Gázolaj árak 554 Ft Benzin árak 576 Ft EUR 368.73 Ft USD 344.71 Ft CHF 378.79 Ft GBP 428.63 Ft

Fórum

Becenév: Ferib
Csatlakozott: 2008-02-10 09:12:17
Utolsó belépés: 2014-10-24 08:28:48
Fórum hozzászólás: 4836

Fórumhozzászólásai

Előzmény: #4747 hozzászólása


Azt tudja,hogy milyen trakit vet,,smile w00tsmile w00t

Előzmény: #7003 hozzászólásaA lemez megszakítja a vákumot,jó az ötlet!smile thumbupcool

Előzmény: #1932 hozzászólásaA munkája ékgyúrüs késes hengerrel kifogástalan,csak nagyon megszámolja a lovakat. PL:helyben a 6m Rubint 8630JD,vagy a JD motoros Rába mozgatja!

Előzmény: #1927 hozzászólásaDe próbáltam,de az ötméteres kikötötte a valtrát! A 4m-t meg kicsinek talátam!

Előzmény: #1926 hozzászólásaforduláskor a hengeren marad,és az elejét emelem ki.Nem pattog be,és nagyon fontos,hogy nem jár félre,nem húz oldalra.GPS automata kormány miatt fontos!

Előzmény: #1912 hozzászólása

smile w00t

Akkor nézegessétek!

Előzmény: #1909 hozzászólásatárcsalapok nagysága befolyásoló volt,a nagytárcsalap jobb,a lapok sikja nem volt meghatározó,a henger esetében az ékgyűrüs késes henger,megverte a DD -hengert!

Előzmény: #1909 hozzászólásatárcsalapok nagysága befolyásoló volt,a nagytárcsalap jobb,a lapok sikja nem volt meghatározó,a henger esetében az ékgyűrüs késes henger,megverte a DD -hengert!

Előzmény: #1907 hozzászólása


Igen!
A Catrost a gumihengerezés kizárta a sorból! Az nálunk nem jött be!

Előzmény: #7001 hozzászólásaUgyanilyen problémával küzdöttem ,118domingónál a nagy kerék felhozza a leveleket,a szélirány ,illetve szélárnyékbam odaszívja a dob.a viz 2perc alatt eléri a forráspontot.Esetemben OM461 Merci V-6 motor teljesen kitőlti a motorteret,ebből kifolyólag olyan erős a szívó hatás,hogy a közel repülő verebet is odaszíppantja!smile w00t
Úgy oldottuk meg ,hogy BINDER kefét raktunk fel az alsó,és a felső dobsikra is! Állithatóan! Egyébként kénytelen votam üritések után leállitani a motort! Akkor leesett róla szuszaj!smile scared

Előzmény: #1905 hozzászólásaPrivátba ,telón megmondom,de itt nem akarok nyilt kritikát irogatni.
Jó a kapcsolatom a cégekkel!

Előzmény: #1903 hozzászólásaCsatolok képeket:
Egyidejüleg tesztelten az űj Carrier 525XL-t
És itt a flotta:

Előzmény: #1900 hozzászólásaSikerült szereznem,egy VN-terradisc -pro 5m-s tárcsát 610 lapozással,nagyon jó a munkája,ékgyűrüs hengerrel. Korábban teszteltem a Lemken rubinját,hát az megfogta a T-191-t,lemondtamróla!VN-l könnyedén dolgozik a traki. Volt rá példa,hogy a T-151-s is dolgozott vele,kukoricában első soron 8km-l vitte!Későbbiekben csatolok képeket!

Szakik!
Irjátok már le,hogy a dominátoroknál hogy lehet kiiktatni a 3D-s rostaszekrény mozgatást. Másodszor törte össze a rostatartót a kombájn!
Szopat rendesen, Van az a hidraulikus köcsög,aminek az alján van két db furatos nyulvány,esetemben a hosszabb nyulványba van kötve a munkahenger.Nem találok róla leirást!Kösz előre is!smile crying

Előzmény: #4038 hozzászólásaNormálisabb tótokat bevösszük a buliba!smile thumbup

Előzmény: #4036 hozzászólásaMajd eladjuk,a szerbeknek,a szerbek meg az oroszoknak és a nagy EUNAK meg
tátva marad a szája !smile w00t

Előzmény: #4033 hozzászólásaHecikém! Mi aza lizing vagy micsoda???smile w00tsmile wink

Előzmény: #4030 hozzászólása10 alatt vetünk a piros-sárgával!

Előzmény: #6846 hozzászólása


3,5t-s naprában, 118slmaxi , 7km/ h -val tudtam aratni.A veszteségérzékelőket most cseréltem egyértelmű volt a szórás a rostáknál,ha közelitettem a 8km/h felé! Megérte a rossz érzékelőt cserélni!

Előzmény: #4027 hozzászólásaNem elterjedt,de a szártépőzésel megegyező lehet a tarifa!

Előzmény: #4025 hozzászólásagruberozás,20cm mélyen 10-12000Ft/hektár ,attól is függ,hogy első művelet,vagy második!

Meglepődve láttam,a mai nap a mustár zöldtrágya vetéseimet,az szemét repcedarázs-álhernyója teljes pusztitást végzett! Lezabálta az összes levelet!
Azonnal rohantam a kikelt repcéket nézni,de azon még nem találtam,Azért bosszantó az is ,hogy 75 hektáron ilyen dögök miatt nemvalósul meg a zöldtrágyázás! Javaslom mindenkinek,hogy repcék esetében legyen résen mert ezek nem tréfálnak!smile crying

Előzmény: #2679 hozzászólásaZúzás nem tökéletes!

Előzmény: #2676 hozzászólásaKukoricára volt kiélezve a karikatúra! Egyébként , aki nem akar,vagy nem bir 8km/h gyorsabban aratni,annak ajánlom az olimac-t.260le-s domunátornak pont a méret!

Valóban ,én nyomon a naprát!
Azért elmondanék,néhány észrevételt az olimac -al kapcsolatosan:
Az asztal kiválasztásánál a következők motiváltak:Napraforgó vágásánál az asztal szöge a talahoz viszonyitva , a behordó csiga felé lejt. A lehuzás nem valósul meg mert a vágó csillag olyan pozicióban vágja a szárat,hogy a haladási sebbeségnél fogva az anyagáram a csiga felé sodorja a fejeket! Nincs ideje leesni a szemnek a földre,mert már bent van az asztalban!
NAS asztalokkal szemben ,nincs erős szár,és gyomprobléma!2 óra alatt átszerelhető kukorica asztallá.
Kukoricában egyedülállóan viselkedik az autómata töröléc állitás!
Németországban jártam egy asztalkereskedőnél,ott a falra akasztott reklámokon,asztalmárkánként a következőképpen szemléltették a betakaritási veszteséget. Minden márka alatt tarlón kapirgáló csirkéket ábrázoltak: A tyúkok és kakasok kövérsége jelezte a márkák szórásmennyiségét,ez alapján választottam az OLIMAC-tsmile wink

Előzmény: #1236 hozzászólásaTavaly vettem 3db távtartót a munkahengerekre,arany áron mérte az axiál:úgy emlékszem,hogy 20ropi körül volt darabja! Ki is akadtam miatta!smile crying

Előzmény: #1857 hozzászólásaÉn is a vontatottra gondoltam,pöttinger esetében ha beállitod a függesztő karokat munka magasságban,akor csak a kihelyezet mhengert kell használni. Egyébként nekem is nagyon tetszett az 5m-s terradisc,nagyon igényesen van megépitve,jó anyagminőségben,de sajna csak szeptember végére tudnák leszállitani,ja és 4000 euróval hosszab a VN-nál.
Egyébként opcióban a pöttingernél választható a vonórész fajtája.

Előzmény: #1855 hozzászólásaEz attól függ,hogy milyen a tárcsa kialakitása,a fordulókban ugyanis ki kell emelni a tárcsa rendszert.Amelyik tárcsán hidraulikus kihelyezett munkahengerrel emeled ki az elejét,arra a fix húzós renszer a szerencsésebb,pl: carrier,amelyiken nincs kiemelő mhenger,oda a függesztőkaros változat a jó,pl:rubin!

Előzmény: #593 hozzászólása4t- s repcéket és 5-6 t-s durumokat vágtam ,mindkettő nehéz volt,de most jönnek sorba a hibridbúzák,és a többi nagyágyú: génius,farinelli sirtaki.....

Előzmény: #259 hozzászólásaakkor, azt a néhány becsippanást el lehet viselni! megbocsátható!smile winksmile wink

Előzmény: #256 hozzászólásaErre fele,meg olyanok voltak,hogy az 5t-s repcébe a nagyteljesitményű szélesvágóasztalú kombik, márkától függetlenűl nem voltak képesek szecskázni a szárat,mert zöld volt,repcevágás elején rendre arattak!

Előzmény: #254 hozzászólásavalószinű,hogy a ládák felett feltorlódott repce szár elérte az érzékelőt!

Sziasztok!
Olvasgatom irásaitokat,hát érdekesnek találom a fogyasztásra és a teljesitményre vonatkozó adatokat. Ezek nálam valahogy máskép alakulnak.
118 maxi 5,1 asztallal jó börben lévő daráló 260lóval merci motorral ,repcében,buzában még 15l/heki alá nem tudtam vinni!
Reggel 9 ora magasságba beleülök, este este 8-ig alig érem el a 18-20hekit! Kajaidő nincs ,söröket menet közben nyomom,és egy ilyen nap után 300lityi gázolaj az dukál a szerkezetnek!Ez valóság,minek szépiteni!
Ja és gép ott kezdődik,hogy megállás nélkül azért megfárasztja öreg csontjaimat! Nme kell nézni az esti VB-t!smile hammersmile wink

Előzmény: #925 hozzászólásavettem!

Előzmény: #557 hozzászólásaSzanberg! Ismered ezt a szerkezetet,tudsz a múltjáról is valamit?

Előzmény: #133 hozzászólásaRégen úgy volt,hogy a vizsga-bejelentő lap a vizsga napján utvonal-engedélyként szolgál!

Előzmény: #3565 hozzászólásaMegpróbálkozom vele,ismerek pöttingeres kereskedőt! De lehet hogy slovákiából érdemesebb lenne behozni,nem állna benne fél évig az ÁFÁ-ban a pénzem!

Előzmény: #16451 hozzászólásaNyugi,a klimával nem sporolunk,tele van rakva a fülke elektromos kütyüvel GPS,automata kormány permetező monitor ezek a porra érzékenyek!

Előzmény: #3563 hozzászólásaT-191 Valtra húzná,vagy T151-s.Nem vagyok szerelmes a egyik márkájú gépbe sem,ha jobb a melója a cerriertől,és közelit a rubinhoz,akkor nincs miről beszélni!

Előzmény: #16447 hozzászólása


Azért nem értek veled 1-t. A növszer dózis 30%-t használom,célzottan növényre irányzottan szóróm a lombtrágyát,rovarölőt,gombaölöt. Csak egy rövid számolás:1ha napra pulzározás kb15 ropi-srpermetezővel ez 5 ropi! 100ha napra esetén az 1misi!
azt hiszem nem kell tovább indokolni.
Képek:

Előzmény: #3560 hozzászólása


Milyen trakival dolgozol a tárcsával?

Előzmény: #3560 hozzászólása


Milyen trakival dolgozol a tárcsával?

Előzmény: #3558 hozzászólásaPöttingerből vontatott tárcsád van,függesztett kivitelűt ismerem,vontatottat még nemláttam!

Előzmény: #3555 hozzászólásaa 4méteres Rubin ára,ékgyürüs hengerrel 10misi nettóban! Természetesen a vontatott változat.Szerintem az 5m-s cerrier is árban hasonló lehet!smile crying

Előzmény: #3551 hozzászólása


Carier mellé kellene,de váltás lesz a vadernél is nagyobb lapokkal hoznak ki ,egy új tipust ,lehet,hogy érdemes leszsmile wink várni!

Lemken Rubin tárcsával szemezgetek,használ valaki közületek ilyet?
irjatok már róla véleményeket!

Előzmény: #5326 hozzászólásaHeló! Sajnos én is több helyen igy jártam, a szomszédok jóvoltából!
Kivittem a parasztokat a földre,és ott szembesitve a hülyeségével elmondtam neki,hogy arassa le a kárositott sorokat az enyémből ,én ugyanannyit levágok az övéből,ha nem tetszik,akkor mehet a hivatalos út!smile hammer

Előzmény: #1985 hozzászólásaGyomirtó+rovarölő+lombtrágya

Előzmény: #144 hozzászólásaGPS-l dolgozik,és utánna az a gép vet?

Előzmény: #142 hozzászólásaAz üzemanyag ár!

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Európában most először mutatta be a KITE a John Deere See & Spray okospermetezőt
Sajtóközlemény
Európában most először mutatta be a KITE a John Deere See & Spray okospermetezőt
Kiderült, miként lehet többet kihozni a növényekből okosmegoldások segítségével.
Együtt segíti az AVHGA és az MBH Bank a magyar élelmiszer-gazdaság hatékony finanszírozását
Sajtóközlemény
ÁPOLÓKERÉK,  MŰVELŐKERÉK GARNITÚRA JOHN DEERE stb. traktorra 9.5-44, 9.5-28
ÁPOLÓKERÉK, MŰVELŐKERÉK GARNITÚRA JOHN...

1.350.000 Ft

CLAAS CORTO 270 N,  4 DOBOS FÜGGESZTETT KASZA,  FŰKASZA
CLAAS CORTO 270 N, 4 DOBOS FÜGGESZTETT...

1.350.000 Ft

Eladó kos bárányok
Eladó kos bárányok

85.000 Ft

Skót felföldi bika eladó
Skót felföldi bika eladó

300.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2023 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]