Na ez kurva jó megint, mindenki kapja a sok esőt mi meg csak várjuk,csak várjuk és várjuk,na de ma éjjel biztos megázunk pedig kellene még 2 nap az aratáshoz
Nálunk (Észak baranya)sajnos aszály tombol ezen a héten esett10 mm de ötszörre ami arra volt jó hogy ne tudjunk aratni de akukinak igazán nem sokat használt
még akkor is megéri, ha 30000/to a búza
persze csak ott, ahol van 100q/ha
ha valóban lemegy 30000-re, akkor ősszel nem is vetek búzát
tárcsázok és nyomok bele rozsot és semmi egyéb költség. azt legalább ki lehet hozni nullára
Na ez a neked való téma gabona gyilkos???? Ez már tényleg baromi komoly dolog !!!! Nem csak olyan komolytalan, mint amit én nyomok, merthát arra " nem is reagálok". :-)))))
Hajdú-Bihar déli részén:
Malmi I-II 38000
Euro 36000
Tak 32000
És természetesen mindíg hozzáteszik, hogy várhatóan csökkeni fog! mert sok van mert az ukrán stb.
Vajon az EU visszaállítja-e a búza importvámját vagy engedi tényleg bejönni az ukrán búzát?
A repce ára is jól lement, de a 100000 körüli még elfogadható, bár én a tavasszal 122000-ért lekötöttem 15 q-t hektáronként.
Nekem nem volt repcém az idén. De a tőzsdén már 10.000HUF alatt van a kötés, és egy másik portálon azt írták, hogy zuhanásba kezdett a repce. Szerintem az járt jól az idén, aki odaadta abban a pillanatban ahogy a kombájnból kijött.
12550 hozzászólás
Válasz #349. hozzászólásra
A K Ferinek vágjuk ma levágtuk a mamád földjét volt rajta vagy 25 mázsa triti /ha
Válasz #348. hozzászólásra
Na ez kurva jó megint, mindenki kapja a sok esőt mi meg csak várjuk,csak várjuk és várjuk,na de ma éjjel biztos megázunk pedig kellene még 2 nap az aratáshoz
Válasz #347. hozzászólásra
Délbaranya is hasonló cipőben evez.
Válasz #345. hozzászólásra
Nálunk (Észak baranya)sajnos aszály tombol ezen a héten esett10 mm de ötszörre ami arra volt jó hogy ne tudjunk aratni de akukinak igazán nem sokat használt
Válasz #344. hozzászólásra
Nálunk a napokban volt 50mm csapadék.+ ami most kezdi
Válasz #343. hozzászólásra
Nálatok nem esett elég eső? Itt még a homokon is jó a kukorica,a napraforgó meg a fejek súlyától fog kidőlni,ha a gomba nem viszi el előbb.
Válasz #342. hozzászólásra
Jó neked felénk az utóbbi 2 hétben alig pár mili esett.
Válasz #342. hozzászólásra
Nálunk ahoz még jol meg kellene áznia a kukinak de amugy jok a kilátások
Válasz #341. hozzászólásra
A kilátások a tak búzára nem valami jók.Elnézve a kukoricákat az lazán 100q fölött lesz.
Válasz #340. hozzászólásra
Most már minőség nem várható ,a learatott minőségit keresik,a takarmányt meg lassan át se veszik
Válasz #339. hozzászólásra
Na alakul ez,csak így tovább!
Válasz #338. hozzászólásra
Itt már 45000-öt igértek
Ki mit tud,mik az árak?
A hungaromill /Komárom/ 41000-ad a malmi1-esért. Várok,felfele kell mennie.
Válasz #336. hozzászólásra
az nagyon jó ár
ezt ki fizeti ki?
200 EURO ALATT NEHOGY ODA ADJÁTOK MINDEGY BÚZA VAGY T. ÁRPA......
Válasz #334. hozzászólásra
Hallani lehet mindent. Majd ami bevirít a számlán az lesz a valóság! Ettől többet is hallottam.
Válasz #333. hozzászólásra
4500-hallottam a sörárpára
Tavaszi árpának mi az ára???
ma esett a búzaár 50ft-ot mázsánként.
Válasz #310. hozzászólásra
CSAK NYUGI NÁLUNK A HATÁRSZÉLEN 200 EURÓ/ TONNA A TAV. ÁRPA ÉS A BÚ ZA IS
Válasz #329. hozzászólásra
Nem öntözünk belőle! Ott ahol az van sirály a talaj is.
Inkább el kéne vonni a vizet onnét sokszor. :-(((
Válasz #327. hozzászólásra
a kanálisból.
van bukéja mi? hogy bírjátok?
Válasz #325. hozzászólásra
a kuki messze megy Jánoshidára a szeszgyárba, oda kamionok kellenek
Válasz #323. hozzászólásra
Mit hogy mit????????
Válasz #324. hozzászólásra
ha lesz 100, akkor nem bánom a 3000-et
tavaly csak fele árbevételem volt és az is plusszos volt
mit gongolsz, a szotyi mennyi lesz?
Válasz #322. hozzászólásra
Akkor jobb lesz ha veszel még 3 pótot aztán úgy fogsz velük pörögni a ferdzsóval az elhordásnál ,mint a búgócsiga !!!
Válasz #322. hozzászólásra
Jó nektek nálunk már régota aszály van,ha lesz 100 mázsátok (nem irigylem) az ár sajna nem lesz több 3000-nél
Válasz #320. hozzászólásra
és szennyvizzel locsoltok?
Válasz #317. hozzászólásra
idén baromi jó minden, én 400 felettieket raktam, ha nem jön jég és a csapadék továbbra is jön, akkor 100 felett lesz
Válasz #320. hozzászólásra
Pedig láttam az utak mellet mindenhol ki van épitve de tényleg sok a kanális nálatok
Válasz #319. hozzászólásra
Nálunk sincs annyira de mi kiépítjük magunknak is ha kell! Tudod sok a KANÁLIS . :-))))))))))
Válasz #318. hozzászólásra
Csak nálunk nincs kiépitve az öntöző rendszer mint nálatok
Válasz #317. hozzászólásra
Ne filózzatok a fajtán! A homokot öntözni kell WAZZZEEEEE!!! :-DDD
Válasz #316. hozzászólásra
Van amikor 70% kukorica pio ,dekalb és LG van most ,homokon igazán semmi se jo ,ha nincs csapadék hamar felsül mind
Válasz #315. hozzászólásra
minden évben fele kukorica?
neked milyen fajta vált be a homokon?
Válasz #314. hozzászólásra
Sajnos nálunk csak átlag 10 AK-s földek vannak abbol igazán nehéz megélni muszáj potolni valamivel a kasszát
Válasz #313. hozzászólásra
Abból lehet tollasodni, nemis a földtúrásból!!! :-DDD
Válasz #312. hozzászólásra
Árpám volt 28 ha van 50 napra és 70 kukorica,jol gondolod első a szolgáltatás
Válasz #311. hozzászólásra
Csak 10 ha? Hmmm. a többi mi K, N, R ??? Biztos , hogy sokat tudjál aratni a nyáron, nem?
Válasz #310. hozzászólásra
Én sem nagyon eröltetem a gabonát,nekem is kint van 10 hektárom (idén ez az összes)majd a végén levágom lesz vagy 35-40 mázsa rajta
Válasz #308. hozzászólásra
még akkor is megéri, ha 30000/to a búza
persze csak ott, ahol van 100q/ha
ha valóban lemegy 30000-re, akkor ősszel nem is vetek búzát
tárcsázok és nyomok bele rozsot és semmi egyéb költség. azt legalább ki lehet hozni nullára
Válasz #308. hozzászólásra
Na ez a neked való téma gabona gyilkos???? Ez már tényleg baromi komoly dolog !!!! Nem csak olyan komolytalan, mint amit én nyomok, merthát arra " nem is reagálok". :-)))))
Ma szoltak ,adjak el minden buzát gyorsan hétfőtöl sokkal kevesbbért veszik,tak 2800-3000,malmi max 3400,összedölt a buzapiac is
Válasz #297. hozzászólásra
Pech, onnan 40-50 km-re 3500 + komp. a takarmány.
Hajdú-Bihar déli részén:
Malmi I-II 38000
Euro 36000
Tak 32000
És természetesen mindíg hozzáteszik, hogy várhatóan csökkeni fog! mert sok van mert az ukrán stb.
Vajon az EU visszaállítja-e a búza importvámját vagy engedi tényleg bejönni az ukrán búzát?
A repce ára is jól lement, de a 100000 körüli még elfogadható, bár én a tavasszal 122000-ért lekötöttem 15 q-t hektáronként.
Válasz #304. hozzászólásra
Nekem nem volt repcém az idén. De a tőzsdén már 10.000HUF alatt van a kötés, és egy másik portálon azt írták, hogy zuhanásba kezdett a repce. Szerintem az járt jól az idén, aki odaadta abban a pillanatban ahogy a kombájnból kijött.
a repcére meg azt írják, hogy a tavalyi másfélszeresére nőtt az ára !! ?????????????
Szerintetek ??????????
Válasz #302. hozzászólásra
Most írta az index.hu, hogy a Dunántúl és Kelet Magyarország búzaára között nem ritka az 1000Ft-os különbség. Nemsemmi...
Válasz #301. hozzászólásra
trigofix 3750 a malmi,tegnap esett ,az ár.aug.31-ig ingyen tárolják,érdemes tároltatni,megy följebb az ár.
Válasz #299. hozzászólásra
Ezekszerint megint Békés megyét akarják beetetni. A spanom ma gőzerővel hordta a Malmi 1-et 3350HUF/q árért a magtárba.