tesom vette valahol nem nagyon érdekel a fajta tudod nem értek annyira még hozzá hogy melyik fajta a jóbb! de valami nagy burgony termesztötöl hozta a vetőgumokat jó áron is adta 30ft volt kg-j
Nem tudok bele menni minden sorba mert úgy összezárodtak a sorok ha belemegyek rengetegnek elpattan a szára mindenképp permetezni tudom hátipermetezővel hosszú szárral beérek kétoldarról meg egyszer kell bele mennem középpen de oda is sajnálva megyek bele mert sok szár letörik elpattanik! vettem direkt klór mentes kálium oldatot ezzel permeteztem meg 2szer már! adjak neki még egyszer?
Na majd rax képet megnézzük többen lehet pont ilyen fajtát termel valaki közülünk..
Benézek holnap is..
Én középkoraiba laura párti vagyok.
Bár Adorex nem szereti a női nevű krumplikat..
Káliummal tudod még növelni a gumót, erre mondtam a patentkálit! A klór miatt is jó lenne.
Akkora területen meg kézzel be lehet szórni azt az 50-100 kilót.
Csak az a baj hogy nem pörög..Ma dorozsmán kevesen adták el..Példáúl mellettünk volt egy krumplis,300rekeszből 50ment el neki..70be..
Ami baj hogy hó végére 40forint lesz..
Valószínű egy későbbi érésű fajtát vetettél..Vannak fajták amik először a lombra gyúrnak,aztán mennek rá a gumóra..Hasonló fajta a fabiola..
Virágzáskor köt igazán a krumpli..A régi öregek mondták mikor virágzik akkor locsoljuk minél többet kössön..De ez csak egy részben igaz mert gumónövekedéskor is kell ám neki a víz..Ha jólérzi magát a krumpli virágzáskor,tehát van víz,ideális hőmérséklet,elegendő tápanyag,általában szépen beköt..Az ide év ilyen volt..A későbbi fajtáim,közel 20at kötöttek..
De ha raknál egy két képet a krumplidról többet lehetne róla mondani..Lehet hogy még a fajtáját is megfejtenénk..
Remélem az utobbi verzió lessz! kötni kötött sok ilyen ici pici gumó van a gyökér végeken meg nagyon nagy dús gyökérzete van! meg lehet én kapkodtan el a proba szedést mert még van bőven rajta virág! virágzás után mennyi idővel szokott alatta lenni emlitésre méltó burgonya? nekem most van elösször burgonyám nagyban eddig kiskertben volt 1-2 bokor most van 600 öl hát nem nagy de nekem elég ez is!
Említetted,hogy trágyázott a terület,ha túlnyomó részt csak disznó trágyát használsz,akkor előfordulhat,hogy a talajban sok a nitrogén.A sok nitrogén eredményezhet nagy szárat,és kevés burgonyát a tövek alatt.A nitrogéndús műtrágyák használata még jobban rásegít a szár növekedésére.A leírásod alapján lehet ez is a probléma,túlságosan vegetatív irányba tolódott el a burgonya növekedése.
A fajta jellegzetessége is lehet az,hogy először nagyon nagy szárat nevel aztán meg a tömérdek krumplit.
Tegnap végeztünk vele mert az Actarát már kiröhögték, így Apacsot kapott 25grammot, mert nekem csak próbából van, magyar krumplim s ráadásul csak fél hektár.De mondom ettől forognak lefelé.
Rá nem tudom szórni összenöttek a sorok nagyon nehéz bele menni is 1 hete klórmentes kálium levéltrágyát permeteztem rá szorjak rá újból? mikroelemes levéltrágyát is tegyek mellé a permetezőben vagy csak káliumot?
Patentkálit szórj alá, ha már klóros a víz.
Talán azért csírázhat mert volt egy idő amikor nem kapott elég vizet.
Úgy nagy átlagba az a heti 20 mm legyen meg neki!
Szedtem fel ma a burgonyábol jó nagy csalodás volt, a szára nagy mint az állat 100cm felett van! volt a bokor alatt 3db közepes de az is csirát hoz már de miért csirázik az új krumpli?? meg kb 5-6 db apró pici buri! milyen tápanyagot adjak neki ami segitene neki??? 4 éve minden éven ganyézott föld, kapott ültetés elött 15-15-15 alaptrágyát kelés után 27-est minden peremetezésnél kapott levéltrágyát mikroelemmel az utolsó 2 permetezésnél csak kálium levétrágyát kapott! nem tudom nem e az a baja hogy csapi vizzel öntöztem és klórós a viz mert ugye a burgonya klorérzékeny??
Fajtáját nem tudom sajna mert tesom vette a vetőburgonyát és nem kérdezte meg a fajtáját! piros burgonya anyi biztos. általában mikor szedhető az újburi virágzás után???
Mikor érdemes ujburgonyát szedni vagy megnézni milyen most kezd elvirágozni szára 115-118 cm remélem lessz termés eladnám melegiben 200 ft-ért van 600 öl!
tegnap volt először normális esőnk..19mili..örültem is..Jobban mint amikor a szomszédasszony bugyi nélkül jön ki az udvarra.
De van nekem szép piros szivattyúm is ám ami csak úgy ontja a vizet..
Mi a kérdés???Mostani a a termés???Vagy mi???Igen ez mostani és nemrossz..
Nő???ÁÁ csak a meló..
Jancsika beleolvas minden este a fórumozók hozzászólásaiba és megy aludni..Lusta írni..
9498 hozzászólás
Válasz #5745. hozzászólásra
tesom vette valahol nem nagyon érdekel a fajta tudod nem értek annyira még hozzá hogy melyik fajta a jóbb! de valami nagy burgony termesztötöl hozta a vetőgumokat jó áron is adta 30ft volt kg-j
A laura az egy hete ilyen volt nálam..
Válasz #5743. hozzászólásra
Nem tudok bele menni minden sorba mert úgy összezárodtak a sorok ha belemegyek rengetegnek elpattan a szára mindenképp permetezni tudom hátipermetezővel hosszú szárral beérek kétoldarról meg egyszer kell bele mennem középpen de oda is sajnálva megyek bele mert sok szár letörik elpattanik! vettem direkt klór mentes kálium oldatot ezzel permeteztem meg 2szer már! adjak neki még egyszer?
Válasz #5744. hozzászólásra
No ez az..Meg írtam hogy képzeld most vetik még..Hát ez normális??????????????Minek??????????Kinek?????????
Válasz #5742. hozzászólásra
Na majd rax képet megnézzük többen lehet pont ilyen fajtát termel valaki közülünk..
Benézek holnap is..
Én középkoraiba laura párti vagyok.
Bár Adorex nem szereti a női nevű krumplikat..
Válasz #5741. hozzászólásra
Ha sok a burgonya mi a p......k visz be 300 ládával!
Ha nem szedne fel annyit nem kéne le verni az árat!
Válasz #5742. hozzászólásra
Káliummal tudod még növelni a gumót, erre mondtam a patentkálit! A klór miatt is jó lenne.
Akkora területen meg kézzel be lehet szórni azt az 50-100 kilót.
Válasz #5740. hozzászólásra
holnap készitek képeket mert ma már sötét van hozzá! itt leszel holnap is? amugy virágzatra van lilás meg fehér is benne!
Válasz #5739. hozzászólásra
Csak az a baj hogy nem pörög..Ma dorozsmán kevesen adták el..Példáúl mellettünk volt egy krumplis,300rekeszből 50ment el neki..70be..
Ami baj hogy hó végére 40forint lesz..
Válasz #5738. hozzászólásra
Valószínű egy későbbi érésű fajtát vetettél..Vannak fajták amik először a lombra gyúrnak,aztán mennek rá a gumóra..Hasonló fajta a fabiola..
Virágzáskor köt igazán a krumpli..A régi öregek mondták mikor virágzik akkor locsoljuk minél többet kössön..De ez csak egy részben igaz mert gumónövekedéskor is kell ám neki a víz..Ha jólérzi magát a krumpli virágzáskor,tehát van víz,ideális hőmérséklet,elegendő tápanyag,általában szépen beköt..Az ide év ilyen volt..A későbbi fajtáim,közel 20at kötöttek..
De ha raknál egy két képet a krumplidról többet lehetne róla mondani..Lehet hogy még a fajtáját is megfejtenénk..
Válasz #5737. hozzászólásra
Nekem jó lenne az 50-is csak pörögne.
Válasz #5735. hozzászólásra
Jancsika véleményezd amit leirtam légyszi ha tudsz tanáccsal támogass! köszi
Válasz #5736. hozzászólásra
Már bevan..70ft.
Válasz #5735. hozzászólásra

Nekem ez gyanús azért.Szerintem idén is beszarik a burgonyapiac ugyan úgy mint tavaly.Csak idő kérdése szerintem még ebben a hónapban.
Aki tavaly nem gazdagodott meg krumpliból idén megfog..
Válasz #5733. hozzászólásra

Köszi a választ!
Én 2 hetet szoktam várni kb,viszont amíg a szár nincs megrogyva addig nem szoktam szedni az biztos.

Válasz #5731. hozzászólásra
Remélem az utobbi verzió lessz! kötni kötött sok ilyen ici pici gumó van a gyökér végeken meg nagyon nagy dús gyökérzete van! meg lehet én kapkodtan el a proba szedést mert még van bőven rajta virág! virágzás után mennyi idővel szokott alatta lenni emlitésre méltó burgonya? nekem most van elösször burgonyám nagyban eddig kiskertben volt 1-2 bokor most van 600 öl hát nem nagy de nekem elég ez is!
Válasz #5729. hozzászólásra

Sziasztok
Említetted,hogy trágyázott a terület,ha túlnyomó részt csak disznó trágyát használsz,akkor előfordulhat,hogy a talajban sok a nitrogén.A sok nitrogén eredményezhet nagy szárat,és kevés burgonyát a tövek alatt.A nitrogéndús műtrágyák használata még jobban rásegít a szár növekedésére.A leírásod alapján lehet ez is a probléma,túlságosan vegetatív irányba tolódott el a burgonya növekedése.
A fajta jellegzetessége is lehet az,hogy először nagyon nagy szárat nevel aztán meg a tömérdek krumplit.
Remélem az utóbbi lesz...
Válasz #5727. hozzászólásra

Tegnap végeztünk vele mert az Actarát már kiröhögték, így Apacsot kapott 25grammot, mert nekem csak próbából van, magyar krumplim s ráadásul csak fél hektár.De mondom ettől forognak lefelé.
Válasz #5726. hozzászólásra
Rá nem tudom szórni összenöttek a sorok nagyon nehéz bele menni is 1 hete klórmentes kálium levéltrágyát permeteztem rá szorjak rá újból? mikroelemes levéltrágyát is tegyek mellé a permetezőben vagy csak káliumot?
Válasz #5723. hozzászólásra
1 kiló már jónak mondható egy bokor alatt.
Válasz #5725. hozzászólásra
Apacsból milyen dózist használsz/hektár?
Válasz #5724. hozzászólásra
Patentkálit szórj alá, ha már klóros a víz.
Talán azért csírázhat mert volt egy idő amikor nem kapott elég vizet.
Úgy nagy átlagba az a heti 20 mm legyen meg neki!
Válasz #5694. hozzászólásra

De pont azt használom, csak úgy forognak tőle lefelé.
Szedtem fel ma a burgonyábol jó nagy csalodás volt, a szára nagy mint az állat 100cm felett van! volt a bokor alatt 3db közepes de az is csirát hoz már de miért csirázik az új krumpli?? meg kb 5-6 db apró pici buri! milyen tápanyagot adjak neki ami segitene neki??? 4 éve minden éven ganyézott föld, kapott ültetés elött 15-15-15 alaptrágyát kelés után 27-est minden peremetezésnél kapott levéltrágyát mikroelemmel az utolsó 2 permetezésnél csak kálium levétrágyát kapott! nem tudom nem e az a baja hogy csapi vizzel öntöztem és klórós a viz mert ugye a burgonya klorérzékeny??
Mennyi a jó termés 1 bokor alatt kilóban?
Válasz #5721. hozzászólásra
Kiveszel egy tövet, és megnézed mi van alatta.
Majd eldöntöd hogy szeded vagy nem.
Fajtáját nem tudom sajna mert tesom vette a vetőburgonyát és nem kérdezte meg a fajtáját! piros burgonya anyi biztos. általában mikor szedhető az újburi virágzás után???
Válasz #5719. hozzászólásra
Attól függ, milyen fajta?
Mikor érdemes ujburgonyát szedni vagy megnézni milyen most kezd elvirágozni szára 115-118 cm remélem lessz termés eladnám melegiben 200 ft-ért van 600 öl!
Válasz #5716. hozzászólásra
200 a kispiacon..Egyenlőre csak oda visszük..
Válasz #5714. hozzászólásra

Próbálom,csak az a baj hogy kézze ke kiásni,mert a gép összebacca..
Nekem csak fiatalka comcédasszonyaim vannak..
Válasz #5713. hozzászólásra
Mennyi tólig az ár ott piacon?
Válasz #5712. hozzászólásra

Főleg ha a mami a szomszéd vagy "nyóóóóócvan" éves!!!!
Válasz #5710. hozzászólásra

Vidd vaze de gyorsan, még ára van ne gondókozzá!!
Válasz #5711. hozzászólásra

Amúgy igen ma szedtem..Csak nagyon jön a héja..
óvatosan ke vele bánni..
Válasz #5711. hozzászólásra
tegnap volt először normális esőnk..19mili..örültem is..Jobban mint amikor a szomszédasszony bugyi nélkül jön ki az udvarra.
De van nekem szép piros szivattyúm is ám ami csak úgy ontja a vizet..
Válasz #5704. hozzászólásra

Te jancsi, ez idei ulburi??????? Mindig síró nincsen eső, akkkkkkó ez mibőőőőőő nőőőőőőt mööööög?
Válasz #5709. hozzászólásra
Most 1kilós átlag/tő..66sortáv,tőtáv 30..Számójá..
Válasz #5707. hozzászólásra

igen baszki
az a kérdés ki e számoltad mennyiiiiiiiii a termééééééés???????
Válasz #5705. hozzászólásra

0402 megniztem
ott má lenni köllene 200 250 fölött nem?
hányszor öntözté?
Válasz #5706. hozzászólásra
Mi a kérdés???Mostani a a termés???Vagy mi???Igen ez mostani és nemrossz..
Nő???ÁÁ csak a meló..
Jancsika beleolvas minden este a fórumozók hozzászólásaiba és megy aludni..Lusta írni..
Válasz #5704. hozzászólásra
Termis most?
Nincs hangulat fórumozni megnőiesedté?
Válasz #5703. hozzászólásra
Idejében, de nem bajlódunk már az előcsiráztatással
Válasz #5702. hozzászólásra

Mint állat...Ma is azt kapartam..Szó szerint..Ki a sárból.
Válasz #5699. hozzászólásra
aha
mikor ültetted?
Válasz #5701. hozzászólásra
Kotrod mán János HM?
Válasz #5699. hozzászólásra
Most még nem gyenge???
Válasz #5696. hozzászólásra
Én 2éve használtam utoljára akkor nagyon jó volt még..