Gázolaj árak 623 Ft Benzin árak 616 Ft EUR 393.7 Ft USD 363.9 Ft CHF 404.53 Ft GBP 467.07 Ft

Fórum

Becenév: Ferib
Csatlakozott: 2008-02-10 09:12:17
Utolsó belépés: 2014-10-24 08:28:48
Fórum hozzászólás: 4836

Fórumhozzászólásai

Előzmény: #4747 hozzászólása


Azt tudja,hogy milyen trakit vet,,smile w00tsmile w00t

Előzmény: #7003 hozzászólásaA lemez megszakítja a vákumot,jó az ötlet!smile thumbupcool

Előzmény: #1932 hozzászólásaA munkája ékgyúrüs késes hengerrel kifogástalan,csak nagyon megszámolja a lovakat. PL:helyben a 6m Rubint 8630JD,vagy a JD motoros Rába mozgatja!

Előzmény: #1927 hozzászólásaDe próbáltam,de az ötméteres kikötötte a valtrát! A 4m-t meg kicsinek talátam!

Előzmény: #1926 hozzászólásaforduláskor a hengeren marad,és az elejét emelem ki.Nem pattog be,és nagyon fontos,hogy nem jár félre,nem húz oldalra.GPS automata kormány miatt fontos!

Előzmény: #1912 hozzászólása

smile w00t

Akkor nézegessétek!

Előzmény: #1909 hozzászólásatárcsalapok nagysága befolyásoló volt,a nagytárcsalap jobb,a lapok sikja nem volt meghatározó,a henger esetében az ékgyűrüs késes henger,megverte a DD -hengert!

Előzmény: #1909 hozzászólásatárcsalapok nagysága befolyásoló volt,a nagytárcsalap jobb,a lapok sikja nem volt meghatározó,a henger esetében az ékgyűrüs késes henger,megverte a DD -hengert!

Előzmény: #1907 hozzászólása


Igen!
A Catrost a gumihengerezés kizárta a sorból! Az nálunk nem jött be!

Előzmény: #7001 hozzászólásaUgyanilyen problémával küzdöttem ,118domingónál a nagy kerék felhozza a leveleket,a szélirány ,illetve szélárnyékbam odaszívja a dob.a viz 2perc alatt eléri a forráspontot.Esetemben OM461 Merci V-6 motor teljesen kitőlti a motorteret,ebből kifolyólag olyan erős a szívó hatás,hogy a közel repülő verebet is odaszíppantja!smile w00t
Úgy oldottuk meg ,hogy BINDER kefét raktunk fel az alsó,és a felső dobsikra is! Állithatóan! Egyébként kénytelen votam üritések után leállitani a motort! Akkor leesett róla szuszaj!smile scared

Előzmény: #1905 hozzászólásaPrivátba ,telón megmondom,de itt nem akarok nyilt kritikát irogatni.
Jó a kapcsolatom a cégekkel!

Előzmény: #1903 hozzászólásaCsatolok képeket:
Egyidejüleg tesztelten az űj Carrier 525XL-t
És itt a flotta:

Előzmény: #1900 hozzászólásaSikerült szereznem,egy VN-terradisc -pro 5m-s tárcsát 610 lapozással,nagyon jó a munkája,ékgyűrüs hengerrel. Korábban teszteltem a Lemken rubinját,hát az megfogta a T-191-t,lemondtamróla!VN-l könnyedén dolgozik a traki. Volt rá példa,hogy a T-151-s is dolgozott vele,kukoricában első soron 8km-l vitte!Későbbiekben csatolok képeket!

Szakik!
Irjátok már le,hogy a dominátoroknál hogy lehet kiiktatni a 3D-s rostaszekrény mozgatást. Másodszor törte össze a rostatartót a kombájn!
Szopat rendesen, Van az a hidraulikus köcsög,aminek az alján van két db furatos nyulvány,esetemben a hosszabb nyulványba van kötve a munkahenger.Nem találok róla leirást!Kösz előre is!smile crying

Előzmény: #4038 hozzászólásaNormálisabb tótokat bevösszük a buliba!smile thumbup

Előzmény: #4036 hozzászólásaMajd eladjuk,a szerbeknek,a szerbek meg az oroszoknak és a nagy EUNAK meg
tátva marad a szája !smile w00t

Előzmény: #4033 hozzászólásaHecikém! Mi aza lizing vagy micsoda???smile w00tsmile wink

Előzmény: #4030 hozzászólása10 alatt vetünk a piros-sárgával!

Előzmény: #6846 hozzászólása


3,5t-s naprában, 118slmaxi , 7km/ h -val tudtam aratni.A veszteségérzékelőket most cseréltem egyértelmű volt a szórás a rostáknál,ha közelitettem a 8km/h felé! Megérte a rossz érzékelőt cserélni!

Előzmény: #4027 hozzászólásaNem elterjedt,de a szártépőzésel megegyező lehet a tarifa!

Előzmény: #4025 hozzászólásagruberozás,20cm mélyen 10-12000Ft/hektár ,attól is függ,hogy első művelet,vagy második!

Meglepődve láttam,a mai nap a mustár zöldtrágya vetéseimet,az szemét repcedarázs-álhernyója teljes pusztitást végzett! Lezabálta az összes levelet!
Azonnal rohantam a kikelt repcéket nézni,de azon még nem találtam,Azért bosszantó az is ,hogy 75 hektáron ilyen dögök miatt nemvalósul meg a zöldtrágyázás! Javaslom mindenkinek,hogy repcék esetében legyen résen mert ezek nem tréfálnak!smile crying

Előzmény: #2679 hozzászólásaZúzás nem tökéletes!

Előzmény: #2676 hozzászólásaKukoricára volt kiélezve a karikatúra! Egyébként , aki nem akar,vagy nem bir 8km/h gyorsabban aratni,annak ajánlom az olimac-t.260le-s domunátornak pont a méret!

Valóban ,én nyomon a naprát!
Azért elmondanék,néhány észrevételt az olimac -al kapcsolatosan:
Az asztal kiválasztásánál a következők motiváltak:Napraforgó vágásánál az asztal szöge a talahoz viszonyitva , a behordó csiga felé lejt. A lehuzás nem valósul meg mert a vágó csillag olyan pozicióban vágja a szárat,hogy a haladási sebbeségnél fogva az anyagáram a csiga felé sodorja a fejeket! Nincs ideje leesni a szemnek a földre,mert már bent van az asztalban!
NAS asztalokkal szemben ,nincs erős szár,és gyomprobléma!2 óra alatt átszerelhető kukorica asztallá.
Kukoricában egyedülállóan viselkedik az autómata töröléc állitás!
Németországban jártam egy asztalkereskedőnél,ott a falra akasztott reklámokon,asztalmárkánként a következőképpen szemléltették a betakaritási veszteséget. Minden márka alatt tarlón kapirgáló csirkéket ábrázoltak: A tyúkok és kakasok kövérsége jelezte a márkák szórásmennyiségét,ez alapján választottam az OLIMAC-tsmile wink

Előzmény: #1236 hozzászólásaTavaly vettem 3db távtartót a munkahengerekre,arany áron mérte az axiál:úgy emlékszem,hogy 20ropi körül volt darabja! Ki is akadtam miatta!smile crying

Előzmény: #1857 hozzászólásaÉn is a vontatottra gondoltam,pöttinger esetében ha beállitod a függesztő karokat munka magasságban,akor csak a kihelyezet mhengert kell használni. Egyébként nekem is nagyon tetszett az 5m-s terradisc,nagyon igényesen van megépitve,jó anyagminőségben,de sajna csak szeptember végére tudnák leszállitani,ja és 4000 euróval hosszab a VN-nál.
Egyébként opcióban a pöttingernél választható a vonórész fajtája.

Előzmény: #1855 hozzászólásaEz attól függ,hogy milyen a tárcsa kialakitása,a fordulókban ugyanis ki kell emelni a tárcsa rendszert.Amelyik tárcsán hidraulikus kihelyezett munkahengerrel emeled ki az elejét,arra a fix húzós renszer a szerencsésebb,pl: carrier,amelyiken nincs kiemelő mhenger,oda a függesztőkaros változat a jó,pl:rubin!

Előzmény: #593 hozzászólása4t- s repcéket és 5-6 t-s durumokat vágtam ,mindkettő nehéz volt,de most jönnek sorba a hibridbúzák,és a többi nagyágyú: génius,farinelli sirtaki.....

Előzmény: #259 hozzászólásaakkor, azt a néhány becsippanást el lehet viselni! megbocsátható!smile winksmile wink

Előzmény: #256 hozzászólásaErre fele,meg olyanok voltak,hogy az 5t-s repcébe a nagyteljesitményű szélesvágóasztalú kombik, márkától függetlenűl nem voltak képesek szecskázni a szárat,mert zöld volt,repcevágás elején rendre arattak!

Előzmény: #254 hozzászólásavalószinű,hogy a ládák felett feltorlódott repce szár elérte az érzékelőt!

Sziasztok!
Olvasgatom irásaitokat,hát érdekesnek találom a fogyasztásra és a teljesitményre vonatkozó adatokat. Ezek nálam valahogy máskép alakulnak.
118 maxi 5,1 asztallal jó börben lévő daráló 260lóval merci motorral ,repcében,buzában még 15l/heki alá nem tudtam vinni!
Reggel 9 ora magasságba beleülök, este este 8-ig alig érem el a 18-20hekit! Kajaidő nincs ,söröket menet közben nyomom,és egy ilyen nap után 300lityi gázolaj az dukál a szerkezetnek!Ez valóság,minek szépiteni!
Ja és gép ott kezdődik,hogy megállás nélkül azért megfárasztja öreg csontjaimat! Nme kell nézni az esti VB-t!smile hammersmile wink

Előzmény: #925 hozzászólásavettem!

Előzmény: #557 hozzászólásaSzanberg! Ismered ezt a szerkezetet,tudsz a múltjáról is valamit?

Előzmény: #133 hozzászólásaRégen úgy volt,hogy a vizsga-bejelentő lap a vizsga napján utvonal-engedélyként szolgál!

Előzmény: #3565 hozzászólásaMegpróbálkozom vele,ismerek pöttingeres kereskedőt! De lehet hogy slovákiából érdemesebb lenne behozni,nem állna benne fél évig az ÁFÁ-ban a pénzem!

Előzmény: #16451 hozzászólásaNyugi,a klimával nem sporolunk,tele van rakva a fülke elektromos kütyüvel GPS,automata kormány permetező monitor ezek a porra érzékenyek!

Előzmény: #3563 hozzászólásaT-191 Valtra húzná,vagy T151-s.Nem vagyok szerelmes a egyik márkájú gépbe sem,ha jobb a melója a cerriertől,és közelit a rubinhoz,akkor nincs miről beszélni!

Előzmény: #16447 hozzászólása


Azért nem értek veled 1-t. A növszer dózis 30%-t használom,célzottan növényre irányzottan szóróm a lombtrágyát,rovarölőt,gombaölöt. Csak egy rövid számolás:1ha napra pulzározás kb15 ropi-srpermetezővel ez 5 ropi! 100ha napra esetén az 1misi!
azt hiszem nem kell tovább indokolni.
Képek:

Előzmény: #3560 hozzászólása


Milyen trakival dolgozol a tárcsával?

Előzmény: #3560 hozzászólása


Milyen trakival dolgozol a tárcsával?

Előzmény: #3558 hozzászólásaPöttingerből vontatott tárcsád van,függesztett kivitelűt ismerem,vontatottat még nemláttam!

Előzmény: #3555 hozzászólásaa 4méteres Rubin ára,ékgyürüs hengerrel 10misi nettóban! Természetesen a vontatott változat.Szerintem az 5m-s cerrier is árban hasonló lehet!smile crying

Előzmény: #3551 hozzászólása


Carier mellé kellene,de váltás lesz a vadernél is nagyobb lapokkal hoznak ki ,egy új tipust ,lehet,hogy érdemes leszsmile wink várni!

Lemken Rubin tárcsával szemezgetek,használ valaki közületek ilyet?
irjatok már róla véleményeket!

Előzmény: #5326 hozzászólásaHeló! Sajnos én is több helyen igy jártam, a szomszédok jóvoltából!
Kivittem a parasztokat a földre,és ott szembesitve a hülyeségével elmondtam neki,hogy arassa le a kárositott sorokat az enyémből ,én ugyanannyit levágok az övéből,ha nem tetszik,akkor mehet a hivatalos út!smile hammer

Előzmény: #1985 hozzászólásaGyomirtó+rovarölő+lombtrágya

Előzmény: #144 hozzászólásaGPS-l dolgozik,és utánna az a gép vet?

Előzmény: #142 hozzászólásaAz üzemanyag ár!

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Jövőkép 2024 – Gazdaságátadás és Agrárpályázatok Agroinform webinárium
Jövőkép 2024 – Gazdaságátadás és Agrárpályázatok Agroinform webinárium
Kerülj képben a gazdaságátadással és az aktuális pályázatokkal. Jelentkezz az...
Hirdetés
Gazdainterjú: olyan repcehibridet választok, amelyik gyengébb évjáratban is profitot hoz
Gazdainterjú: olyan repcehibridet választok, amelyik gyengébb évjáratban is profitot hoz
Prém Zoltán, Győr-Moson-Sopron vármegyei gazdálkodó kipróbálta a KWS új...
Fendt Vario 826 ProfiPlus
Fendt Vario 826 ProfiPlus

61.800.000 Ft

Eladó MTZ 552
Eladó MTZ 552

3.400.000 Ft

Pöttinger rendsodró alkatrészek eladók
Pöttinger rendsodró alkatrészek eladók

120.000 Ft

Forrás Öntöződob,  konzol,  szivattyú
Forrás Öntöződob, konzol, szivattyú

5.400.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]