Sziasztok! Agrármérnök hallgatóként a burgonyatermesztés technológiájáról kell írnom :S Mondanom sem kell, fogalmam sincs a munkagépek ára és üzemeltetési költsége felől (gondolok itt: gép típusok,árak,teljesítményigény,beruházási igény)Aki tud körülbelüli adatokat, annak segítségét kérem!!! Előre is köszönöm!!!
Ültetéskor az ültetőnn van az adagoló, amivel cca 320-340 kg ot adagolok a sorokba káliumszulfát ill Amofos keverékét, töltés előtt pedig tárcsás szóróval kapja a nitrót 18m es beállitással
Köszönöm hasznos tanácsod! Még kezdő vagyok ilyen téren.
Mi általában vetés előtt szórunk télen, N-t meg csak később kapja röpítőtárcsással, rálocsolással, de akkor már kicsit kései lehet neki.
Mikor szórod akkor úgy van beállítva a műtrágyaszóró, hogy a csöve egyenesen megy rá a krumplisorra 5-10 cm-es szétszóródást engedve csak?
Ezt inkább úgy kellet volna kérdeznem, hogy mondjuk, ha ültetéskorkor vagy bakhátazás előtt kiszórsz 5-5 q-t, akkor azzal nagy bajt nem csinálhatsz a növénynél?
És ezeket vetéskor szórtátok bele a sorba vagy csak műtrágyaszóróval (röpítőtárcsással) lett bedolgozva előtte. Ebből a Linzerből vetéskor vagy töltéskor ki lehetne nagyobb adagot is szórni?
Válasz #4205. hozzászólásra
Ne vessd hanem ültesd el.
Na a poént féretéve a Kondor nalunk nem vált be mert ha ősszel nem tudtad eladni akkor vagy laboratoriumba tárolod vagy már karácsonyra el rohad.
A Desire az jól tárolható de nem annyira korai.
Hát én sem hitelekkel tervezem, inkább kicsibe próbának, aztán majd meglátjuk hogy hogyan tovább, terveztem az egyik részébe korait azért kérdezem hogy a Cleo milyen és a Pannónia az jó későbbinek is? Gondolom akkor már erősödik a héja, meg nem tudom hogy kondort vagy desireet vessek még mert arra tudnék egy kis piacot biztosan.
Magyar fajta mellett szóljon az is, hogy jobban bírja a hazai adottságokat. Az a burgonya amit a holland klímára terveztek nem biztos, hogy megállja a helyét szélsőséges esetekben. Cleo-t azt nem hiszem, hogy visszavetném 4-5x-re, de korai krumplinak 1. osztályú lehet.
Kis parcella kzdetnek oszt évről évre növekeni!!!!
Ez sokkal biztosabb modszer, kezdetben nem jó nagyot fogni mert ugye "magas lóról nagyot lehet bukni"
Mifelén sok nagyképü nagy hal a sok csapadék miat a meg a tulkapkodott hitelek miat már nem nagyhal hanem inkább bedöglött bálna.
9498 hozzászólás
organic No-Till Potato Production
Sziasztok! Agrármérnök hallgatóként a burgonyatermesztés technológiájáról kell írnom :S Mondanom sem kell, fogalmam sincs a munkagépek ára és üzemeltetési költsége felől (gondolok itt: gép típusok,árak,teljesítményigény,beruházási igény)Aki tud körülbelüli adatokat, annak segítségét kérem!!! Előre is köszönöm!!!

Válasz #4246. hozzászólásra
ok.
Válasz #4245. hozzászólásra

Hétvégén disznótor, muszáj abszolválnom, aztán már ráérek, vlmikor a jövőhét folyamán
Válasz #4244. hozzászólásra
nem félek (még)!
mikor jössz felénk?
Válasz #4241. hozzászólásra
Nefélj, semmi gond
A viccet félretéve nem beszéltem velük, a holland a héten kellett, h jöjjön hozzám, de nem jelentkezett
Válasz #4241. hozzászólásra

Nem, köszönik a pénzt, majd küldenek jövőre is 1 számlát
Válasz #4240. hozzászólásra
150N, 100 P 120 K
Válasz #4236. hozzászólásra

Szeva!még nem kerestek.
Válasz #4238. hozzászólásra
Hatóanyag szinten nálad mi az átlagos minimum? (N,P,K).
Válasz #4235. hozzászólásra

Az szép! Oda elvileg 2x annyi kálium is kellett volna neki és fele annyi foszfor és az már majdnem 25q/ha lett volna.
Válasz #4237. hozzászólásra

Válasz #4236. hozzászólásra
Értem!
Bakgátazás után még kap valami műtrágyát a lombtrágyán kívül?
Válasz #4234. hozzászólásra

Azt a Linzer Agrotrade végzi , igy kérem
A csúcs 7mázsa 34%os harmadik töltögetésnél..ne kérdezzetek és ne szóljatok semmit a munkafolyamatról..
Válasz #4233. hozzászólásra
Értem.
A két műtrágyát hogyan tudod összekeverni úgy, hogy biztos legyél benne, hogy mindenhol nagyjából egyforma hatóanyag kerül?
Válasz #4232. hozzászólásra

Ültetéskor az ültetőnn van az adagoló, amivel cca 320-340 kg ot adagolok a sorokba káliumszulfát ill Amofos keverékét, töltés előtt pedig tárcsás szóróval kapja a nitrót 18m es beállitással
Válasz #4231. hozzászólásra
Köszönöm hasznos tanácsod! Még kezdő vagyok ilyen téren.
Mi általában vetés előtt szórunk télen, N-t meg csak később kapja röpítőtárcsással, rálocsolással, de akkor már kicsit kései lehet neki.
Mikor szórod akkor úgy van beállítva a műtrágyaszóró, hogy a csöve egyenesen megy rá a krumplisorra 5-10 cm-es szétszóródást engedve csak?
Válasz #4230. hozzászólásra

Nálam a csúcs nitróból 300 kg 46 os UREA bakhátba , semmi baj sem volt
Válasz #4229. hozzászólásra
Ezt inkább úgy kellet volna kérdeznem, hogy mondjuk, ha ültetéskorkor vagy bakhátazás előtt kiszórsz 5-5 q-t, akkor azzal nagy bajt nem csinálhatsz a növénynél?
Válasz #4228. hozzászólásra
A tulzot egy adagban kinyomot nitró elméletileg száraz meleg időjárásbsn károsithat de nálunk még ilyet nem láttam.
Válasz #4227. hozzászólásra
Linzerből és Pétiből van valamiféle korlát vagy tapasztalat, hogy mekkora menyiséget lehet szórni, hogy ne "égesse" a növényt?
Válasz #4226. hozzászólásra
A Linzert ültetéskor egymenetben a sorba a Nitrot azdt bakhát huzással szintén egymenetbenn.
Válasz #4204. hozzászólásra
És ezeket vetéskor szórtátok bele a sorba vagy csak műtrágyaszóróval (röpítőtárcsással) lett bedolgozva előtte. Ebből a Linzerből vetéskor vagy töltéskor ki lehetne nagyobb adagot is szórni?
Válasz #4224. hozzászólásra
Ez Agria?
Válasz #4223. hozzászólásra

hát nem is v. begolyózva annyira minte...
és párban a fiúk
újra szól az 5lövetű...............
Válasz #4219. hozzászólásra

Most mivan??? Neked csak 3 golyód van
Válasz #4221. hozzászólásra

Vágom...
Válasz #4220. hozzászólásra

a talaj legyen omlósz end porhanyósz
az anyósz elég ha cak szimán porhanyósz vágod....
Válasz #4219. hozzászólásra

Ez kint készült még a földön? Jó kis porhanyós talajod van
Válasz #4218. hozzászólásra

mindenki magából indul ki
ezt a mondást is itt tanultam még réges Régen......
tadááám
Válasz #4217. hozzászólásra

De nehogy a saját gyikod fényképezed le
Válasz #4215. hozzászólásra

lehet igen lehet nem
akarod látni a kishaver kishaverját is?
Válasz #4214. hozzászólásra

Még a ragya is kinőtt rajta
Válasz #4214. hozzászólásra

Saját termés?
Válasz #4213. hozzászólásra

Válasz #4210. hozzászólásra

HOGYNE
Válasz #4209. hozzászólásra

Melyiket?
Olyan mindtha azdt kérdeznéd a nem szónak melyik fele nem világos?
Válasz #4207. hozzászólásra

Elnézést, még a szakszavakat nem vágom, de ezentúl ültetni fogok!!!
Válasz #4209. hozzászólásra
szerezzek szexepiles krumplis képet?
Válasz #4208. hozzászólásra

Nocsak ezt légyszi tárgyilagosabban 1 csöppet
Válasz #4206. hozzászólásra
Jó humusz tartalmu rendszeresen trágyázott (nem ki rablogazdálkodott) foldbe mértékkel téve kiváló és legalább olyan jól oldodik mint a Linzer.
Válasz #4205. hozzászólásra
Ne vessd hanem ültesd el.
Na a poént féretéve a Kondor nalunk nem vált be mert ha ősszel nem tudtad eladni akkor vagy laboratoriumba tárolod vagy már karácsonyra el rohad.
A Desire az jól tárolható de nem annyira korai.
Válasz #4204. hozzászólásra

A 3x15-ös Duslos az jóóóó klóóóóros
Válasz #4200. hozzászólásra
Hát én sem hitelekkel tervezem, inkább kicsibe próbának, aztán majd meglátjuk hogy hogyan tovább, terveztem az egyik részébe korait azért kérdezem hogy a Cleo milyen és a Pannónia az jó későbbinek is? Gondolom akkor már erősödik a héja, meg nem tudom hogy kondort vagy desireet vessek még mert arra tudnék egy kis piacot biztosan.
Válasz #4203. hozzászólásra
Pont erre nem emlékszem.
A LINZER TOP 14/10/20+6s+B+Zn (a piros zsákos) volt a tavaly és a DUSLÓ 15/15/15 NPK.
Válasz #4202. hozzászólásra
Ilyet szoktatok alá szórni vetéskor vagy bakhátazáskor:
http://www.agrokerholding.hu/index.php?path=21,1603,1608&fr=0&lim=20&tid=4091
Válasz #4199. hozzászólásra
A Nitrogént bakhátoláskor 27%-os Ammónimnitrát de csak akkor ha kevés volt a N a starterben vagy nemkapott ősszel szerves trágyát.
Válasz #4197. hozzászólásra
Magyar fajta mellett szóljon az is, hogy jobban bírja a hazai adottságokat. Az a burgonya amit a holland klímára terveztek nem biztos, hogy megállja a helyét szélsőséges esetekben. Cleo-t azt nem hiszem, hogy visszavetném 4-5x-re, de korai krumplinak 1. osztályú lehet.
Válasz #4198. hozzászólásra
Kis parcella kzdetnek oszt évről évre növekeni!!!!
Ez sokkal biztosabb modszer, kezdetben nem jó nagyot fogni mert ugye "magas lóról nagyot lehet bukni"
Mifelén sok nagyképü nagy hal a sok csapadék miat a meg a tulkapkodott hitelek miat már nem nagyhal hanem inkább bedöglött bálna.