Én spec a csicsóka ellen merem ajánlani, mert a lontrel hatóanyaga és a colombus egyik hatóanyaga a fészkes virágzatúak ellen kiválló hatékonyságú.
A colombus a libatopfélék ellen például piszok gyenge.
Üdv! Megfogadom a tippeket és kipróbálom ezeket a szereket. Viszont ha még sem bírok a csicsókával, akkor szerintetek aratás előtt kb. 2-3 héttel lekezelhetném a területet glyphozáttal, elvileg az van a tájékoztatójában, hogy mehet rá. Szerintem az le is szárítja a csicsókát aratásra.
Én inkább valami tipikus gyökérre is ható szert választanék , és olyat amiben legalább 3 hatóanyag ölheti a gyomokat.
Mivel a csicsókát qrva nehéz bármivel is irtani , ráadásul Búzában , így csak tippet tudok adni két gyomirtóra . Ezekben viszonylag új , felszívódó hatóanyagok is vannak , amik talán beválhatnak.
Én még idén kipróbálnám mind kettőt és ha valamelyik beválik ellene , akkor már jövőre tudod mi a megoldás.
TIPP 1Ennek az ára dózistól függően : 3000-3800nettó /ha...
TIPP 2Ennek az ára dózistól függően:5200-7800nettó/ha...
Esetleg valami tipp az előző kérdésemmel kapcsolatban, vagy még senki nem találkozott közületek ezzel a problémával? /mondjuk akkor szerencsések vagytok/
már 4-5 éve ezeket használjuk de hogy lekopogjam igaz kitűnő átlag nem mondhatnám hogy volt de az 5/4 be mindig bent voltunk idei termések a környéken 20-30q és nekünk 29-30q lett! mezzo gyomra egyszer 180l/ha nitrosol+ egyszer gombaölőztem és enyi
én nem aggódok mert ez nem fogja befolyásolni a termést és gyomokat is vinni fogja ezt garantálom! ez az 5 ha volat a legvizesebb ezért csak most lehetett kinyomni!
meg ha minden igaz akkor holnap vagy holnapután jön a nitrosol akkor meg hétvégén azzal biztatom majd egy kicsit
reggel volt egy enyhe fagy ami épp megtartotta a trakit és azóta + van éjjel is tavaly is igy sikerült kijuttatni és semmi probléma sem volt remélem az idén is így lessz! de szerintem jól sikerült hiszen ennek a gyomok kikelését kell megakadályozni nem pedig a már kikelt gyomokat kell kiirtani ezt vetéstől bokrosodásig lehet fújni és hát ez remélem még nem fejezte be a bokrosodást mert ha igen akkor "ritkaszép" lessz de legalább ha nem hat akkor megtudom kapálni
én a mezzot most hétvégén nyomtam ki!!! nekem ez bevált a gabona még a tavalyi vizes időben is teljesen gyommentes volt és nem utolsó sorban az ára is barátságosabb mint a tavaszi gyomirtószereké!!!
Sziasztok fórumozók! Kérdésem az lenne, hogy érdemes- e a tavaszi búza gyomirtáskor a dezormont valamilyen más szerrel kombinálni, mivel a területen meglehetősen nagy a csicsóka fertőzöttség + egy kis apró szulák is megtalálható még. Valamint ha a csicsóka kiirtással kapcsolatban van valamiféle egyéb ötlet /állományban/ azt nagyon megköszönném. Üdv.
Hatásspektrum:
A szer jól irtja a széles levelű kétszikű gyomokat, mint például: disznóparéj fajok, libatop fajok, mezei acat, apró szulák, betyárkóró, varjúmák, pipacs, vadrepce, repcsény retek, nagy útifű, porcsin fajok, gombvirág, fekete csucsor, árvakelésű napraforgó. A készítmény nem hatásos a poloskafű, madárhúr, füstike, galaj, gólyaorr, árvacsalán, székfű, tyúkhúr, pipitér gyomnövények ellen.
Hatásmód:
A Dezormon hormonhatású gyomirtó szer, mivel hatóanyaga a 2,4-D a növényi auxinok működését gátolja. A hatóanyagot a kétszikű gyomok a leveleiken keresztül veszik fel, de jelentős mértékben képes felszívódni akár a gyökereken keresztül is. A gyomnövények levélen 3 óra alatt felszívódik, párás, meleg körülmények között a felszívódás gyorsabb. A levélre permetezett hatóanyag a szisztémikus hatásának köszönhetően a föld alatti részekbe is eljut – ezért lehet hatékony még az évelő gyomnövény ellen is. A magról kelő kétszikűek 2-4 leveles, az évelő kétszikűek 10-20 cm-es állapotban a legérzékenyebbek rá. Szelektivitása részben morfológiai, ezért a kultúrnövény levelének ép - egészséges viaszbevonata és a durva cseppképzés a szelektivitását nagymértékben javítja.
De mindenképp érdeklődnék , hogy őszön lehet e használni , mert hormon(ami lehet hogy hidegben már szart sem ér)[link1] Ha nem akkor esetleg ezt kérdezd meg:[link2]
Tényleg károsíthatja? Nem is tudtam... Pedig most repce lesz bent (már ha el lehet vetne valamikor)
Milyen módon károsíthatja?
Fel volt szántva...meg rengeteg esőt kapott...
Csak nem bassza meg.
Válasz #281. hozzászólásra
Valóban a mustár az egyik legérzékenyebb a gyomirtó maradékra. Lehetne helyette pl olajretek. Ha savanyú a talajod akkor egy októberi kijuttatás után augusztusi vetés esetén nem igen okoz már problémát a tartamhatású anyag sem. Így gyomoktól függően nem kellene tavasszal gyomirtani.
Ez a Lontrel amire gondolsz, tényleg nem olcsó. Az hogy gyenge-e attól függ milyen gaz van a búzában. De ha Granstar, vagy Granstar superrel mész az sem üt vissza a mustárnál.
a tartamhatású probléma lehet a zöldtrágyánál. a mustárpl. nagyon érzékeny a vegyszerre. lehetne olyan vegyszerrel is talán, ami a mustárba engedélyezve van. de az nem gazdaságos és gyenge is
Lehet ősszel is persze. Nagy széltippanos területen ajánlott is. Például Ally Max 35g/ha (Ally). A lényeg, hogy a búza legyen már 3 leveles és utánna lehet szórni és van tartamhatása. Kb 3200 Ft/ha.
2078 hozzászólás
Válasz #325. hozzászólásra
Én spec a csicsóka ellen merem ajánlani, mert a lontrel hatóanyaga és a colombus egyik hatóanyaga a fészkes virágzatúak ellen kiválló hatékonyságú.
A colombus a libatopfélék ellen például piszok gyenge.
Válasz #326. hozzászólásra
A Colombus?
Válasz #324. hozzászólásra
Miket nem vittek ki ?
Colombust búzába még nem próbálta de kukoricában igen az árához képest nagyon gyenge
Válasz #322. hozzászólásra
Igen, én meg voltam elégedve vele az ára miatt javasoltam.
Ha már dow szerek, akkor egyértelműen colombus csicsóka ellen. Sőt talán 0,4 liter lontrel lenne a legjobb.
Válasz #321. hozzászólásra
Amit én ajánlottam neki : Mustang Forte ...
Az is ugyanaz mint a Taltos , csak van benne 2.4 d is.
A Taltos-t próbáltad már ?
Válasz #316. hozzászólásra
Próbáld meg Ezt kb 4000ft a ha. költség hátha segít az árához képest jó szer.
Válasz #319. hozzászólásra
Az se rosssz...
Üdv! Megfogadom a tippeket és kipróbálom ezeket a szereket. Viszont ha még sem bírok a csicsókával, akkor szerintetek aratás előtt kb. 2-3 héttel lekezelhetném a területet glyphozáttal, elvileg az van a tájékoztatójában, hogy mehet rá. Szerintem az le is szárítja a csicsókát aratásra.
Válasz #298. hozzászólásra
Csicsóka:
Szerintem magában a Dezormont felejtsd el ...
Én inkább valami tipikus gyökérre is ható szert választanék , és olyat amiben legalább 3 hatóanyag ölheti a gyomokat.
Mivel a csicsókát qrva nehéz bármivel is irtani , ráadásul Búzában , így csak tippet tudok adni két gyomirtóra . Ezekben viszonylag új , felszívódó hatóanyagok is vannak , amik talán beválhatnak.
Én még idén kipróbálnám mind kettőt és ha valamelyik beválik ellene , akkor már jövőre tudod mi a megoldás.
TIPP 1Ennek az ára dózistól függően : 3000-3800nettó /ha...
TIPP 2Ennek az ára dózistól függően:5200-7800nettó/ha...
Válasz #316. hozzászólásra
De mi az a csicsóka? a szulákot nem fogja vinni a Dezormon arra a Staran lenne igazán jó.
Esetleg valami tipp az előző kérdésemmel kapcsolatban, vagy még senki nem találkozott közületek ezzel a problémával? /mondjuk akkor szerencsések vagytok/
már 4-5 éve ezeket használjuk de hogy lekopogjam igaz kitűnő átlag nem mondhatnám hogy volt de az 5/4 be mindig bent voltunk idei termések a környéken 20-30q és nekünk 29-30q lett! mezzo gyomra egyszer 180l/ha nitrosol+ egyszer gombaölőztem és enyi
én nem aggódok mert ez nem fogja befolyásolni a termést és gyomokat is vinni fogja ezt garantálom! ez az 5 ha volat a legvizesebb ezért csak most lehetett kinyomni!
meg ha minden igaz akkor holnap vagy holnapután jön a nitrosol akkor meg hétvégén azzal biztatom majd egy kicsit
Válasz #312. hozzászólásra

akkor te a buzs öszi és tavaszi gyomírtása után feltaláltad a téli gyomirtást!
akarsz publikálni valamelyik szaklapban,esetleg a soroló-
reggel volt egy enyhe fagy ami épp megtartotta a trakit és azóta + van éjjel is tavaly is igy sikerült kijuttatni és semmi probléma sem volt remélem az idén is így lessz! de szerintem jól sikerült hiszen ennek a gyomok kikelését kell megakadályozni nem pedig a már kikelt gyomokat kell kiirtani ezt vetéstől bokrosodásig lehet fújni és hát ez remélem még nem fejezte be a bokrosodást mert ha igen akkor "ritkaszép" lessz de legalább ha nem hat akkor megtudom kapálni

Válasz #308. hozzászólásra

Szombaton voltál:100%
Ma:80%
Holnap:?????
Válasz #302. hozzászólásra

jöttél volna inkább bugac-ra permetezés helyett,az legalább meglátszana rajtad!
Válasz #306. hozzászólásra

Az se számít...
Válasz #305. hozzászólásra

feribácsi!
már kb 80%os vagyok!
holnap már minden ok.
Válasz #304. hozzászólásra

látod,hogy igen!
Válasz #299. hozzászólásra
' A kezeléskori éjszakai fagyok esetén károsodást okozhat.' ( az idézet a mezzo haszn. ut. ból van )
Válasz #303. hozzászólásra
Heló Szabi!
Mi a nagy helyzet?

hideg van , gyomok még nincsenek mind kint , nem élnek , a búza se nagyon él még , hideg van , sár van , február van senki nem permetez ilyenkor...
Nem ?

oszt jó volt?nem volt fagy,hó,víz stb?
optimális volt az idő és az időpont a kijuttatásra?
a gyomok,és a gabona fejlettsége megfelelő volt?
ahhha mert???????
Válasz #300. hozzászólásra

Baaaazzz+
Válasz #299. hozzászólásra
a hétvégén buzát gyomírtóztál?
én a mezzot most hétvégén nyomtam ki!!! nekem ez bevált a gabona még a tavalyi vizes időben is teljesen gyommentes volt és nem utolsó sorban az ára is barátságosabb mint a tavaszi gyomirtószereké!!!
Sziasztok fórumozók! Kérdésem az lenne, hogy érdemes- e a tavaszi búza gyomirtáskor a dezormont valamilyen más szerrel kombinálni
, mivel a területen meglehetősen nagy a csicsóka fertőzöttség + egy kis apró szulák is megtalálható még. Valamint ha a csicsóka kiirtással kapcsolatban van valamiféle egyéb ötlet /állományban/ azt nagyon megköszönném. Üdv. 
Árpa,tak borsó vetőmagot tud valaki szolnok megyében?
Válasz #295. hozzászólásra
Teszteld kicsiben , magában kora tavaszon!
Egy hét múlva is látható ha van hatása...
Ha nincs ,még lesz idő beszerezni valamit.
hozza jutottam ''ócsó'' ukran Granstar-hoz, szerintetek merjem hasznalni, vagy felejtos?
agroyal.hu oldalon akciós búza gyomirtószer
Dezormon vagy hasonló hormon szer
Hatóanyag:
600 g/l 2,4 - D (dimetilamin-só formában)
Felhasználható:
Kalászosokban (sörárpa kivételével) és kukoricában magról kelő és évelő kétszikűek ellen.
Javasolt dózis:
gabonafélékben 1,2 l/ha, kukoricában 1,0 l/ha
Hatásspektrum:
A szer jól irtja a széles levelű kétszikű gyomokat, mint például: disznóparéj fajok, libatop fajok, mezei acat, apró szulák, betyárkóró, varjúmák, pipacs, vadrepce, repcsény retek, nagy útifű, porcsin fajok, gombvirág, fekete csucsor, árvakelésű napraforgó. A készítmény nem hatásos a poloskafű, madárhúr, füstike, galaj, gólyaorr, árvacsalán, székfű, tyúkhúr, pipitér gyomnövények ellen.
Hatásmód:
A Dezormon hormonhatású gyomirtó szer, mivel hatóanyaga a 2,4-D a növényi auxinok működését gátolja. A hatóanyagot a kétszikű gyomok a leveleiken keresztül veszik fel, de jelentős mértékben képes felszívódni akár a gyökereken keresztül is. A gyomnövények levélen 3 óra alatt felszívódik, párás, meleg körülmények között a felszívódás gyorsabb. A levélre permetezett hatóanyag a szisztémikus hatásának köszönhetően a föld alatti részekbe is eljut – ezért lehet hatékony még az évelő gyomnövény ellen is. A magról kelő kétszikűek 2-4 leveles, az évelő kétszikűek 10-20 cm-es állapotban a legérzékenyebbek rá. Szelektivitása részben morfológiai, ezért a kultúrnövény levelének ép - egészséges viaszbevonata és a durva cseppképzés a szelektivitását nagymértékben javítja.
Válasz #291. hozzászólásra
Szerintem 0,4 l/ha Lontrel elég jól megfogja a csicsókát.
Az irtása még tarlón sem egyszerű, többen leírták már ebben a fórumban is a tapasztalataikat.
újra feltenném a kérdést, hátha írnak a szakik valami okosságot:
milyen vegyszerrel lehetne csicsókát kiirtani őszi búza állományból?
Válasz #289. hozzászólásra
6,5 pH alatt és ennyi csapadék után nem lesz semmi probléma!
Nálam meg a Pointer Star utóhatása fog vizsgázni a repcében. Remélem ennyi eső elég lesz neki!
Válasz #284. hozzászólásra
Nyugi ! Mert ennyi eső és szántás után semmi baja nem lesz !
Válasz #286. hozzászólásra
F....m! az első link az OPTICA TRIO volt a másik a GRANSTAR SUPER SX...
Válasz #278. hozzászólásra
Én ebben gondolkodnék egy alap dózisban .
De mindenképp érdeklődnék , hogy őszön lehet e használni , mert hormon(ami lehet hogy hidegben már szart sem ér)[link1] Ha nem akkor esetleg ezt kérdezd meg:[link2]
Logran ősszel 60g mal pl
Válasz #276. hozzászólásra
)
Tényleg károsíthatja? Nem is tudtam... Pedig most repce lesz bent (már ha el lehet vetne valamikor
Milyen módon károsíthatja?
Fel volt szántva...meg rengeteg esőt kapott...
Csak nem bassza meg.
Valóban a mustár az egyik legérzékenyebb a gyomirtó maradékra. Lehetne helyette pl olajretek. Ha savanyú a talajod akkor egy októberi kijuttatás után augusztusi vetés esetén nem igen okoz már problémát a tartamhatású anyag sem. Így gyomoktól függően nem kellene tavasszal gyomirtani.
Ez a Lontrel amire gondolsz, tényleg nem olcsó. Az hogy gyenge-e attól függ milyen gaz van a búzában. De ha Granstar, vagy Granstar superrel mész az sem üt vissza a mustárnál.
Válasz #280. hozzászólásra
a tartamhatású probléma lehet a zöldtrágyánál. a mustárpl. nagyon érzékeny a vegyszerre. lehetne olyan vegyszerrel is talán, ami a mustárba engedélyezve van. de az nem gazdaságos és gyenge is
Lehet ősszel is persze. Nagy széltippanos területen ajánlott is. Például Ally Max 35g/ha (Ally). A lényeg, hogy a búza legyen már 3 leveles és utánna lehet szórni és van tartamhatása. Kb 3200 Ft/ha.
hormon