kiskertész adatlapja

Becenév: kiskertész
Csatlakozott: 2008-02-20 16:56:50
Utolsó belépés: 2021-07-27 23:08:56
Fórum hozzászólás: 901

Fórumhozzászólásai

Előzmény: ME109G14 #3818 hozzászólásaNyugodj meg, attól megnyugszol.
Mi az a kupi vagyok dolog? Ehhez nem vagyok elég iskolázott..
Az valami olyasmi mint a retek kupec?

Előzmény: ME109G14 #3813 hozzászólásaA napraforgó meg a repce az nem ugyanaz.... (a "retek" kupecokat meg kerüld ki, add el közvetlenbe a xarodat, biztos menne.....)

Előzmény: steve.big1 #1451 hozzászólásaAzöld hálótól nem tud felmelegedni, az majd akkor kell ha jönnek a nyári 30+ fokok, ilyenkor még nem kell.

Nnnnna,

Valamikor, a hőskorban ez a fórum egy színvonalas, értelmes közösség volt, mostanra.. hm.. mostanra már nem az, kár érte..
(ja, és a Mihályaim az úrban jobban illene ide)

Előzmény: Ares 826 #9756 hozzászólása


Lassan írom, hogy te is megértsd:ezek dekalb kísérleti eredmények. A 10,7 tonna Kosd-on elért eredmény. Kosd egy község, amit a sárga pötty jelöl.
Ha még mindig nem érted, fordulj orvoshoz, vagy kérd Mihály segítségét, szerintem ezt még ő is érti.

Előzmény: Stella2 #9752 hozzászólásaA 10,7-es plecsni Kosd-on van, az nem éppen az alföld, és ez nem termés átlag, hanem dekalb fajták eredményei.

Előzmény: Mihály #9719 hozzászólásaFejezd abba Mihály, a román nem hülye, hogy drágábban vegye, mint otthon kapna, ne erőlködj ezzel, ha nem tudod mi a helyzet! Kapise?

Csak halkan jegyezném meg a komoly piaci ismeretekkel rendelkező, minden kereskedő szemétláda mentalitású fórumhuszároknak, hogy a matif novemberi ára perpill átszámolva 85 000 forint körül van, a termés bőven több a hazai igénynél, szóval örülni kéne, hogy ennyi az ár nálunk, és imádkozni, hogy minél később zuhanjon be, mert ilyen áron az export nem fog működni.. szerintem, de persze lehet, hogy nem így lesz

Előzmény: 5465 #9532 hozzászólásaÉs még büszke is vagy magadra, gratulálok. smile nonono

Előzmény: Cafi #7176 hozzászólásalóval imádkozni felesleges, engedd el..ilyen világot élünksmile thumbdown

Előzmény: Agrokópé #3584 hozzászólásaTe azt irtad le, hogy a termelő át van baxva, mert a napon szárítják, vele meg kifizettetik.
Van benne valós, évtizedes tapasztalatom...
Elnézést , hogy beleszóltam az itt mostánaban folyó akadémia szintű értekezésekhez, nem teszem többet.

Előzmény: Agrokópé #3572 hozzászólása"kiöntik aznapra" smile lolsmile lol ezjó, biztos komoly tapasztalatod van benne.

Előzmény: Ares 826 #8738 hozzászólása"Beszélgetés Reng Zoltánnal, a Hungrana Kft. vezérigazgatójával.


Bár itthon nem, de globálisan nagyon jó kilátások vannak arra, hogy a 2021-es évet is a kukoricatermesztés rekordévei között tartsuk majd számon."

Értő olvasás...

Előzmény: hadadi.andrew #8538 hozzászólásaHM.. Azok a gonosz "kupecek/felhasználók", máglyára velük..
Persze ha nem lennének akkor te pont éhen halnál...
Elég sajátos a hozzá állasod.
A "kupec" pont annyit keres a 70 000 Ft-os kukoricán, mint keresett a 40 000 ft-oson. A felhasználó most rosszabb helyzetben van, de majd behozza a végterméken, a termelő most végre jól jár, ezt az egészet meg majd az egyszerű fogyasztó fizeti meg, aztán ha majd nem tudja, vagy nem akarja megfizetni, akkor majd megint siránkozni fogunk a 40 ezren.
Szerintem ebben a rendszerben te mint termelő egyáltalán nem vagy meghatározó , a másik 3 szereplő dönti el, hogy mennyiért fogod eladni a kukoricádat, még akkor is, ha te most úgy érzed, hogy most éppen te vagy nyeregben.
Szóval ne ringasd magad abban a hitben, hogy te vagy a "főnök".. szerintem, inkább örülj neki, hogy ez van, és szurkolj azért, hogy tartson ki még egy ideig.Vagy állj be "kupecnek", az a tuti.. vagy nem? smile oops
Az meg, hogy ki milyen áron köti le az áruját, az mindig is egy szerencsejáték, nem hiszem, hogy valakinek is kést szegeztek a torkához, hogy kössön, a "kupec nek" ez egy biztos üzlet, a termelő meg az adott helyzetben jó döntésnek véli.
És persze az is lehet, hogy ősszel majd 40 ezret adnak a kukiért, ami jövő tavaszra felmegy 60-ra,vagy nem.
A lényeg, hogy egészség legyen, a többit meg még vesszük...

Aki most leköti 150-ért, azt rögtön tovább is köti, nem várja meg az őszt,(már ha normális).
Ettől még ősszel lehet akár 80-is.

Előzmény: Mihály #8254 hozzászólásaVilágos, most már mindent is erteksmile sweatdrop

Előzmény: Mihály #8251 hozzászólásaAkkor most a telephelyen álltak az üres silók mellett üresen, vagy négyessével robogtak össze-vissza? Te annyi zöldséget össze hordasz ezen a fórumon, hogy az már néha fájsmile bansmile oops

Előzmény: Ares 826 #279 hozzászólásaGabonafelekre már nem kell, műtrágya továbbra is ekaer koteles

Előzmény: A.I. #274 hozzászólásaMinden műtrágya kockázatos termék, a psó is.

Előzmény: szantofold22 #7762 hozzászólásaChichago meg a Matif is esik ...

Előzmény: szanberg #23920 hozzászólása

smile thumbupcool

Gondolom ti mind gyakorló vadászok vagytok, több évtizedes tapasztalattal.
Hihetetlen , de nem minden vadász milliomos népművészeti agyagedény..
Kár, hogy lassan közellenség lesz , aki puskát vesz a kezébe...

Vadászom, arra, hogy a vadászok sz..házi, tróger emberek, nem reagálok, a gazdálkodók kozott is van ilyen is, olyan is...

A saját , tapasztalati véleményem az, hogy a vadász(ok)soha nem fogják tudni megoldani a vadkárt,nem lehet a vadat puskával kiirtani(a rókát csapdázzák, lövik, még is van mindig), lehet mérsékelni, de ahol megfelelő élőhelyet talál a disznó, szarvas, őz, ott szaporodni fog.E mellett lőni sem lehet csak ugy a vakvilágba, minden le van szabályozva, idények vannak, keretszámok stb..
A disznó már szinte csak éjszaka mozog, éjjellátó céltávcsövet meg nem lehet használni, ergo minimális az esély meglőni, hiába ülsz kint egész éjszaka.
Sakál:ez is olyan, hogy ha be akar települni a területre, be is fog, ezt sem tudja a vadász megállapítani.Baranyában, Tolnában rengeteg van, ott csökkent a vadkár a sakálnak köszönhetően?

Előzmény: szantofold22 #749 hozzászólásaNagyon komoly, felnőttes a hozzáállásod, nagyon sz.r lehet neked, hogy mindenki meglop, átbax.
Nem is értem, miért foglalkozol egyáltalán a felvásárlókkal, miért nem oldod meg te magad.

Előzmény: ND #6915 hozzászólásaMagyar fémzárolásunál rá van varva egy kék cimke, a románnál, franciánál a zsák aljára van ragasztva, azon rajta van a csávázószer.

Előzmény: envagyok2 #21974 hozzászólásaDrága jó istenem... smile scared

Előzmény: endypapa #21955 hozzászólásaA vadászok nem lövöldözhetnek le mindent, igény szerint, áprilisban hiába szól a gazdálkodó, hogy lőjjétek a nyulat, mert lerágja a naprát, nem lehet,attól,hogysokat látni a vadból, üzemterv szerinti darabszámot lehet csak kilőni,és csak a fajnak megfelelő idényben, viszont minden talpalatnyi, éppen kiszáradt nádast, földvégi bokrost, rekkettyést fel lehet szántani.., lehetkrossz motorozni, kutyát setáltatni az erdőben non-stop, lehet drónnal zavarni a rudlit tökön-paszulyon keresztül. Divat mostanában folyamatosan csesztetni a vt-ket a vadkár, meg egyebek miatt,de nem feltétlenül csak rajtuk áll.

Előzmény: Onethespotuka1 #4274 hozzászólásaorgazdaság,kevéstől-sok évig terjedő...
legalább ne reklámozd..smile scared

2-3 napig semmi baja nem lesz

Előzmény: sopiz #16555 hozzászólásaÉrtő olvasás sokat segít...
Persze lehet, hogy a nagy arcod kitakart néhány sortsmile sweatdrop
Szanberg kolléga nem nézegeti.

Előzmény: szanberg #16549 hozzászólásaNem akarlak meggyőzni, meg vitatkozni sem(peddig lenne miről) 13 éve van közöm szárítóhoz, raktárhoz, gabonához, 4 éve a szellőztetős technikához, ha én lennék döntéshozó helyzetbe, akkor a szellóztetés felé tolnám a dolgokat.

Előzmény: szanberg #16542 hozzászólása17-ről 13,5 re mennyiért szárítasz, és mennyi sulyt vonsz le? Ez itt a zsebben marad.
Semi extra meló nincs vele, csak a plc vezérelt szellőztető rendszert kell idónként bekapcsolni(hőmérőzni, inasozni igy is ugy is kell)

Előzmény: Pont #16528 hozzászólásaJóska bácsi behozza a 18-as kukoricáját, levonsz és kifizettetsz vele mindent a 13,5-re szárításra, közbe te csak 17-re szárítod......
Ha van takarmánykeverőd, vagy a vevődnek van, semmi gond a 17%-al, azt a daráló még simán ledarálja...

Előzmény: Dns8 #16526 hozzászólásaDrága, de ezekkel lehet.
Raktár mérettől függően kiszámított szellőző alagutak,befúvó ventillátorok, és a tetőre elszívó ventillátorok.
Folyamatos terményhő ellenőrzés, melegedéskor átfuvatni (csak száraz időben), illetve időnként át inasozni, ne álljon össze a teteje.
5 méter magasan , 16-17-es vizzel betárolt kuki áprilisban még 2-5 fokos volt.

Előzmény: tri #6748 hozzászólásaÉn is azt mondtam, hogy nem gondolom korrektnek.. Viszont, ha már a nagyrészük a termeléshez nem ért(ugy csináljuk, ahogy a szomszéd, meg ahogy a fórumon irják, aztán ha nem jön be, rá fogjuk az idő járásra, vagy a nyuszira), akkor legalább az alapvető közgazdasági dolgokkal tisztába kéne lenni...
Amugy meg én kiszállok ebből a buliból, csak már nagyon zavart ez az állandó nyafogás...

Nem mondtam, hogy korrekt, tudjátok, szabad ország, demokrácia, szabad kereskedelem, meg ilyesmi.
Viszont a komp felárnak semmi köze a nettó árhoz, olyan az áfakörösöknél van. komp felárnál a komp felár alapjáról beszélünk.
Ez a derék cég úgy döntött, hogy 4500-at ad az áfakörösöknek, az őstermelőnek meg 5000-t kompfelárasan. Pont.

Előzmény: Dns8 #16516 hozzászólása17-es vizzel is el lehet tárolni, 5 méter magasan is, akár köv. nyárig is, ha van megfelelő technika (ebben is van tapasztalatom), csak legyen rá piac, aki szabvány feletti vizzel megveszi (Augusztusra 14.5-15 re leszárad)

Előzmény: 5465 #6743 hozzászólásaSzived joga nem adni nekik, a kukorica szabad áras, ha Ők igy veszik, akkor megtehetik.
Most majd biztosan kapom a "beszólásokat" , de abba kéne már hagyni ezt az örökös óbégatást, aki nincs megelégedve a kereskedőkkel az oldja meg maga a problémát, aki meg nem hajlandó-nem tud, nem akar saját maga kereskedni, az vagy hagyja abba, vagy fogadja el, hogy a kereskedő is keresni akar, és nem jótékonysági intézetként működik.smile huh

Előzmény: Dns8 #16512 hozzászólásaEngem nem kell meggyőzni, van az ilyesmiben némi tapasztalatom...,

Előzmény: Dns8 #16485 hozzászólásaAha, és már a vize is csökkent legalább 1 %-ot.... Ezt szerintem hagyjuk smile surrender

Előzmény: clanki #11117 hozzászólásade, el bír...

amúgy meg miért nem lövöldözöd le az elvetemült gazembereket, akik szamócával mernek foglalkozni rajtad kívül?
Sooookkal jobb lenne , ha egyedül nyomnád...adhatnád 5000-ért, és mindenki boldog lenne.smile surrender

Előzmény: #4600 hozzászólásaRéz nincs felszívódó

A réz az gombaölő, és a kasumin kivételeével egyedüli baktérium ölő.
Cuproxat, champion, montaflow stb. réztartalmú szerek, ezek mind kontak szerek, nem felszívódóak. Felszívódónak ott van pl az amistar, de az csak gombaölő. Ebben a takony időben a réz az mindenképp kell a baktérium miatt.

Fajtának meg a Nagykutit ajánlom.

Előzmény: #532 hozzászólása300-400 négyzetméteren nem érdemes almapaprikát csinálni, inkább pritamin vagy kápia, esetleg tv.Ha mégis almázni akarsz, akkor csípős:

Kedves Zsuzsa!

Ez itt nem az ügyfélvadászat helye, ha tud segíteni segítsen, ha nem, csak ügyfelet keres , akkor tipli.....smile mad

Előzmény: #9263 hozzászólásaszerinted érdekel vkit, hogy 5 vagy 7? Leszokhatnál erről, hogy ezen mérgeled magad, nem egészséges.............

hungrana 43000ft, szept 16 utánra, 14,5 vizre visszaszámolva, szemét levonás nincs, egyéb költségek nincsenek, csak hát be kell kocsikáztani Szabadegyházára, meg min. 250 tonna legyen (október 42000 ft)

Előzmény: #9246 hozzászólásaés még a számlát is ő adja? tuti biznisz.....

Cikkajánló


Újabb meglepetés a benzinkutakon: emelkedik az üzemanyagok ára
Újabb meglepetés a benzinkutakon: emelkedik az üzemanyagok ára
Szerdától a benzin és a gázolaj piaci ára is változni fog.
Adj egy pofont a drágulásnak – így spórolj a bevásárlás során
Adj egy pofont a drágulásnak – így spórolj a bevásárlás során
A takarékoskodás erősen ajánlott mindenkinek.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Rába steiger traktor eladó
Rába steiger traktor eladó

6.000.000 Ft

Lemken Smaragd gruber 90/300 - 0%Áfa-Leszállítva
Lemken Smaragd gruber 90/300 -...

2.900.000 Ft

Trágyaszórás az egész ország területén,  trágyaszóró,  trágya szóró
Trágyaszórás az egész ország területén,...

900 Ft

Hungarian grapes / trauben / hrozno / szőlő / hrozny/ strugure
Hungarian grapes / trauben / hrozno /...

140 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2022 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]