Fórum
Cseresznye és egyéb gyümölcs termesztés
Létrehozta: kiskertész , 2010-04-20 15:45:55
Kedvencekhez
Segítség
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Kukorica várhatóan........! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Zetor 3011 traktor szerelés új
- Rövidtárcsák új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mezőgazdasági traktorgumi új
Cikkajánló

Európa-szerte hatalmas a felháborodás a KAP-reform miatt, az EU biztos szerint nem csökkennek a források
Tüntetések, heves bírálatok és sok bizonytalanság: így reagált Európa a...
Hirdetés

463 hozzászólás
Válasz #58. hozzászólásra
Az Alföldön meg sokfelé nem tudnak fejtrágyázni a víz miatt.Jó sárgás foltosak is a vetések sokfelé.Hideg ,vizes talj miatt nagy foltokban nem szép.
Válasz #59. hozzászólásra
PONTOSAN!!!!!!!!!!
Válasz #60. hozzászólásra
látom már amoda irtál:))
Válasz #59. hozzászólásra

na de nem offolom szét ezt a topikot
Válasz #58. hozzászólásra

Át kell állni tak búzára és csinálni 8-9 t/ha mennyiséget aztán elmehetnek a francba az unió ugyis kenyeret csinál a magyar tak búzából
Válasz #57. hozzászólásra

árat nem de pedálozást arra hogy szépek az állományok nagyon és persze sok a tavalyi készlet ......
na mondom megy a hangolás keményen
Válasz #56. hozzászólásra

akkor nem csak én hallottam ezek szerint hát menjenek a jó kur...a anyjukbbbbaaaaaaaaaaaaaa
Válasz #54. hozzászólásra

ne folytasd sejtem ...........................
Válasz #44. hozzászólásra
Láttam, de nem csak azt, amit nagyapám ültetett, és ürhajóról lehet szedni a tetejét,már egy kicsit fejlődött azóta a világ.kb a diót kivéve nem igen van olyan gyümölcs amit intenziven termelve 5 évig ne hozzna bevételt(bár már a diónál is vannak kisérletek, és lehet, hogy már azt se csak az unokáknak kell elültetni)
Válasz #53. hozzászólásra
csak sajna még sok a nem termő gyümink mert ez a szántóföld nagyon kezd az agyamra menni most hallottam egy pletykát az aratáskori búza árára hát majdnem le kellett ülnöm
Válasz #52. hozzászólásra
értelek komi!az jó ár tényleg nagyon!!!!
Válasz #51. hozzászólásra

Még nem dőlt el a fajta kérdés katalina biztos lesz az 100 %-ék. Pályázat beadásakor dől el a fajta meg hogy tavaszi vagy öszi telepítés lesz, tavasszal nagyon olcsón lehet oltványt kapni meggyet 210 ért vettünk most és lehet a számlával is sakkozni jobban
Válasz #49. hozzászólásra
Szia!fajtákat milyeneket akartok ??,mi most ültettünk összel germesorfi-heldenfingeni-bigaró burlat-katalin
bocs a ha rosszul irtam:_)
Válasz #42. hozzászólásra
Hát szerintem te nem fogod elvenni
Válasz #41. hozzászólásra
Ezt meg én nem hiszem el simán bírnia kell a 30-40 kg/fa mennyiséget. Az igaz hogy kézimunkaerőigényes de ez csak a betakarításra igaz minden más géppel elvégezhető sőt még a betakarítás is. Mi az összel ha nem lessz katasztrófa az év telepítünk 7 ha-t 5*2,5 vagy 5*3 m re a telepítésbe a legnagyobb pénz a szaporítóanyag de 60 %-os támogatással aki ügyes ki lehet hozni de ez nem ide való téma. Az meg aki 4 évig kapálja meg is érdemli.
Válasz #44. hozzászólásra

édenkert.hu. 2éves 4 tonna termés . és te láttál már cseresznyefát.?
Válasz #45. hozzászólásra

ha nem lennék rohadt jól nevelt, elküldenélek a p..ba
Ép most gyüjtöm a tudást, egyszerre több fronton is, pl itt is, meg máshol is
Válasz #41. hozzászólásra
Szasz evo, de rég jelentkeztél be már!
A haverodnak akinek lamborghinije van említetted, hogy olaj folyása volt az első hídnál, mit csinált vele?
Válasz #43. hozzászólásra

Ha nem lennék rohadt lusta meg stb., vlm. anyagot keresnék róla .....
De sajna rohadt lusta vok meg stb. ......
Válasz # 43 hozzászólásra

"Második nyaras terem már rendesen"
Ember te láttál már cseresznyefát?
Válasz #35. hozzászólásra
Köszi a tanácsokat, de azért ennyire nem vagyok kezdő(és azért 5 évig nem csak viszi a pénz, második nyaras már terem szépen), piaci lehetőségek, telepítési költségek érdekelnének igazán.
Válasz # 41 hozzászólásra

Azt én is sokallottam, de nem akartam elvenni a kedvét a dologtól...
Válasz #2. hozzászólásra
15-20 kg/fa már csúcstermésnek mondható intenzív ültetvény esetében. A magas termésmennyiség kulcsa a nagy hektáronkénti tőszámban van.
Ezt a hozamszintet én nem hiszem el. Ha már láttál olyan ültetvényt ami ilyen tőszám van,(pl.: 4,5x1,5 sor és tőtáv) akkor tudhatod, hogy ezek e kicsiny, legtöbbször karcsú orsó koronaformájú fácskák egész egyszerűen szétszakadnának ekkora súly alatt.(50-60 kg/fa)
Válasz #37. hozzászólásra

Bizony bizony, és a szedése...
Válasz #38. hozzászólásra

A cseri meg a végén akkora lesz, mint a káposzta....
Válasz #37. hozzászólásra
Ezt már kipróbálta valaki,vagy csak hipotézis?A káposzta,stb is olyan,ha hirtelen kapja az esőt,de ha folyamatos a víz,akkor nem,csak ,ha túl van az idején,vagy a jarovizációtól.(no de az kápi
Válasz #36. hozzászólásra
Teljes érésben ha esőt kap akkor kireped, hiába öntözted előtte folyamatosan...
Válasz #35. hozzászólásra
Miben nincs kockázat és szívási lehetőség?Ha zsenge korától folyamatosan öntözve van,nem hiszem,hogy egy esőtől kirepednek,mert akkor nem hirtelen kapja a vizet.
A cseresznye nagyon munkaerő igényes, gépesíteni nem lehet, mielőtt eltelepítesz 1500fa/ha-t előtte érdemes pár dolgot mérlegelni, hogy ki fogja azt ápolni, gondozni, leszedni.
Telepítés: kerítés, szaporítóanyag, talaj előkészítés, tápanyag feltöltés, ültetés, korona forma kialakítás, metszés, sebkezelés, majd után 4 évig kapálni a fákat, kordon rendszer kiépítése, öntözőrendszer, jégvédőháló, és növényvédelem. Ezek a főbb költségek az első 5 évben, idáig csak viszi a pénzt...
Kezdő gyümölcs telepítőnek a cseresznyét nem ajánlanám, mert nagyot lehet vele bukni.
Egy komolyabb ültetvénybe szüret idejére min. 50-100 szedőre is szükség lehet, mert a cseresznyét rövid idő alatt le kell szedni. Elég egy eső érésben és képes kirepedni, az-az évi bevétel elúszott.
Válasz #31. hozzászólásra

Megoldható mondjuk az ő szavukkal a kp nak ára van
Válasz #32. hozzászólásra
http://diosgazda.hu/content/blogcategory/40/146/
Carmen fajtát ismeritek?
Válasz #27. hozzászólásra
Sziasztok!
Ezek fizetnek azonnal?Én már úgy vagyok vele,hogy addig nem megy ki az áru,amíg ki nem pengette az árát.Nekem a Józsai tész lógott pitiáner 90 ezer körül,de tavly meg valami 500 millió feletti pályázati pénzt kaptak...
Válasz #28. hozzászólásra

Még nincs cseresznyém de piacot tudok rá. csökkentet növekedésű alanyon biztos 1000- 1200 ft/db és 1500 kell kb 1 hektárra ezeknek most fogok utánna nézni valamelyik nap jön egxy kolega aki nagyon vágja a témát utánna szívesen válaszolok ha telepíteni akarsz akkor oltványba összefoghatunk több darab nagyobb kedvezmény
Telepítési költséget kb/hektár tudnál mondani? jégháló nélkül.
Válasz #27. hozzászólásra
ebben igazad van, de kezdőként nem könnyű közvetlen piacot megtalálni.
Mennyi területed van belőle és merre?
Előhűtést kérik a vevők?
Válasz #26. hozzászólásra
A Bács Zöldérthez Parmenhez Mórakerthez és a többi remek magyar felvásárlóhoz én nem értékesítek közvetlenbe megy ki az árú max a grand coop tész és az arabona tész jöhet számításba. Sajnos dicső hazánkban a fizetési morál még a közbiztonsági szintet sem éri el a saját piacot meg nem szívesen írom le max személyesen ha oda kerül a dolog de a legjobban eladható gyümölcsök eggyike a körte az ami vetekszik vele
Vagy a Bács-Zöldért?
Válasz #23. hozzászólásra
erről a piacról tudnál valami konkrétabbat mondani?
Garten foglalkozik vele?
Válasz #15. hozzászólásra
nagybanit el kell felejteni oda kamion tétellel nem lehet odaállítani, meg kupecok bandája az egész, 28-30 mm es cseresznyét kell csinálni betakarítás kézi megoldás
Válasz #19. hozzászólásra
40-60 t/ha 1500 fa/ha de nagyon drága a telepítés veri az alma árát is viszont a piac az nagyon jó rá
Válasz #21. hozzászólásra

polisztirol, vagy valami ilyesmi
Válasz #20. hozzászólásra

Rákeresek ki is az.....
Válasz #18. hozzászólásra

Te vagy az agrárium Herman Ottója
Ezeknél a modern ültetvényeknél mennyi a termés?
Válasz #13. hozzászólásra

26mpercire benyomtam utánad a jégháló szakszót...... szelem a témát mi?
Válasz #16. hozzászólásra

azt csinálom, most is tárgyalok veled
Válasz #12. hozzászólásra

Akkor állatkodj decsak KICSIT, KISkertész...
Válasz #11. hozzászólásra
piac fix, vagy nagybani?
Válasz #11. hozzászólásra

Nagy ár van ennél.
Vlm. faszi oroszba lövi istentelen magas áron.
Jégháló..... ebtöke van minden mi szszájnak ingere......húúúúhaaaaaaaaa