennek. tiszteltem. ez a fia meg olyan amilyen, namost ezt vitessem el? és akkro még én leszek a hülye, hogyhát... érted. ehhh, nem.
abba maradtam velük, hogy jövőre ingyen leszedik, megmérjük mennyi lesz, és az idei árral elszámoljuk. aztán vagy lesz belőle valami, vagy nem. most mit csináljak? áhhh...

#492 KékVillám
2011-07-23 11:18:56

Válasz #490. hozzászólásra

Milyen kőműves munka? Mit építesz?

És a ribizlis faszival mi van, aki levágta? Van valami fejlemény?

#491 KékVillám
2011-07-23 11:17:14

Válasz #489. hozzászólásra

Ezeket a "főnök mondta" sztorikat bírom a legjobban...smile lol
Ezek még az aratásra váró repcét is felszántanák, mert a főnök mondta.
Itt sajna ez a helyzet, beengedték őket, innét már el nem mennek, az tuti. Inkább mindig többen lesznek, és nagyobb területeket vásárolnak fel.

Nincs profilkép
#490 ano
2011-07-23 00:11:41

Válasz #488. hozzászólásra

nah ja, holnap szintén kőműves leszek, meg erdőre is kéne menni...
hát érdekesek ezek a sztorik, csak az a baj, hogy ez mind a mi bőrünkre megy...

Nincs profilkép
#489 ano
2011-07-23 00:01:53

Válasz #485. hozzászólásra

nem, ezt nem ismerem, nem is hallottam róla.
de ez a kettő lexion ez ezé, aki itt is van felénk.
biztos.
de volt errefelé egyébként a nagycenkiek is, ezeket a földeket, amiket ez műveli, egyszer azok is learatták. szerintem nem fizetett nekik, azt elvitték a termést. épp akkor vettem megy darabot belőle, azt arra rakták össze a bálát. nah ez is érdekes sztori. írtam nekik, hogy most mondjék már meg, hogy kié a bála, kit kell kérnem, hogy vigyék le. erre ürge, maszopos ogy képviselő volt, kib nagy okos, felhív. valami miatt fel voltam húzva, épp kollégákkal ebédelni mentünk be szhelyen az uránia udvarba, és ott kint, a menza előtt, nyár, mindenki kint ücsörög 5 étterem előtt, és ott elkapott az ékszíj. nahmondom, érted, akkor mit tegyek a bálákkal, mert mondom ugye felelősen kell őrizned, ha találsz valamit. ez ptk kötelezettséged, az nem úgy van, hogy találsz egy marák aranyat, azt szétszórod, mert akkor a tulaj rajta követelheti, teljes joggal, még akkor is, ha egyébként találtad, és egyébként ő meg mér vesztette el. tehát a felelős őrzés, az kötelezettség. mondom ürgének, aki előtte mondom szívózott velem, hogy mi közöm nekem hozzá, meg mi közöm ahhozt a földhöz, hát mondom mert az enyém, és most vettem, dehogy azt ő művelte, meg ő akarja művelni, és hogy tudtam megvenni, mikor neki elővásárlási joga van. és hogy bizonítsam be, hogy az enyém, és egyébként is.
nah mondom neki, akkor öreg, azokhoz a bálákhoz mostantól nincs hozzányúlás, birtokvédelmet kérek jegyzőtől, és egyébként felelősen őrzöm, egészen addig, amíg a tulaj nem igazolja, hogy az övé, egyesével, és egyébként az őrzés költségeit meg levonom, úgy viheti el. kiakadt, de hallottam, hogy kattognak a fogaskerekek. aszondja, ne őrizzem, majd elviszi. mondom neki, rendben, de akkor ezt adja írásba, hogy nem kell őrizzem, nem fog engem okolni, hogy ha eltűnik, vagy valmai baj lesz vele, mert mondom én innen kezdve nem felek érte. erre szntén kiakadt, dehogy akkor biztos tűnik el belőle, meg hozzá ne merjek nyúlni, meg ilyesmi. hát mondom öreg, akkor most őrizzem vagy ne őrizzem, döntsd el, azt úgy lesz. de röhögök, kollégáim a hasukat fogták, hogy ki a nyomorulttal beszélek, és kit oktatok, igen nagy volt. és ez ment fél órán keresztül.
de velük egy másik sztprim is van.
itt beszélgetek kint a ház előtt a hídon valakiel, jön egy permetező. ismeretlen volt, azt meg megnézed. meg valahogy láttam, hogy gépkezelő is úgy néz. meg is áll, kiszáll, egy ilyen légifotós térképet hoz, hogy magyarázzam el neki, hogy erre a földre hogy talál oda. nézem, hát mondom mer itt mit akarsz? azt mondja, hogy a főnöke küldte nagycenkről, hogy ezt le kell permeteznie. repce volt benne. mondom neki, erre meg erre van, megköszöni, és utánaszólok, hogy de jó legyen ám, mert az a föld az enyém, jól lefújja ám. de így, a táblába volt ennek az osztárknak is, de a zöme az enyém. traktoros érted, azt mondja, hogy neki mondták, ő nem tud mit tenni, neki menni kell. mondom neki, nincs gond, csak jó legyen. :) hihetetlen, nem is értem mit kóvályogtak ezek itt. azóta mondjuk ezek kikoptak innen.
áhh, vicc.

#488 KékVillám
2011-07-22 23:51:09

Válasz #487. hozzászólásra

Hát nem semmi, az tuti.
Tényleg, ezek az osztrákok itt baxák a rezet, huzzanak haza a ....be. Hány magyar család tudna megélni abból, amit használnak. De nem is az a bosszantó, hanem hogy annyi van neki, hogy nem ér ide learatni. Ez a repce is, amit vágtak, már rendesen ki volt pörögve, jött közötte az árva kelés.
Több ezer hektárral itt szórakoznak, elég lenne annak 1000 is, abból is bőven meggazdagszik.
Aztán a magyar gazda meg hol szerezzen földet??? Mert itt már nincs, az tuti...és ez csak rosszabb lesz.
De most már tényleg megyek, mennek lefele a szemeim.
Jó éjtsmile cowboy

Nincs profilkép
#487 ano
2011-07-22 23:42:39

Válasz #484. hozzászólásra

én is itt nyomom a környéken, és osztatlan közösök, meg ilyesmi. és mondom, az elődjével, a német gyerekkel megállapodtunk, hogy akkor mit hogyan, meg közbe meg is vettem már sokat, és akkro jött ez, és elkezdte nekem vetíteni, hogy akkor holnaptól hogy lesz.
én meg mondtam neki, hogy a hülyék a másik sorba állnak.
és elkezdte nekem üvölteni, hogy mit gondolok én, meg ki vagyok én, meg ilyen. de érted, így. hát mondom öreg, szopjál szart, és szarjál sünt.
áhh, tróger. osztrákok közül csak a szemetjét fújja erre a szél. a disznószar ott fityeg a szája szélén, és azt hiszi, hogy mindent megtehet. aztán belémfutott, nekem meg azt tanították, hogy a másé ne kelljen, de a sajátoméra vigyázzak, nah és elmondtam neki, hogy egyrészt az enyém, másrészt vannak szerződések éppen az ő cégével, harmadrészt ha szépen megkér, akkor gondolkozzunk. és mondja, hogy az a szerződés érvénytelen, mert azt az előző tulaj írta alá. egy fiatal ügyvéd nő volt vele, ránéztem, és mondtam neki, hogy polgárjogból némi képzés ráférne az ügyfelére, az meg csak bólogatott.
áhh, sík ökör az ürge.
de olyat csinál hát látom itt is, huhh. pénze semmire nincs, szállítókat nem fizet, össze vissza gyomirtóz, rozsot levágta, de repcéje kint van, ott, aminek szomszédjába mi mondjuk 3 hete már levágtuk, vagy nem tudom mikor, szóval nagyon böszme szerintem. nem is értem hogy dolgozik. egy embere van, de úgy képzeld el, gyerek 3 év alatt odáig jutott, hogy mercivel furigáz, igaz egy leszakadt 10 éves e-s merga, de azért ha én lennék a főnmöke, megkérdezném, hogy mégis öreg, hát mi a picsából járkálsz te makkos bőrcipőpe mergával munkaidőbe.
de mondom, az elődje, egy fiatal német gyerek, hát az csúcs volt. jószándékú volt, de úgy nekifutott a falnak, hogy csak nah. vadkár miatt, naehmeg mert a homokon mégse olyan élvezet dolgozni, meg a tulaj évekig nem adta bérbe, itt állt 600 ha föld parlagon. de nagyon évekig. azt bejött ez a gyerek, vsalami hororr pénzért kibérelte, otthon mindent flszámolt, feleség, gyerek valahol félúton, előre kifizett 5 éves bérletet, és bevetette szotyival. nahmost mondanom sem kell, szotyi sehol, parlagfüvet meg még nem láttál ilyet, de így ahogy mondom. durva. első év. nem baj, majd második jobb lesz. beveti búzával. aratás, levágja, letárolja, de nem a magrárban, hanem régi silódombok között. jön a vihar. mondom le kéne takarni, hát segítsünk, hozz fóliát, azt. nem, nem kell, mert nem lesz eső. persze szarrá ázik. másnap jön, takarjuk le. mondom most szerntem nem kéne, hanem vinni kéne szártóra. nem, nem vészes, takarjuk le, nem lesz gond. letakarjuk, de már akkor büdös volt. három nap múlva elhozta otthoni kaminonját, kezdi felmerni. hát ne tudd meg, olyan moslékot sem láttam még. de nem számít, felmerte, és elvitte valahová. namost ezt 600 ha-ról, igaz nem volt jó termése. és így ment még 1 év, aztán órisái csőd, mondom mindene ráment, feleségét egyszer láttam, nomrális kis német kiscsaj volt, hát persze hogy megúnta. eladta a cégét, ekkor jött ez az osztrák, ez meg elment romámniába. de most olvastam, hogy ott meg kruva nagy lóvét lenyúlt. szegény gyerek, őt sajnálom, bár neki sem volt itt semmi keresnivalója. de legalább szerencsétlen volt, és az viszont igaz, hogy 24 órából 24-et ült a gépbe.

#486 KékVillám
2011-07-22 23:41:57

Na jól van, én elteszem magam holnapra.
Jó éjtsmile cowboy

#485 KékVillám
2011-07-22 23:31:26

Válasz #483. hozzászólásra

Nem, ez a 70Ha-os ez géppel nem jön ide, de neki nincs is kombájnja, csak traktorjai vannak Ausztriában, De ennek nem ez a fő tevékenységi köre, valami építőipari vállalkozása van, sokan járnak ki dolgozni hozzá, asszem Pöll-nek szokták hívni. Ez csak szerzett valahogyan itt 70Ha-t, és bérbe művelteti egy Vasvári gazdával, őt nem ismered? Vasváron átmész a vasúton, és jobbra van a telephelye meg szárítója, 3 lexionja van.
Akkor lehet, hogy az a fasz hozta a 2 lexiont, nem tom...

#484 KékVillám
2011-07-22 23:26:30

Válasz #482. hozzászólásra

Ez durva, de hogy kerültél te vele kapcsolatba?
Az úz mellett van csonk, arra csatlakoznak rá, és úgy öntöz. Nemrég fúrták, pár éve.

Nincs profilkép
#483 ano
2011-07-22 23:24:20

Válasz #481. hozzászólásra

és ez a másik osztrák, akinek 70 ha-ja van, ez akkor mire hozott be kettő lexiont?
vagy akkor ki hozta azokat be?
mert szeirntem éppen ez a kukoricás hozta be, ezek rohangáltak itt felénk, de még itt is fönt van a repcéje.

Nincs profilkép
#482 ano
2011-07-22 23:21:22

Válasz #480. hozzászólásra

akkor ott gyakran úszik neki a vízbe, ennek igazán örülök.
és egyébként tavaly hogy öntözte a kukoricát?
hivatalosan bejelentette, és fizette a kivétet, vagy csak belenyomták a szívócsonkot a rábába, azt jött a víz?
rühellem ezt a mocskot.
a saját házamba üvöltött velem, és nekem akarta megmagyarázni, hogy merre folyik a margit sziget. érted, nekem mondta, hogy akkor mostantól melyik földet művelhetem én, és melyiket műveli ő. aztán mondtam neki, hogy nézze meg az útlevelét, hogy ki bocsátotta ki, és most hol van, és kibasztam a házból. az udvaron meg egy rottweiler várta, alig tudtam kiszedni a szájából, de már megbántam, hogy kiszedtem. pontosan tudta az a kutya, hogy mit érdemel a mocsok.
utolsó szemét egy fasz, de így ahogy mondom.
nyomorult tróger, ide hordja be ausztriából egy szennyvíztelep iszapját.
de ennek az elődje, akitől megvette ezt a céget, az meg egy német gyerek volt, nah az meg úgy volt balfasz, ahogy volt. innen elment romániába, traktort lábon levitte, és csodálkozott, hogy lekopott a gumi. és most olvastam valahol, hogy ott meg valami Isten tudja mennyi számlát nem fizetett ki szállítóknak, meg mennyi pénzt beszedett, és lelépett a zsével. de valami brutál összeget olvastam.

#481 KékVillám
2011-07-22 23:08:05

Válasz #479. hozzászólásra

Jah, igen, erre mondtam...
Oszkóinak 600-as gumihevederes van...
Máshol el sem hiszik, milyen gépek járnak erre fele, meg milyen nagyágyúk vannak.

#480 KékVillám
2011-07-22 23:06:11

Válasz #477. hozzászólásra

Nem, neki is saját földje van. Nem tom menniyre vagy jártas erre, P.molnári meg Rábahidvég között az szinte mind az öve, több, mint 100ha.
Ezeknek, akinek a Johnik vágták, ennek meg így darabokban van, de eldugva a sorok mentén, meg faluk mögött egy 12ha, egy 30, meg egy 24 Ha-os darab.

Nincs profilkép
#479 ano
2011-07-22 23:04:36

Válasz #478. hozzászólásra

erre mondtad, hogy a gsd-é, nem?
mert az oszkói embernek is van egy ilyenje, ha jól tudom.

#478 KékVillám
2011-07-22 23:02:52

Múltkor meg Gyanógeregyénél egy 770-es Lexion aratott, raktam fel arról is képet, azt te láttad?
Itt van ni:

Nincs profilkép
#477 ano
2011-07-22 22:59:40

Válasz #475. hozzászólásra

meg mikor a pénzt kell elkölteni, gondolom akkor
és ennek a másiknak, akinek kukoricája volt, annak is van arrafelé földje, vagy az ennek a másiknak a földjén csinált tavaly kukit?

#475 KékVillám
2011-07-22 22:56:20

Válasz #474. hozzászólásra

Nah ja, és van egy 3. is:)
A sorok-parton van neki 70Ha.
De ő vasváriakkal művelteti, és csak aratáskor dugja ide a képét.

Nincs profilkép
#474 ano
2011-07-22 22:50:54

Válasz #473. hozzászólásra

jah, ez a tökös ember.
mert ez hozott be kettő lexiont, itt nyomorultkodtak felénk is, szóval akkor van egy harmadik is?
sose hallottam még róla...
látjátok többiek?
ez van itten, úgy jönnek ezek ide, mint a zsizsikek.

#473 KékVillám
2011-07-22 22:44:56

Válasz #472. hozzászólásra

Püspökmolnári, meg Rábahídvég között volt hibridkukorica, most meg tök van.
De nem az az osztrák. Az megint más...smile blink

Nincs profilkép
#472 ano
2011-07-22 22:42:07

Válasz #470. hozzászólásra

tavaly ott püspöki felé, vagy zsennye környékén, vagy valahol volt neki hibrid kukoricája, nem az?

Nincs profilkép
#471 ano
2011-07-22 22:40:20

Válasz #470. hozzászólásra

nem egy RA kezdő rendszámú kocsival szokott rohangálni?

#470 KékVillám
2011-07-22 22:35:51

Válasz #468. hozzászólásra

Vasvár környéke, van nekik több darab is, de nem tom mi a nevük

#469 KékVillám
2011-07-22 22:34:07

Válasz #465. hozzászólásra

Egy osztráknak vágta, csak bérbe megy, nincs nekik saját.

Nincs profilkép
#468 ano
2011-07-22 22:34:05

Válasz #466. hozzászólásra

de hol, melyik osztráknak, merrefelé?
hogy hívják az osztrákot?

#467 Czanik Sanyi
2011-07-22 22:33:29

Válasz #461. hozzászólásra

Maradok az enyémnél.smile lolsmile biggrin

#466 KékVillám
2011-07-22 22:32:58

Válasz #464. hozzászólásra

Most itt vágtak nálunk, de mennek minden fele ahova hívják őket. Bérbe mennek mindig. Mondta a srác, németo., szlovákia, románia, magyaro. ingáznak állandóan.
Am egy osztráknak vágták, mert szegénykémnek csak "csak" 2 600-as lexionja van, és nem ért ide velük.
Szal német cég vágta az osztrák cégnek MAGYARORSZÁGON.
Irónikussmile cowboy

Nincs profilkép
#465 .grün
2011-07-22 22:31:31

Válasz #463. hozzászólásra

mennyi földje van ennek felétek ? vagy csak bérmunkázik?

Nincs profilkép
#464 ano
2011-07-22 22:29:03

Válasz #463. hozzászólásra

és hol dolgoztak ezek errefelé?
kinek vágtak?

#463 KékVillám
2011-07-22 22:26:08

Válasz #462. hozzászólásra

http://www.kreulinger.com/

Nincs profilkép
#462 ano
2011-07-22 22:21:30

Válasz #461. hozzászólásra

kiké ez a gép?

#461 KékVillám
2011-07-22 22:10:20

Nah frissítsük fel a régi topicot, nehogy megint szétsmile offtopicoljuk a többit:)
Felénk ma ilyen "szörnyetegek" arattak:

Srác nagyon jó arc volt, beültem mellé 1 kanyarra, hát nem semmi gép:)
Ha olvassa véletlenül, innét is üdvözlöm és kösz az élménytsmile cowboy

#460 Dominator 106
2011-06-28 07:26:08

Na van valami eredmény??

Nincs profilkép
#459 ano
2011-06-25 22:14:41

Válasz #456. hozzászólásra

úgy képzeld el, mondjuk 150 magas ürge, 30 kiló, szemüveges, és szívja a cigarettát mint ökör.
felélegyintésből is súlyos testi sértés lenne, én meg nem vagyok ilyen. igen nagy baj, ha az eszemmel nem tudok elégtételt venni, nem nagyon volt még ilyen az életben, ha éveket kellett várni, én ráérek...

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Saját tudattal rendelkező MI-t véletlenül nem lehet létrehozni, csak direkt
Saját tudattal rendelkező MI-t véletlenül nem lehet létrehozni, csak direkt
Palkovics László szerint a jelenlegi struktúrában valószínűleg nem ébred...
A szakember kimondta, mi a baj a hazai burgonyaágazattal
A szakember kimondta, mi a baj a hazai burgonyaágazattal
A következő 5–7 év kiemelkedően nehéz időszak lesz a magyar burgonyatermelés...
New Holland T7.210
New Holland T7.210

25.950.000 Ft

Eladó Kirovec K700A
Eladó Kirovec K700A

6.200.000 Ft

Fliegl aprómagszóró
Fliegl aprómagszóró

350.900 Ft

Wyandotten kakasok
Wyandotten kakasok

10.000 Ft