2 évben remekül. Minden várakozásainkon felülmúlt termésben és minőségben is. Igen-igen bőtermő tud lenni.
Most van már 3. évben. De itt most minden szar !!!!!!!!!!
CSÍRÁZNAK A BÚZÁK ÉS TÖK MINDEGY MIKORI ÉRÉSŰ !!!!!!!!!!!
Akut pénzhiány a malmoknál
2009.5.5., 12:35
Szűkülhet a malmi búzafelvásárlás az idén a válság miatt.
Eddig a molnárok éves búzaszükségletük zömét a nyári betakarítást követően vették meg, ez évben viszont várhatóan jóval kevesebb árut készleteznek, a vállalkozások ugyanis nehezebben jutnak forráshoz az óvatosabbá vált banki üzletpolitika miatt. Az eredmény: a termények tárolási és finanszírozási feladatai jórészt a termelőkre hárulnak majd, és a külföldi vevők is több alapanyagot visznek el a hazai malmok elől.
Nem kéne a mások vackaival foglalkoznunk, amíg a saját berkeinkben minden szarban úszik !
Hol érdekelnek engem az angolok ?
Hol érdeklik az angolokat a mi gondjaink ?
Ilyen egyszerű !
Én gabonatermelőként, azt hiszem, hogy már egy fillért sem költök semmire, mert nincs ami megegye. Ezért aggódom. Kérdezted korrekt-e a 800 milliós támogatás??? Egy lófaszt korrekt, meg az sem korrekt, hogy a szegény nincstelen angol királyi család annyi lét vesz fel a szaros gyepjeire, mint az egész Magyarország.
remélem lessz rá lehetőség hogy visszavegyük tőle ami a magyarok tulajdona, az az a miénk!!!!!! Nagyapám forogna a sírjában ha tudná hogy ez a bunkó használja a földjét!!!!
Válasz #649. hozzászólásra
Igen neki súgtak montam ő közel van a maszophoz, így lopják meg a magyar gazdákat a szemetek!!!!!!!! Szavazzon a maszopra tuti hogy még többet fognak mangeszolni!!!!!!!
Egy ilyen támogatásos infóhoz, hogy melyik év lesz a bázis, csak is tűzközeli ember képes. Nekem 48 bikámat húztak le és a mai napig nem tudják megindokolni.
Ez a bunkó hunland itt van a szomszédunkban,a gönc papa és a hütter csaba hozta a nyakunkra a 9o venes években!!!!! Ő a maszop embere mindig mindent tud előre, közel 7000-ezer hektárt használ de az is kevés neki, a kabzsiságnak nincs felső határa!!!!!
Szerinted az korrekt támogatás, ami a HUNLAND-nak jár húsmarha bázisra évi 800.000.000.-FT, azaz nyolcszázmillió forint !!!!!!????????????????
Ezt tőlünk nyúlták le !
És ez csak egy cég a rengetegből.
Sanyi! Igazad van! De én jobban "félek" a sertésinfluenza hisztériától most már, mint a Gráf hülye dumájától.....Már megint kitaláltak valamit, hogy a disznósokat leterítsék, és a gabona a kutyának se kelljen, csak fillérekért...........a rohadékok!!!
Biztos vannak köztünk akik állattal is foglalkoznak de egy kis visszapillantás kedvéért:
a libásokat kinyírták a madárinfluenzával
a tejeseket a 49 forintos átvételi árral
a húsmarhásokat most nyesik: csak akkor kapnak támogatást ha föld is van az állomány mellé
most a sertéságazatok fejezik le???
Nem ártana ha gráf elvtárs elhagyná a parlamentet és tenne egy igazi határszemlét az országbam !!!!!!Ja és abba hagyná a kommunista tervgazdálkodási dumát!!!!!! Miből lenne jó termés nem volt három hónapja igazi jó eső!!!!!! Hazudtunk reggel meg este meg minden hullámhosszon!!!!!!!
Gráf József: az idén is jó gabonatermés lehet Magyarországon
2009.04.27., 21:19
Magyarország az idén jó gabonatermésre számíthat, bár a mennyiség kissé elmarad a tavalyitól - mondta a Reuters Hírügynökségnek a magyar mezőgazdasági miniszter hétfőn Budapesten.
Hát ha Gráf atyánk hasonlókat nyilatkozgat,nem is fog meglátszani a tőzsdén...
Válasz #640. hozzászólásra
Majd aratás utánn ha felvásárolták és nyilatkoznak, már előre látom a riportot " a tavasszal nem esett az eső a termés a fele lett nincs elég alapanyag és ezért 60-ft a buza, ezért fog a kenyér drágulni"!!!!!!!!
Országos szinten nagy a bajság nem esik az eső szinte sehol, 1-2 hét muva kalászolnak a búzák nálunk pest megyében is, ha nem jön víz maksz 2 tonna lessz a termés, nagy cumi lessz!!!!!!!!!! Búza ár karácsonyra 60-70 ft az tuti!!!!!!!
nem is fog ez semmit változni mostanában. Mindig pontosan ki van számolva, hogy mennyi pénz maradjon nálunk a többi a "befektetők" lenyelik és ők gazdagodnak.............
12873 hozzászólás
Válasz #672. hozzászólásra
Csírázik !
Válasz #671. hozzászólásra
De ha még puhák voltak akkor meg nem csírázhat,mert még nem érett be.Legfeljebb valami gomba jöhet.
Válasz #670. hozzászólásra
Itt is puhák voltak. A szem nedvesség tartalma 23-25 % !
Válasz #669. hozzászólásra
Nálunk északon sztem még nem romlik a minőség,mert az esők előtt még tök puhák voltak a szemek.Legalábbis remélem...
Válasz #668. hozzászólásra
2 évben remekül. Minden várakozásainkon felülmúlt termésben és minőségben is. Igen-igen bőtermő tud lenni.
Most van már 3. évben. De itt most minden szar !!!!!!!!!!
CSÍRÁZNAK A BÚZÁK ÉS TÖK MINDEGY MIKORI ÉRÉSŰ !!!!!!!!!!!
Válasz #659. hozzászólásra
BILL hogy vált be neked szabi ??
mi is termeltünk már több IKR-es buzát................
Remélem a gabonánk is így jár !!!!! :
Válasz #665. hozzászólásra
0 illetve valahol szerves szórás.
Válasz #664. hozzászólásra
P? K?
Válasz #663. hozzászólásra
Mert már nem kaptam !!!! :-((((
Nitrot nyomom 130-150 kg hatóanyag.
Válasz #661. hozzászólásra
globuszod miért nincs?
milyen tápanyaggal csinálod?
Válasz #660. hozzászólásra
Meg a Balaton-t is azért vetettem próbaként.
Válasz #660. hozzászólásra
Bill
Globus
Válasz #659. hozzászólásra
olyan ami igénytelen és baromi nagy termésre képes
minőség nem számit
Válasz #658. hozzászólásra
Milyen kell ??????? :-)))))))))
A viccet félre téve : Suba, Bill, Lupus, Hisun, Dunai.
Meg most próbálom a Balaton-t.
Válasz #656. hozzászólásra
milyen búzafajtákat szoktál vetni?
Akut pénzhiány a malmoknál
2009.5.5., 12:35
Szűkülhet a malmi búzafelvásárlás az idén a válság miatt.
Eddig a molnárok éves búzaszükségletük zömét a nyári betakarítást követően vették meg, ez évben viszont várhatóan jóval kevesebb árut készleteznek, a vállalkozások ugyanis nehezebben jutnak forráshoz az óvatosabbá vált banki üzletpolitika miatt. Az eredmény: a termények tárolási és finanszírozási feladatai jórészt a termelőkre hárulnak majd, és a külföldi vevők is több alapanyagot visznek el a hazai malmok elől.
Válasz #655. hozzászólásra
Nem kéne a mások vackaival foglalkoznunk, amíg a saját berkeinkben minden szarban úszik !
Hol érdekelnek engem az angolok ?
Hol érdeklik az angolokat a mi gondjaink ?
Ilyen egyszerű !
Válasz #654. hozzászólásra
Én gabonatermelőként, azt hiszem, hogy már egy fillért sem költök semmire, mert nincs ami megegye. Ezért aggódom. Kérdezted korrekt-e a 800 milliós támogatás??? Egy lófaszt korrekt, meg az sem korrekt, hogy a szegény nincstelen angol királyi család annyi lét vesz fel a szaros gyepjeire, mint az egész Magyarország.
Válasz #653. hozzászólásra
Nem látok rá esélyt sem jobbról, sem balról. De ne legyen jó a megérzésem !
Válasz #652. hozzászólásra
remélem lessz rá lehetőség hogy visszavegyük tőle ami a magyarok tulajdona, az az a miénk!!!!!! Nagyapám forogna a sírjában ha tudná hogy ez a bunkó használja a földjét!!!!
Válasz #651. hozzászólásra
Az túlzás, hogy bérli !
Méltányossági alapon használja.(Gondolom)
Válasz #646. hozzászólásra
Az a köcsög nagyapáinktól ellopott földet bérli az államtól, hogy rohadna meg mikor határszemlét tart!!!!!!!
Válasz #649. hozzászólásra
Igen neki súgtak montam ő közel van a maszophoz, így lopják meg a magyar gazdákat a szemetek!!!!!!!! Szavazzon a maszopra tuti hogy még többet fognak mangeszolni!!!!!!!
Válasz #647. hozzászólásra
Egy ilyen támogatásos infóhoz, hogy melyik év lesz a bázis, csak is tűzközeli ember képes. Nekem 48 bikámat húztak le és a mai napig nem tudják megindokolni.
Válasz #647. hozzászólásra
Van az a mondás felénk, h. az ember nem ismeri azt a szót, h. ELÉG!
Főleg akinek már VASTAGON megvan...
Válasz #646. hozzászólásra
Ez a bunkó hunland itt van a szomszédunkban,a gönc papa és a hütter csaba hozta a nyakunkra a 9o venes években!!!!! Ő a maszop embere mindig mindent tud előre, közel 7000-ezer hektárt használ de az is kevés neki, a kabzsiságnak nincs felső határa!!!!!
Válasz #645. hozzászólásra
Szerinted az korrekt támogatás, ami a HUNLAND-nak jár húsmarha bázisra évi 800.000.000.-FT, azaz nyolcszázmillió forint !!!!!!????????????????
Ezt tőlünk nyúlták le !
És ez csak egy cég a rengetegből.
Válasz #644. hozzászólásra
Sanyi! Igazad van! De én jobban "félek" a sertésinfluenza hisztériától most már, mint a Gráf hülye dumájától.....Már megint kitaláltak valamit, hogy a disznósokat leterítsék, és a gabona a kutyának se kelljen, csak fillérekért...........a rohadékok!!!
Biztos vannak köztünk akik állattal is foglalkoznak de egy kis visszapillantás kedvéért:
a libásokat kinyírták a madárinfluenzával
a tejeseket a 49 forintos átvételi árral
a húsmarhásokat most nyesik: csak akkor kapnak támogatást ha föld is van az állomány mellé
most a sertéságazatok fejezik le???
Válasz #642. hozzászólásra
Nem ártana ha gráf elvtárs elhagyná a parlamentet és tenne egy igazi határszemlét az országbam !!!!!!Ja és abba hagyná a kommunista tervgazdálkodási dumát!!!!!! Miből lenne jó termés nem volt három hónapja igazi jó eső!!!!!! Hazudtunk reggel meg este meg minden hullámhosszon!!!!!!!
Válasz #642. hozzászólásra
Lehet venni kéne augusztusi lejáratra!
Gráf József: az idén is jó gabonatermés lehet Magyarországon
2009.04.27., 21:19
Magyarország az idén jó gabonatermésre számíthat, bár a mennyiség kissé elmarad a tavalyitól - mondta a Reuters Hírügynökségnek a magyar mezőgazdasági miniszter hétfőn Budapesten.
Hát ha Gráf atyánk hasonlókat nyilatkozgat,nem is fog meglátszani a tőzsdén...
Majd aratás utánn ha felvásárolták és nyilatkoznak, már előre látom a riportot " a tavasszal nem esett az eső a termés a fele lett nincs elég alapanyag és ezért 60-ft a buza, ezért fog a kenyér drágulni"!!!!!!!!
Válasz #637. hozzászólásra
A tözsdei árakon még nem látszik,hogy aszály volna4
Válasz #638. hozzászólásra
Adj neki!
A dob ne porosodjon!
Hanem ketyegjen ilyenkor!
Válasz #637. hozzászólásra
Akkor még egyszer beöntözöm !
Országos szinten nagy a bajság nem esik az eső szinte sehol, 1-2 hét muva kalászolnak a búzák nálunk pest megyében is, ha nem jön víz maksz 2 tonna lessz a termés, nagy cumi lessz!!!!!!!!!! Búza ár karácsonyra 60-70 ft az tuti!!!!!!!
Válasz #635. hozzászólásra
Az nem semmi.. az enyém még most bokrosodik még lehet hogy jobban jár ha beköszönt az esös évszak!!
Válasz #634. hozzászólásra
Ma láttam ő. árpát aminek "bajsza" már egy két szála kijött a zászlós levél felett. Nem sok emeletnyi mag van rajta !!!
nálam az őszi árpa van már hasban, már ki is bontogattam a kalászt, aranyos.:-)))
Válasz #632. hozzászólásra
Hát én nem láttam semmi ilyesmit!:O Viszont sárgulnak az igaz :( nagyon kellene az eső !!
Állítólag Szeged környékén már kalászolnak a búzák.
Tényleg így van,vagy hülyeséget hallottam?
Ha igen az elég szomorú.
Válasz #630. hozzászólásra
nem is fog ez semmit változni mostanában. Mindig pontosan ki van számolva, hogy mennyi pénz maradjon nálunk a többi a "befektetők" lenyelik és ők gazdagodnak.............
Válasz #629. hozzászólásra
A helyzet változatlan:
Továbbra is a béka segge alatt,a tőzsdei hírek alapján.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék étkezési búza árának alakulásáról! Előre is köszönöm!
Válasz #627. hozzászólásra
Hogyne.
Emberismeret a toppon!
Válasz #624. hozzászólásra
te már csak tudod! :-)))))
Válasz #625. hozzászólásra
Pedig PROFI a koma!
Elhiheted ha mondom.
Válasz #624. hozzászólásra
de nemtudja miket ír
Válasz #621. hozzászólásra
A kutyának a faxát!