Gázolaj árak 657 Ft Benzin árak 618 Ft EUR 389.41 Ft USD 358.81 Ft CHF 407.83 Ft GBP 454.96 Ft

Fórum

Becenév: kiskertész
Csatlakozott: 2008-02-20 16:56:50
Utolsó belépés: 2023-09-22 20:43:16
Fórum hozzászólás: 911

Fórumhozzászólásai

Előzmény: fannika0172 #1018 hozzászólásaVégeredmény mindkettőnél ugyanaz, és mindkettőnél a hanyagság, felelőtlenség, butaság a fő kiváltó ok.
Az autóversenyzés is több áldozatot követel, mint a vadászat, drágább is, akkor azok is rohadékok, vagy ez csak ilyen vadász specialitás?

Előzmény: fannika0172 #1015 hozzászólása"elvileg iskolázott emberek olvassák ezt a fórumot" : Nem úgy tűnik....
"itt sosem lőnének le embert a vad helyet" : nagyságrendekkel többen halnak meg mezőgazdasági géppel okozott balesetekben....
"szóval talán néz szét a való világban de ne úgy hogy befogod a szemed meg bedugod a füled" :ez neked is ajánlott lenne..

Előzmény: hashtag #1001 hozzászólásaHagyd, felesleges magyarázni, aki nincs benne az kb. azt hiszi, hogy ez egy zsiros bödön, meg hogy csak semjén zsolti, csányi meg hasonlóak vadásznak....

Előzmény: Soma123 #11618 hozzászólásaGondolj bele,mi lett volna, ha még el is veted..smile wacko

Előzmény: zeli39 #13230 hozzászólásaNem akarlak se megbántani, se kioktatni, de azt vedd már (vegyük már) tudomásul, hogy senkit nem érdekel, hogy van aki 3 tonnát vág az idén is.Magyarországon a gabona piac már régen nem arról szól, hogy nálunk fizikálisan mennyi termet. Reng meg természetesen úgy nyilatkozik ahogy a munkaadói érdeke kívánja.Olyat ő soha nem fog mondani,ami árfelhajtó hatású lehetne.
Amíg nincs érdek képviseletünk, mint ahogy kb. a többi ágazatban sincs, addig arra megyünk amerre rángatnak.

Előzmény: hashtag #13219 hozzászólásaVeled ellentétben tudom.
Azt is,hogy mennyibe van.
Azt is, hogy vizes évben sokat hoz.
Azt is, hogy akinek nincs még,és most akar belevàgni az vagy stróman vagy csak szimplán hülye.

Előzmény: hashtag #13215 hozzászólása


Egyrészt hideg levegővel max felületi vizet tudsz levenni, másrészt ha akkora üzlet akkor nosza, vágj bele, harmadrészt meg, ha a g..i felvásárló-szárítós ennyire, meg mindig csak lehúz, meglop,extra profitot keres rajtad, akkor old meg magadnak, hagyd ki őket.Attól hogy picsogsz (picsogtok) itt állandóan, még nem fog változni semmi.smile oops

Előzmény: Sk Laci #406 hozzászólásaEsetleg nem rágja a gyökerét valami?(pajor)

Előzmény: :X) #11658 hozzászólásaHagyd, ez se az a fórum már, ahol értelmesen, felnőtt ember módjára lehetne megbeszélni dolgokat, esetleg kulturáltan vitatkozni. A mindenhez is jobban értők, mindent is jobban tudók világát éljük sajnos...
De biztos ez is a zorbán meg a Soros miatt van, de lehet hogy a gyerek szobákban kéne keresni a gyökereket...

Ilyenkor kéne az érdekkepviselet..., út lezárás stb, mint a Franciáknál, Hollandoknál, Lengyeleknél... stb.
Ja, hogy nálunk csak a sírás megy.. Akkor ezt be.. tuk..smile oops

Előzmény: ME109G14 #3818 hozzászólásaNyugodj meg, attól megnyugszol.
Mi az a kupi vagyok dolog? Ehhez nem vagyok elég iskolázott..
Az valami olyasmi mint a retek kupec?

Előzmény: ME109G14 #3813 hozzászólásaA napraforgó meg a repce az nem ugyanaz.... (a "retek" kupecokat meg kerüld ki, add el közvetlenbe a xarodat, biztos menne.....)

Előzmény: steve.big1 #1451 hozzászólásaAzöld hálótól nem tud felmelegedni, az majd akkor kell ha jönnek a nyári 30+ fokok, ilyenkor még nem kell.

Nnnnna,

Valamikor, a hőskorban ez a fórum egy színvonalas, értelmes közösség volt, mostanra.. hm.. mostanra már nem az, kár érte..
(ja, és a Mihályaim az úrban jobban illene ide)

Előzmény: Ares 826 #9756 hozzászólása


Lassan írom, hogy te is megértsd:ezek dekalb kísérleti eredmények. A 10,7 tonna Kosd-on elért eredmény. Kosd egy község, amit a sárga pötty jelöl.
Ha még mindig nem érted, fordulj orvoshoz, vagy kérd Mihály segítségét, szerintem ezt még ő is érti.

Előzmény: Stella2 #9752 hozzászólásaA 10,7-es plecsni Kosd-on van, az nem éppen az alföld, és ez nem termés átlag, hanem dekalb fajták eredményei.

Előzmény: Mihály #9719 hozzászólásaFejezd abba Mihály, a román nem hülye, hogy drágábban vegye, mint otthon kapna, ne erőlködj ezzel, ha nem tudod mi a helyzet! Kapise?

Csak halkan jegyezném meg a komoly piaci ismeretekkel rendelkező, minden kereskedő szemétláda mentalitású fórumhuszároknak, hogy a matif novemberi ára perpill átszámolva 85 000 forint körül van, a termés bőven több a hazai igénynél, szóval örülni kéne, hogy ennyi az ár nálunk, és imádkozni, hogy minél később zuhanjon be, mert ilyen áron az export nem fog működni.. szerintem, de persze lehet, hogy nem így lesz

Előzmény: 5465 #9532 hozzászólásaÉs még büszke is vagy magadra, gratulálok. smile nonono

Előzmény: Cafi #7176 hozzászólásalóval imádkozni felesleges, engedd el..ilyen világot élünksmile thumbdown

Előzmény: Agrokópé #3584 hozzászólásaTe azt irtad le, hogy a termelő át van baxva, mert a napon szárítják, vele meg kifizettetik.
Van benne valós, évtizedes tapasztalatom...
Elnézést , hogy beleszóltam az itt mostánaban folyó akadémia szintű értekezésekhez, nem teszem többet.

Előzmény: Agrokópé #3572 hozzászólása"kiöntik aznapra" smile lolsmile lol ezjó, biztos komoly tapasztalatod van benne.

Előzmény: Ares 826 #8738 hozzászólása"Beszélgetés Reng Zoltánnal, a Hungrana Kft. vezérigazgatójával.


Bár itthon nem, de globálisan nagyon jó kilátások vannak arra, hogy a 2021-es évet is a kukoricatermesztés rekordévei között tartsuk majd számon."

Értő olvasás...

Előzmény: hadadi.andrew #8538 hozzászólásaHM.. Azok a gonosz "kupecek/felhasználók", máglyára velük..
Persze ha nem lennének akkor te pont éhen halnál...
Elég sajátos a hozzá állasod.
A "kupec" pont annyit keres a 70 000 Ft-os kukoricán, mint keresett a 40 000 ft-oson. A felhasználó most rosszabb helyzetben van, de majd behozza a végterméken, a termelő most végre jól jár, ezt az egészet meg majd az egyszerű fogyasztó fizeti meg, aztán ha majd nem tudja, vagy nem akarja megfizetni, akkor majd megint siránkozni fogunk a 40 ezren.
Szerintem ebben a rendszerben te mint termelő egyáltalán nem vagy meghatározó , a másik 3 szereplő dönti el, hogy mennyiért fogod eladni a kukoricádat, még akkor is, ha te most úgy érzed, hogy most éppen te vagy nyeregben.
Szóval ne ringasd magad abban a hitben, hogy te vagy a "főnök".. szerintem, inkább örülj neki, hogy ez van, és szurkolj azért, hogy tartson ki még egy ideig.Vagy állj be "kupecnek", az a tuti.. vagy nem? smile oops
Az meg, hogy ki milyen áron köti le az áruját, az mindig is egy szerencsejáték, nem hiszem, hogy valakinek is kést szegeztek a torkához, hogy kössön, a "kupec nek" ez egy biztos üzlet, a termelő meg az adott helyzetben jó döntésnek véli.
És persze az is lehet, hogy ősszel majd 40 ezret adnak a kukiért, ami jövő tavaszra felmegy 60-ra,vagy nem.
A lényeg, hogy egészség legyen, a többit meg még vesszük...

Aki most leköti 150-ért, azt rögtön tovább is köti, nem várja meg az őszt,(már ha normális).
Ettől még ősszel lehet akár 80-is.

Előzmény: Mihály #8254 hozzászólásaVilágos, most már mindent is erteksmile sweatdrop

Előzmény: Mihály #8251 hozzászólásaAkkor most a telephelyen álltak az üres silók mellett üresen, vagy négyessével robogtak össze-vissza? Te annyi zöldséget össze hordasz ezen a fórumon, hogy az már néha fájsmile bansmile oops

Előzmény: Ares 826 #279 hozzászólásaGabonafelekre már nem kell, műtrágya továbbra is ekaer koteles

Előzmény: A.I. #274 hozzászólásaMinden műtrágya kockázatos termék, a psó is.

Előzmény: szantofold22 #7762 hozzászólásaChichago meg a Matif is esik ...

Gondolom ti mind gyakorló vadászok vagytok, több évtizedes tapasztalattal.
Hihetetlen , de nem minden vadász milliomos népművészeti agyagedény..
Kár, hogy lassan közellenség lesz , aki puskát vesz a kezébe...

Vadászom, arra, hogy a vadászok sz..házi, tróger emberek, nem reagálok, a gazdálkodók kozott is van ilyen is, olyan is...

A saját , tapasztalati véleményem az, hogy a vadász(ok)soha nem fogják tudni megoldani a vadkárt,nem lehet a vadat puskával kiirtani(a rókát csapdázzák, lövik, még is van mindig), lehet mérsékelni, de ahol megfelelő élőhelyet talál a disznó, szarvas, őz, ott szaporodni fog.E mellett lőni sem lehet csak ugy a vakvilágba, minden le van szabályozva, idények vannak, keretszámok stb..
A disznó már szinte csak éjszaka mozog, éjjellátó céltávcsövet meg nem lehet használni, ergo minimális az esély meglőni, hiába ülsz kint egész éjszaka.
Sakál:ez is olyan, hogy ha be akar települni a területre, be is fog, ezt sem tudja a vadász megállapítani.Baranyában, Tolnában rengeteg van, ott csökkent a vadkár a sakálnak köszönhetően?

Előzmény: szantofold22 #749 hozzászólásaNagyon komoly, felnőttes a hozzáállásod, nagyon sz.r lehet neked, hogy mindenki meglop, átbax.
Nem is értem, miért foglalkozol egyáltalán a felvásárlókkal, miért nem oldod meg te magad.

Előzmény: ND #6915 hozzászólásaMagyar fémzárolásunál rá van varva egy kék cimke, a románnál, franciánál a zsák aljára van ragasztva, azon rajta van a csávázószer.

Előzmény: envagyok2 #21974 hozzászólásaDrága jó istenem... smile scared

Előzmény: endypapa #21955 hozzászólásaA vadászok nem lövöldözhetnek le mindent, igény szerint, áprilisban hiába szól a gazdálkodó, hogy lőjjétek a nyulat, mert lerágja a naprát, nem lehet,attól,hogysokat látni a vadból, üzemterv szerinti darabszámot lehet csak kilőni,és csak a fajnak megfelelő idényben, viszont minden talpalatnyi, éppen kiszáradt nádast, földvégi bokrost, rekkettyést fel lehet szántani.., lehetkrossz motorozni, kutyát setáltatni az erdőben non-stop, lehet drónnal zavarni a rudlit tökön-paszulyon keresztül. Divat mostanában folyamatosan csesztetni a vt-ket a vadkár, meg egyebek miatt,de nem feltétlenül csak rajtuk áll.

Előzmény: Onethespotuka1 #4274 hozzászólásaorgazdaság,kevéstől-sok évig terjedő...
legalább ne reklámozd..smile scared

2-3 napig semmi baja nem lesz

Előzmény: sopiz #16555 hozzászólásaÉrtő olvasás sokat segít...
Persze lehet, hogy a nagy arcod kitakart néhány sortsmile sweatdrop
Szanberg kolléga nem nézegeti.

Előzmény: szanberg #16549 hozzászólásaNem akarlak meggyőzni, meg vitatkozni sem(peddig lenne miről) 13 éve van közöm szárítóhoz, raktárhoz, gabonához, 4 éve a szellőztetős technikához, ha én lennék döntéshozó helyzetbe, akkor a szellóztetés felé tolnám a dolgokat.

Előzmény: szanberg #16542 hozzászólása17-ről 13,5 re mennyiért szárítasz, és mennyi sulyt vonsz le? Ez itt a zsebben marad.
Semi extra meló nincs vele, csak a plc vezérelt szellőztető rendszert kell idónként bekapcsolni(hőmérőzni, inasozni igy is ugy is kell)

Előzmény: Pont #16528 hozzászólásaJóska bácsi behozza a 18-as kukoricáját, levonsz és kifizettetsz vele mindent a 13,5-re szárításra, közbe te csak 17-re szárítod......
Ha van takarmánykeverőd, vagy a vevődnek van, semmi gond a 17%-al, azt a daráló még simán ledarálja...

Előzmény: Dns8 #16526 hozzászólásaDrága, de ezekkel lehet.
Raktár mérettől függően kiszámított szellőző alagutak,befúvó ventillátorok, és a tetőre elszívó ventillátorok.
Folyamatos terményhő ellenőrzés, melegedéskor átfuvatni (csak száraz időben), illetve időnként át inasozni, ne álljon össze a teteje.
5 méter magasan , 16-17-es vizzel betárolt kuki áprilisban még 2-5 fokos volt.

Előzmény: tri #6748 hozzászólásaÉn is azt mondtam, hogy nem gondolom korrektnek.. Viszont, ha már a nagyrészük a termeléshez nem ért(ugy csináljuk, ahogy a szomszéd, meg ahogy a fórumon irják, aztán ha nem jön be, rá fogjuk az idő járásra, vagy a nyuszira), akkor legalább az alapvető közgazdasági dolgokkal tisztába kéne lenni...
Amugy meg én kiszállok ebből a buliból, csak már nagyon zavart ez az állandó nyafogás...

Nem mondtam, hogy korrekt, tudjátok, szabad ország, demokrácia, szabad kereskedelem, meg ilyesmi.
Viszont a komp felárnak semmi köze a nettó árhoz, olyan az áfakörösöknél van. komp felárnál a komp felár alapjáról beszélünk.
Ez a derék cég úgy döntött, hogy 4500-at ad az áfakörösöknek, az őstermelőnek meg 5000-t kompfelárasan. Pont.

Előzmény: Dns8 #16516 hozzászólása17-es vizzel is el lehet tárolni, 5 méter magasan is, akár köv. nyárig is, ha van megfelelő technika (ebben is van tapasztalatom), csak legyen rá piac, aki szabvány feletti vizzel megveszi (Augusztusra 14.5-15 re leszárad)

Előzmény: 5465 #6743 hozzászólásaSzived joga nem adni nekik, a kukorica szabad áras, ha Ők igy veszik, akkor megtehetik.
Most majd biztosan kapom a "beszólásokat" , de abba kéne már hagyni ezt az örökös óbégatást, aki nincs megelégedve a kereskedőkkel az oldja meg maga a problémát, aki meg nem hajlandó-nem tud, nem akar saját maga kereskedni, az vagy hagyja abba, vagy fogadja el, hogy a kereskedő is keresni akar, és nem jótékonysági intézetként működik.smile huh

Előzmény: Dns8 #16512 hozzászólásaEngem nem kell meggyőzni, van az ilyesmiben némi tapasztalatom...,

Előzmény: Dns8 #16485 hozzászólásaAha, és már a vize is csökkent legalább 1 %-ot.... Ezt szerintem hagyjuk smile surrender

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Hirdetés
Készüljünk fel a repce tavaszi kártevői elleni védekezésre!
Készüljünk fel a repce tavaszi kártevői elleni védekezésre!
A rovarölő szeres védekezés ideje már február végén, március elején esedékes...
Talajjavításra van szükség? Ezeket az alapelveket kövesd!
Talajjavításra van szükség? Ezeket az alapelveket kövesd!
A talaj jó működéséhez élővilág, víz és szerves anyag szükséges.
Fehér akác és Szürkenyár csemete
Fehér akác és Szürkenyár csemete

25 Ft

Kukorica tisztított,  szárított 1 kamion mennyiség
Kukorica tisztított, szárított 1 kamion...

6.500 Ft

400/80 R28
400/80 R28

120.000 Ft

Tetőszerkezet tácsos tetőszerkezet
Tetőszerkezet tácsos tetőszerkezet

250.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]