Fórum
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
Az NGM szerint sikeresek a kormány árcsökkentő intézkedései
A minisztérium folyamatosan figyeli a piacot, és fellép a szabályokat megszegő...
Sajtóközlemény

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.
708 hozzászólás
Válasz #457. hozzászólásra
áhhh nem, ez nem polgári ügy...
ez bűncselekmény.
az pedig lefut ám, pláne ha egybe is van minden, ott nem faszoznak az emberrel. de nekem már az is életem öröme lenne, ha rabosítanák ezt a köcsögöt. tudod, mikor belenyomják az ujjad a tintába, fénykép előröl, oldalról, meg dns minta. kemény ám, ott mindenkinek megremegnek a lábai, lehet ám ott dadogni rendesen.
nah mindegy, ma nem hívott, pedig gondoltam neki fontosabb mint nekem, hát ha holnap se, akkor hétfőn útban a rendőrség felé felhívom. ha előbb odaér a parkolóba, mint én, akkor megvárom, ha elkésik, akkor beszívta.
no mindegy.
Válasz #454. hozzászólásra

de ilyen is volt már. mindenképpen próbálj vele megeggyezni, első körben ha nem sikerül akkor bele a repcéjébe, búzájába stb, a jogi út jó csak kb 100-150 év mire vége van
szóbval az qrva macerás, ügyvédek, elnapolás, fellebbezés, megítélés, nem fizet, másodfok , perújrafelvétel, helyszíni szemle, tanúmeghallgatás, megnemjelenés, soroljam még ősz öreg ember leszel mire vége lesz.
nem mondtam és hogy a véletlen az mentesség dehogy is
Az ilyen nem véletlen.
Először jogi úton, azután..
Hát ez tényleg durva...ilyet.
Kérd meg tőle rendesen az árát, sőt.
Ha meg nem akar fizetni, Gazdának igaza van, beleállni a repcébe, aztán egy 10Ha-t lekapni.
Válasz #453. hozzászólásra
de azért 1 heki ribizlit véletlenül nem lehet learatni, érted.
én nem hiszek abba, hogy véletlenül beleakadhat az ember f.rka valami idegen p.nába, és ez mentség volna. nem szokott ilyen történni.
kérlek az volt, hogy simán leszedte. már öreg ribizli, jó 10 éves, de épp tavaly, idén kezdtünk rá több figyelmet fordítani, mert amikor 60 ft volt egy kiló, akkor nem akkora élvezet leszedni.
de már épp lett annyi energia, meg kedv, hogy akkor csináljuk, ha már egyszer ott van, akkor mér ne. és meg lett metszve, kis műkaka is került rá, szóval kezdtük feltámasztani.
hát gondolta akkor most.
nameg annyira nem a mezsgyét vágta el, mert mondjuk ahol én vagyok a szélső a 12-13 sorommal, és ő meg mellettem másik oldalról, ott a közös mezsgyét úgy elvágni, hogy éppen 12 sorral mész mellé, az azért érdekes.
azt hitte, gondolta, hogy hát úgyse kell ezeknek, úgy is itthagynák, mer mér ne hagynák itt, és akkor mérne szedném le, hátvégülis mérne, aztán ha meg reklamál, akkor meg hát majd úgyis lerázom, mert én vagyok a nagy Mérnök Úr. ahogy tsz időkbe régről, de a maszek időkbe meg 15 éve leráz mindenkit magáról, aki megkérdi, hogy mégis akkor hogy is van az elszámolás...
nagy gyümölcsös volt tsz időkbe errefelé, és azt 50-100 ember ugye részarányba, namost ez intézte a permeteztetsét, szedést, értékesítést, képzelheted mi maradt belőle.
és még most is vannak, akik ezzel dolgoznak. én telepítettem magamnak gyümölcsöst, meg van egy öregebb vagy 4 hektárom, hát az összesre nem költök annyi permetezést, mint amit ez leszed 1 hektárról. pedig én nem értek hozzá, és nem kontakt meg olcsó szerekkel fújom, mert meló mellett nem tudom napnta nézegetni, hanem 10 naponta technológiát tolok, ha olyan az idő, és tudok menni. bárkinek meg merem mutatni, persze, sírok hogy lisztharmat, de azért az nem annyira, hogy ne lenne vesszőm jövőre, szóval 1 hektáron van 10 fám, amin van összesen 30 db lisztharmatos vesszőm. nah és ezt így tolom, de mondom, olcsóbban fújom, mint amit ez leszed.
nah, egy szónak is száz a vége, eddig nem futott bele pofonba, azt hitte most sem fog.
hogy honnan tudom? hát van elég bizonyíték, fénykép, vido, a gép nyoma, nameg a csicskása is bevallotta, hogy hát ők voltak, hát hogy nem gondolták, hogy... meghát "nem vót ám rajta semmise, ott is hagyták vóna, ha nem lett vóna ott a gíp". hát mondom öreg jobban jártál volna, ha ott hagytad volna. ennyi.
áhhh, csürhe.
Válasz #451. hozzászólásra
sztem van neki ott a közelben biztos búzája, repcéje, kukoricája vagy valamije, be lehet ott hajtani többet is.... De előtte azért ki kellene deríteni hoyg mi is volt, szándékosan történt vagy ott van az ő ribizlije is mellette és a cucfrüher elnézte a megyét és belenyesett a szomszédéba is, vagy mi a lófax volt az oka a melléaratásnak??? De mindenképpen fizessen még akkor is ha véletlen tévedés volt. Én egyszer a haver apjának vetettem (volna) búzát, és elbaxtam, a szomszédét húztam el
Válasz #451. hozzászólásra
jaja énis biztos elverném...
Válasz #444. hozzászólásra
Bazzxki, ez nagyon durva.
És hogy derült ki, hogy ő volt?
Mit mondott az embere, akit felhívtál?
Ez kemény...nah a rendőrség ezekkel szemben ahogy fellép ,főleg ha van ismerőse. Több év tárgyalás, végén meg kifizettetik a perköltséget, szal szánalom az egész.
Hát csak kifizeti, nem lehet akkora tróger.
Ha meg nem fizet, én a helyedben az utolsó garast is kiverném a tuskójából...
Válasz #449. hozzászólásra
letegezem, ebbe biztos lehetsz...
de most érted, ez 1 guriga.
nem is értem, szóval ez nem 3 szem cseresznye.
eszem megáll.
remélem csicskása megmondja neki, hogy elég ingerülten kerestem, ha nem hív fel, bemegyek hozzá személyesen, és bekopogok, akkor, amikor épp a vasárnapi ebédhez ül le.
Istenverte barma...
Válasz #448. hozzászólásra
Drukkolok neked hogy sikerrel járj!!!!
Válasz #447. hozzászólásra
ilyen.
tudod, vannak ilyenek, akik mindent megúsznak, mindig olyan kis nyomorultak, és úgy adják a dolgot, hogy ők aztán soha...
hát most igen.
most visszanyal a fagyi.
Válasz #446. hozzászólásra
Jó nagy majom azért...
Tavaly előtt egyik ismerősöm is így járt, igaz neki csak a kaszálóját kaszálta le valaki és be is hordta....
Hogy lehetnek ilyenek? Nekem eszembe sem jutna.
Válasz #445. hozzászólásra
a csicskásával beszéltem.
remélem holnap felhív a parasztja, mert ha nekem kell, akkor érte megyek, és a nyakára tekerem a telefonvezetéket.
áthúztam volna még a térerőn keresztül is.
rendőröket kihívtam, jegyzőkönyv, ha hétfőig nem ér ide az árával, akkor feljelentem.
világ életében ilyen mocskos volt, még tsz elnökként is.
azt hiszi mindent lehet, mindig megúszott mindent, mindenkit átbaszhatott, mindenkit meglophatott.
hát most belefutott.
és nem fogok tőle többet kérni, mint a sokévi átlagtermés × idei kiskereskedelmi ár.
vagy inkább kérjem tőle kifőzött pálinkába?
széjjelszabom, ha nem hív fel.
Válasz #444. hozzászólásra
Húúú az kemény...beszéltél vele?
ezt képzeljétek el.
a szomszédom tegnap learatta az 1 ha fekete ribizlimet.
így ahogy mondom.
fogta, odament, és learatta.
szó nélkül, érted, de köze nem volt hozzá, semmi.
csak úgy.
namost mit csináljak vele?
ilyet még nem b...tam.
holnapra itt a szedők, ma este megyek ki, hogy akkor kijelölöm, mit hogyan, mimennyihányméter, és le van aratva.
ilyet még nem dugtam.
holnap meg majd a szántóföldeket aratják le, vagy mi?
Válasz #438. hozzászólásra
reméljük segít!
Válasz #440. hozzászólásra
3500-ért fújták.
Válasz #439. hozzászólásra
Az igen...nem semmi.
Válasz #438. hozzászólásra
Mennyiért fújták hektárját ?
Válasz #436. hozzászólásra
asszem 3 év, több mint 30.000 hektár.
Válasz #435. hozzászólásra
Ez az akció hektáronként 15000-be fájt nekem összesen.
Remélem, használ valamit.
Válasz #433. hozzászólásra
Jah és 300L-el fújta.

Itt van a kép, megörökítettem:
Válasz #430. hozzászólásra
meg szabad kérdezni hogy mibe fáj hektárja egy ilyen akciónak (anyag+ munkadíj minden együtt)???
olvasd el a 429-est légyszi!
Válasz #430. hozzászólásra
itt lovagolt felénk az egyik, akkor a másik volt?
az újabb vagy a régebbi volt ott?
mennyi vízzel mentek?
Válasz #431. hozzászólásra
minden ami csak létezik ezen a földön, az mint itt jár nálunk.
rohadjanak meg.
Válasz #427. hozzászólásra
A-a, nem ismerem őket, velük még nem volt harcom.
Én egy vadásznak szóltam, annyit tett, hogy rakott a föld szélére egy lest, azt mondta majd sűrűbben kijárnak, meg majd ad vadhúst.
Am mikor beszélsz velük? Kíváncsi leszek, mit mondanak...
Disznó vagy szarvas?
Hál Istennek sikerült ma a permetezés.
Dammann meglöttyintette gyorsan.
Válasz #424. hozzászólásra
legyen igazad, a repce batakarítás rovatban betett képeidhez írtam kérdést
Válasz #422. hozzászólásra
Mi is jövőhét végén aratunk.
Válasz #426. hozzászólásra
őket nem ismered?
"Agrárgazdálkodók a Vadkárok Megelőzéséért Vas Megyei Egyesülete"
képviseli: Horváth Mihály
nincs valami kontaktod hozzájuk?
háborúba indulok...
Válasz #425. hozzászólásra
Az oszkóiak jönnek délután.
Válasz #421. hozzászólásra
végülis a sárváriak vagy oszkóiak mennek/voltak?
dehogy vágod jövő hét elején.
mert milyen? sárgul, oké, rendben, de még alapvetően nyers, nem? még csak színeződik, még látsz zöldebb foltokat messziről is. el nem hiszem, hogy találsz száraz becőket, vagy csak egyet, kettőt. még odébb van a vágás, szerintem jövő hét vége, esetleg de még odébb.
a gond az lesz, hogy nézzétek meg, egybeérik itt minden, a búzának már nincs levele! lesz itt kurjongatás a gépek után.
nah, nem ittam, eltettem aratás utánra. vagy jókedvűen, vagy búslakodva...
Ja-ja, nem baj, ha kicsit vizesebb, de legalább megvan, és nem veri ki a szél
Válasz #421. hozzászólásra
ma nérzem érik erőteljesen, a héten még megkapja a 30-32 fokot, sztem a hét végén vagy a jövő hét elején vágni kell főleg ha még a szél is baxzogatja, akkor inkább vágom 10-12 vízzel mint hogy kiverje
Válasz #420. hozzászólásra
Jah, néztem én is.
Az a rohadt szél, hogy annak mindig fújni kell.
Rem azért hnap nem fog tombolni...mondjuk légzsákos a gép, de akkor is.
Válasz #419. hozzászólásra

küld hozzám is! csüt. után szelet ígér bőven.....
Végre egykis mozgás....
Birs pálinka...khmm.nem hangzik rosszul
Ha minden igaz, holnap jön a hidas.
Válasz #415. hozzászólásra
egyébiránt én már rugtam is be birspálinkától, nagyon jó anyag, ha tényleg tiszta birs és jól főzték

Finom ütős anyag, üt rendesen!
hogy lenne már suttyó, igyál csak nyugodtan, egészségedre
Válasz #413. hozzászólásra
a 18-25 kmh az nem viharos ám.
nem lesz annak semmi baja, ezen kár idegeskedni.
repcének a fejtetőre fordított íróasztalt el kell bírnia :)
ellenben birs pálinkát ittatok már?
ma kaptam, kíváncsi vagyok rá, de este 9kor azér mégis suttyó dolog lenne meghúzni, nem?
Válasz #413. hozzászólásra

Addig még akármi lehet!!
Nem bízok annyira az előrejelzésekben...
érik a repce és csütörtöktől viharos szelet ígér

Ez így qurvára nem lesz buli

De eltüntetek.
Válasz #405. hozzászólásra
Na hogy áll a kombi?
Válasz #409. hozzászólásra

Úúúú hát jó messze vagy :-) Én Szolnok megyében vagyok
Az árat azt megbeszélnénk, hogy jó legyen
Válasz #408. hozzászólásra

Vas megye messze van?
Jó lenne
Gyere csak ,várlak!