Jól látod én is csak gyári csapokat használok az el is pukkan mikor kell neki ,tavasszal fogtam egy dücskőt a felújított ekémmel szép lett volna ,ha frisibe szét hajtogatom a vázat
"azt a keménységű nyírócsapot kell bele rakni amivel gyárilag szerelték mert ennél az erőnél meg más alketrész nem sérül hanem a csapotnyírja el."
Ezt nyugodtan írhattad volna nagy betűkkel is. A nyírócsapnak az a dolga, hogy túlterhelés esetén elszakadjon.
Agyam eldobom amikor szelepszárat, és hasonló "nyalánkságokat" látok berakva nyírócsap helyett.("Mert a gyári mindig elszakadt, én meg nem fogom állandóan cserélgetni" ) Utána meg azt mondják, hogy sz.r az eke, mert szétszakad.
Na majd holnap beállítom, de majd már csak jövőre derül ki hogy mennyire sikerült. Mindenkinek köszönöm a hozzászólást! Most meg indulok melózni.
Üdv: Rönó
Esetleg ,ha így is nagyon csavarja vidd a tengelyt az 1.8 cm- től 2,2 körülire Kisérletezd ki mikor a legjobb .Nekem így a jó még a kormányt is elengedhetem nem tekerget sehova és a lakatok sem feszesek
Igy már világos, csak az én Lajta ekémen négyzet keresztmetszetű a tengely a Tiéden meg kör....Tehát akkor itt kell állítani rajta hogy ne hajtsa kiflibe a traktort. Tehát akkor Gabesz2 2970 hozzászólása teljesen oldalhelyes...
Szia Gjoni!
Hol van 1,8cm-re, ill. 2,8 cm-re a csavar? Nem teljesen értem....
Tehát akkor így szépen fordít (az enyém is most) és nem húzza keresztbe a gépet (az enyém nagyon)?
Tehát akkor hol is kell a fenti értékekre állítani a vonótengelyt? Azaz a traktor vagy az eke felőli rés távolságát írtad? A jobbra-balra pozíció jó?
Üdv:
Köszi mondani akartam a múltkor ,nem cseréled le az ekédet ilyenre ?Brutál lenne neked is vele a meló ,de csak akkor ,ha gondod van a szár maradvánnyal
figyuha a traki első kerekét balra kell kormányozno fekete föld szántásakor s ezért szagassa a gumit mert a szántás feszgeti ekkor merre állicsam én is a tengelyt
Szia!
Erőteljesen jobbra húzza. És igen kötött talaj volt, a teteje pedig kicsit nedves. Nagyrészt (állandóan) difizárral mentem de így is rendszeresen megállt mert kapart.
Azért lett levágva mert az 50-esnek ez is elég tehát 3. fej teljesen felejtős. Viszont ha a kertet szántom akkor a hosszú üres gerendellyel sz@r forgolódni a szűk helyeken a fák, kerítés, stb miatt. Ne félj fogtam is a fejem mikor megláttam hol vágta le.
Köszi a tanácsot!
Válasz #2967. hozzászólásra
Merre fordítja a traktor elejét? balra vagy jobbra?
Ha például a balra viszi a gép elejét, akkor az eke farát jobbra kell állítani a vonótengely és a traktorhoz képest.
Láttam a képen ,hogy el van vágva kár érte . A tengelyt veheted egy picit hátrébb a balost ha benne ülsz nagyon kicsit pár menetet úgy mit csinál !Egyenesen ne álljon soha ,mert akkor nem csavar rendesen!
Szia!
Mikor megvettem a hátsó ekefej ezen is hátrább volt vagy 20 centivel. Én toltam előrébb mert szántáskor csíkot hagyott volna. Egyébként ez 3x40-es eke volt. Csak a fater kib...ott vele mert az ekefej után egyből elvágta és befenekelte. Így a hátsó ekefej hátrább tolásának esélyét is megszüntette. Egyébként a két ekefej fogása megegyezik és a két ekefej között sem marad el semmi. A tiéden lehet hogy az első ekefej is hátrább van ezért a hátsó is hátrább esik. Az 50-esnek vékonyabb a kereke (13,6) ezért szerintem az első fej is azért mehet előrébb. Persze ez csak sját, amatőr vélemény.
Van egy garnítúra Kühne matricám nem kell hozzá? Megadom a címet honnan rendelem ,de nem olcsó hat rugó Gyá nagyon gyárit csinálnék belőle nem ismernének rá
Sziasztok!
A hét elején kérdeztem hogy a 2 fejes lajta ekémen hol kellene állítani hogy ne húzza kiflibe a traktort. Az akkor elmaradt képeket pótolom most:
Válasz #2956. hozzászólásra Ebben a fórumban ekéről beszélünk nem kardán meg mittudom én milyen nyírócsapról , akkor azt a keménységű nyírócsapot kell bele rakni amivel gyárilag szerelték mert ennél az erőnél meg más alketrész nem sérül hanem a csapotnyírja el.
8296 hozzászólás
Egy kis szántás

Itt mindent megtaláltok a csavarokról:
http://www.sasovits.hu/cnc/irodalom/Kotoelemek_mechanikai_tulajdonsagai.pdf
Válasz #3003. hozzászólásra

Jól látod én is csak gyári csapokat használok az el is pukkan mikor kell neki ,tavasszal fogtam egy dücskőt a felújított ekémmel szép lett volna ,ha frisibe szét hajtogatom a vázat
Válasz #2957. hozzászólásra
"azt a keménységű nyírócsapot kell bele rakni amivel gyárilag szerelték mert ennél az erőnél meg más alketrész nem sérül hanem a csapotnyírja el."
Ezt nyugodtan írhattad volna nagy betűkkel is. A nyírócsapnak az a dolga, hogy túlterhelés esetén elszakadjon.
Agyam eldobom amikor szelepszárat, és hasonló "nyalánkságokat" látok berakva nyírócsap helyett.("Mert a gyári mindig elszakadt, én meg nem fogom állandóan cserélgetni" ) Utána meg azt mondják, hogy sz.r az eke, mert szétszakad.
Válasz #3001. hozzászólásra

Nincs mit én meg holnap reggel hali
Válasz #2999. hozzászólásra

Na majd holnap beállítom, de majd már csak jövőre derül ki hogy mennyire sikerült. Mindenkinek köszönöm a hozzászólást! Most meg indulok melózni.
Válasz #2998. hozzászólásra
Kisérletezd ki mikor a legjobb .Nekem így a jó még a kormányt is elengedhetem nem tekerget sehova és a lakatok sem feszesek
Esetleg ,ha így is nagyon csavarja vidd a tengelyt az 1.8 cm- től 2,2 körülire
Válasz #2998. hozzászólásra

Igen ,de mindegy ,hogy kör a távolság a lényeg azért mértem tengely középen
Válasz #2997. hozzászólásra

Igy már világos, csak az én Lajta ekémen négyzet keresztmetszetű a tengely a Tiéden meg kör....Tehát akkor itt kell állítani rajta hogy ne hajtsa kiflibe a traktort. Tehát akkor Gabesz2 2970 hozzászólása teljesen oldalhelyes...
Válasz #2995. hozzászólásra
Látod csak a rést mértem ami a tengely és a fal közt tátong
Válasz #2995. hozzászólásra

Az jó a rést mértem a tengelytől a traki felőli falig pont középen mértem ahol állítani tudod a csavarokkal
Válasz #2971. hozzászólásra

Szia Gjoni!
Hol van 1,8cm-re, ill. 2,8 cm-re a csavar? Nem teljesen értem....
Tehát akkor így szépen fordít (az enyém is most) és nem húzza keresztbe a gépet (az enyém nagyon)?
Tehát akkor hol is kell a fenti értékekre állítani a vonótengelyt? Azaz a traktor vagy az eke felőli rés távolságát írtad? A jobbra-balra pozíció jó?
Üdv:
Válasz #2993. hozzászólásra

Nincs mit
Válasz #2991. hozzászólásra
Frankó.Köszi.
Válasz #2989. hozzászólásra
Van minden ami kell nyugati keleti matrica
Jó mi ? Mindig tőlük rendelek

Bocs itt a kép

Igen hatezer ez mind még apró grátiszok is vannak
Válasz #2988. hozzászólásra
Ok.Ha tőlük rendelek akkor az összes gyári matricát elküldik ami az ekén eredetileg van?
Válasz #2986. hozzászólásra

Szeva már nem felesleg tavasszal kellesz meg van az alany amire kell
nem mert nincs vele gondom,régebben még mikor mtz 50-sel nyomtam már akkor megdicsértek a jd-érosok hogy szép munka,
Válasz #2982. hozzászólásra
Azt mondtad van neked,ha felesleges küld el.Ha ok küldök mailt a címemmel.
Válasz #2983. hozzászólásra
Az alany már meg van gyári negyvenes 
Tavasszal csinálok még egy ilyet ,mint az enyém
Válasz #2983. hozzászólásra

Köszi mondani akartam a múltkor ,nem cseréled le az ekédet ilyenre ?Brutál lenne neked is vele a meló ,de csak akkor ,ha gondod van a szár maradvánnyal
láttam szép gondos kis gazda megbecsült géppel komoly munkákat csinál,
Válasz #2978. hozzászólásra
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/2159028/Utangyartott-matrica-keszitese.html
Itt a cím
figyuha a traki első kerekét balra kell kormányozno fekete föld szántásakor s ezért szagassa a gumit mert a szántás feszgeti ekkor merre állicsam én is a tengelyt
Válasz #2978. hozzászólásra

Hali mondom kicsit drága ,de minőségi kell a cím minden van?
Válasz #2973. hozzászólásra

http://www.youtube.com/watch?v=Dng0A_we2Dw
Kis meló végi kép összeállítás
Válasz #2962. hozzászólásra
Hi.Gjoni utánvéttel küld el nekem,én vevő vagyok rá.
Válasz #2973. hozzászólásra

Hali nem sok meló vége .Ma fáért voltam az erdőn
Válasz #2972. hozzászólásra

Igaz nekem is ezért kell nagyon a kettes eke.Nincs mit szívesen
Válasz #2971. hozzászólásra
Nekem is szépen fordít. Azzal nincs baj. Az a baj hogy teljesen jobbra húzza, csavarja a gépet.
Üdv...
Válasz #2970. hozzászólásra

Szia!
Erőteljesen jobbra húzza. És igen kötött talaj volt, a teteje pedig kicsit nedves. Nagyrészt (állandóan) difizárral mentem de így is rendszeresen megállt mert kapart.
hali gjoni mizu?
Válasz #2968. hozzászólásra

Azért lett levágva mert az 50-esnek ez is elég tehát 3. fej teljesen felejtős. Viszont ha a kertet szántom akkor a hosszú üres gerendellyel sz@r forgolódni a szűk helyeken a fák, kerítés, stb miatt. Ne félj fogtam is a fejem mikor megláttam hol vágta le.
Köszi a tanácsot!
És nekem így pöpec lefordít mindent
A balos ha benne ülsz 1.8 cm a jobbos 2.8 cm mélyen van benne a résben
Merre fordítja a traktor elejét? balra vagy jobbra?
Ha például a balra viszi a gép elejét, akkor az eke farát jobbra kell állítani a vonótengely és a traktorhoz képest.

Előre hátra állítsd be középre a tengelyt és inkább lemérem neked most jövök mindjárt
Válasz #2965. hozzászólásra

Láttam a képen ,hogy el van vágva kár érte . A tengelyt veheted egy picit hátrébb a balost ha benne ülsz nagyon kicsit pár menetet úgy mit csinál !Egyenesen ne álljon soha ,mert akkor nem csavar rendesen!
Válasz #2964. hozzászólásra

Szia!
Mármint jobbra-balra vagy előre-hátra?
Válasz #2960. hozzászólásra

Egyformán ? Akkor jól szarul dolgozik az összes mocsok kint fog kandikálni
Válasz #2961. hozzászólásra

Szia!
Mikor megvettem a hátsó ekefej ezen is hátrább volt vagy 20 centivel. Én toltam előrébb mert szántáskor csíkot hagyott volna. Egyébként ez 3x40-es eke volt. Csak a fater kib...ott vele mert az ekefej után egyből elvágta és befenekelte. Így a hátsó ekefej hátrább tolásának esélyét is megszüntette. Egyébként a két ekefej fogása megegyezik és a két ekefej között sem marad el semmi. A tiéden lehet hogy az első ekefej is hátrább van ezért a hátsó is hátrább esik. Az 50-esnek vékonyabb a kereke (13,6) ezért szerintem az első fej is azért mehet előrébb. Persze ez csak sját, amatőr vélemény.
Válasz #2958. hozzászólásra
Elöl a vonó tengelynél van a két csavar. A képen látható.
A vonó tengely helyzetén kell állítani az eke testhez képest.
Válasz #2959. hozzászólásra

Ja még valami a csavarokat cseréld ki rendes nyírócsapra ,mert így nem szakad el ha baj van
Gyá nagyon gyárit csinálnék belőle nem ismernének rá
Van egy garnítúra Kühne matricám nem kell hozzá? Megadom a címet honnan rendelem ,de nem olcsó hat rugó

Jó az eke nem látok rajta semmi különöset a tengely nekem is így van benne ,csak a második ekefej van hátrébb ,de azért mert 82 húzza ennyi
Válasz #2958. hozzászólásra
2.és 3. képen egyformán legyenek a csavarok.
Második adag:

Szóval ennyi!
Sziasztok!

A hét elején kérdeztem hogy a 2 fejes lajta ekémen hol kellene állítani hogy ne húzza kiflibe a traktort. Az akkor elmaradt képeket pótolom most:
Elsőre ennyi!
Válasz #2956. hozzászólásra Ebben a fórumban ekéről beszélünk nem kardán meg mittudom én milyen nyírócsapról , akkor azt a keménységű nyírócsapot kell bele rakni amivel gyárilag szerelték mert ennél az erőnél meg más alketrész nem sérül hanem a csapotnyírja el.