Hali!
Gratula a leendő kuki terméshez. Esetleg a vetett mag neve ha nem titok leírod? Nálunk most esik kb.hajnali 3 óta de csak óvatosan de ez is már valami.
akkor küldök neked esőt, mert nekem már kúrvára elegem van belőle
rohad a kukoricám, meg a szotyim és még kint van 12 ha trikim
a múlt héten vágtunk 1 ha mustárt és 3 ha trikit
ja és van ami levágja
Élelmiszerháború - öt kontinens mutogat egymásra
Háború vagy béke? Genfben üléseznek a Világkereskedelmi Szervezet miniszterei, hogy végre megoldást találjanak az ellentétekre, amelyek szembeállítják a tagállamokat.
A fő gondot az élelmiszerkereskedelem jelenti. Mindenki mindenkit hibáztat az árak emelkedéséért. Ki a felelős a magas élelmiszerárakért? Amerika és Európa, amely nagy pénzekkel támogatja a saját mezőgazdaságát, és nem engedi be a piacaira a fejlődő világ élelmiszereit!- ezt mondják Ázsia, Afrika és Latin-Amerika vezetői. Éppen ellenkezőleg: Kína, India és a többiek védelmezik a saját mezőgazdaságukat, ezért kell támogatni Amerika és Európa gazdáit! - fújják Brüsszelben és Washingtonban.
-Tudjuk, hogy engednünk kell az állami támogatásból - mondta az amerikai küldött immár Genfben. -Csakhogy cserébe azt kérjük, Kína és a többi ország engedje be a piacára az amerikai élelmiszereket. Indonézia kereskedelmi miniszter asszonya szerint nincsen remény a megegyezésre, hogyha Amerika és Európa nem enged. A fejlődő világ farmerei ugyanis versenyképtelenek akkor, hogyha Európa és Amerika gazdái nagy összegű állami támogatást kapnak.
Hét éve folynak a tárgyalások, és nagyon sürgősen megegyezésre kellene jutni. Másképpen megkezdődhet a kereskedelmi háborúskodás, amely a globális gazdaság növekedési reményeit végképp lehűtheti.
(Magyar Rádió Online)
Ezek háboruznak de mi isszuk meg a levét
Tudjátok eddig azt mondták,hogy éhezik a fél világ,azért drága a kaja mert magasak a termelési-felvásárlási árak!Érdekes aratás után 5 nappal a terményárak 60%-a az előző évinek,kenyér,hús ár a csillagokban-vajon ki a hunyó?
Egészségedre! De az eső kurv...ra kéne! A kuki 2-2,5 m magas két cső de nem az igazi, rövidek.Szerintem úgy 60 q eddig. Öntözést eddig nem csináltunk most meg már nem merünk belemenni hátha nagyobb lessz a kár mint amit hozna az egész. Meg amúgy is az árpa álítólag már 2600/q és ebből kezdik számolni a kukit ami 3000 vagy-vagy. A tőzsdén 3400.
légyszi súgd már meg nekem hol adnak 300 eurot a durumért nekem is van itt pár vagonra való, ennek még a közlébe seajánlottak érte. Ennyiért vihetik holnap reggel is
12772 hozzászólás
Válasz #380. hozzászólásra
Batka!
Valamit sikerült megtudni?
Válasz #420. hozzászólásra
Szia Géza!
Kamiont pakoltunk mustárral az esőben!Bőrig áztunk mai programot napoljuk el!
Válasz #418. hozzászólásra
pest megye déli része is hasonló, ha el nem rohad addig
Válasz #418. hozzászólásra
Hali!
Gratula a leendő kuki terméshez. Esetleg a vetett mag neve ha nem titok leírod? Nálunk most esik kb.hajnali 3 óta de csak óvatosan de ez is már valami.
Válasz #356. hozzászólásra
Hali
Pest megye északi részén,és szerintem több is lesz mint 100q/ha.
Válasz #416. hozzászólásra
Köszi!Egy rundóval tartozom előre!
Válasz #415. hozzászólásra
akkor küldök neked esőt, mert nekem már kúrvára elegem van belőle
rohad a kukoricám, meg a szotyim és még kint van 12 ha trikim
a múlt héten vágtunk 1 ha mustárt és 3 ha trikit
ja és van ami levágja
Válasz #414. hozzászólásra
Nem a félút számít,nekem az eső többet ér,eső esetén de-t hívlak!OK.
Válasz #413. hozzászólásra
lehet, hogy még Solt sincs félúton, de ha esni fog nagyon, akkor benne vagyok
Válasz #410. hozzászólásra
Akkor holnap találkozzunk valahol féluton,pld. Hartán igyunk egy jót, a Duna parton!
Élelmiszerháború - öt kontinens mutogat egymásra
Háború vagy béke? Genfben üléseznek a Világkereskedelmi Szervezet miniszterei, hogy végre megoldást találjanak az ellentétekre, amelyek szembeállítják a tagállamokat.
A fő gondot az élelmiszerkereskedelem jelenti. Mindenki mindenkit hibáztat az árak emelkedéséért. Ki a felelős a magas élelmiszerárakért? Amerika és Európa, amely nagy pénzekkel támogatja a saját mezőgazdaságát, és nem engedi be a piacaira a fejlődő világ élelmiszereit!- ezt mondják Ázsia, Afrika és Latin-Amerika vezetői. Éppen ellenkezőleg: Kína, India és a többiek védelmezik a saját mezőgazdaságukat, ezért kell támogatni Amerika és Európa gazdáit! - fújják Brüsszelben és Washingtonban.
-Tudjuk, hogy engednünk kell az állami támogatásból - mondta az amerikai küldött immár Genfben. -Csakhogy cserébe azt kérjük, Kína és a többi ország engedje be a piacára az amerikai élelmiszereket. Indonézia kereskedelmi miniszter asszonya szerint nincsen remény a megegyezésre, hogyha Amerika és Európa nem enged. A fejlődő világ farmerei ugyanis versenyképtelenek akkor, hogyha Európa és Amerika gazdái nagy összegű állami támogatást kapnak.
Hét éve folynak a tárgyalások, és nagyon sürgősen megegyezésre kellene jutni. Másképpen megkezdődhet a kereskedelmi háborúskodás, amely a globális gazdaság növekedési reményeit végképp lehűtheti.
(Magyar Rádió Online)
Ezek háboruznak de mi isszuk meg a levét
Válasz #410. hozzászólásra
Akkor Te biztos tudsz vlm.t amit mi nem.
Válasz #404. hozzászólásra
én azért lennék
Válasz #407. hozzászólásra
ez így 100%
Válasz #406. hozzászólásra
emlékezz vissza. az év elején már rekord termésekről beszéltek. ezek már akkor tudták? mást miért nem tudnak ennyire?
Válasz #406. hozzászólásra
ez is olyan kb. mint az áfa csökkentés amannyivel csökkentették az áfát anyyival több haszon maradt a kereskedőknek
Válasz #405. hozzászólásra
Tudjátok eddig azt mondták,hogy éhezik a fél világ,azért drága a kaja mert magasak a termelési-felvásárlási árak!Érdekes aratás után 5 nappal a terményárak 60%-a az előző évinek,kenyér,hús ár a csillagokban-vajon ki a hunyó?
Válasz #403. hozzászólásra
Egészségedre! De az eső kurv...ra kéne! A kuki 2-2,5 m magas két cső de nem az igazi, rövidek.Szerintem úgy 60 q eddig. Öntözést eddig nem csináltunk most meg már nem merünk belemenni hátha nagyobb lessz a kár mint amit hozna az egész. Meg amúgy is az árpa álítólag már 2600/q és ebből kezdik számolni a kukit ami 3000 vagy-vagy. A tőzsdén 3400.
Válasz #403. hozzászólásra
nem lennék a helyedben most
Válasz #402. hozzászólásra
Az egész országban esik ,csak nálaunk nem!Rajtam ne röhögjön a fél világ-hogy jévert kukit nekiállok öntözni! Inkább sörözök a kocsmában!
Válasz #401. hozzászólásra
Öntözés?
Válasz #399. hozzászólásra
Nincs értelme szórni ,ezen az osztott vetésszerkezetű határban!Búza elővetemény után csávázottmagott vetve ,hattyúnyakas kukim van!Kuki után kuki csávázott mag-forsce kultizva ----dőlés---- 3x jégverés....
Válasz #398. hozzászólásra
Fél hekin?
Válasz #397. hozzászólásra
Szórtad már a kukit? Mustár? termés,átvételi ár,szerződés?
Válasz #397. hozzászólásra
az a legjobb, nekem lett idén vagy 8q
Válasz #392. hozzászólásra
Szarban vagyunk a kukit zabálja a diabrotika,a buzát mindenki tudja termelni-az olajosok be vannak határolva a vetésforgó miatt,mustárt vetek jövőre!
Válasz #395. hozzászólásra
az étkezési búzának nagyon lesz ára, mert kevés van belőle, csak szarakodnak az árakkal
Válasz #393. hozzászólásra
más téma?
ezért lesz az jövöre,hogy mindegy csak "búza szine" legyen
Ez egy fórum -nem hirdetőtábla!
Válasz #390. hozzászólásra
én nem is vetek ősszel búzát
ha igy haladunk, lehet, hogy csak bukfencet
Válasz #390. hozzászólásra
nagyon titokzatosan válaszolsz
Válasz #388. hozzászólásra
Ha ezért az árért eladnám,akkor lenulláznám a búza termesztést!
Válasz #386. hozzászólásra
Kb. egy hete végeztünk.
Válasz #384. hozzászólásra
Árajánlatok? Eladtad már vagy kivársz?
Válasz #385. hozzászólásra
Nálunk meg:csepp-csipp!
Delegalább sikerült betakaritani az egész területet?? mert itt még sok van kint
De enyire? Ma eset? Nálun már 4. napja erölködik csak csip, csep
Válasz #382. hozzászólásra
Szarok!!!
Válasz #381. hozzászólásra
Köszi
Válasz #379. hozzászólásra
Te "alsószállási" felétek milyenek az eredmények, árak?
Válasz #380. hozzászólásra
Szakmári Gabona Kft stb. szerintem a többit ne itt. Tudakozó vagy tel.könyv esetleg a helyi polg. hivatal bővebben
Válasz #378. hozzászólásra
valami cégnevet vagy telefont nem tudsz, megérne egy hívást?
Válasz #378. hozzászólásra
Gondoltam ,hogy valami fölsöszállásival van dolgom!
Válasz #377. hozzászólásra
A vezető agronómussal beszéltem és ennyivel fizették ki a termelőt ha minden megfelelt Pl:üvegesség
Válasz #376. hozzászólásra
Ja , ha úgy kezded, hogy állítólag az más, azt hittem valami komoly lehetőség
Válasz #375. hozzászólásra
Állítólag Szakmár saját tároló,szárító,malom jó piac stb
Válasz #371. hozzászólásra
légyszi súgd már meg nekem hol adnak 300 eurot a durumért nekem is van itt pár vagonra való, ennek még a közlébe seajánlottak érte. Ennyiért vihetik holnap reggel is
Válasz #372. hozzászólásra
bocs javítok:mondták
Válasz #372. hozzászólásra
ezt mándák mások is.